diumenge, de març 15, 2009

Pastís de Petit Suisse

Tal com vaig prometre a l’últim post, he fet unes altres postres amb el petit suisse com a protagonista. Es tracta d’un pastís semblant a un pastís de formatge dels que es quallen en fred:




La textura i el gust són molt semblants a la d’un pastís fet amb un formatge cremós tipus philadelphia, tot i que sí es nota un regust delicat a petit suisse. He triat el gust de maduixa, per provar una opció diferent a la utilitzada a la mousse, i ens hi ha agradat molt. La base de galetes no és de les meves preferides, però crec que en aquest cas hi queda prou bé. I l’acabat amb la capa de melmelada és el que dóna el toc de festa a unes postres que tornen a ser la mar de senzilles. Feu-les i ja m’ho direu :)


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de galetes Maria
· 40g de mantega
· 6 petit suisse Danonino de maduixa
· 200ml de nata líquida per muntar
· 5 fulles de gelatina
· 200ml de llet
· 100g de sucre
· 1 pot de melmelada de maduixa
· 2 fulles de gelatina

Preparació:

Per fer la base, triturar les galetes ben fines i barrejar-les amb la mantega a temperatura ambient, fins aconseguir una massa ben homogènia. Repartir-la per tota la base d’un motlle desemotllable de 20cm de diàmetre.
Posar en remull les 5 fulles de gelatina en aigua freda. Escalfar al microones una part de la llet i dissoldre-hi la gelatina. A part, barrejar els petit suisse, la nata líquida, el sucre i la resta de la llet. Afegir-hi la gelatina i remenar bé. Abocar-ho sobre la base de galeta i deixar quallar a la nevera.
Per la capa de melmelada, posar en remull les 2 fulles de gelatina en aigua freda. Escalfar 2 cullerades d’aigua i dissoldre-hi la gelatina. Escalfar una mica la melmelada al microones per tal de liquar-la una mica i colar-la per un colador ben fi. Afegir-hi la gelatina i remenar bé. Abocar-ho sobre el pastís ja quallat i tornar a reservar a la nevera.
Un cop quallada la capa de dalt, desemmotllar, decorar i servir ben fresquet de nevera.

Bon profit!

48 comentaris:

Ester ha dit...

Una bona opció, si senyora i la decoració amb gominoles m'encanta. Com sempre un acabat perfecte
Una abraçada
Ester

Joan ha dit...

La meva filla ha vist la foto i ja em reclama el pastís... Ahir vàrem fer cobertura de galetes i piruletes de xocolata amb fruits secs (sense whisky jajaja)

Núria ha dit...

Un tall i una presentació perfecta!! Aquest pastís ha d'estar molt i molt bó...i es molt adient per la primavera...que comença a venir més de gust aquest tipus de pastissos....umhh

Núria

Núria ha dit...

Un tall i una presentació perfecta!! Aquest pastís ha d'estar molt i molt bó...i es molt adient per la primavera...que comença a venir més de gust aquest tipus de pastissos....umhh

Núria

El cullerot Festuc ha dit...

Segur que t pastís agrada tant a petits com a grans!!! La presentació molt divertida amb els caramels...
Et fitxaran a Danone!!! jeje!
Petunets,
Eva.

dolorss ha dit...

Gemma ha quedat amb un aspecte sensacional, per a petits y grans. Deliciós

CRIS ha dit...

Aquest és d'aquells pastissos per recordar l'infantesa,quina regressió Gemma!, galetes María i petit suis,un pecat.
Ptnts

Enkeli ha dit...

MmM galetes María i Petit Suisse que bó!! De fet, després de veure el resultat i la seva preparació... em penso que demà aniré a comprar els ingredients i el faré el Dimarts. Marxem amb uns amics a la cabanya del bosc i em penso que després d'una sauneta vindrà molt de gust :)
Aix Gemma, quines idees que ens dones... jeje

Talita ha dit...

Otra deliciosa receta! Qué linda presentación! Yo tengo que anotar la receta.

ANNAFS ha dit...

Vaja pastís més "guapo", i a més ha de ser molt i molt bo. Tampoc és massa difícil,i sí original. Ja tinc ganes de provar de fer-lo.

zer0gluten ha dit...

Parece una tarta del decorado de la casita de chocolate. Que bonita que te ha quedado. Seguro que los peques flipan con ella. Bueno... vale.... los no peques, también.
Besitos sin gluten

Pulga ha dit...

es que els petitsuisse són formatge fresc!!!! a partir d'aquí s'obre un món de possibilitats. Genial les receptes!
Per cert, l'adreça de l'espai bon preu? No em funciona el link...Gràcies

Mesilda ha dit...

¡¡Hay Gemma que bonic¡¡¡magrada molt y la presentacio es perfecta y el color pressios.
Un beset.

Mercè ha dit...

Gemma, t'ha quedat preciós!! Precisament ahir, vaig veure Danoninos al super per primera vegada!! :) (o almenys les altres vegades que n'havia buscat no n'havia trobat!). I vaig pensar amb tu!
Aquest pastís s'haurà de provar perquè té una pinta increïble!! I amb els caramelets al damunt una "cucada"! :)
Petons!

ARA ha dit...

Quina xulada de pastís, preciós, la veritat, tu i els petits suisse, jajaja

Glòria ha dit...

Mira que donen bon resultat els Danoninos, eh?. Aquest pastís té una pinta boníssima i com que no va al forn, apuntat per fer amb la canalla!

Fins aviat

La cuina vermella ha dit...

Gemma bonica, com diuen els nens de l'anunci: a mi m'hen donaven dos!!! per tant ja saps, ja pots fer-ne el segon i regalar-nos-el!
Molts petons bonica, i enhorabona pel "petit pastís suís".
Muac.

Gemma ha dit...

Ester, vaig trobar que les gominoles eren perfectes per a decorar un pastís de petit suisse ;)

Joan, la teva filla és molt intel·ligent, je je je...
Penjaràs les galetes i les piruletes al blog?

Núria, tens tota la raó, amb la calor, els pasíssos freds són els que venen més de gust.

Eva, jo ja faig números a veure si em contracten, però em sembla no els interessa l'oferta... què hi farem! ;)

Dolorss, per a petits i no tan petits, je je je...

Cris, precisament la base de galetes a mi no m'agrada gaire, però en aquest pastís crec que hi queda molt bé, combina bé amb el petit suisse, oi?

Enkeli, hi ha Danoninos a Finlàndia? Suposo que sí... Quina enveja em fas, cabana al bosc, sauna, trineus, esquí... posa un post al blog explicant-ho, eh?

Talita, delicioso y fácilísimo, toma buena nota de la receta ;)

Anna, no deixa de ser un pastís de formatge, però fet amb petit suisse queda més original, oi? I també molt fàcil!

Zerogluten, has dado en el clavo, je je je... Es una receta salida de la casita de chocolate! Llevan gluten los petit suisse? Sería fácil de adaptar, solo cambiando las galletas de la base...

Natàlia, deu ser un problema del Bon preu, a mi tampoc em funciona cap enllaç a la seva web. A veure si demà ja ho han arreglat.

Mesilda, doncs el gust... ja ni t'explico :)

Mercè, estic veient que els Danoninos arriben a tot arreu: primer a Finlàndia i ara a Califòrnia ;)

Ara, és que tenia motiu, eh? Això s'havia de celebrar!

Glòria, recepta ideal per fer amb les nebodes. I amb l'èxit assegurat ;)

Parella Vermella, per això tots vam repetir de pastís, je je je... tots vam dir el mateix: "a mi me'n donaven dos" :)

Maria Dolores ha dit...

Que bon pastis quin gustet tindrá mes delicioss.
Besets

Margarida ha dit...

De gust deu ser bo, però la presentació és excel·lent. No sé com t'ho fas que sempre ens sorprens amb la decoració! M'agrada molt.

Anònim ha dit...

Jejeje!! T'ha quedat genial!! Sembla tot ell una súper-gominola!!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Com sempre deliciós!

Un petó!
Beth

Karolina cookiss ha dit...

jo que bueno!!! esto tengo que hacerlo!! ya!!! jajja... a ver cuando me pongo!!!!jajaj

Eva Flores ha dit...

Una recepta ben original i segur que absolutament deliciosa!
pt!

Beitxu ha dit...

Hola Gemma!
Quin pastís tan maco has fet aquest cap de setmana!!!
No puc dir lo mateix de la q vaig fer jo! :)
El divendres al migdia vaig preparar el pastis de pinya com et vaig explicar, bullint la gelatina amb el suc de la llauna y barrejant amb la resta d'ingredients. Ho vaig ficar en un motlle desmuntable i quan vaig tronar de la feina a les 7, vaig treure el motlle de la nevera, per fer la capa de d'alt i em vaig troba tota una massa de gelatina a la part de sota de la nevera. S'havia colat x la junta del motlle no se com, xq abans de ficar-hi la massa de pinya vaig ficar una capa de melindros!! Total raríssim!!! De gust estava boníssima però penso q no havia de ser correcta la textura q em va quedar.
Jo vaig fer servir la gelatina neutre en sobre de la casa Royal. Això està bé? O tu fas servir un altre?
Gràcies per tot!!
Una abraçada.

Maria ha dit...

Però quans postres has fet ja amb els petits suisse ? Uns quants ja, veritat? Et tindrem que dir gemma-maduixeta el proper cop que et veiem..
Petons..

Gemma ha dit...

Maria Dolores, era fi i amb un gust delicat a petit suisse boníssim :)

Margarida, aquest cop tenia clar que la decoració havia de ser a base de gominoles. Quan les vaig comprar em van dir que en deien "besos", je je je...

Laia, era una gomiola de la primera a l'última cullerada!

Beth, gràcies!

Karolina, bienvenida! Si lo haces ya me contarás si os ha gustado ;)

Eva, original pel petit suisse, però no deixa de ser una adaptació d'un pastís de formatge normal i corrent :)

Beitxu, et vaig dir que no calia bullir la gelatina, que només calia escalfar el suc a part i, un cop calent, dissoldre-hi la gelatina. Jo faig servir la mateixa gelatina que tu.
Crec que el problema no té res a veure amb la recepta: simplement que el motlle no tanca bé!!!! Quan aboques texures molt líquides dins un motlle desemotllable, t'has d'assegurar que tanqui bé, a mi també m'ha passat algun cop un accident semblant :(

Maria, només és el segon, eh? Però sí que tinc una altra recepta de petit suisse, no com ingredient, si no que és el resultat. Gemma-maduixeta.... em sembla que m'agrada :)

Anònim ha dit...

Annuka:

Quina pinta que té aquest pastís...És el que estava buscant per fer-li a una amiga pel seu aniversari!!!

rhanya2 ha dit...

Té una pinta increïble... i a més ha d'estar boníssim. Només que jo canviaria la gelatina per agar-agar, és molt més natural. És fàcil d'utilitzar i tampoc no té cap gust.. jo en soc fan.
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Quina pasada, només de mirar-lo ell sol diu menja'm, menja'm......Tens a la meva filla enamorada amb els teus postres i ja hem queda't que les postres dels sopar de dissabte,la mousse de petit suis,está clar,no???Després de tan enrenou amb la Tarta de Llima, et diré que va ser un exit,bonissima,un sabor molt finissim,una textura super cremosa i sobre tot molt lleugeret ideal per fer vaixar qualsevol ápat.I tornant amb les quantitats, per quantes persones és la mousse?
Fins aviat!!! :)

Laura ha dit...

UMMMM!! Hauré d'intentar fer-lo un dia! Es una pasada tot et surt bo, bo, rebooo!! Aquest cap de setmana he fet brownie i tarta santiago seguint la teva recepta i ens ha quedat genial!!
Felicitats!

Pol Cruells ha dit...

Me'n vaig clavar un bon tros per esmorzar i estava deliciós! Proveu-lo!

MAR ha dit...

Per culpa teva acabarem amb cara de Petit Suisse a casa, però bé ..
Té molt bona pinta i la presentació com sempre genial.

PEtonets

Anònim ha dit...

Gemma és genial!!! I de les que m'agraden a mi!!! La capa de melmelada t'ha quedat espectacular!!!

Anònim ha dit...

Espectacular, una presentació perfecta! I les decoracions (què són, chupa-chups??) fan que tingui una aparença molt original i divertida! A més, deu ser boníssim... :)

Gemma ha dit...

Annuka, benvinguda al blog! A veure si a la teva amiga li agrada aquest pastís... ja explicaràs ;)

Laura, m'alegro que et quedé bé la tarta de llima. Al final hauràs de fer un blog per poder-nos explicar totes les receptes que fas, je je je... La mousse, depèn de la mida de les copes, però jo diria que surt per unes quatre persones.

Laura, m'alegro que t'hagin quedat bé el brownie i la tarta de Santiago. Ja tinc ganes de llegir-ho al teu blog ;)

Pol, deliciós!

Mar, tampoc es nota tant el gust del petit suisse, eh? Més aviat recorda un pastís de formatge.

Myriam, torna a ser una de les nostres receptes preferides, je je je... Recorda bastant el teu últim pastís amb cuajada, oi?

Sílvia, les decoracions són gominoles de goma, em van dir que en diuen "besos" :)

Anònim ha dit...

Ja m'agraderia poder tenir un blog,pero si t'haig de dir la veritat no sé ni per ón començar!!!Quan tinguis un moment m'has d'explicar com fas aquestes virutes i "camutillos" de xoco per decorar.PTNETS.

nieves ha dit...

Qué maravilla Gemma, me quito el sombrero ante tanto arte. Todos tus postres son espetaculares.

Un abrazo.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

N´estic segura que deu ser boníssima aquesta tarta, t´ha quedat perfecte de debó, amb uns cantonets d´allò més nets...i són molt maques aquestes boletes que has utilitzat per a decorar, m´encanten...petonets!!

Anònim ha dit...

Mmmmmmm, quinta pinta!!
Ho puc fer amb un motllo de 24cm o em quedarà massa baix?
És que només tinc aquesta mida, és l'estandard oi? (això em van dir quan el vaig comprar)

Pebbles ha dit...

Sembla que ha de ser molt bó aquest pastís, i vist així ni a la pastisseria e`l presentarien tant bé.

Petonets,

Anònim ha dit...

M'agrada...el farem amb la Maria el cap de setmana segur que li encantarà.
Raül

Anònim ha dit...

...i l'hem fet i va agradar a tothom :-) menys la maria, que com sempre, disfruta fent els pastissos, enmerdant-se les mans i xupant-les...però després no en vol menjar

Raül

Enkeli ha dit...

Eis Gemma! Algo de bó ha de tenir això de passar molt de fred i tenir poca llum! :P Si algun dia et passes avisa'm eh! (I si cal, fem un pastís on hi hagi gelatina i m'ensenyes perquè noia, quin show! jeje)

Em sembla que no em va quallar pel següent: vaig trobar danoninos però en packs de 4 de 95gr i diria que els de 6 són de 60 gr amb lo qual ja vaig tenir problemes a l'hora de calcular la mida exacte. Després, amb els fulls de gelatina em vaig fer un liu. Primer les vaig posar en remull en aigua freda com deies i en un altre recipient vaig posar una miqueta de llet i vaig colocar-hi la gelatina (havia d´haver barrejat l'aigua amb la llet i llavors la gelatina?) Els altres dos fulls de gelatina no se'm desfeient bé amb tant sols dues cullerades d'aigua calenta i tot i que finalment ho vaig posar al microones i es va desfer, vaig haver de posar el pastís al congelador, perquè a la nevera no quallava... Si a això li afegim hora i picu de trajecte en cotxe... en fi! En si el pastís estava mitjanament bó si no fos perquè de vegades t'anaves trobant trossos de gelatina entre cullerada i cullerada... quina frustració!! La reposteria és pitjor que les mates!! jeje

Xènia ha dit...

Hola a tothom, només afegir que he fet aquest pastís. És molt fàcil i bo, però recomano que estigui a la nevera fins l'últim minut abans de servir!

També incloure que amb les mesures de la recepta és per unes 8 o 10 persones!

Res més! Gemma, gràcies per aquestes receptes!

La "petitona" ha dit...

L'he provat de fer i ha quedat deliciosa! Com totes les coses que faig de les teves receptes!!
És sencill i a més agrada a tots els públics encara que és bastant dolç. Tranquil·la, la base de galetes és un dels nostres elements preferits, ens encanta i ha quedat perfecta!!

Petons i records des del blog "qui-ens-va-parir",

Anònim ha dit...

Avui el provaré de fer, ja fa dies que ho tenia en ment des que ho vaig veure.
Vull felicitar-te per aquest blog, és impressionant!!! :)

trifasic de baileys ha dit...

Saps que et dic?? que aquest any el meu nebot tindrà exactament aquesta mona, que li encanten els petit suisse, la decoraré amb ous kinder i perfecte, no?? Quina bona idea que m'has donat!! M'encanta tota aquesta reposteria!!