dilluns, d’octubre 26, 2009

Cheese Cake de l’Oriol Balaguer

Després d’al·lucinar tant amb la classe de l’Oriol Balaguer, he volgut provar de seguida les receptes que ens va ensenyar. He començat pel gotet de pastís de formatge, però mica en mica aniran caient tots ;)



És una recepta inspirada en el clàssic New York Cheese Cake però reinventada de nou, on la base cruixent es troba a la part superior i els diferents elements del pastís estan separats en capes. Per degustar-lo cal enfonsar la cullera des de dalt fins a baix, agafant porcions de cada capa i barrejant en boca tots els gustos i textures. El resultat és sorprenent, recorda perfectament el pastís original, però molt més lleuger, refrescant i amb una combinació de textures i sabors extraordinària. D’altra banda, com ja és habitual en la pastisseria actual, té el punt just de dolçor, ni massa ni poc. I com que els gotets són petits, segur que tothom vol repetir!

He tingut dos problemes a l’hora d’escriure la recepta que ens va donar l’Oriol. Per començar, les quantitats d’ingredients són enormes, ja que són les mateixes que fan servir a la pastisseria. A l’hora de reduir-les he aplicat proporcions diferents a cada part recordant les quantitats que va preparar l’Oriol a classe. D’altra banda, hi ha ingredients que a la recepta ja vénen elaborats i, tot i que l’Oriol ens va explicar la recepta, no l’escriuré aquí (la gelatina de llima, el puré de fruita, l’streuzel base...)

Ja veureu que és una recepta molt fàcil de fer a casa, no té cap complicació i es pot simplificar tan com es vulgui. Si algun detall no queda prou clar o voleu que expliqui la recepta que ens va donar l’Oriol per fer-ho a casa, digueu-m’ho i l’escric!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel cruixent:
· 50g de streuzel de base (galeta brisa)
· 50g de neules
· 50g de galetes maria
· 40g de mantega fosa
Pel cheese cake:
· 150g de formatge Philadelphia
· 150g de nata líquida per muntar
· 40g de sucre
Per l’estofat de fruits vermells:
· 250g de puré de gerds (en el meu cas maduixes)
· 45g de sucre
· 125g de fruits vermells
Gelatina de llimona

Preparació:

Pel cheese cake: barrejar el sucre i la nata i escalfar-ho fins a 35º. Abocar-ho progressivament sobre el formatge i barrejar fins a obtenir una mescla homogènia. Deixar refredar a la nevera i, ben fred, semi muntar la barreja fins a textura cullerot.
Per l’estofat: barrejar el sucre i el puré i abocar-ho sobre els fruits vermells. Repartir en els gotets i deixar macerar 2h a 4º.
Pel cruixent: barrejar els tres sòlids trossejats a groso modo. Afegir la mantega líquida però no calenta i barrejar bé.
Muntatge: capa de fruits vermells, capa de crema de formatge, capa molt fina de gelatina de llimona i capa de cruixent.

Bon profit!

60 comentaris:

Laura ha dit...

Bon dia Gemma,

Ja sabia jo que aquesta recepta cauria algun dia! i es que amb la pinta que feia l'original no era per menys! Que consti que la teva ha quedat genial!!
Espero amb ganes la mouse de xocolata, jejeeje!! jo soc xocolatadicta!
Petonets!

MaryLou ha dit...

Sembla fàcil, però es que a tu et queda tot tan bé!!!
Ho farè sens falta!!
Petonets

La cuina vermella ha dit...

Moltes i moltes gràcies Gemma, aquest és un postre de luxe per presentar a la millor taula. Enhorabona t'ha quedat de pastisseria. Un petó enorme.

Alfons ha dit...

hola gemma!
val a dir que estavem una mica anguniosos esperant que ens expliquessis alguna cosa de la teva experiència amb l'Oriol Balaguer, (quina sort, poder veure com "actua" en directe) i l'espera val molt la pena,... aquests gotets tenen un aspecte envejable i segur que un dia d'aquests apareixeran també per la cuina de casa...(meva)
Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmmm...que booooo!!!! Que bonic queda presentat en gots...segur que era una delícia...m'ha agradat motl això de "fins a textura cullerot"...jajaja!!!! No ho havia sentit mai abans...
Petunets,
Eva.

Eva Flores ha dit...

m'agrada molt la presentació del cheesecake en gotets, la sensació d'entrar la cullera i tastar tots els sabors en progressió... és deliciós!
pt!

ARA ha dit...

Així en els gotets queda preciòs, molt bona presentació.

Felicitats.

Delicias ha dit...

Ui que bo, has començat pel nostre preferit,aquest l'hem de provar a fer, quin plaer de sabors, i el cruixent quina delícia, tornem a llegir-lo per si tenim algun dubte. Un petó

CRIS ha dit...

Carai, quin privelgi fer un curs amb l'Oriol Balaguer, suposo que has disfrutat moltíssim.Aixòés una autèntica deconstrucció de cheescake!.
Un petó

Miel ha dit...

Què bo Gemma!!! semblava molt més complicat, però veig que no ho és gaire!! així que segurament m'animaré a fer-ho!!!! gràcies per la recepta!!!

La presentació... fabulosa!!!

Petonassos

Miel

EL PLAT BLANC ha dit...

T'ha quedat preciós. sembla de pastisseria. M'agradaria provar de fer-ho. Que vol dir estofat i puré a pastisseria ? És melmelada?

Petonets

Mercè

SANDY ha dit...

Magnifica creación Gemma, tomo nota.
Un beso.

Gemma ha dit...

Oi que és més fàcil del què semblava en un principi???
La presentació en gotets queda molt xula i el joc de gustos i textures és molt divertit!

Eva, a mi també em va fer molta gràcia això de la textura cullerot. És la textura de nata semi muntada ;)

Mercè, el puré de fruites és simplement les fruites triturades amb el túrmix i passades per un colador fi per treure les llavors. Estofat vol dir macerat ;)

MAR ha dit...

Quiina delicisa m'encata !!1 La presentació genial ... deu estar bonissssssssssssssssim i super digestiu dp d'un apat !!

petunets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Gemma què generosa compartint amb nosaltres les receptes del curs...mil mercis...ha de ser bonissima...petonets!!!

Fem un mos ha dit...

Te ha quedat de pastisseria i deu d`estar igual de bona.
Un peto

Unknown ha dit...

Aquesta presentació de pastissos invertida m'encanta, la trobo molt xic, molt actual, i a un gotet queda perfecte per a convidats,mil gràcies per passar-nos aquesta fantàstica recepta i adaptar-la a les mides de casa. La penso fer segur. De nou mil gràcies i espero les altres,jaja, una que no sap estar sense demanar, petons guapa

la vella carmanyola ha dit...

Es un postre que trobo que fa molta festa! amb els vasets i el cruixent pel damunt. M'agrada que ens comencis a donar idees de cara les festa que no ens adonarem i ja les toquem.

Rècords

Ester ha dit...

Un gotet és massa poc per aquesta exquisidesa.
Moltes felicitats
Ester

OLLES I SOMRIURES ha dit...

LA presentació és fantàstica però té raó l'Ester, és massa poc. Volem que sigui en gerro. Salut!!!!!

Sefa ha dit...

Mira que n'ets d'aplicada ;)
T'han quedat perfectes, però ... jo ja estic pensant en uns gots XXL.
Petons

Gemma ha dit...

Teniu tota la raó, aquests gotets són massa petits!!!! Nosaltres vam repetir, que amb un de sol ens vam quedar amb les ganes... passa volant!
És qüestió de fer un assortit de gotets, tipus tapes, i axií en pots tastar de diferents :)
Em sembla que el següent que tinc a la llista és el tocinet del cel, tinc ganes de provar la recepta que ens va donar l'Oriol, amb llet enlloc d'aigua...

Però abans toquen els panellets, eh???? Ja els teniu l'ametlla i els pinyons a punt????

I també tenim la classe de la Mireia aquest dijous, eh???? Us enrecordeu, oi? Em sembla que posaré un recordatori, perquè fa tants dies que està penjat que segur que hi ha algun despistat, je je je...

Anònim ha dit...

Quina cosa més bona!!!!
Això si que es un "postre magistral"!!!
Sembla fácil de fer.
Per a escalfar el cheese cake a 35º, que ho faig, al forn?
Petonets.

Mesilda ha dit...

Bona vesprada Gemma.
Queda de luxe presentat en eixos gotets,la veritat és que ho expliques també que pareix fàcil,però és que a tu tot et queda bé!.
Besets.

Gemma ha dit...

Titanii, ho pots fer en una cassó mateix, amb un termòmetre o ficant-hi el dit net, t'ha de semblar que està a la mateixa temperatura que tu. De fet, només es tracta de dissoldre bé el sucre i que no es noti que cruix després en menjar la mousse.

Marta Padenous ha dit...

...donant-me idees...com sempre...provaré de fer-los..m'han agradat!
I panellets, serà que no!
I Mireia, serà que tampoc...tot i que aquesta setmana hagués pogut venir que estic de vacances!!!
Un altre dia (que no sigui dijous!!)
Ptnts

maragda ha dit...

Bonica! fa dies que ja vaig veure això de les classes del Balaguer, però he anat tan enfrascada que no t'he dit ni mu... Que bé que ens pengis les receptes, m'estalviaré d'anar a comprar al seu obrador, no tant..., que segur que hi aniré a per bombons de yuzu, que són la meva perdició! petons i ens veiem dijous.

Una altra coseta:
Tanto La Olla Suiza como nosotros queremos agradecer vuestra entrega, participación y buena acogida, así que era imprescindible agilizar el esperado resumen, y aquí lo tenéis:

Resumen HEMC 37: Aperitivos
Resumen en La Quinta de Luculus

Gracias de nuevo!

Mercè ha dit...

Gemma, quin goig aquests gotets i quina delícia que han de ser!!
L'streuzel de base és la massa brisa de sempre? O porta alguna modificació!
Felicitats artista! ;)
Petons!
PS: Això de la textura cullerot ho desconeixia completament! :D

Marta ha dit...

T'ha quedat de pastisseria Gemma, una passada de postre.
Petons!

Karolina cookiss ha dit...

jolines que pasada de postre!!, madre mia por dios!!, esto esta de muerte!!!.

mira gemma como se hace la galleta brisa ???, gracias

Maria Dolores ha dit...

Primer que res Gracies per fermos arribar estes receptes del curs.
Estos gotets son un espectacle de colorit y segur que damunt estan molt bons.

Laia ha dit...

Hola Gemma:
Realment t'ha quedat igualet que el de l'Oriol! Jo també vaig fer la crema de formatge, però no el postre sencer, només la crema que vaig posar en unes tartaletes- estava refredada i amb el rebost i la nevera buits d'ingredient- però només la crema ja queda bona.
Fins dijous

Laia ha dit...

Ja sabia jo que em deixava alguna cosa! Gemma en el meu torn l'Oriol va dir que de les mesures que surten a les receptes ell treia un zero i multiplicava per tres per calcular mides "normals".

Laia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
cocina con sabor ha dit...

oh! quin postre més bo!!! i un 10 de presentació, m'encanta!

Amb el teu permís em copio la recepta :)

Petons guapa!

cocina con sabor ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Chis ha dit...

Mmmm.... feia temps que no deia res per aquí però avui era inevitable! Som una megafan dels pastissos de formatge i de la versió NY... aquesta cau segur en algun soparet de Can Loi... gràcies per compartir-la!

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma,
Com sempre ets una autèntica artista, quin goig que fan aquests gotets.
Ens veiem!!

dolorss ha dit...

Se’ns dubte la reina de les postres!!!!!
Es igual d’on treguis la recepta, tens unes mans...
Felicitats !!!

Anna de Mont-roig ha dit...

Hola Gemma!
Com sempre excel·lent! M'encanta el teu blog!!
Però... hi hauria alguna manera de suscriure't? Amb l'RSS que hi ha a molts blogs... Perquè aniria tan bé rebre les teves novetats al correu... així segur que no me'n perdria ni una!!
Ja em diràs!!
Anna

Erika ha dit...

Que rico postre ! y asi explicado como vos decís parece tan sencillo. De verdad que la presentación se luce
Cariños

Gemma ha dit...

Maragda, no he tastat els bombons de yuzu de l'Oriol Balaguer... són bons? Quin gust fan? Serà qüestió d'anar a fer una visita a la seva botiga de Barcelona, que a Sabadell no hi ha manera de trobar bombons seus... (ja li vam dir!)

Mercè, l'streuzel base és la brisa dolça de sempre, però ell ens va dir la seva recepta secreta, je je je... Te l'explico:
1/4 de mantega pomada, 1/4 de sucre moreno, 1/4 de farina i 1/4 de farina d'ametla. Es barreja, es deixa a la nevera i, quan està ben dur, es ratlla sobre una safata de forn. Es caou 15 minuts a 150º i voilà!
Li vaig preguntar si no hi posava aigua o ou i em va dir que NO!!!! És el secret perquè sempre quedi cruixent i no agafi gens d'humitat :)

Karolina, acabo de escribir la receta en catalán, si no entiendes algo te la traduzco al castellano ;)

Laia, molt bona idea fer servir la crema per a unes tartaletes. Queda bona i és facilíssisma de fer!
A nosaltres també ens va explicar aquesta proporció de multiplicar per 3/10, però a les receptes que ell ja portava fetes (la barreja cruixent i la gelatina) no sé quina proporció va aplicar...
Et va agradar la classe? Va ser genial, oi? Hem de convèncer a l'Anna del Rubiralta que en torni a organitzar una altra!!!

Anna de Mont-roig, i si obres un compte al google reader? És el què fem els blocaires i també va molt bé, així sempre saps quins blogs s'han actualitzat ;)
google reader

Karolina cookiss ha dit...

se ralla gemma, que significa eso????

Gemma ha dit...

Karolina te traduzco toda la receta :)
1/4 de mantequilla pomada, 1/4 de azúcar moreno, 1/4 de harina y 1/4 de harina de almendra. Se mezcla todo bien y se deja reposar en el frigorífico hasta que endurezca (2 horas como mínimo). Con un rallador grueso, se ralla (como si fuese queso) encima de una plata de horno cubierta de papel sulfurizado. Se hornea 15 minutos a 150º y voilà!
Le pregunté si ponía agua o huevo i dijo que NO!!!! És el secreto para que quede crujiente y no coja humedad :)

dolçosdesdecasa ha dit...

Gemma, quina delicia1 i quina presentació ! en prenc nota
Salutacions

carmen y eva ha dit...

Gemma! Hola! Som la Carmen y l'Eva, qe teniem un blog anomenat "A ciento ochenta grados" super abandonadísim! Però res, només et voliem dir que ja l'hem reactivat i esperem que tingui una llarga vida i que ens segueixis visitant! Un petó guapa!

Ivana ha dit...

que bó!!! així ho tinc que probar!!
quina maravella de classes no?
felicitats!
petonets

Marina ha dit...

Gemma, hola guapa,
Quines postres de luxe!Mmmmm!
Jo no em canso de menjar cheese cake i amb aquesta mida i presentació...Quan ens ho vas anunciar ja vaig pensar "Quina delícia!"
Gràcies per compartir-la!
Ah! Diumenge vaig fer el raïm amb formatge! :O Fantàstiques! Ja veuràs les fotos! Jeje!
Petonets i bona nit!

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Un postre delicioso y de muy buena presencía, seguro que lo hago en cuanto tenga el minimo pretexto para saltarme la dieta.

Un blog estupendo

Saludos

Carme ha dit...

!!!!quin luxe!!! una classe amb L'Oriol!!!...i pel que veig molt ben aprofitada!!!!!!...Felicitats Gemma!!..Veig que no et perds ni una...ben fet!!!!!!!!...per cert ..es gaire complicada de fer la gelatina de llima?

Fins aviat i una abraçada


carme

Pol Cruells ha dit...

Espectacular i boníssim! El recomano a tothom! proveu-lo!

Pol Cruells ha dit...

Espectacular i boníssim! El recomano a tothom! proveu-lo!

Vanesuky ha dit...

Aquesta classe la vas aprofitar al màxim eh?? A veure com va demà!!

Petonets maca.

Vanesuky.

Lau ha dit...

Gemma!!

mmm, qunia pinta!
Una pregunteta, d'on traieu les maduixes quan encara no és època? Com a mínim per aquí encara no n'he vist...

Gràcies!

ANNAFS ha dit...

Quina combinació de textures, gustos colors.... Unes postres de luxe i tan ben presentades...
ptns.

RUBEN ha dit...

Hola! Vet aquí una altra recepta per fer ús del meu sifó! Molt bé Gemma!

Ruben ha dit...

Brutal, brutal!
Jo també faré reinvenció, perquè òbviament, tampoc tinc tot això a casa :-D

bajoqueta ha dit...

Ai me'n menjaria un gotet ara mateix :)

núria alemany ha dit...

Ooooohhh! Espectacular!!!

Elaine Higa ha dit...

Hola Gemma
Buscant buscant he trobat el teu blog i em sembla genial!!! avui faré el pastís de formatge I, però aquest cheesecake el faré molt aviat. També sóc de Sabadell i volia preguntar-te on compres les maduixes en aquestes époques. Tres preguntes més: 1) es pot congelar l'streuzel? 2) quants gotets t'han sortit? 3) la gelatina de llioma la fas a part i després talles un troç i el fiques a sobre? no m'ha quedat clar.
Moltes gràcies!