dissabte, de juliol 07, 2007

Galetes d’Avellana i Xocolata

Tinc pendent des de fa dies penjar la recepta d’aquestes galetes:




La massa per fer les galetes s’assembla bastant a les galetes blanc i negre, però porten una mica més de sucre perquè no van arrebossades per fora i s’hi barregen unes avellanes picades. El resultat final és molt diferent, ja que com que són més primetes, queden molt més cruixents. A nosaltres ens van agradar tant els dos tipus de galetes, que no vam poder decidir quines eren més bones...

El que vaig fer jo va ser preparar les quantitats indicades en la recepta de les galetes “blanc i negre” i després vaig dividir-la en dos meitats: amb una vaig fer les “blanc i negre”; a l’altra vaig afegir sucre i les avellanes per fer aquestes. Així em van sortir 30 galetes de cada tipus amb la meitat de feina ;-)

A la recepta explico un bon truc per aconseguir que les galetes siguin totes iguals sense necessitat d’estirar la massa i tallar-la amb un motlle. Ja veureu que és molt fàcil i ràpid ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 60 galetes)

  • 250g de xocolata Nestle postres (o semblant)
  • 55g de mantega
  • 150g de sucre
  • 2 ous
  • 210g de farina
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de vainilla en pols
  • 100g avellanes picades

Preparació:

Fondre la xocolata i la mantega al microones. A part, batre els ous amb el sucre fins que quedin blanquinosos i doblin el volum. Barrejar amb la xocolata i la mantega. Afegir la vainilla, la sal, el llevat i la farina tamisada. Afegir les avellanes picades.
Donar forma de “xurro” a la massa (d’uns 3cm de diàmetre), embolicar-la amb paper film i deixar-la 1/2 hora al congelador. Amb un ganivet, tallar rodanxes de 1/2cm de gruix i col·locar-les separades a la plata del forn. Coure-les 15 minuts a 180º fins que siguin cruixents.

Bon profit!

19 comentaris:

Kara ha dit...

Hola Gemma!

Ahir vaig descobrir el teu bloc i ja m'he llegit totes les receptes. Són increïbles! Felicitats!!
A mi m'agradaria fer algunes postres casolanes algun dia... però no sé ni per on començar!
Fins aviat i segueix cuinant i escrivint!

Elisabet (de Sabadell, però visc a BCN).

Gemma ha dit...

Hola Elisabet! M'alegro que hagis descobert el blog :)
Anima't a provar alguna recepta, tria la que vulguis!

ditontheflash ha dit...

Ostres Gemma, m'he quedat bocabadada i quines fotos...et venen ganes de posar-te ja a la cuina!!!

Kara ha dit...

Hola Gemma! el meu xicot vol que li faci unes postres de xocolata... el "Pastís de tres xocolates" és molt complicat per una principiant com jo? o per començar me'n recomanaries un altre, de postre?
Merci! :)

Elisabet

Gemma ha dit...

Hola Elisabet!
Què vol dir "principiant"? Segur que hauràs fet la típica coca de iogurt ;-)
Si vols començar pel de "tres xocolates" jo t'aconsello que primer facis la prova amb una sola capa. Si et surt bé, llavors fes la recepta sencera.
Si no, aquí tens una llista de les postres més fàcils del blog:
Púding Fred
Flam de Formatge Fresc
Coca de Cabell d'Àngel
Flam de Cafè
Copa Danet
Flam amb Pinya
De totes maneres, pregunta'm qualsevol dubte que tinguis, jo sempre responc! :)

Margarita ha dit...

¡Madre mia! ¿que bueno!... ;-b

DavidiLluis ha dit...

Mare de deu quines receptes ¡¡¡ bé estic al aguit dels teus plats i de tant en tant m´hi pasejo quina enveja de la bona ¡¡¡ felicitats.
El meu blog es mes mindundi.
Salut¡¡¡

Kara ha dit...

Hola! Doncs... ni tan sols he fet la coca de iogurt!! :) però m'agradaria... segur que per Internet trobo la recepta, oi?
Aquesta setmana, i per començar, em sembla que intentaré el púding fred! Gràcies!!

Pulga ha dit...

Aquestes si que em tempten, quina pinta! No sóc especialment de dolços però la xocolata és una perdició... Felicitats per aquest blog tan tan dolç!

Gemma ha dit...

Margarida, tus recetas sí que son buenas ;-)

David ara mateix et visito!

Elsiabet, molt bona elecció, ja veuràs que és mooooolt fàcil.

Pulga, aquestes galetes són una temptació :)

Anònim ha dit...

Hi Gemma
Encara no he provat cap de les teves receptes, però en tinc ganes... Dos dubtes:
- les avellanes són torrades, les normals i corrents, o bé crues.
- Com les has picat per tal que no quedin esmicolades. Semblen com laminades, no?
Gràcies bonica

Mima

Gemma ha dit...

Hola Mima!
Les avellanes són torrades i pelades. Les vaig picar un a mica amb la mà de morter, però molt poc. I semblen laminades perquè quan fas el "xurro" i després talles les galetes a rodanxes, tambe talles les avellanes...
Espero haver-me explicat :)

Anònim ha dit...

Molt bé :·)
Moltes gràcies!!! Ho provaré.
Apa, que passis molt bon estiu

Mima

Unknown ha dit...

Hola Gemma, acabo de descobrir el teu blog i trobo que és genial perquè ens dones moltes ganes de cuinar i sobretot menjar :-)
He provat de fer les galetes i m´han quedat boníssimes però tinc un dubte: quan dius "cuinar al forn" sempre et refereixes al forn de baix?

Moltes gràcies per encomenar-nos les ganes de cuinar!

Mercè

Gemma ha dit...

Hola Mercè! benvinguda al blog :)
El forn el poso a dalt i baix, amb la safata de les galetes a mitja alçada. I sense ventilador, que el meu forn no en té...
Ànims amb les postres!!!

Kudifamily ha dit...

Hola Gemma,

avui he fet la meva segona incursió en el món dels dolços i he fet les galetes.
Estic ben orgullosa perque m'han sortit molt bé (bé, la primera fornada se m'ha xamuscat un xic, però després han sortit de vici!!!).
Demà posaré les fotos al meu blog (és que també he fet el pastís de plàtan i iogurt,i fins demà no el desmoltllo, ja t'explicaré)

Anònim ha dit...

Gemma, aquesta setmana he fet dues postres teves: aquestes galetes i les peres after eight. Tot m'ha quedat molt bo. Gràcies i felicitats: tens un blog molt concorregut i famós. I és que te'l treballes molt.
Jo en sóc una gran admiradora, i el segueixo setmana a setmana; ara, això no vol dir que cuini moltíssim.
Concepció

la gemmota ha dit...

Hola Gemma,
avui és el primer dia que m'he atrevit a fer una de les teves receptes després de molt de temps de xefardeixar el teu blog. La veritat és que les galetes estan boníssimes (tot i que la presentació no és de foto, com la teva!). Felicitats pel blog i per l'art de cuinar!!!!

Sophia Blasco ha dit...

Aquestes galetes són massa!
Amb el teu permís, ho publicaré al mur de Receptes per Viure Bé!
http://www.facebook.com/group.php?gid=279517297318&v=wall
Gràcies Gemma!