diumenge, de maig 24, 2009

Taller de Postres d’Autor al Museu de la Xocolata

Ahir vam assistir al taller de Postres d’Autor del Museu de la Xocolata amb tota la colla de blocaires i amics que sovint ens trobem per fer aquest tipus d’activitats:


El taller es va dividir en dues parts. Al principi, els pastissers Andrés i Ricardo ens van ensenyar les tres elaboracions de les postres, amb una classe demostrativa que va mostrar el pas a pas de cada recepta: una pasta sableé de cacau, un glassejat de xocolata negra i un cremós de xocolata blanca. Després, ens va tocar treballar a nosaltres: amb les tres elaboracions anteriors i amb elements decoratius extres (flors, fruites, plats...) vam fer un concurs d’emplatats, que consistia en muntar un plat de postres d’autor com si es tractés de servir-lo en un restaurant. Aquí es va demostrar la imaginació i traça de cadascú, ja que va haver-hi acabats molt diferents i originals. Després d’una crítica individualitzada per part de l’Andrés i en Ricardo, es va premiar el plat d’en Roger, que va fer un muntatge clàssic, equilibrat, molt bonic i vistós. Felicitats! I com a premi per tots, ens vam menjar el plat que ens havia preparat el company. El meu estava boníssim ;)

La colla de blocaires d’aquest taller vam ser: l’Oriol Escolà, la Ma José Maicas, la Cristina Brugarolas, la Iris González, la Natàlia Gras, l’Arnau Clofent, la Patrícia Mussons, la Patrícia Gabriel, el Roger Compte, la Carme Arce, la Rosa Lleonart, la Marta Barrientos, la Núria Andújar, la Marta Jubert, la Glòria Moreno, el Josep Colet i la Gemma Clofent.


Us deixo unes quantes fotos on es veu la dedicació de tota la colla en el muntatge dels plats i també us deixo la recepta de les postres que vam preparar. El conjunt del milfulles amb el cruixent de sableé, el cremós de xocolata i la salsa amb la glassa negra va resultar sublim!



I per acabar, la pregunta que no pot faltar: aconseguirem finalment que ens facin un taller de bombons? Je je je...

30 comentaris:

Núria ha dit...

Bon dia matinera!!La crònica i les fotos molt xules. Ho vam passar molt bé, i espero que alguna vegade aconseguim el de bombons...jo ho vaig demanar...jeje

Petons
Núria

Ivana ha dit...

Felicitats per aquests postres!!
petons

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pinta!!! Felicitats al roger!!! La foto és la del premiat???A veure si aconseguiu la classe dels bombons! :)
Petunets,
Eva.

ELS PEIXOS ha dit...

Que maco que esta tot!!I que interesant és tot això..

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica!!! quina xulada de taller!!! Estem molt contents de que us ho passéssiu tan i tan bé. Enhorabona al guanyador. Molts petons a tothom.

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica!!! quina xulada de taller!!! Estem molt contents de que us ho passéssiu tan i tan bé. Enhorabona al guanyador. Molts petons a tothom.

Cuinetes-Carme ha dit...

Eii Gemma, quina reportera que tenim més wai1! sort de tu i, és que a casa podren veure-ho.
De nou donar-te les felicitacions i les gràcies per la coordinació i que sempre és genial poder fer un taller, tan al MX com amb tots el companys.
Jo també vaig tornar a escriure el taller de bombons.
Penso que algun dia ho aconseguirem!.

Ingrid ha dit...

Hola Gemma soy MimoGirL del blog DuLcEs and CoMpAnY. Me gustan mucho tus postres y por eso si pasas por http://dulcesandcompany.blogspot.com/2009/05/mi-segundo-premio.html verás un premio para ti.

ANNAFS ha dit...

A les fotografies ja es veu que estàveu super aficionats. I no m' extranya. Quina marevella de presentacions!.
ptns.

Gemma ha dit...

Núria, espero també veure les teves fotos, eh?

Ivana, el mèrit va ser dels pastissers, nosaltres només vam muntar el plat ;)

Eva, la foto és el plat dels profes, je je je... però el del Roger era igual de xulo!

Els nPeixos, va ser molt interessant descobrir que muntar un plat és més complicat del que sembla :(

Parella Vermella, us vam trobar a faltar aquest cop... Com va anar la comunió?

Carme, suposo que tu també faràs crònica, oi? A veure si posem en pràctica tot el que vam aprendre ahir ;)

Mimogirl, gracias por el premio, ahora paso por tu blog :)

AnnaFS, va ser tot un repte... el nivell dels contrincants era molt alt je je je...

Mesilda ha dit...

Quina xulada de taller,y grasies a tu que ens ho contes tan bé i ens poses eixes fotos tan boniques.El montage de la mus a quedat perfecte,felicitats al guanyador.
Un best.

Mercè ha dit...

Gemma, fantàstica crònica d'un taller genial!!
Les fotos molt xules!! Se us veu molt concentrats!! ;)
Felicitats al guanyador!!
A veure si al final aconseguiu que us facin un taller de bombons! :)
Petons!

josep ha dit...

Gemma,
Magnífica crònica d'una diada molt divertida. Aquestes trobades/taller són molt profitoses, a banda d'aprendre "truquillos" ens ho passem de conya.
Una abraçada i fins dijous.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Les fotografies parlen per si soles. Salut!!!!

Caminar sin gluten ha dit...

Nos alegramos de que hayas disfrutado de este estupendo taller, nosotros el miercoles no pudimos asistir a uno que realizaron en Navarra Gourmet.

Estupenda también la fotografía del grupo, y todas las que has realizado, y compartes con nosotros.

Por cierto, en Madrid han rehabilitado el Mercado de San Miguel, y en cuanto que lo visitemos y tengamos tiempo, lo publicaremos.

Besotes

Ana y Víctor

Anònim ha dit...

Juer, que buenos estos postres!!! y muy buenas las fotos...

un saludo
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

Roger ha dit...

Gràcies :)

Jo també m'ho vaig passar molt bé... a veure si me'n puc apuntar a algun altre!

Gràcies Gemma un altre cop per l'organització. Fins dijous!

Joan ha dit...

Això és un taller d'artistes...

Francesc ha dit...

Quines postres més bones!!! Salutacions

La Llibreta Viatgera ha dit...

Quin taller més interessant, la crònica molt xula, i felicitats al guanyador!

A veure si hi ha sort amb els bombons ;)

Un petó! Beth

Delicias ha dit...

Unas fotos que expresen com heu treballat, i com us heu passat de bé. Han sortit uns postres de foto, jejejje. Tot requetebé. En quan al taller de bombons "quien la sigue la consigue" diuen.
Felicitats a tots, especialment a tu Gemma per organitzar aquestas activitats tan interessants i al Roger pel postre excel.lent.

ROSA ha dit...

M'ho vaig passar de conya, un taller molt interessant com tot el que organitzes.
La crònica de professional.
Gràcies per tot, i fins dijous.

Maria ha dit...

Per la cara que feu es nota com de be us ho vau passar. Ara no tindreu excusa per no fer més postres d'autor amb el que heu aprés.
Fins dijous...

Gemma ha dit...

Ens ho vam passar molt bé! I vam descobrir que això d'emplatar és molt més complicat del que sembla... és tot un art aconseguir que el plat quedi bonic :(

Ens veiem dijous!!!!

Anònim ha dit...

Bona tarda,
Des de l'Espai del Consum de Bonpreu i Esclat, us volem convidar a un showcooking que tindrà lloc demà dia 26 de maig a les 6 de la tarda, al Teatre Condal de Barcelona. Si esteu interessats ens podeu trucar al 93 857 29 50 o bé escriure un correu a espaidelconsum@bonpreu.cat

Moltes gràcies.

Salutacions.

illetapitita ha dit...

Quina pinta que té aquest plat Gemma!
I que bonic que t'ha quedat, felicitats!
Una abraçada!

vacapaca ha dit...

Quina sort!! m'agradaria venir ... pero amb la canalla ... no puc! La Marta ja m'explica lo be que ho paseu!! Unes fotos molt macas!! Un peto, Montse.

Marta ha dit...

Ens ho va passar molt be en el taller Gemma. Una molt bona proposte.
Petons

Maria Dolores ha dit...

Quina sort.
Gracies per les fotos y per la crónica.
Besets

nieves ha dit...

Que suerte poder disfrutar de todas estas enseñanzas y estas bonitas experiencias. El postre quedó, de exposición. Felicidades.

Un abrazo.