A la calçotada de diumenge passat érem tanta colla que vaig haver de portar un parell de pastissos. A part de la tarta de llima, vaig fer aquest altre pastís tipus flam molt ràpid de preparar:
Com que dissabte vam sortir a escalar, tornant a la tarda tenia el temps just per fer els dos pastissos de la calçotada. A més, el forn el necessitava per la tarta de llima, de manera que pel segon pastís vaig triar una recepta senzilla que es pogués fer sense forn. La recepta la vaig adaptar de dues molt semblants, la tarta de cafè caputxino de Canecositas i el flam de caramel i cafè de Mary505. El flam es fa amb uns sobres de cafè soluble al caramel (de la marca Nescafé) que li donen un gust a toffee deliciós.
Per evitar els problemes de la base de cereals que explica l’Alícia, jo en vaig simplificar l’elaboració: vaig utilitzar un motlle de silicona per quallar el flam i el vaig cobrir per la part de sobre amb una planxa de pa de pessic. Un cop fred i quallat, el vaig desemmotllar capgirant-lo, de manera que el pa de pessic va quedar a la base del pastís. Una manera ràpida i senzilla de convertir un simple flam en un pastís ben vistós!
El gust a cafè i a toffe és molt subtil, queda poc dolç i té una textura molt suau. També va agradar molt a tota la colla, la majoria no vam saber dir si ens agradava més la tarta de llima o el pastís de cafè...
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1l de nata líquida per muntar
· 2 sobres de cafè caramel Nescafé
· 1 sobre de flam Royal de 8 racions
· 1 làmina de pa de pessic
Preparació:
Amb la thermomix, posar tots els ingredients al vas (excepte el pa de pessic) i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4.
Sense thermomix, dissoldre el cafè soluble a la nata líquida i preparar el flam seguint les instruccions del paquet.
Abocar el flam dins un motlle de silicona que sigui fàcil de desemmotllar i deixar refredar a temperatura ambient. Quan comenci a quallar, ajustar la làmina de pa de pessic a la part de sobre del flam, de manera que quedi just dins el motlle. Reservar a la nevera.
En el moment de servir, desemmotllar el flam capgirant-lo sobre la base de pa de pessic. Decorar i servir.
Bon profit!
PD: Pel taller del David Lienas del 20 de març ens han reservat 5 places més. D’altra banda, han tancat la classe per la colla de blocaires, de manera que tindrem el David per a nosaltres sols. Genial, oi? He afegit la llista d’espera als definitius i encara queden 3 places lliures. A veure si s’anima algú més!
diumenge, de març 08, 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
52 comentaris:
Nena, això te molt bona pinta eh? seràc questió de probar.
Que bona pinta té aquest flam pastís, em donen ganes de tallar un tros. ¡ufff! Cada dia apren més de tu.
Petons guapa.
Gemma!! Espectacular! que bé t'ha quedat! A més és senzillet de fer, no? Et felicito!!!
Per cert la tarta de llima també un 10!!! Ets una catacrac!!!
Per cert! Ens portaràs a escalar algún dia o no?
Gemmma que maco,,ooooo,,m'agrada molt aquest palets de xoco per decorar ,per aquí no trobo mai coses tan maques,,es lo que te se de poble jejje,,a avui calçotada la fem en famili a una barraca,bon finde .
Té que estar bonísssssimaaaa aquest pastís m´imagino que s´assembla el gust al flam de cafè aquest que queda de dos colors, no?
Per cert si feu així les calçotades amb aquests postres a la propera m´apunto eh? jejeje
Té molt bona pinta Gemma, i segur que està boníssim, però a mi el de llima ja que els flams de cafè no m'acaben de fer el pes!!!
PTNTS
Dolça
No sabria quin del dos postres que vas portar quedar-me, s'hauran de provar, per cert ahir vaig fer el púding que vas presentar al HEMC, estava boníssim però la presencia res a veure al teu. Que bé que la trobada del 20 de març tots siguem blocaires.
Una recepta ben senzilla i molt vistosa, m'encanta!
pt!
Una recepta ben senzilla i segur que ben bona!
La foto fa una pinta...
Com els cafés que els hi diuen "expressos", aquest l'hi podien dir el mateix. Un pastís de café al caramel ràpid i bo. Que vaigui de gust. Josepb -menja de bacallà-
Aquest flam també m'agrada força, l'apunto a la llista de pendents.
Repte de tarda de diumenge: pastís de cítrics amb cobertura de merenga, ja et diré com ha anat.
Segur que si vingués a una calçotada on tu fas els postres, els calçots i tota la resta ja se'ls podria menjar una altre.
Una abraçada
Epps, aquesta recepta és una joia ràpida i bona, perfecte per quedar com una reina el dia que tens gent a dinar i molt poc temps per cuinar.
Ptnts
hola un altre vegada la de l´anònim sóc jo que no sé què ha passat.
t´ha quedat espectacular , la veritat es que ja he donat una volteta per aqui, i tot es genial, moltes gracies i fins aviat. Petons
Hola Gemma, he vist el comentari al meu blog i llavors he entrat al teu. Mica en mica vaig descobrint nous blogs de cuina ( nous per a mi, es clar), que realment són fabulosos, com el teu. A mi m' agrada molt fer pastisssos, però si em quedesssin la meitat de bé que a tu...
Potser algun dia que vaig buscar alguna recepta vaig entrar al teu blog. Llavors segur que vaig fer algun comentari.. . potser per manca de temps no el vaig guardar... no ho sé. El cas és que et penso visitar molt sovint.
ptns.
Gemma, preciós...i perfecta!!
Gemma, una manera de fer que una recepta senzilla quedi espectacular! Felicitats! Però jo em quedo amb el de llima. ;) El flam de cafè no em fa massa el pes. :p
Petons!
mmmmm...aquest flams preparats et solucionen unes postres en un moment...i si a sobre li afegim el cafè i el pa de pessis...doncs de luxe!
Petunets,
Eva.
Unes postres ben vistoses i si a més no costen de fer, què més volem?. Veig que ja t'has llançat amb la thermomix. Es pot adaptar per fer sense maquineta, oi?.
Fins aviat
4 ingredients i una presència d'allò més estimulant, un bon repte... si queda encara plaça pel taller del David Lienas, m'apunto!
Será rapid pero te una pintaaaaa.
Besets
Gemma,açò no es fa.Encara no m'he recuperat de la tortada de llima i ja has posat una altra.....
Que delícia per a la vista i per al paladar açò és una tortura.
Besets.
No me extraña que se titule rápido, porque así me lo comía yo, rapido, rapido.
Besitos sin gluten
jO m'animo, jo m'animo.
Apúnta'm si pot ser.
Gràcies.
T'ha quedat un pastís delicat, i molt ben presentat. A més, així a primera vista aquest pastís és com una sorpresa, fins que no el tastes no saps ben bé quin gust deu tenir. Ho dic pel color, és tan bonic i diferent que podries pensar que és de plàtan, que és de crema, però mai diries que és de café al caramel!!
Estimada, tot ho fas genial. petons.
jOlines!! uff, quina pintassa!! Per cert... t'ha sortit algun "sobre d'or"??? ejejej! em sembla que també l'intentaré fer, tant per lo bó que ha de quedar com per provar sort a veure si marxo de vacanceees!! Una abraçada!
Hola a tots!!!!!!!! Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!
Tots els que seguiu preferint el pastís de llima, aquest flam de cafè l'heu de provar i després ja no sé pas quin preferireu, je je je... realment era bonísim i molt fi!
Glòria, a la mateixa recepta ja explico com es pot fer sense thermomix, és igual de fàcil ;)
Vero, no queda igual, el gust de cafè caramel és més suau, semblant aun caranel de toffee.
Àngels, ja tinc ganes de veure el teu púding de poma ;)
Pulga i Starbase, us apunto pel David Lienas, eh? Genial, farem el ple i només serem blocaires, pot ser molt divertit!
A mi....em sembla que has pujat el dolç de categoria, que bonic t'ha quedat, no pareix el mateix!!
Hola Gemma, bona tarda!
Una amiga meva, la Núria li agradaria venir al curs del David Lienas...
Tens places encara?? si és així, la pots apuntar??
Ja em dius, d'acord?
Moltes gràcies!!
Marta Giralt
Alícia, els teus consells sobre la base em van anar molt bé, et vaig fer cas i vaig utilitzar un motlle de silicona i una base fàcil de pa de pessic... Moltes gràcies per aquestar ecepta tan resultona i tan bona ;)
Marta, l'apunto! Com es diu de cognom??????
Aquestes postres tenen una pinta esplèndida!
QUeda apuntada a la meva llibreta.
Petons
Eo! Això té una pinta brutal! Ja t'has vist al descobrir cuines??
Va ser brutal! boníssim!
Arnau, encara no he rebut la revista i no sé a què et refereixes!!!! Quina intriga m'has deixat....
Eiiiiiii, quina patxoca aquests pastissos, Mmmm.
Dius que hi han 3 places lliures pel 20 de març, doncs segons a l'hora i lloc m'apunto, doncs és el primer dia de portes obertes dels Instituts i aquest any ja em toca fer el recorregut. Ja em diràs quelcom.
Pel taller de piruletes de xocolata estic en llista d'espara oi?? bé digues-me alguna cosa. gràcies!!
Hola Gemma,
El cognom de la Núria és Ferrer...
ja li confirmo que l'has apuntat.
Ens veiem el divendres 20.
Moltes gràcies!!
Marta Giralt
Carme, el taller del David és a les 18h. Ja hi ha llista d'espera, però si et va bé, t'afegeixo a la llista i cap problema. Al final sempre hi ha baixes i la majoria de gent en llista d'espera pot venir...
Pel taller de piruletes estàs en llista d'espera, si vas a l'enllaç del lateral del blog ja et veuràs a la llista.
Per cert, em pots dir el teu cognom? És que al Bonpreu ens el demanen. Gràcies!
Marta, l'apunto ;)
MmM quina pinta!! i que fàcil sembla de fer! tot i que aquí això de trobar sobres de flam Royal o el Nescafé amb toffee se'm farà difícil... miraré de probar-ho de fer! :)
Gemma, et donaran l'oscar als postres més lluits i que no són gens complicats, perquè mira que en fa d'efecte aquest i després mires els ingredients i en son quatre.. Molt be !!!
Bona idea Gemma, a més, si el tens de portar fora el trasllat és segur, és més difícil de que es trenqui o es malmeti.
Bon pastis, jo no sabria quin triar.
Quin festival Gemma, m'encanten els calçots i que dir d'aquests dos pastissos!!!!!!
Gemma, em reserves plaça pel dia 20? si encara hi soc a temps... Anna
Avui, precisament, he vist al súper que hi ha al costat d'on treballo i on hi vaig, de tant en tant, a comprar "tonterietes" per picar a mitja tarda, el Nescafè caramel, i he pensat que deuria ser bo, però ara veig que per donar gust a aquest flam, ha d'estar de fàbula. Magnífica idea per unes postres ràpides i originals!
Ha de ser boníssim amb aquest gust de caramel i cafè!!!!
Hola Gemma, El meu cognom és Arce, així doncs el meu nom sencer és Carme Arce Peña.
Penso que et vaig dir que estic de ruta turística pels Instituts d'on visc, així que tot just divendres en tinc un a les 19.00.
Moltes gràcies per la teva atenció i un altre dia serà. Espero que em puguis avisar. El de piruletes ja m'havia adonat del nom però no sabia si era jo la Carme que hi ha amb un ?.
Una abraça, seguim en contacte.
Enkeli, segur que pots trobar algun substitut finès per al flam de sobre... i pel cafè, qualsevol cafè soluble també t'anirà bé ;)
Maria, aquestes són les receptes que m'agraden a mi, fàcils i resultones. I com diu la Mireia: NO EXPLIQUIS MAI COM ÉS DE FÀCIL DE FER! Je je je...
Xaro, a mi els calçots m'encanten i la salsa encara més ;)
Anna, ja t'he apuntat a la llista d'espera ;)
Enric, els sobres que van sobrar de la recepta ens els hem pres de la manera normal i són bons bons bons... Tasta'ls, que val la pena!
Myriam, aquesta recepta també és de les teves, eh? ;)
Carme, llàstima que no puguis venir al David... però segur que en farem molts més. Per les piruletes, hi ha dues Carmes que no sabia el cognom, una eres tu. Ara mateix el poso :)
Mira tú, que tengo unos sobres de café soluble que no sé darles salida...y con lo que me gustan los flanes, ya sé qué voy a hacer... umhumh!!!
Mi hija pettissuis-adicta y yo café-flan adicta... mi hijo chocolate-adicto y mi marido... los profiteroles(uf!! qué dificil me lo pone eh??)
Unes postres que a més de la facilitat en la preparació segur qeu estàn riquíssimes no? una presentació perfecte...smuaks
Hola Gemma, he descobert el teu bloc i hauràs de saber que sóc una gran fan teva. He fet varies receptes i a quina millor. Ara voldria fer aquest flan i tinc dubtes. La làmina de pa de pessic és comprada, quina ????
Moltes gràcies per aquest magnífic bloc, estic impressionada !!!!! quines presentacions.....
Esther, benvinguda al blog!
Pel pa de pessic, es tracta que no et compliquis la vida: qualsevol base comprada la talles a la mida i ja està! Fins i tot pots comprar una coca al forn i tallar-la primeta, d'1cm de gruix. La que et sobri, la congeles per un altre dia ;)
O encara més fàcil: pots comprar melindros envasats, tipus "bizcochos" allargats, i els fas encaixar un al costat de l'altre fins a cobrir tot el motlle.
Tens moltes opcions, la idea és que sigui un pastís RAPID, de no complicar-se la vida :)
¡Está de muerte!, lo probé esta semana que tenia invitados, aunque bastante más light, sin nada, y con leche desnatada,pero el sabor... ummmm. Me encantan estos postres tan "resultones", y con tan poquito esfuerzo.
Gracias por el blog, lo he descubierto hace poco... pero ¡me encanta!.
Maria - Valencia
¡Está de muerte!, lo probé esta semana que tenia invitados, aunque bastante más light, sin nada, y con leche desnatada,pero el sabor... ummmm. Me encantan estos postres tan "resultones", y con tan poquito esfuerzo.
Gracias por el blog, lo he descubierto hace poco... pero ¡me encanta!.
Maria - Valencia
Publica un comentari a l'entrada