divendres, d’abril 11, 2008

Gelat de Batut de Soja de Xocolata amb Cookies de Xocolata

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de febrer:




La Qalamana és l’amfitriona del HEMC-21 i ha triat com a ingredient principal la soja i els seus derivats. Ara que ja comença el bon temps, m’he decidit per fer un gelat amb una base de batut de soja de xocolata (fàcil de trobar a qualsevol supermercat). La recepta és la mateixa que per altres gelats que he fet, variant una mica els ingredients: és tan fàcil com congelar una crema dins una glaçonera i triturar els glaçons amb un robot de cuina per tal de trencar els cristalls de gel i donar-li una textura més cremosa. A més, hi he afegit unes cookies de xocolata trossejades, que li donen un toc de cruixent molt bo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

· 1/2l de batut de soja de xocolata
· 2 ous
· 50g de sucre
· 25g de maizena
· 25g de cacau en pols
· 8 galetes oreo (sense el farcit)

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de batut de soja. Dissoldre el cacau en un rajolí de batut de soja.
En un cassó al foc, posar la resta del batut de soja amb el sucre i el cacau ja dissolt. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena ja dissolta. Afegir la el batut de soja ja temperat, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i abocar sobre una glaçonera. Deixar refredar i reservar al congelador.
Triturar les galetes a trossets petits. Triturar els glaçons amb un robot (tipus thermomix o picadora del turmix), barrejar-ho amb les galetes i tornar-ho a posar al congelador.
Una 1/2 h abans de servir treure el gelat i deixar-lo a la nevera per tal que agafi una textura més cremosa. Fer les boles, decorar i servir.

Bon profit!

27 comentaris:

Anònim ha dit...

uffff!!! no hi ha paraules!! aquest si que m'ha l'apunt-ho a la meva super llista de pendents. Segur que ho faig!!

Gemma t'ha quedat molt guapa la copa, de fet a mi les presentacions amb copa m'agraden molt. Trobo que fan més festa i sembla que tot lo que hi ha dintre sigui més bó.

ANNA DE LA VILA

P.D: jo amb la soja de vegades i faig "flams".

Ester ha dit...

Molt bona pinta. jo quna he fet gelats smepre em surten els cristallets. A vuere si m'animo i els faig com tu i m'estalvio els cristallets
Una abraçada
Ester

Pebbles ha dit...

Ja l'he apuntat, no he fet mai cap gelat pel tema dels cristallets. La llista va en augment, això dels estudis no em deixa temps per res, però a partir de juny ben segur que em posaré les piles i començaré amb la llista que creix i creix.
Petonets,
Eva

Gemma ha dit...

Anna de la Vila, pels ulls també es menja, oi? La presentació és una part important del plat ;)
Jo també tinc una recepta de flam de cafè amb llet de soja, és una bona alternativa pels intolerants a la lactosa.

Ester, el truco dels glaçons va molt bé per trencar els típics cristalls de gel. Amb qualsevol turmix que tingui l'accessori de picar t'anirà bé i la textura del gelat millora moltíssim!

Pebbles, et dic el mateix que a l'Ester, amb aquest truc no cal màquina de fer gelats (tot i que si la tingués també m'agradaria, eh? je je je). Quan acabis el curs encara et vindran més de gust els gelats :)

Anònim ha dit...

Hola Gemma!!...Pregunte portser una mica tonta...però a que té gust aq gelat???...mai he utilitzat soja...excepte la típica en salsa (com diria el Lienas: KIN HUEVON!)....jejeje!!!
La presentació com sempre excelent!
Bon cap de setmana!!!
Petunets,
Eva (Terrassa)

Marta ha dit...

Encara que has canviat el més d'abril per el de febrer, la pinta del gelat es la mateixa, jajajaja.

Besets guapa

Francesc ha dit...

I jo a règim! IMPRESSIONANT!!!!

Gemma ha dit...

Eva, el batut de soja de xocolata fa un gust que recorda al cacaolat, però no tan fort ni tan dolç. Així que aquest gelat fa gust de... xocolata!!!!
Nosaltres mengem la soja en totes les seves formes (llet o batut, salsa, tofu, proteïna deshidratada, tempeh, en gra, en postres tipus iogurt...) així variem una mica l'alimentació :)

Marta, el febrer per l'abril???

Francesc, estàs a règim? No m'estranya, amb tants tiberis a Mallorca... Però aquest gelat no engreixa gaire ;)

Anònim ha dit...

¡¡Que cortita soy!! yo leo soja en el hemc y ni por asomo se me ocurre un helado...solo lo asocié a lentejas de soja, la mente en blanco, jajaja.
Y vengo y te veo esta alternativa y me cae la baba, es cuanto a gusto y presentación...¡¡ni en las mejores terrazas de la Playa!!
Eres un as!

Qalamana ha dit...

¡Qué postre tan estupendo! Y además sin heladera: genial :)

Moltes graçies por esta golosa aportación!

Caminar sin gluten ha dit...

Maravilloso este postre que has preparado, utilizando la soja y además facil de adaptar al mundo sin gluten con unos pequeños cambios, y además sin necesidad de utilizar la heladera.

Tu si que eres capaz de realizar platos de todo tipo.

Besotes y buen caminar.

Ana y Víctor.

canela ha dit...

Quin gelat més xulo! Com sempre, Gemma, impecable tot, la recepta i la presentació. Felicitats!

Anònim ha dit...

Aquest gelat es apte pels intolerans a la lactosa. El meu fill té intolerància a la lactosa i no pot menjar mai gelats. Provaré de fer aquesta recepta.
Felicitats pel blog!

Gemma ha dit...

Ali, el món de la soja és immens... Aviat començarà la temporada de terrasses i gelats, ole, ole!

Qalamana, me encanta el tema que has escogido para este mes!
Sin heladera no es lo mismo, pero me apaño como puedo :)

Ana y Vícot, cambiando las galletas por otras sin gluten, teneis un postre para celíacos muy fácil de preparar ;)

Canela, si t'agrada la xocolata, segur que t'agradarà aquest gelat!

Marga, tens raó: és apte per intolerant a la lactosa. I com diuen els de Caminarsingluten, també és apte per a celíacs. Que bé!

La cuina vermella ha dit...

Gemma acabem d'entrar al món de la soja gràcies a tu, a nosaltres ens pasava com a la Eva només utilitzavem la salsa típica i tòpica! Quin món més ampli el de la soja! Gràcies per les teves ensenyances, senyu!
Petons!

nieves ha dit...

buenooooo, te llevarías tu el premio ¿no?, porque ser capaz de elaborar un plato con soja y sacar esta maravilla... Pues si yo formara parte del jurado, el premio ya estaría concedido jajaja.

Un abrazo.

Anònim ha dit...

Com sempre: sorprenent!!!!!! Noia ets una manetes, tot el que et proposes ho aconsegueixes i a més a més a la primera!!!!! Quin gelat més deliciós.... i original i quina presentació: és ideal. Jo no coneixia l'existència del batut de soja de xocolata i ara quan vagi als supers miraré si el trobo. Sempre s'aprenen coses noves amb tu.
Per acabar et diré que he tornat a fer un dels teus pastissos, el de crema de llimona amb maduixes i la veritat és que estava de mort!!!! Tothom va quedar bocabadat de la presentació. Va ser tot un éxit i gràcies a tu. Cada vegada estic més animada en veure els resultats.
Susanna.

Anònim ha dit...

Vaig poder tastar aquest gelat i cal que els reticents a la soja sàpiguen que estava boníssim! i molt cremós... proveu-lo que val la pena (com tots els gelats que fa la Gemma, és clar)

Gemma ha dit...

Parella vermella, ara que sou famosos (no tothom surt a l'on vols anar a parar!) ja no podeu dir senyu, us direm senyus a vosaltres! ;)

Nieves, no hay premios... pero estaria bien, je, je! Me apunto de jurado, para catar todas las recetas! ;)

Susanna, m'alegro que triomfessis amb la tarta de maduixes :) T'estàs tornant una professional de les postres!

Pol, és veritat que hi ha gent reticent a la llet de soja, però aquest gelat queda igual de bo que fet amb llet de vaca, oi? M'alegro que t'agradés :)

vero ha dit...

oh, oh,oh,.... em fa la boca aigua...

la divina ha dit...

Ostres, no se m'hauria acudit mai de fer un gelat amb batut de soja. Jo, de tant en tant, faig una temporada de descans de la llet de vaca amb llet de soja, però els batuts de xocolata no els he tastat mai. Em podries dir la marca que fas servir?
Fa mooolt bona cara aquest gelat, felicitats!

Gemma ha dit...

Divina,
Moltes marques de llet de soja també fan la de xocolata, qualsevol és bona. Ara de memòria et sé dir la Vivesoy de Pascual (és la que vaig fer servir jo), la Granovita i la Provamel de Santiveri.

la divina ha dit...

Gràcies, Gemma!

viridiana ha dit...

Qué bien!! helado de soja!! Tengo una dudilla. No hablo catalán y supongo que la traducción que he hecho no es muy correcta... Cuando dices que hay que ecahr la mezcla en una cubitera, ¿te refieres llena de hielos? ¿O vale meterlo en un recipiente al congelador y luego sacarlo y volverlo a batir? Gracias!!!!!

viridiana ha dit...

Qué bien!! helado de soja!! Tengo una dudilla. No hablo catalán y supongo que la traducción que he hecho no es muy correcta... Cuando dices que hay que ecahr la mezcla en una cubitera, ¿te refieres llena de hielos? ¿O vale meterlo en un recipiente al congelador y luego sacarlo y volverlo a batir? Gracias!!!!!

Gemma ha dit...

Hola Cool, bienvenido al blog!
La crema la pongo en una cubitera vacía, una vez congelada, saco los cubitos y los trituro con un robot de cocina. Así queda más cremoso y sin cristales de hielo... (o si tienes heladera, mucho mejor!) El motivo de meterlo en cubitera es que para facilitar al robot el triturar el hielo ;)

viridiana ha dit...

Madre mía... claro! Mejor no te digo lo que había entendido... jajajaj!!! Supongo que saldrán unos cuantos cubitos con esta cantidad, ¿no? Gracias de nuevo!