Després de força temps, aquest any hem tornat a celebrar el cap d’any a casa. El mal temps previst al Pirineu ha espatllat els nostres plans de vacances... A canvi però, pel sopar de cap d’any vam degustar unes postres casolanes molt nadalenques, amb el torró com a protagonista:
Celebrar el cap d’any a casa em va permetre preparar un menú més elaborat que el que hem fet els últims temps a fora. Per postres vaig fer una mousse amb una proporció de torró ben alta, amb la intenció que fes molt gust de torró. Què seria el Nadal sense el torró?
La sorpresa d’aquesta recepta consisteix en amagar una cullerada de crema de xocolata a l’interior de la copa, sense que es vegi a l’exterior. La cara de sorpresa que fan els convidats en descobrir-la és genial, enmig d’uns oohhs! i uns mmms! que paguen la feina de fer-la. El resultat és una mousse suau, esponjosa i molt airejada, amb un potent gust de torró que combina a la perfecció amb la xocolata de l’interior. Si us han sobrat torrons de Nadal, no dubteu en fer-la. I si no us n’han sobrat, val la pena comprar-los expressament, no us decebrà!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 300g de torró de Xixona
· 250ml de nata per muntar
· 100ml de llet
· 30g de sucre
· 3 fulles de gelatina
· 3 ous
· 1/2 copa de conyac
· 1 natilla de xocolata
Preparació:
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Batre els rovells amb el sucre fins a blanquejar. Escalfar la llet, abocar-la sobre els rovells i tornar-ho al foc fins que comenci a espessir, a uns 82º. Afegir la gelatina escorreguda i dissoldre-la bé. Afegir el conyac, el torró trossejat i triturar-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi. Deixar refredar una mica.
Semi muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s’abaixin.
Omplir les copes amb la mousse fins a la meitat, posar una cullerada de natilla a dins i acabar-les d’omplir amb la mousse, procurant que no es vegi la xocolata.
Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresqueta de nevera.
Bon profit!
dilluns, de gener 04, 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
44 comentaris:
Molt bon any estimada amiga!!! Quines postres més originals amb que vas sorprendre als teus convidats. M'encant que hi hagi mitja copeta de conyac i m'encanta la sorpresa de xocolata tan ben amagada. Un petó molt gran Gemma.
Gemma, bon any nou!
Com sempre despuntant!! super original!! ^^
Una abracada!
l'altre dia vaig probar el flan de turrò i estava bonissim, per tant, aquest ha de estar maravellos i amb la xocolate, uf!
petonets i bon any
quines postres més bones!!!!
pt!
Si jo m'haguera trobat amb eixes postres de torró amb xocolata amagada no hauria fet "ooh!!". Directament t'hauria ballat un bolero valencià de tant com m'haurien agradat. Salutacions i bon any nou.
Holaaa! És el primer cop que paso per aquí i no serà l'últim! Quina bona pinta que té tot! En especial aquest mousse, m'ha encantat!
Hola, encara em queda el dia de reis, al igual si entra una mousse abans del roscó. Té una pinta impressionant.
Muas!
Quina mousse de turró més ben feta, i amb sorpresa i tot, no ens estranya gens que fecin ohhh, si és per petonejar-te sense parar, totes les teves postres són especials i ben bones, l'altre dia pensaven al veure un ferrero rocher, ui el postre que va fer la Gemma, o sigui que cauran segur les dues postres. Una abraçada
Gemma perfecta combinación , me gusta mucho mousse de turrón con sorpresa de corazón de chocolate.
Besitos.
Great idea to hide the chocolate for a surprise in the mousse... wonderful recipe!
Ideal per a xoco-addictes! Ja m'imagino la cara que devien fer els convidats! I jo sé d'una filla meva que estarà encantada amb la recepta!
Que tinguis molt Bon Any!
m'agraden les sorpreses!... sobretot si són amb xocolata... irresistibles
Una abraçada
Aquesta recepta intentaré fer-la. l'he trovat genial.
Molt bon any!!!
Molt bon any Gemma!
Quina passada de copa i ben nadalenc!
Ha d'estar molt i molt bo amb la xocolata, mmmm!!!
Una abraçada!
Bon any!!!
Em guardo la recepta pel Nadal vinent, ahir vig acabar amb tots els dinars i sopars que em tocaven fer a casa i la veritat és que ja estic una mica cansada...
Parella vermella, el toc del conyac és indispensable per passar una bona revetlla de cap d'any, així la gent ja es comença a animar durant el sopar, je je je...
Enkeli, bon any! És original i molt sorprenent ;)
Ivana, el flam de torró també queda molt bo, amb molt gust de torró. Aquesta mousse és perfecta per acabar amb els torrons que ens han sobrat de Nadal ;)
Eva, bonísimes!
Francesc, sóc capaç de baixar fins a València per preparar-te aquesta mousse i veure en directe com balles aquest bolero valencià, je je je...
Sorpresa la que me he llevado hoy al ver tu dulce. Con una presentación impecable y seguro que con un saborazo insuperable.
Una idea genial para empezar el año.
Besos.
Que receta tan maravillosa y sorprendente, me encanta.
Feliz año.
Besos!
Nena, estava buscant unes postres pel dia de reis i ja ho tinc, moltes gràcias. M'ha encantat.
Un petó i bon any, ens veiem dissabte.
Ara.
Feliç Any
Gemma son unes portes realment sorprenents jo miraré de fer-les per el Dinar de Reis
Graciela
Quina idea més bona, mot bon any.
Ester
Aquesta cullerada me la menjaria jo ara mateix!. Quina textura la mousse i amb la xocolata, rodó!.
¡Sí que és Nadalenca esta recepta, de segur que va trionfar!
Unes postres estupendes!!! Com a casa sobraràn torrons no dubtis que ho probem!!
Bon any Gemma!!!
Bona combinació!!! molts petonets i feliç any nou...que el reis siguin bons :))
Bona nit Gemma. Quina sorpresa mes bona es van endur els teus amics. M'agrada moltissim com queda aquest postre. es facil de fer i queda de meravella.
Besets ^_^
Oo_Yrena_oO, benvinguda al blog! A veure si a partir d'ara passes força sovint per aquí ;)
Gemma, benvinguda, no coneixia el teu blog... ara mateix li faig una visita ;)
Delicias, el pastís amb ferrero és un èxit garantit i mooooolt fàcil. Fes-lo, que segur que triomfes :)
Sandy, el turron con el chocolate combina maravillosamente, verdad?
Lostpastremembered, thank you, it is a delicious sopresa, the chocolate and the nougat combine very well.
Maragarida, és ideal per a xocoadictes i pels amants del torró. Segur que a la teva filla li encantarà ;)
StHilari, aquesta mousse servida en copes és de les teves, eh? que a tu t'encanten els gotets ;)
Núria, benvinguda al blog, ja veig que tu acabes de començar... ànims que ja veuràs que és molt divertit!
Nuni, més nadalenc impossible... ideal per acabar amb les sobres de torró que ja no vol ningú ;)
Cristina, a aquestes alçades tots ja estem ben tips de tants dinars, je je je... guarda-la per l'any que ve, que val la pena fer-la!
Silvia y Laura, es una receta deliciosa para soprender a los invitados, para triumfar seguro ;)
Ara, estic segura que et quedarà boníssim, ja veuràs com els convidats es sorprendran... ja em diràs dissabte si t'ha quedat bé, eh?
Graciela, ideal pel dia de Reis, com a comiat de les postres nadalenques... ja em diràs com t'ha anat!
Eser, bon any nou!
Glòria, a tu que t'agrada la xocolata, segur que t'agradaria aquesta cullerada, je je je... Fins dissabte!
Maria Dolores, amb el torró de protagonista és ideal pel Nadal ;)
Myriam, quan passa el Nadal no hi ha qui vulgui els torrons que han sobrat, oi? Amb aquesta mousse segur que els acabareu, je je je...
Ma Jose i Mesilda, és una combinació molt bona i una sorpresa ben divertida. Bon any nou!
Gemma! M'encanta esta mousse! quina deliciosa idea combinar estos dos sabors! Trobe que xocolata i torró combinen genial, ja estic buscant la ocasió per fer esta mousse, pero que bona!!!!
Que beeeeeeeee!!!. Pero et pots creure que el torro no sobra mai, saps perque? dons a casa no agrada a cap ja tenasos la cosa oi?. Que bonic tenir gent a casa. Un se sent tant feliç de reunir-los.
Bon any i bons reis.
Bon Any guapa!!!! Unes postres boníssimes i la sorpresa de xocolata es fantàstica!!! Un petonàs i bons reis
Tinc 2 barres de turró de xixona, si vols te les porto dissabte..jejeje
Haurè de fer aquesta mousse a casa la Laia doncs el Carles i el Sergi si que els hi agrada molt.
Fins dissabte
es que només em surt la paraula: ooooooooooohhhhhhhhh!!
Molt bon any! i molt bon dia de Reis!
Quines postres tan delicades, no m'estranya que es quedessin extasiats!
Petons!
Ostres! Mare meva, quina mousse més irresistible! És absolutament genial, penso fer una passada per casa de tothom per veure a qui li sobra torró! jajajaja.
M'encantes les teves receptes, una abraçada!
I tant que m' han sobrat torrons, i aquestes postres penso fer-les ben aviat, segur que són delicioses.
Jo, per postres per fi d' any, vaig portar el pstis de ferrero rocher, que vas explicar tu, a casa d' uns amics i no en va sobrar ni la mostra. Era deliciós.
ptns.
Bon any guapa!!! Doncs passar el cap d'any a casa va tenir la seva recompensa...quines postres!!! i la sorpresa de la xoco lo millor! :)
Petunets,
Eva.
Una sorpresa ben interessant :-D
Bon dia Gemma,
Una pregunta... podria usar aquesta mousse per substituir la del Pastís de Torró i Mascarpone?... vaig probar la de mascarpone i no em va agradar tant. No tenia gaire gust de turró... Aquesta mousse queda amb gust de turró?
Gràcies.
Dúnia
La combinació amb la xocolata és genial! Va estar boníssim! el recomano a tothom! superbò Gemma!
Felicitats pel plat i molt bon any, només afegir que jo he fet una cosa molt semblant, moltíssimes vegades des de fa anys, sense el conyac que em sembla molt bé, i en comptes de la xocolata hi posem per sobre, no sé si aguantaria a dintre, melmelada de gerds en la qual també es barrejava una mica de conyac, reduint-ho tot plegat amb la melmelada. Deliciòs...també i molt cpnprovat perquè tothom demana la recepta.
Montse
Rosanna, el torró de xicona i la xocolata són una parella fantàstica, oi?
Tere, de veritat no us agrada el torró? De cap mena? Ni el de xocolata??? No sabeu el que us perdeu ;)
Xaro, si vols... segur que les gastaré, je je je :) Però millor que les gastis amb el Carles i el Sergi, segur que els agradarà!
Elvira, Anna i Margada, són unes postres boníssimes, per fer ooohhhh!!!!
Gemma, benvinguda al blog, acabo de veure el teu i és una passada! Quina decoració que fas més espectacular!!! A veure si em puc apuntar a algun dels teus cursos ;)
Anna, el pastís de ferrero sempre triomfa, té l'èxit assegurat, oi?
Eva, qui no es conforma és per què no vol, oi? Així també he pogut fer el tortell de Reis, que com que fins ara sempre erem fora no l'havia fet mai!
Surfzone i Pol, boníssim!
Hola Dúnia, benvinguda al blog! Ja ho crec que et pot anar bé! I té moooooolt gust de torró, es nota moltíssim! Molt més que el de mascarpone. Si ho proves ja m'ho dirà, eh?
MOntse, quina idea més bona, posar la melmelada enlloc de la crema de xocolata... m'agrada molt! El proper cop ho faré així, ja ho crec!!!!
Doncs ja saps, si vols venir als meus cursos per mí serà un honor tenir una gran repostera com tú a les meves classes de decoració de galetes!!! Si el 6 o el 7 de febrer no tens res millor a fer t'esperem!!!
Una abraçada i encantada d'haver-te trobat!!!
Hola Gemma, quina pintaaaaaa, vldria saber si es pot reemplaçar la natilla de xocolata per xocolata de cobertura?, perquè em sembla q no el trobaré.
apa,que si ho arribo a veure abans...Per cap d'any vaig tenir 15 persones a casa i vaig fer una mousse de torro de xixona semblant, però si hi hagués posat la sorpresa de xocolata encara hagués estat més encertat! m'ho afegeixo a la recepta.Gràcies per donar sempre tant bones idees!!! A REVEURE, MERCÈ'S.(mercè amiga gloria)
Publica un comentari a l'entrada