diumenge, de setembre 14, 2008

Gaspatxo de Tomàquet i Maduixots

Amb aquesta recepta, continuo amb la tradició de les receptes de la revista Descobrir Cuina, ja del mes de setembre. Alhora, amb la mateixa recepta participo al HEMC d’agost - setembre, una altra de les cites que sempre m’agrada complir:


L’Aida i l’Irene del blog With the hands in the dough han triat el tomàquet com a tema del mes per aquest HEMC. Gairebé ja m’havia decidit a participar fent una melmelada de tomàquet quan em va arribar la revista Descobrir Cuina del setembre i, precisament, hi havia una recepta de postres amb tomàquet! Quina casualitat :)

La recepta és de la secció de postres que elabora cada mes en Jordi Roca. En aquesta ocasió, presenta versions dolces de plats clàssics internacionals i proposa un refrescant gaspatxo de tomàquet i maduixots, un guacamole amb llima i pinya cremós i un chutney de mango i iogurt d'ovella aromàtic. Citant textualment la revista, aquest gaspatxo dolç és una revisió del gaspatxo clàssic, en el qual es modifica la sal pel sucre i es proposa afegir-hi tomàquet com a fruita, igual que s'hi posen els maduixots.

Avui, tot just arribant del Pirineu on hem passat el pont de l’11 de setembre, m’he decidit a preparar aquest plat com a comiat a la calor de l’estiu. Ens l’hem pres per berenar, un bon moment per degustar aquests plats salats en versió dolça que no acabem de situar ni a les postres ni als entrants... Ens ha agradat molt ja que l’hem trobat refrescant, original i també adequat per prendre com a postres lleugeres d’un àpat d’estiu. El repetiré segur!

Aquí teniu la recepta:


I no em puc estar de posar unes fotos d'aquests dies a Ordesa, una de les valls més boniques del Pirineu:




Ens ha caigut la primera nevada de la temporada!

26 comentaris:

canela ha dit...

Boniques imatges i deliciós plat, com sempre, Gemma. Una abraçada.

canela

Francesc ha dit...

Aquest post és ben original amb això del sucre. Les fotos són una passada. Jo, sempre pensant amb el meu vertigen, em fa una moca de por...

Francesc ha dit...

Una altra cosa: m'he comprat dos pots de "Lemon Curd" a la secció del gurmet del Corte Inglés. Està boníssim! Volia fer-ne un dolç però no sé si me'n quedarà prou...

No tot són postres ha dit...

Aquest gaspatxo el vaig tastar en un restaurant i el vaig trobar boníssim. Ara ja tinc la recepta!
Les fotos espectaculars, ara només de veure on t'agrada enfilar-te a mi m'agafa cangueli.
PTNTS
Dolça

La cuina vermella ha dit...

Ei Dolça! fantàstica recepta i boniques muntanyes! petons.

No tot són postres ha dit...

Ei parella de la cuina vermella, el gaspatxo és de la Gemma no meu.
PTNTS
Dolça

Mònica ha dit...

Hola Gemma! com m'agrada les teves fotos a les muntanyes del món, es que no pareu! I aquest gaspatxo l'hauré de provar perque té una pinta....

dolorss ha dit...

Deliciosa la recepta i meravellòs el Pirineu.
Gràcies per compartir coses bones i boniques!!!!!

Joan ha dit...

Són ben bé unes postres per acabar la temporada d'estiu.
Per cert, ahir en una celebració familiar de Sants Gil i Mercè vàrem fer la Copa de Pinya i Xocolata... amb un bon resultat.

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, tens raó que la vall d'ordesa és de les més boniques del pirineu, jo l'havia vista com tu la veus, des de dalt, però ara m'haig de conformar veien el circ des de baix.
però el gaspatxo sí que el podré fer!

Ro ha dit...

Sí que deu ser refrescant aquest gaspatxo, sí. I jo també dubtava a fer una melmelada de tomàquet que he vist fer a alguns blocs, però no m'acaba de convèncer perquè no sé ben bé com menjar-la. Quins paisatges més guapos!

Pietro ha dit...

Gemma, això d'enganxar la primera nevadeta l'11 de setembre ja comença a ser un clàssic, jejeje. Però per les fotos veig encara vau tenir alguna estona de bon temps. Naltros ens ho vam passar de perles a Perles (sector Roures). Per cert, avui m'he posat al dia del teu blog; impressionant el Naranjo! Realment venen ganes d'anar-hi!

Gemma ha dit...

Canela, el gaspatxo sorprèn, però ens ha agradat molt.

Francesc, el Lemon Curd és un vici!!! Boníssim, me'l va descobrir una amiga que va viure un temps a Irlanda i des de llavors en gasto molt sovint. Les aplicacions a la pastisseria són moltes i si se t'acaba... en compres un altre pot i ja està! ;)

Dolça, he posat les fotos per acomadiar-me del Pirineu :(
Crec que trigaré dies a tornar-hi, amb la feina a tope... Ai! Ja m'enyoro...

Parella Vermella, ja veieu que hi ha un conflicte amb el nom de Dolça, eh? M'haureu de buscar un altre nom... ;)

Mònica, aquest pont hem aprofitat els últims dies de festa en molt temps... no parem je je je!

Dolorss, la recepta és bona no dubis a provar-la :)

Joan, vau fer la copa? Que bé! Ja veig que l'Assumpta us ha encomanat la falera pastissera, eh? Je je je, em fa molta il·lu!
I felicitats als homenatjats!

Manel, la vall d'Ordesa és preciosa des de tot arreu... Nosaltres també vam anar fins a la cua de Cavall per baix i és preciosa! Ens va caure una calamarsada a dalt de tot que vama acabar xops fins a les calces! I llavors, la tornada fins a baix, un calvari :( Però així és la muntanya, oi?

Ro, la melmelada de tomàquet és boníssima, no dubtis a fer-la! Es menja com qualsevol melmelada de fruita, untada sobre pa i mantega és deliciosa!

Pietro! Que contenta que passis per aquí!!!! La nevada va ser dissabte, vam fer tota la Faja de las Flores nevant :( I amb el vent que feia, va haver-hi algun moment crític... però va ser genial! :)
Per cert, la Faja segueix com sempre, es mereix la fama del tot, feia temps que no veia tantes flors de neu, les trepitjaves sense remei!
Al Narnajo HI HAS D'ANAR!!! Ja t'ho vaig dir, és per caure de cul, espectacular!!!!
A Perles, sempre ens ho passem de perles je je je.
Ens truquem ;)

xaro ha dit...

Aquest gaspatxo no l'he provat mai!!
Boniques fotos, tot i que ja saps que les altures no son per mi..
Pnts

Sara ha dit...

Ostres, aquestes fotos són impressionants! Quins paissatges!

Pel que fa al gazpacho, què dir-te? Que una vez más... has encertat!

abraçades,

Sara ha dit...

Ostres, aquestes fotos són impressionants! Quins paissatges!

Pel que fa al gazpacho, què dir-te? Que una vez más... has encertat!

abraçades,

Anna ha dit...

Ja serà dels darrers gaspatxets de la temporada!

Una nevada dius? Avui ja n'he vist alguna al telenotícies! Ja veig la propera notícia, la blogger de la cuina de casa...d'excursió a dalt del cim tal, amb un pastís especial pels seus amics ;)

ChetoCheta ha dit...

Gemma guapa quina pinta el gaspatxo! Escolta la tarta Romántica és industrial jajaja, a qualsevol secció de congelats la trobaràs jeje però suposo que es podria adaptar la recepta...

Laia ha dit...

ostres, és molt innovadora aquesta recepta! I el Descobrir Cuina... una indirecta del meu subconscient prquè m'hi subscrigui??? :P

deliciosa martha ha dit...

Et prometo que mentre fullejava el DC d'aquest mes em preguntava quina recepta triaríes...;)

Laia Prat i Fonte ha dit...

Ei!!!
Fa uns dies vaig descobrir el teu bloc buscant una recepta i realment m'ha enamorat!!
Està molt treballat i les receptes fan una pinta deliciosa!! Ja tinc ganes de fer-les totes!!

Merci per aquest blog!!

Cristina ha dit...

Cada cop que veig aquests espectaculars paisatges tinc ganes de deixar la ciutat i marxar a viure a la muntanya. La recepta té molt bona pinta, la faré demà mateix.

enric ha dit...

Diumenge, caponata de primer plat i gaspatxo de tomàquet de postres. A veure què faré de segon.

Fantàstiques fotos!

Gemma ha dit...

Xaro, ja sé que a tu et van més les altures negatives... amb una bona bombona d'oxigen i unes aletes als peus ;)

Sara, els paisatges són d'aquells que tallen la respiració!

Anna, amb aquestes nevades, una fondue de xocolata calenta a dalt del cim segur que tindria molt èxit je je je!

Cheto&Cheta, quina ficada de peus que he fet! No tenia ni idea que era industrial, no conec gaire aquests productes... encara debeu estar rient ara :)

Laia, ha sigut casualitat, però ja veus que si tries aquesta no et decebrà... Vinga, tria el Descobrir Cuina i ja m'ho diràs ;)
Ei, i que consti que jo no tinc comissió, eh?

Deliciosa Martha, ha sigut casualitat que el HEMC anés de tomàquet i en Jordi Roca fes unes postres amb tomàquet... he tingut molta sort!

Alaiona, benvinguda al blog i moltes gràcies pel teu comentari!!! Espero que a partir d'ara t'animis més sovint a passar per aquí i participar de la conversa ;)

Cristina, ja he vist que t'acabes d'estrenar amb això dels blogs de cuina. Felicitats i benvinguda! Ja veuràs que tot i la feina és molt gratificant.

Enric, què et sembla el rap allagostat que va fer la Xaro?
Tot i que pel que fa als segons plats, tu ets el rei indiscutible!!!

Laia Prat i Fonte ha dit...

Ei torno a ser jo!!
Avui he tornat a entrar i me l'he mirat de cap a peus!! Primer felicitar-te per lu del diari, la radio, la tele i el teu llibre!! Jo també te'n compraria un, jeje.

Després dir-te que he flipat amb les teves vacances!! Jo no escalo però m'agrada fer excursions i els paisatges on has anat són fantàstics.

I per últim morir-me d'enveja per totes les classes que heu fet amb la Mireia Carbó o el David Lienas!! Jo no en tinc ni idea però disfrutaria provant de fer-les totes!! Em sembla que el pròxim cop m'apuntaré amb vosaltres!! O a comprar a la boqueria, que jo tampoc hi he estat mai ;P

Vinga, bona setmana!!

Gemma ha dit...

Alaiona, moltes gràcies pels teus comentaris!
Aviat tornaré a proposar classes gratuïtes amb la Mireia i el David, apunta't que ens ho passem molt bé! I de Terrassa ve l'Eva i algú més...
Això sí, ja veuràs que insistiran perquè et facis un blog je je je...