dilluns, de desembre 14, 2009

Bombó de Coco i Iogurt


Puntual a la meva cita mensual amb la revista CUINA, aquesta és la que he triat pel mes de desembre:



Aquesta trufa-bombó és una alternativa ben original per oferir en els propers àpats nadalencs. La recepta és d’en Jordi Roca, que en el seu espai “i per postres” ens proposa tres bombons molt versàtils que satisfan els paladars més llaminers: bombó de xocolata i aiguardent de gerds, bombó de flor de taronger i bombó de coco i iogurt, senzill de fer i amb un contrast d’àcid làctic sorprenent. Pel gust de casa queda un xic massa dolç, penso que sense la mel ja quedaria al punt. Clar que si sou molt llaminers... A la foto de la revista els bombons tenen un color verd molt bonic que a mi no m’ha sortit, no sé quin ingredient li pot haver donat aquest color...

Aquí teniu la recepta:


Bon profit!

53 comentaris:

Assur ha dit...

Ei, Senyu! Que gairebé no ens coneixem, ja. He entrat per mirar si trobava alguna recepta de postres pel dinar de Nadal i veig aquests bombons. Me'ls apunto i tindré en compte el que dius de la mel.

Una pregunta: Es poden guardar molt dies?

Assur ha dit...

OHHHHH!!!! HO HAVEU VIIIIIST? HE SIGUT EL PRIMER!!!, i ara, el segon!!! :)

Carmen ha dit...

Gemma, has anat molt ràpida en tastar aquests bombons, jo els tinc a la llista, igual després del Nadal els tastem. T'han quedat genials. M'apunto això de la mel. Per amí en Jordi Roca es un “crac”, les seves postres sempre són un èxit. Anar al seu restaurant es una bogeria. Molts petons.

Delicias ha dit...

En aquests bombons ens vam fixar quan fullejaven la revista d'aquest mes, mira ens has animat si dius que són fàcils, i el coco ens agrada molt.T'han quedat perfectes, una abraçada

ARA ha dit...

Doncs, si q es veritat, deuen haver posat algún colorant per que quedi verd, per que als ingredients no veig res q es torni d'aquest color. De totes formes t'han quedat molt macos.

Un petó.

Ara.

Eva Flores ha dit...

ohhhh es veuen deliciosos!
tens raó, que li haurà pogut donar el color verd als de la foto??
pt!

SANDY ha dit...

Gemma que ricos bombones y con yogurt, tengo que hacerlos.
Besitos.

dolorss ha dit...

M'agrada molt l'idea de no portar llet condensada i el portar iogurt.
Bones, bones.
Gràcies .

Unknown ha dit...

Macos, fàcils i amb ingredients normals, potser lo difícil era aconseguir el tó verd,jaja, ves a saber, a lo millor han tenyit el coco amb aquest color. Igualment en blanc queden perfectes. Petons

PILAR ha dit...

Quan els vaig veure a la revista em van agradar molt però aquests que ens has preparat m´agraden molt més! Crec que es per el color. T´han quedat perfectes i deuen ser deliciosos.
Petons!

PILAR ha dit...

Quan els vaig veure a la revista em van agradar molt però aquests que ens has preparat m´agraden molt més! Crec que es per el color. T´han quedat perfectes i deuen ser deliciosos.
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, els tenia a la llista per fer-los per Nadal! Que bé que les hagis fet...els recomanes? i millor sense posar la mel? o no maten massa? :)
T'han qedat fantàstics tot i no tenir el color verd..més bonics!
Petunets,
Eva.

MaryLou ha dit...

Qué bons!!! ara ja sé que en faré del coco que em va sobrar dels panellets!!!
Petonets

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma,
fantàstics.
Salut,

No tot són postres ha dit...

Millor blancs, Gemma, es veuen més naturals... de totes maneres el verd deu ser colorant ja que als ingredients no hi sé veure res que faci totrnar de color verd!
PTNTS
Dolça

Vanesuky ha dit...

Quins bombonets més monos i deliciosos!!Mai n'he fet, així que aquest Nadal a veure si m'animo!!Em quedo amb els teus, que com diu Dolça es veuen més naturals!

Petonets maca,

Vanesuky.

Ester ha dit...

Una bona opció ,encara que com he dit més d'un cop a mi el coco em fa venir migranya
Una abraçada
Ester

Gemma ha dit...

Enric, quina il·lu que passis per aquí! Vas tant enfeinat que ja no tens gaire temps per nosaltres, ja he vist que a la trobada del gener tampoc podràs venir :(
No crec que es puguin guardar gaire temps, jo em vaig fixar en la data de caducitat del iogurt, més enllà ja no les guardaria... i sempre a la nevera, eh?

Carmen, has anat a can Roca?????? Quina sort, a mi m'agradaria molt, però anar a un 3 estrelles no és fàcil... ja puc començar a estalviar ara mateix, je je je... Relament ha de ser tota una experiència.

Delicias, més fàcils impossible, només has de vigilar que no se't cremi la xocolata blanca, que és molt delicada a l'hora de fondre.

Ara i Eva, que estrany, oi? I si porten colorant, a la recepta bé ho hauria de dir, no? Potser s'han descuidat algun ingredient...

Sandy, el toque que la de el yogur es delicioso, un contraste ácido con el chocolate blanco que liga muy bién.

Dolors, és veritat que hi ha unes boletes de coco que es fan amb llet condensada, oi? Recordo que un cop les vaig fer amb les meves nebodes... Amb iogurt queden diferents, prova-les.

Elvira, precisament la facilitat de tenir els ingredients és el que em va convèncer de la recepta, relament és molt fàcil de fer. I el tema del color... una incògnita!

Pilar, crec que també va ser el primer que em va cridar l'atenció en fullejar per primer cop la revista, els ulls et van a la foto, oi? la Becky Lawton és una fotògrafa fantàstica.

Eva, les recomano sobretot per la seva originalitat i facilitat de fer. I sí, les recomano fermament sense la mel, tot i que li dóna un regust a mel molt bo, trobo que llavors queden massa dolces. De veritat que val la pena fer-les, ja veuràs com a casa agradaran. Això sí, fes-les petitones, ja saps què diu la Mireia Carbó ;)

MaryLou, és una bona aplicació, tot i que el coco té molta sortida a les postres, segur que en trobes moltes!

Carme, fantàstiques, bones i fàcils, què més volem?

Dolça, això del color ens està intrigant, al final haurem d'escriure un mail a la revista per preguntar-ho, je je je...

Marta Padenous ha dit...

Fàcils i bons? les haurem de tastar, un altre recepta pendent!
Ptnts

Caminar sin gluten ha dit...

Gemma, nos ha gustado mucho la receta de estos bombones, y casi seguro que los haremos, ya que con los ingredientes que tienen deben de estar exquisitos.

Siempre es un placer aprender nuevas recetas contigo.

Besotes,

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; ... de segur -com he llegit una micona més amunt- han de ser "maquillats" per que surtin de color verd :), ara jo crec que, iogurt = blanc; coco = blanc; resultat blanc, no? :-D.
Queden a pendents passat Nadal, doncs si els fa l'Assur per Nadal... :-D
Que vaigi de gust Gemma¡¡. Josepb.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Torno a ser jo el Josepb.
Aixó a l'Assur, li passa per ser el primer i el segon :-D. Salutacions¡¡.

Glòria ha dit...

Quins bombons tan elegants, així tan blanquets. I si no hi posem mel, creus que el resultat serà el mateix?. Com que sempre diuen que en pastisseria no es massa recomanable fer canvis... De totes maneres, si no són tan dolços, per a mi també millor.

nieves ha dit...

Maravillosos, maravillosos. Y con el toque novedoso del yogur, tienen que ser un auténtico placer. ¡Qué presentación tan bonita! Me voy porque mis glándulas salivares se están enfadando :-)

Besinos.

Laura ha dit...

que bons!! bombons de coco! amb lo que m'agrada!! aquesta me l'apunto!
Petonets!

Anònim ha dit...

Segur que són boníssims, i així, amb iogurt, diferents.
Els faré, segur.
Petonets!!!

Mesilda ha dit...

Bona vesprada Gemma
Ja sé a qui preparar-li aquets bombons:Al meu fill menut,que li agrada moltíssim el xocolate blanc.S'hen durá una sorpresa.
T'han quedat perfectes encara que no tinguen el color verd.
Besets.

Marina ha dit...

¡Gemma hola guapa!
Quins bombons més elegants! No és per menysprear els d'en Jordi Roca però aquests blancs amb la safata platejada queden més de festa, més de Nadal i més naturals :)Fantàstics, xiqueta!

Petonets,
Marina

Marina ha dit...

¡Gemma hola guapa!
Quins bombons més elegants! No és per menysprear els d'en Jordi Roca però aquests blancs amb la safata platejada queden més de festa, més de Nadal i més naturals :)Fantàstics, xiqueta!

Petonets,
Marina

Joan ha dit...

Unes fantàstiques postres pels fans del coco com jo mateix... (mmmmm)

la vella carmanyola ha dit...

Ostres Gemma! t'ho juro que vaig posar-lis el "ojo" i em sembla que algun dia d'aquestes festes junt amb el tiramisu de torró cauran ;))

Rècords

Mercè ha dit...

Gemma, t'han quedat de luxe!! Amb els ingredients que porten és impossible aquest color verd... Jo penso que o bé falta algun ingredient secret que no expliquen o bé simplement hi han posat colorant verd.
Petons!

cocina con sabor ha dit...

M'agraden tots els ingredients, que bons aquests bombons!

Petons

La cuina vermella ha dit...

Estimada amiga, moltes vegades passa amb les receptes del Cuina que falten ingredients, o no queden massa bé explicades.. hem estat temptats moltes vegades en escriure'ls per suggerir que especifiquin les receptes una mica més. De tota manera no ens podem queixar, que tenim una revista de gastronomia molt i molt xula!!
Que dir dels teus bombonets, ideals per aquestes festes, son com flocs de neu, oi? petons i fins ben aviat.

Gemma ha dit...

Si us agrada el coco i la xocolata blanca, aquests són els vostres bombons! I el toc del iogurt li queda fenomenal!!!

Glòria, crec que en aquest cas podem suprimir la mel i quedarà igual de bé, tens raó que amb la pastisseria cal ser molt més curós amb el tema d'ingredients i quantitats...

Ana y Víctor, esta receta es perfecta para vosotros, no necesita ninguna adaptación ;)

Josepb, si al final l'Enric els fa ja em direu si us han agradat, eh?

Parella Vermella, algun altre cop ja m'hi he trobat... Sobretot pel tema de les quantitats d'ingredients, si segueixes la recepta sovint et surten una pila de racions...

El tema del color, ja està decidit: ara mateix envio un mail a la revista, a veure què em diuen ;)

Xavier ha dit...

Com va?
Hola, fa temps vaig enviar-te un post perquè m'explicasses com havies llevat la publicitat de l'Slide... La veritat és que he perdut la info i no me'n recorde? Que em pots ajudar??

Gràcies!!!

Xavier

maragda ha dit...

En color o en blanc i negre: absolutament deliciosos!
Petons!

"Ç" ha dit...

Hola, sóc estudiant de pastisseria, i crec que el color verd podria ser que en la recepta original utilitzi el té matcha (que està molt de moda ara en la pastisseria) en comptes de llet en pols per "arrebossar". El fet que hagi canviat la recepta potser es deu a que el te matcha és molt car i relativament difícil d'aconseguir...
Felicitats pel blog, et segueixo des de fa temps, i realment al·lucino amb la dedicació que hi poses!

"Ç" ha dit...

Hola, sóc estudiant de pastisseria, i crec que el color verd podria ser que en la recepta original utilitzi el té matcha (que està molt de moda ara en la pastisseria) en comptes de llet en pols per "arrebossar". El fet que hagi canviat la recepta potser es deu a que el te matcha és molt car i relativament difícil d'aconseguir...
Felicitats pel blog, et segueixo des de fa temps, i realment al·lucino amb la dedicació que hi poses!

RUBEN ha dit...

Hola Gemma, deliciosos aquests bombons, jo també els vaig posar a la llista de pendent quan vaig llegir la revista. Per cert, tal i com diu en Ç en el seu comentari, també penso que el verd l'han aconseguit amb el té matcha en pols, jo el vaig anar a comprar una vegada però vaig desistir pq era caríssim!!!
Una abraçada

Ivana ha dit...

quina delicia!!!
té una pinta bonisima!
jo també m'he aficionat a aquesta revista!
petonets

Cristina ha dit...

Tenen molt bona pinta, llàstima que a mi no m'agrada el coco.

Gemma ha dit...

Xavier, a veure si me'n surto i t'ho explico bé...

- Copia el codi html i engaxa'l on vulguis l'slide.
- Localitza el primer tag que diu "". A partir d'aquí ho pots eliminar tot.
- Ara has de tancar els dos tags que t'han quedat oberts (div i embed). Per explicar-te com es fa necessito enviar-te un correu, l'editor de comentaris no em deixa posar html.

Envia'm un correu al gmail i et responc!

Gemma ha dit...

Xavi, fatal, aquest editor de comentaris esborra totes les paraules en html. Evia'm un mail i et contesto!

Gemma ha dit...

Anna de la Ç, benvinguda a la blogosfera! Potser sí que està fet amb te matcha, però crec que ho haurien posat a la recepta, no?
De totes maneres, he enviat un mail al CUINA a veure si ens contesten el dubte ;)

Anna, si vols que la resta de blocaires vegin el teu blog, hauries de deixar comentaris identificant-te, així es veurà l'enllaç al teu blog ;)

Xiela ha dit...

Aixo deu estar bonisim, potser me apunto i els provo.
Tot lo teu no es cuina, aixo es ja espectacular, ja me ho va dir la Isa ja.
Besitos.

MAR ha dit...

Ostris encara no m'he comprat el cuines d'aquest mes !!! imaginat i estem a 16 potser que m'esperi ja pel de genenr ... quin desastre...
genials les boletes

Gemma ha dit...

Hola a tothom!

La revista CUINA ja ens ha contestat el dubte sobre el color verd! Transcric literalment la resposta que m'han donat:

"Per fi he pogut parlar amb el Jordi Roca. Em comenta que no hi ha res, cap ingredient més dels que surten a la llista i que efectivament els bombons són blancs, com els teus. És per això que deduïm que o bé a l’equip de fotografia se li va anar la mà amb la il·luminació (fixa’t que les tovalles tenen un toc verdós que es reflexa a tota la foto) o bé és una qüestió d’imprempta, que també se li ha anat la mà amb la quantitat de tinta verda. És difícil de saber, però tranquil·la els teus bombons són perfectes i tant blancs com assegura el Jordi que van quedar els seus (també cal dir que tu els has arrebossat una mica més que el Jordi, amb la qual cosa encara es potencia més el color blanc).
Espero haver-te ajudat a resoldre el dubte."

Quant tots ja ens pensàvem que faltava un ingredient secret del Jordi, ja veieu que l'explicació és molt més senzilla, je je je...

ANNAFS ha dit...

A mi que el coco m' encanta... I personalment, trobo que els prefereixo blancs.
ptns.

Mai ha dit...

Guaita tu quin be de Déu, es clar tants díes sense entrar i tot el que m´he perdut no te preu , però no pateixis que em poso al día de moment i pel damunt et diré que quina enveja em fan totes aquestes classes tant maques i aprofitades que fas i gràcies per compartir-les, això si que no te preu.
Els bombons, una meravella m´encanta el coco i veient lo be que surten cauran per aquestes festessegur.
Una abraçada i fins ben aviat.
mai

Alfons ha dit...

quan vaig veure la revista, també em van cridar l'atenció aquests bombons, estan a la llista de pendents, i em va sorprendre el seu color verd després de veure els seus ingredients...?, així és que m'encanta llegir la teva resposta ... dubte aclarida!!.. i des de la mateixa font!!... fantastic!!... aqui si que val a dir que t'han quedat millor que l'original!!

Anna ha dit...

hola! sóc la "Ç", i seguint els consells de la Gemma em presento: tinc 22 anys i estudio pastisseria al Gremi de Barcelona. Aquest és el meu blog per si algú em vol visitar...:
http://cetrencadapastisseria.blogspot.com/
Acabo de començar i de moment hi ha poqueta cosa... però per aquest cap de setmana tinc dos encàrregs, així que hi haurà noevetats en breu.

Per cert, que curiós això del color verd... tan donar-hi voltes i al final era un error de la foto... Però mentrestant hem fet anar la imaginació i han sortit noves idees, no?

Mercè ha dit...

Caram, el to verd ve de la imatge o impremta!! Déu n'hi do com les manipulen!! No té res a veure amb el color original!