dijous, de desembre 13, 2007

Orangettes i Bombons de Gingebre Confitat

Aquest dissabte comencem la ronda de convits nadalencs! A casa ens toca per Sant Esteve, però la resta de dies anem de convidats. Quina sort, oi? Com que sempre m’agrada portar algun detallet dolç per picar, he preparat uns bombons per prendre amb el cafè:



La idea la vaig treure del blog Tastaolletes, però jo he comprat la taronja ja confitada per tal d’estalviar-me temps. Tot i així, he guardat la recepta original de les orangettes per quan tingui més temps, ja que tinc ganes de provar de confitar jo mateixa la pell de taronja ;)

Aprofitant la mateixa idea de les orangettes, he fet uns bombons de gingebre confitat que es preparen igual. Aquests, però, els he cobert amb xocolata blanca per tal de suavitzar el fort gust picant del gingebre... La xocolata blanca i el gingebre combinen a la perfecció!

El gingebre confitat el vaig comprar a la botiga Solé Graells de Barcelona, aprofitant una visita que vam fer-hi amb la Cristina el divendres passat. També vam comprar altres coses, que a poc a poc ja aniran sortint... Suposo que algun dia d’aquests la Cristina penjarà al seu blog un article sobre la nostra visita a la botiga ;)


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • Pell de taronja confitada
  • Gingebre confitat
  • Xocolata de cobertura negra
  • Xocolata de cobertura blanca

Preparació:

Fondre la xocolata. Punxar la fruita confitada amb una forquilla i sucar-la a la xocolata. Deixar que s’assequi sobre un paper sulfuritzat i reservar a la nevera.

Bon profit!

17 comentaris:

Sara ha dit...

Oooh, Gemma, quina bona pinta!!!

N'haig de tornar a fer, definitivament... i els de gengibre, els haig de provar!

A més, fa moltes setmanes que tinc pensat donar una volteta per Solé Graells, potser amb l'article de la Cristina, m'hi animi!.

Bon profit, i molt bones idees (les que tens!).

Boston1955 ha dit...

Ai Gemma, quin perill tè anar a Soler Graells.
To t es amb tanta quantitat que jo tinc una acumulació de productes que no se pas si els acabaré.
Una bona idea per regalar.
Jo aquesta any panettones i melmeladas.
Sigues feñiç

enric ha dit...

Quina enveja que em feu!: A casa, com que és el "rancho grande" s'hi fa el dinar de Nadal (aquest any "només" en serem onze), el dinar de Cap d'Any, i el del dia de Reis..., i ningú és capaç de portar un detallet com aquests bombons. :)) Fantàstics, Gemma!

P.S. Jo hi treballo molt a la vora, de can Solé Graells. Si hagués sabut que hi anàveu, us hi hauria acompanyat i, de passada, us hauria pogut ensenyar el Centre nou on treballo perquè veiéssiu tot el procés dels llibres en braille.

Gemma ha dit...

Sara i Boston, la visita al Sole Graells va tenir un gran inconvenient: les quantitats. Com diu la Boston, la majoria dels productes els venen en quantitats industrials i, a nivell domèstic, és molt difícil arribar a gastar-ho tot. (per exemple, m'hauria quedat 250g de glucosa i la venien en pots de 5kg!!!). Amb la Cristina vam tenir una idea: ajuntar-nos uns quants interessats i fer una llista de compra. Després ens ho podríem repartir entre tots i sortiria més bé. Què us sembla? La Cristina va dir que quan tingui temps ho posarà al blog. És bona idea, oi?

Enric, ja veus que tornarem a venir a Bcn. Llavors ja t'avisarem :)
Quina feinada amb tants dinars! I quina barra que ningú porti res de postres... T'has de queixar! :)

illetapitita ha dit...

Mmm...
Com tot el que fas això també esta boníssim!
Ho vaig fer l'any passat en una trobada que vam fer i va agradar molt, ho pots menjar a totes hores!

Boston1955 ha dit...

Escolta gemma no ho compreu podrie donarvos jo en tinc pots de 5 kgs si voleu ja ho sabeu
Ho podem fer jo t'ho dic eh?
tinc sucre ivertit i d'altres coses.

Unknown ha dit...

HOLA A TOTHOM!

A veure, estic intentant fer un group "privat" per organitzar-nos les nostres compres culinaries. Fins i tot podriem anar al Makro! jajaja

Gemma has rebut el mail del meu hotmail? no sé si a funcionat...

Boston i qui vulgui... em ppodeu enviar un mail a kmascarenas(arroba)hotmail.com i us "convido" a entrar al grup aquest.
Aixi, ja no tindrem tants problemes logistics gastronomics! ;-)
Q us sembla?

c de cocina ha dit...

Jo també sóc víctima de Solé Graells...Pero vaig tenir la sort que la manteca de cacau (que per cert, no la he trobat enlloc més) la venien en un pot de 1 Kg. Al menys no tinc ara 4 kg per regalar!. Em sembla que imitaré el teu postre, ja havia fet una cosa semblant pero amb nous. Això té molt bona pinta!

Gemma ha dit...

Illetapetita, tens tota la raó! Són un vici :) Passes per la cuina i en piques un, tornes a passar, i un altre... Això no pot anar bé! ;)

Boston, genial! Abans de comprar res, et preguntem què tens. A mi també m'interessa el sucre invertit, sobretot ara que vull fer tortell de reis... Ja li he dit a la Crisitna que compti amb tu ;)

Cristina, perfecte! Ja veig que la idea tira endavant... A mi no m'ha arribat cap correu teu de hotmail :( Pots tornar-ho a provar?
A veure si s'anima força gent a apuntar-se al grup!

C de cocina, doncs apuntat't tu també al grup ;) Prova els bombons, ja veuràs que són tan fàcils com aquests de nous (ja els he vist, els has posat a HEMC, oi?)

c de cocina ha dit...

Sí, vaig ser jo :-P. Per cert, acabo de comprar taronja confitada al mercat de la boqueria (aixo sí que és un vici, que maco ho tenen tot... t´ho emportaries tot a casa!). La meva idea és fer aquesta recepta aquest fi de setmana, ja penjaré la foto al blog (www.dietaseignalet.wordpress.com)
També m´he quedat alucinada amb el flam de coco i les creps de figa. Les adaptaré a la dieta i les faré segur :-D.
De moment no tindria gaire cosa per colaborar al club de fans de Solé Graells, tot i que potser em podria interessar alguna cosa.
Saluts i felicitats per el blog, les fotos són impressionants!!

Kara ha dit...

Hola Gemma! felicitats per les teves receptes espectaculars!

Et volia preguntar 2 cosetes: On es poden comprar les capses per presentar bombons com la de la foto?

I una altra cosa... si et plau, em podries recomanar algun postre tipus pastís, mousse... que sigui fresquet i que ajudi a baixar el mega dinar de Nadal? és per portar a casa els meus sogres!!! :P

Ahir vaig fer el teu pastís de pinya (del 2006) i em va quedar força bé.. però no sé...
Gràcies i perdona per aquest missatge tan llarg!!

Elisabet

Gemma ha dit...

C de Cocina, estaré pendent de les teves adaptacions :)

Elisabet, les capses de bombons les compro a una botiga de Sabadell, el "Vidal Papers". Venen accessoris per a festes (decoració, plats, disfresses...). D'on ets tu?
És molt difícil recomanar postres perquè no conec els vostres gustos... He triat 3 mousses fresques i lleugeres:
Pastís de platan i iogurt
Pastís de pinya i coco
Pastís de mousse de préssec
Què et sembla? I un flam de torró?

Kara ha dit...

Oohh quins tres pastissos!!! tots tres són genials! moltes gràcies!!!
Per cert... i tant que conec el Vidal Papers!! si sóc de Sabadell!! ;)
Gràcies per tot!!

Mar Calpena ha dit...

Gemma, demà tinc gent a sopar i cauran orangettes (sóc a punt de posar-me a fer-les). Com que em sap greu de llençar la resta de la taronja confitada, faré experiments. I amb la xocolata blanca faré cruixent de magrana... A veure si em queden més o menys bé!

Jo també m'apunto si feu compres de grup a Soler Graells (si pot ser).

Gemma ha dit...

Mar, cruixent de magrana? Com el fas? Posa la recepta al blog, eh?
T'apunto per la llista al Solé Graells :)

enric ha dit...

Tota la setmana sense poder treure el nas per cap dels blogs que acostumo a visitar, i se m’acomula la feina: De moment, en aquest post dic qu jo també m’apunto a les compres en grup a can Solé Graells.

Gemma ha dit...

Ok Enric, t'apunto a la llista :)