divendres, d’octubre 12, 2007

Pastís de Mousse de Préssec

Aquest és el segon pastís que vaig portar a la Roureda el cap de setmana passat:



La recepta és una adaptació d’una recepta del llibre que regalen amb la thermomix i és un dels primers pastissos que vaig fer amb aquest robot. Amb el temps, l’he anat adaptant al meu gust, variant ingredients, la base i els acabats; algunes vegades l’he provat amb altres fruites enlloc de préssec i també ha quedat bo. La textura és molt semblant a la d’una mousse, ja que porta nata muntada i es qualla fred a la nevera. S’ha de preparar el dia abans, sobretot si es vol fer la capa de cobertura amb gelatina, que li dóna brillantor i fa que quedi molt vistós.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

Per la base:

  • 150g de galetes Maria
  • 80g de mantega
  • 1 cullerada de sucre

Per la mousse:

  • 400g de nata líquida per muntar
  • 100g de sucre
  • 4 iogurts naturals
  • Suc d’una llimona
  • 100ml de licor de préssec
  • 1 capsa de gelatina de llimona Royal (amb 2 sobres)
  • 1 llauna d’1kg de préssec en almívar

Per la cobertura de gelatina:

  • El suc de la llauna en almívar
  • 4 meitats de préssec
  • 3 fulles de gelatina

Preparació:

Fer la base del pastís barrejant les galetes esmicolades, el sucre i la mantega fosa. Coure-ho 10 minuts al forn a 180º.
En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui. Afegir el préssec en almívar, reservant 4 meitats i el suc per decorar, i triturar ben fi amb el túrmix. Deixar refredar. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Abocar-ho sobre la base de galetes i deixar quallar a la nevera (3 hores com a mínim).
Per la cobertura, tallar a làmines fines el préssec reservat i cobrir la mousse en cercles concèntrics. Escalfar una part del suc i dissoldre-hi la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar-ho amb la resta del suc i abocar-ho amb compte sobre el pastís. Deixar-ho quallar a la nevera i servir ben fred.

Bon profit!

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia gemma! La meva germana i jo sóm fans de la teva pàgina. No sabem cuinar massa, tot i així quan tenim una estoneta probem de fer algues de les teves receptes. La setmana vinent és l'aniversari de la nostra mare i havíem pensat de fer-li el pastís de plàtan i iogurt...però no sabem on aconseguir fulles de gelatina. No es pot fer amb gelatina en pols, o són dues coses diferents?

Ester ha dit...

Genial! Enhorabona Gemma, ets la millor. Estic esperant uns motlles nous, quna els tingui segur que faig una mousse semblant a aquesta
Ester

Gemma ha dit...

Hola Anònim i Germana! Quina sort que té la vostra mare :)
Estic segura que el pastís de plàtan us quedarà molt bé. Podeu fer servir gelatina en pols neutra (sense gust, n'hi ha de la marca Royal). Heu de tenir en compte que un sobre de gelatina de la Royal equival a unes 6 fulles de gelatina. Però estic segura que podeu trobar fulles de gelatina a qualsevol super a prop de casa vostra: condis, mercadona, caprabo, sorlidiscau, lidl... Van en unes bosses de plàstic penjades a un mostrador amb productes de pastisseria (la majoria de la marca Vahine). Ja m'explicareu com us ha anat, eh?

Ester, anima't amb aquesta mousse, que és bona i fàcil!

Pulga ha dit...

Sincerament té una pinta excel·lent. Quina paciència colocar totes les rodanxes de préssec, t'ha quedat fantàstic. Encara que, no sé de que em sorprenc, sempre que veig les teves postres em semblen de pastisseria, la veritat.

Marta ha dit...

Açò està convertint-se en una cosa professional del tot. Eres una mestra.

Besets

Glòria ha dit...

Be, Gemma ja no se què més dir... genial!
Aquest segur que l'hauré de fer en breu. El Carles (el meu marit) es torna boig amb els préssec, i el préssec amb almívar és un dels seus postres favorits, així que aquest pastís segur que serà obligat fer-lo.

Anònim ha dit...

Hola, Gemma,
Fa un parell de mesos vaig descobrir el teu bloc i hi estic absolutament enganxada! Et felicito de debò, tant les explicacions de les receptes com les fotos em semblen fantàstiques.
Crec que provaré de fer aquest pastís, però no sé ben bé en quin motllo fer-lo. Quina mena de motllo has fet servir tu? T'ha quedat perfecte!
Gràcies per compartir aquestes receptes amb tots nosaltres!

ARA ha dit...

Hola Gemma, em deixes sense paraules, el postres et queden preciosos, peró la presentació i la foto és genial, felicitats, i es pera aixó que m'encanta el teu blog, així que si em fas el favor pasat pel meu blog, hi ha una sorpresa.

Un petó.

Ara.

Unknown ha dit...

JAJAJAJA! Aquest weekend, ENS HEM POSAT D'ACORD AMB L'INGREDIENT PRINCIPAL! jejeje :D

A mi se'm veu un postre d'amater i a tu de "POFESIONA".
Una vegada més, FELICITATS! :P

Elena ha dit...

gemma que chulada,escolta tu tens tmx??es que no he vist mai cap recepta i ara ya la he comprat,les fotos impresionants.

Carlos ha dit...

Gemma me has dejado sin palabras, felicitaciones

Anònim ha dit...

Jo també m'agradaria saber amb quin tipus de motlle ho fas....Estic molt enganxada al teu blog....Felicitats !!!

Marteta.

Anònim ha dit...

Jo sí que tinc a dir-hi: ni a cap restaurant ni de cap pastisseria he tastat mai uns pastissos com els teus! Aquest de préssec era cremós com mai. Boníssim!

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!

Martulina i Marteta, faig servir un motlle que té la base de ceràmica i les parets de silicona:
Motlle Silicona
Va molt bé, però també podeu fer servir un motlle desemmotllable dels normals, eh?

Ara, moltes gràcies pel teu premi, ara mateix vinc de visitar el teu blog :)

Cristina, ja he vist el teu pastís de préssec i està molt bé! Segur que era boníssim (i si no, que li preguntin al teu love ;))

Elena, sí que tinc termomix, però la faig servir més per receptes salades (cremes, gaspatxos, beixamels...). En pastisseria, la faig servir sobretot per triturar les galetes Maria de la base i per picar el gel dels gelats. La nata prefereixo muntar-la en varilles de túrmix normals... veig més bé fins a quin punt la monto (sobretot si només l'haig de semi-muntar)

Anònim ha dit...

Caram! jo ni sabia que existeixen aquesta mena de motllos "híbrids".
Moltes gràcies, Gemma!

Anònim ha dit...

Tinc una pregunta sobre els ingredients d'aquest pastís: es pot fer sense el licor? Saps que passa que tinc nens petits i no sé si notaran el gust d'alcohol.

Gràcies.

Gemma ha dit...

Montse, cap problema! Sense licor et quedarà igual de bo :)
Amb els nens sempre és millor evitar els cuinats amb alcohol...

Anònim ha dit...

el teu mousse de prèssec ha estat tot un èxit. tenia un compromís bastant important i el vaig portar com a detall. la vaig encertar de ple. també t'agraeixo molt la recepta perquè les quantitats són exactes i queda perfecte tal com ho expliqués.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, sóc la Mercè's, l'amiga de la gloria.Des que vaig entrar al teu blog, el pastís que més em va atraure va ser aquesta mousse de préssec.L'he fet tal com ho expliques(excepte el licor, tinc 3 nenes)i va resultar un pastís "ESPATARRANT"!!!La meva família va quedar encantada i jo molt satisfeta...T'agraeixo molt les explicacions que ho fan tot més senzill.Recordes que et vaig dir que els bunyols m'havien quedat bonyeguts?,resolt,més oli i han quedat rodonets,infladets...això si,passats per limoncello i no per anís(no ens agrada gaire).MOLTISSIMES GRÀCIES GEMMA!mai m'havia atret la pastisseria fins que vaig veure el teu blog i la gloria em va regalar els primers estris.A REVEURE!MERCÈ'S.

Gemma ha dit...

Moltes gràcies Mercè!!! :)))

Goretti ha dit...

Fa uns mesos que vaig descobrir el teu blog, però nomès mel mirava i es que tot te tan bona pinta que no sabia que provar de fer primer, aquest cap de setmana tenia un dinar amb uns cosins a Montblanquet, i vaig triomfar fent aquest pastís de préssec, boníssim!!!
Moltes gràcies per totes les explicacions que ens dones i per les fotos que hi publiques són fantàstiques, la veritat és que ens ho fas molt fàcil.
Moltes gràcies.