El dijous passat es va fer un sopar molt especial. Per postres, vaig preparar aquestes natilles del blog la Cuina en Bolquers:
Són unes natilles molt lleugeres i ràpides de preparar; a més, els ingredients són tan senzills, que segur que sempre els tens per casa... La recepta original està escrita per thermomix, però jo les vaig fer sense, seguint el procediment habitual per preparar unes natilles normals. La principal diferència és que aquestes porten unes rodanxes de pinya triturades.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 6 persones)
· 6 rodanxes de pinya al natural
· 150g de sucre
· 500ml de llet
· 30g de maizena
· 4 ous
· 100ml de suc de pinya
Preparació:
Dissoldre la maizena en una mica de llet.
Triturar amb el túrmix la resta de la llet, la pinya, el sucre i el suc. Colar-ho per un colador fi per tal de treure els fils de la pinya. Posar aquesta barreja en un cassó al foc fins que estigui a punt de bullir.
A part, batre els ous i barrejar-los amb la maizena ja dissolta. Afegir la mescla calenta de la pinya, barrejar i tornar a posar-ho tot al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure la crema del foc i repartir-la a les copes. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
PD: Aprofito aquest post per explicar una anècdota força especial d’aquesta setmana:
Dimecres passat, amb la Gemma, vam anar a COMRàdio per participar en directe a la secció de cuina setmanal que fa la Mireia Carbó al programa Un altre món. La idea era explicar una mica què és això dels blogs de cuina i com ens vam conèixer amb la Mireia. També ens van fer explicar una de les receptes que tenim al blog. L’entrevista va ser molt divertida i, tot i els nervis inicials pel directe, ens ho vam passar molt bé. L’equip del programa ens va tractar molt bé i aprofito l’ocasió per dir-los que ho podem repetir sempre que vulguin! :)
Si voleu escoltar l’entrevista, que dura uns 10 minuts, l’he penjada aquí:
dissabte, d’abril 19, 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
29 comentaris:
Per una banda, molt bé per la recepta!. D'aquelles faciletes i que donen bon resultat.
I molt bé també per l'entrevista a COMRàdio. Us esteu fent famoses, eh?.
Fins aviat
Una recepta molt sezilla i a la vegada original, de cara a l'estiu, ideal.
I l'entrevista, quina carrera tu!
Moltes felicitats a totes dues.
Ester
Gemma, dolça! uala! quina emoció sentir-vos i què bé compartir una estona amb la Mireia! Si és que sou fantàstiques! Quin bon rotllo per les ones hertzianes!
Sembla que això de la ràdio i els blocs de cuina està triumfant!
Ah! la recepta fantàstica!
Petons de la parella vermella!
Caram Gemma!!
Cada dia ets més mediàtica!! Podràs canviar ben bé el guix i la calculadora pels motllos i les receptes...
Per cert, això del thermomix triumfa molt entre la gent que cuina (del meu institut - han anat a cursos etc)... tu ho fas servir?
Glòria i Ester, la recepta és de les que m'agraden a mi i resulta molt lleugera de cara a l'estiu. A més, variant la pinya tens moltes receptes més!
Je je je, de famoses res, que van ser 10 minutets vistos i no vistos... però ens ho vam passar molt bé, vam seguir el consell de la Mireia: relaxeu-vos i disfruteu del moment. I ja ho crec que vam disfrutar!
Parella Vermella, com que us teníem enveja amb la vostra visita a Catalunya Ràdio (encara recordo els muffins de la Susi), amb la Gemma vam dir: cap a COMRàdio falta gent! ;)
No, ara en serio, agraïm molt el gest de la Mireia, està bé que es parli dels blogs de cuina, que som molts els que tenim aquesta afició, oi?
Joan, algun cop ho he pensat... però no, el guix i la calculadora també m'agraden molt :)
Saps què dic sempre jo? Que entre la feina i les aficions, sempre vaig tacada de blanc: o guix, o farina o magnesi!!!!!!
El tema thermomix és molt complicat... jo no la faig servir gaire, de fet, fa 1 mes que la tinc espatllada i fins ahir no la vaig portar a arreglar... Bàsicament, jo hi faig cremes de verdures a l'hivern (de carbassa, de fonoll...) i gaspatxos a l'estiu. No aconsello a ningú que se la compri, qualsevol túrmix amb els accessoris de varilles i picadora ja va bé!
Per cert, no sabia aquest costum de regalar whisky als futurs papàs, el trobo molt original :)
M'encanten les natilles i la pinya!!! han d'estar boníssimes! me l'apunto!
Gemma, com m'alegra que hagis fet les natilles, t'han quedat fabuloses!!! Molt millor que a mi!! jaja!!! Com sempre una presentaci� espectacular!!
I moltes felicitats per l'entrevista!! M'ha agradat molt con�xier les dues veus de les Gemmes!!! Ja es notava que us ho vau passar b� ja!!
Estic dacord amb tu i el tema Thermomix, amb els estris de tota la vida (ara super modernets) tamb� s'aconsegueixen fer moltes coses. Jo tampoc faig servir la Thermomix per tot, encara m'agrada cuinar com l'�via, per� per exemple el pa de pessic per les bases de pastissos queden perfectes amb aquesta m�quina!
Torno a felicitar-te perqu� quina pinta tenen les teves natilles!! ;)
Ostres ostres!!!...Felicitats per aq meravellosa entrevista!!!...No m'estranya que us ho passessiu de conya am la Mireia...i això de sortir a la radiocuna passada!!!...Estas que te sales!!!...;)
La recepta tb genial...lleugera ara que bé el bon temps...I pel que fa a la Thermomix o en soc una fanatica...no només per ser cremes, salses...sinó per tot tipus de massa de pizza, brioche, pa...per fer gelats...cuinar al varoma...ufff...a mi m'encanta!!!
Petunets,
Eva (Terrassa)
Molt bona pinta tenen aquestes natilles. Jo també me l'apunto!!!!
L'entrevista ha estat molt bé. Jo no us noto pas els nervis. Crec que us va sortir tot molt natural. Felicitats a les dues.
Fins aviat.
Susanna.
Nos ha gustado mucho el escuchar tu voz en la radio... ¡enhorabuena!.
Respecto a las natillas, son estupendas, y deben de estar exquisitas, y además realizadas con ingredientes totalmente aptos para nosotros los celíacos y si... ¡GALLETITA!.
Besotes, y buen caminar.
Ana y Víctor.
hola Gemma, he vist el teu comentari a la meva web, et sap greu si et linko????
Ja miro la teva web a vegades, em sembla que tambe voltes per mundorecetas no????
Molot xula la teva web!
esther
www.estherpunti.com
ep!
sempre vaig descompassada, ahir vaig fer el pastís de llimona i mascarpone, i ha sortit d'allò més bé (que ja no en queda, vaja ;))
això que dius sempre que es pot fer la recepta amb les coses de casa, no és del tot cert, ja que el mascarpone no el gasto gaire, i com encara me'n sobrava de la setmana passada (flam de natanous) doncs l'he hagut de fer servir abans que es fes malbé! ;)
res tu, que estic en ratxa... dissabte vinent he de fer un altre postre, que ve gent a sopar! les teves receptes em fan quedar com una reina, merci :D
Hola! Això de les natilles de pinya no deu ser de règim, veritat? En fi, que ja m'he resignat a fer bondat fins que perda totes les arroves que vaig guanyar a Mallorca. Enhorabona per les entrevistes. Hi quedes molt bé a la radio. Tens una veu molt bonica. Salutacions.
P.S. m'has aclarit molt els dubtes amb la termomix. Havia estat pensant si seria una bona inversió comprar-la o no. Però, vist el teu comentari. Ho deixarem per a una altra ocasió.
Martunis, si t'agraden les natilles i la pinya, aquestes t'agradaran segur! I més fàcils impossible :)
Myriam, quan vaig veure la recepta al teu blog vaig pensar: aquesta la faig! I queden molt bones :)
Eva, tens tota la raó amb la thermomix, m'ho vaig descuidar: les masses tipus pizza o brioix queden molt millor amb la thermomix! Per aquestes receptes SÍ val la pena tenir aquesta màquina, totalment d'acord amb tu!!!!!
Susanna, doncs estàvem com un flam dels nervis :) Però de seguida se'ns van passar i l'estona de l'entrevista em va passar volant!
Ana y Víctor, gracias por la foto de la Pedriza, és una panorámica muy bonita :)
Respecto a la receta, otra más para vuestro "Oído Cocina" para celíacos ;)
Esther, m'agradarà molt que em linkis! Per mundorecetas fa molt temps que no hi passo, però hauré tornar-hi, que sempre hi havia receptes molt interessants :)
e. has de posar totes aquestes receptes al blog, eh? Aquest de llimona i mascarpone queda molt bo, i amb el recurs del gelat és fàcil, oi? Aviam quin faràs per dissabte que ve...
Francesc, si canvies el sucre per edulcorant i la llet la poses descremada, crec que és totalment de règim! Gràcies pel comentari de la ràdio :)
Felicitats per l'entrevista.
El mon dels blogs arribarà lluny!!
Que divertit parlar per la radio i a més, amb la Mireia Carbó.
I aquesta recepta me l'apunto son d'aquelles q venen be ara q ve el bon temps, és molt refrescant i, senzilla de fer.
Gemma, Vic
Ostres, deunido!! ara radio!! ai ai ai com s'acabarà això dels blogssss.
Felicitats i les natilles ja saps de les que a mi m'agraden igual aquest cap de setmana les provo.
ANNA DE LA VILA
Hola Gemma!
Fa temps que et segueixo i trobo que t'estàs convertint en un referent per a tots nosaltres.
A més ens inspires bon rotllo!
Aviat seràs la blocaire més coneguda de tot Catalunya!
Felicitats i segueix així.
Per cert? Com portes la UOC?
RUBEN
Hola Gemma,
Molt "xuli" l'entrevista,si segueixes així aviat et veurem a la Tele...
I la recepta..aquestes natilles han de estar bonísimes...ja tinc ganes de provar-les.
Fins dijous!!!!
Me encantan las natillas, y me encanta la piña, de modo que las natillas de piña, tienen que estar deliciosas. Esa copaaaaa, qué pecado :-)
Un abrazo.
Ei! molt bé l'entrevista. Us acabo de sentir ara mateix i m'ha fet molta il·lusió. Heu quedat molt i molt bé les dues Gemmes. Ara, a continuar amb les postres. Una abraçada!
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! Per cert, dijous ens veiem al Caprabo, eh? Que el club de e-fans tenim cita amb la classe de la Mireia!
Ruben, et conec? Estàs a la UOC?
A la UOC vaig estudiar ETIS però encara tinc pendent el projecte de fi de carrera... Ja fa 4 semestres que l'hauria d'haver fet, però no en tinc ganes :( Quan arriba el període de matrícula penso, va aquest cop sí, però al final ho deixo passar...
Urf, urf, haig de confessar que eren boníssimes... i que encara me'n queda una i no hi pensava, de manera que avui per sopar tornem-hi!
Gràcies!!!!
Arnau
Gemma,
Vaig descobrir el teu bloc gràcies al fórum "Que hi ha per dinar?" on algú va fer referència al teu bloc i recordo que et vaig enviar un correu felicitant-te (al correu de la UOC crec).
Per cert a la propera excursió m'hi apunto, i així ens coneixem!
Lo dixo!!! Mooolt bé i molt bo tot el que fas!
RUBEN
Arnau, quin luxe la teva visita! M'alegro que us agradessin les natilles... i records al Guives ;)
Ruben, ja recordo el teu correu :)
Per cert, per la classe de dijous amb la Mireia encara queda una plaça. Vols venir? (ja sé que és una mica just...)
Gemma, tinc algun problema amb el correu. Espero que haguis rebut el e-mail que te enviat per dir-te que dijous no puc venir a BCN.
ANNA DE LA VILA
P.D: Bueno, i clar la sandra tampoc. Si no vinc jo;))
Ohhhh! Anna, quin greu...
Bueno, el proper cop sí, eh?
Ara us esborro i a veure si algú pot aprofitar les vostres places.
Llàstima, però la Mireia fa cursos cada mes, així que segur que tindrem més ocasions per repetir-ho ;)
Qué rica receta, la piña me encanta y en éste tiempo de calorín vienen genial éstos postres.
Hola Gemma, aquest cap de setmana vaig fer aquestes Natilles i la veritat és que han sortit molt bé i a casa han agradat moltíssim. Són molt fines.
Petonets i bones vacances
Hola maca!!
Dissabte, necessita d'un postre ràpid i lleuger, i em vas solucionar el problema amb aquestes natilles!!Quan la penji, m'enrecordaré de tu!!
Petons.
Publica un comentari a l'entrada