Durant la classe, l’Oriol va elaborar tres receptes clàssiques adaptades a les noves tendències de la pastisseria actual: les postres de restaurant servides en gotets preparats per emportar. Va fer una mousse de xocolata amb praliné i galeta cruixent, un cheese cake amb fruits vermells, gelatina de llimona i cruixent d’streuzel, i un tocinet del cel amb esponjós de nata i gelatina de caramel.
Conscient del públic amateur que hi havia a la sala, l’Oriol va saber adaptar el vocabulari i les tècniques de cada recepta a un nivell casolà. Per exemple, ens va ensenyar a temperar la xocolata amb el mètode tradicional (refredant la xocolata al marbre de l’obrador), però també ens va donar algun truquillo per fer-ho a casa. O bé ens va explicar com fer el praliné autèntic de pastisseria, però també una recepta alternativa més casolana.
Sentint-lo parlar de números, pesos, temperatures, xifres i fórmules, vaig corroborar que la pastisseria és la vessant de la cuina que més té a veure amb la química, on l’obrador és un autèntic laboratori: l’èxit del resultat final depèn de la suma de tots els factors que intervenen en el procés.
Tot plegat amb el típic savoire faire que el caracteritza, complementant les explicacions amb bromes i atentes puntualitzacions que van fer molt amena la tarda. Amb molta paciència va respondre les preguntes que uns aficionats com nosaltres li vam fer, intentant extreure tots els coneixements del mestre que vam poder.
Cap al final de la classe vam descobrir que entre el públic hi havia algun professional camuflat, segurament amb ganes d’aprofitar l’oportunitat de tenir l’Oriol Balaguer tan a prop i a repartir entre tants pocs assistents.
En resum, va ser una fantàstica classe magistral que ens va permetre gaudir de la gran personalitat de l’Oriol Balaguer, que transmet amor i passió per aquesta professió tan bonica: la pastisseria. Si Rubiralta Regals torna a oferir una classe amb l’Oriol, segur que repeteixo!
44 comentaris:
Quina sort de fer aquest curs Gemma! el Oriol es un mestre!
Petons
Segur que han estat uns moments inolvidables!!!
Quina enveja em dones, Gemma!!
petonets!!
Quin luxe i quina envejaaaa!!!
Sóc súper fan de l'Oriol Balaguer des de fa molt temps i m'hagués encantat poder-hi assistir.
Estaré atenta per si fa més classes!!!
Apa, que no devies pas gaudir, oi? :D Ja ens ensenyaràs el que has après...
Quina sort gemma!! deuries estar entusiasmada i no és per menys... Espero que ens facis els magnífics postres que vau aprendre!!!
Petunets,
Eva.
La Laia també hi anava però al vespre!!!!
Quina llàstima viure tant lluny i no poder aprofitar aquestes clases magistrals!!
Ja penjaràs alguna recepta, no?????
Aiiins, quina gràcia, Gemma!
Una tarda per no oblidar. És fantàstic quan un mestre sap acostar-se als seus alumnes i motivar-los per arribar més enllà.
A mi em passa amb les teves receptes :D
Esperem amb candeletes l'explicació d'aquests deliciosos gotets ;)
Besets,
Marina
Bravo preciosa, per assistir a aquesta magnífica classe. Tot i així, segur que l'Oriol al saber que una de les seves alumnes era la Gemma de La cuina de casa, segur que es va acollonir!! un petó estimada.
¡Ostras quina maravella de classe!, i amb un professional com l'Oriol, aixó es un luxe, segur que vas agafar bons apunts i desitjant posar-te mans a l'obra per crear maravelles com les que vas veure, per a tú, cap complicació, " chupado",jaja. Petons
Gemma, quina sort poguer disfrutar d'una classe d'un mestre de la pastisería, estic desitjant veure alguna recepta..
Per cert, el pastís de sota...uhmmm una delicia!!
Núria
Uau...quina pinta....i quina enveja...de la sana, eh!!!
Molts ptns ja estic esperant la teva versió de les mateixes...
Quina passada de classe! I quina traça que té temperant la xocolata! A veure si ens expliques alguna d'questes fantàstiques receptes! ;-)
Petons!
Difícil triar un dels pastissets, tots són exquisits. Un gran pastisser i pel que expliques un excel.lent comunicador, això és d'agraïr que siguin propers al que té ganas d'aprendre.
Esperem amb ganes la teva versió del cheesecake, vaja ja em triat, jejeje Un petó
Que bé poder anar a una classe magistral amb algú que transmeti passió pel que fa...
Que be, Gemma!!!! Ja tinc ganes de veure algunes d'aquestes receptes! ;)
Petons!
Quina sort i quina enveja, quin currículum que estàs fent, moltes felicitats.
Ester
I ara a posar en pràctica els coneixements adquirits, eh?. Esperem amb candeletes les receptes!.
Fins aviat
quina meravella!
llàstima que els meus estudis a l'escola oficial no em deixin temps per fer cursos de cuina i reposteria...
pt i bon cap de setmana!
Quin gust veure'l treballar! Fantàstic post, Gemma! Volem més xocolata!
Quina sort, espero que ens faixis unes bones receptes amb els coneixements adquirits.
Un peto
Tinc els dent que em arriben al terra de enveja.L 'Oriol és tot un mestre
Ara mans a la xocolata je je je.
Petons
Quin luxe!! Penjaràs la recepta del tocinet de cel????
I si en fan un altre... Avisa!
La classe va ser una passada!!!!!!!
Encara ara em tremolen les cames de l'emoció :)
Tenir l'Oriol Balaguer a tocar, veient com treballa i com explica tot el que fa, és increïble!!!!
Al final li vaig demanar un autògraf i tot, je je je... Que es noti que som de poble i aficionats :)
Xaro, amb la Laia ens vam creuar a la porta, quan jo marxava i ella arribava. Quedarem per dijous anar juntes amb el meu cotxe a Barcelona, eh?
Sara Maria, no dubtis que si en torna a fer un altre posaré propaganda al blog, amb els del Rubiralta ja vam quedar així ;)
Pel que fa a les receptes... aquest cap de setmana caurà el cheese cake, ho prometo! El vam tastar i era memorable, boníssim!
I ja veureu que força senzill de fer...
Bona tarda Gemma.
Això si que és una passada d'experiència!.Estes classes fan que el que en un principi ens pareix tan difícil en realitat no ho és tant,i la de trucs que t'ensenyes, que et donen peu per a fer invents.Ja ens comptaràs coses.
Besets.
Que bo Gemma, amb classes així jo també m'apunto, a Sabadell i més lluny també..
(T'envio un mail per la classe del dijous)
Ostres!! quina enveja!!! ha de ser únic això de veure un mestre pastisser com l'Oriol. Ens veiem dijous!
Una experiencia inolvidable i un post fantastic. Prenc nota de l´adreça haviam si hi puc anar algun dissabte.
Espero les receptes en candeletes.
Petons!
I tu et fas dir aficionada??? jo de gran vull ser com tu!!! jajajaja... si en saps molt!!! Però és veritat que sempre se'n pot aprendre més!!! i si tens la sort de fer-ho amb un mestre com aquest...millor que millor!!!!
Petonassos bonica!!!
Miel
Quina sort Gemma poder anar a una clase magistral per lo vist.
Besets
Quina enveja!!! segur que us va donar molts trucs de pastisseria!!!
ja ens ho aniràs desvelant en els teus posts!!!
Petonets
Quina il•lusió poder anar una classe així, esperem les teves receptes Gemma.Petons
Quina meravella. Salut!!!!!
Ei Gemma! ara fes-les i després pose-les al bloc eh!! que sino els que estem a la quintaforca que??
Molts tons
Gemma,Un luxe de classe i un luxe de postres, que bons..
Petons
Nuria
Fablosa clase! Quina enveja!
Aquests vasets fan una pinta sensacional...
ptns.
Quina enveja!!!M'encanta veure fer pastisseria i segur que va ser un plaer veure'l!!!Però bé, la setmana tenim a la Mireia Carbó, oi??Tampoc em puc queixar!!
Petonets preciosa.
Vanesuky.
quina sort poder assistir a una classe amb l'Oriol Balaguer! Quina enveja!!
Petonets!!
Gemma,
Quina enveja tenir una pastisser d'aquest nivell tant aprop.
Espero les receptes eh.
Una abraçada,
Què afortunada per poder assistir a aquesta lliçò magistral!!! un luxe total!!! espero que pronte posis tot el que vas aprendre en pràctica...:) petonets
Què afortunada per poder assistir a aquesta lliçò magistral!!! un luxe total!!! espero que pronte posis tot el que vas aprendre en pràctica...:) petonets
Què afortunada per poder assistir a aquesta lliçò magistral!!! un luxe total!!! espero que pronte posis tot el que vas aprendre en pràctica...:) petonets
Veient el video que has penjat, m’ha vingut a la memòria un magnífic programa de BarcelonaTV –“Banda sonora” es diu el programa- on personatges de tots els àmbits expliquen quines cançons han marcat les seves vides. I m’ha vingut a la memòria el programa perquè un dels protagonistes va ser, precisament, l’Oriol,i em va semblar (només el coneixia de nom) un personatge fantàstic.
Si a tu o algun dels teus lectors li interessa veure aquest programa, aquí us deixo l’adreça on ho podreu fer.
http://www.btv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=1081&cercaProgrames=171&fInici=26/06/2004&fFin=26/10/2009
Seguiré atentament les receptes d'aquest magnífic pastisser que anirà penjant una de les seves millors alumnes, una noia de Sabadell que té un blog que es diu "La cuina de casa". No dic directament que aquesta avantatjada alumna ets tu perquè, si ho fes, segur que em diries: "Exageraaaat!" ;)
Gemma quina enveja i de la bona!!
Un petó! Beth
Enric, exagerat! :))))
Ara mateix m'estic mirant aquest programa de Barcelona TV i és molt interessant, moltes gràcies!
L'Oriol es veu més jove, je je je...
Publica un comentari a l'entrada