Diumenge passat vam fer el sopar de comiat de vacances que fem cada any amb tota la família, on aprofitem per celebrar els sants de l’Olga, l’Arnau i l’Aina. Per postres, pensant en la calor que feia, vaig preparar un semifred molt lleuger que entrava divinament:
Aquests sopars de juliol són els millors de l’any: entre la disbauxa dels regals i les converses de vacances, es crea un ambient de festa i xerinola fabulós, on el bon humor i les rialles s’encomanen durant tota la vetllada. Qui no està content davant la perspectiva d’unes vacances a Escòcia, a Madeira, a Itàlia, a l’Estartit o al Vietnam? Je je je...
Per sopar, amb l’Aina i l’Olga vam preparar una amanida força original inspirada en una recepta d’en Karlos Arguiñano: una gelatina de llet que duia a dins uns entrebancs d’olives, blat de moro, dauets de pernil dolç i menta picadeta, servida sobre unes rodanxes de tomàquet molt gustós. Boníssima!
De postres, vaig triar un pastís ben fresc, àcid i lleuger, que són els que ens vénen més de gust ara a l’estiu. Entre la base ben emborratxada d’almívar, la mousse lleugera del semifred i el gust a mango i llimona de tot plegat, aquest pastís es menjava xuclant. Decididament, és d’aquells per repetir!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1 llauna de mango en almívar (d’uns 600g de pes escorregut)
· 1 sobre de gelatina de llimona Royal de 4 racions
· 1 iogurt de mango (o natural)
· 100g de sucre
· Suc d’1 llimona
· 500ml de nata líquida per muntar
· 1 base de pa de pessic (també es pot fer amb galetes esmicolades)
· 3 làmines de gelatina
Preparació:
Escórrer el mango i reservar l’almívar. Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i humitejar-lo bé amb part de l’almívar reservat.
Escalfar en un cassó el suc de llimona, el sucre i el iogurt. Quan estigui a punt de bullir, afegir-hi la gelatina de llimona i remenar fins que quedi ben dissolta. Afegir el mango escorregut i triturar amb el túrmix. Deixar refredar la mescla fins a temperatura ambient.
A part, semi muntar la nata i afegir-la amb moviments suaus a la barreja ja temperada. Abocar sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera fins que qualli.
Amb l’almívar reservat, fer la capa de gelatina de sobre: calcular les làmines de gelatina exactes en funció de la quantitat d’almívar que hagi sobrat (són unes 3 per 250ml de suc). Rehidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar part de l’almívar i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb la resta de l’almívar i abocar sobre el pastís ja quallat. Tornar a reservar a la nevera per tal que qualli la capa de sobre.
Desemmotllar, decorar i servir ben fresquet de la nevera.
Bon profit!
dimecres, de juliol 15, 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
51 comentaris:
Gemma, me encantan tus postres fresquitos. Este se ve ideal con la mezcla de mango!
La presentación muy mona con las estrellitas por encima.
Besos,
Nuria
Quina presentació taaaaan bonica que has fet!!! M'encanta!!!!
Qui se'n va a Vietnam??? Naltres hi vam anar fa 2 anys a Vietnam-Cambotja...si necessiteu info ja ho saps!!
Petunets,
Eva.
nena no paràs ,,esta super maco la decoració es perfecta,a pendents urgents jejej.
M'encanta aquest nou pastís!! La decoració magnifica, com sempre!!!!
Segur que el provo, ja vaig fer un cop el pastís de pinya i coco i va ser tot un exit, i amb aquest segur que també l'encerto!! Una cosa, on trobes el mango en almivar??? No le vist mai enlloc!! Enhorabona.
Neus (Sabadell)
Fantastic Gemma! Quina enveja de pastis i de vacances...
Petons!
Quina delicia!!
petonets
M'imagino que si que passava xuclant!
A mi m'encantaria,m'agraden molt tan el mangoa com la llimona, i ara a l'estiu és genial!
Una abraçada!
Qué preciosidad de tarta Gemma, la has bordado, muy bonita y rica ya me imagino.
Un beso artista.
I tant que es menjava xuclant! super lleugera i refrescant! la recomano a tothom (vaig repetir i tot!).
que pinta más buenísima tiene tu semifrío.
Y la receta de la ensalada me la copio, que me parece muy original.
Gemma, ets la reina dels semifreds i les mousses. Sempre en tens una a punt i es nota que en tens la ma trencada.
Quina joia de pastís..llàstima de no estar a prop per provar-lo..
Em puc imaginar la vetllada... és ideal!! i el teu pastís és tan bonic que faria pena menjar-lo... és espectacular!! Ets una pastissera dels peus al cap! Petons, Montse.
Molt interessants tots els destins de vacances. Tens tota la raó aquestes reunions són molt agradables, i amb aquest pastís "ni te cuento", ha quedat molt xulo, prenem nota d'aquest semi-fred . Una abraçada
muy rico y bonito ese postre!!!
Ostres, ostres!!! fa olor d'estiu amb aquestes receptes tant refrescants.
T'ha quedat espectacular Gemma!
Una abraçada
Mònica
Absolutamente perfecto para las calores que azotan estas tierras.
La decoración además de refrescante me parece de lo más divertida. Me encanta.
Besitos sin gluten
HOla Gemma, un pastís espectacular!!!!!!!!!!!
M'encanten les estrelles de decoració...i...que fresquet, ideal per aquests sopars i si la conversa són viatges...m'imagino l'ambient...
Ptnts
Deliciós! I decorat fantàsticament, com sempre.
ptns.
Qué maca t'ha quedat!!!! He de fer-la aquest estiu, encara que ni de conya s'asemblarà a la teva...
Petonets
Hola Gemma, jo tampoc sé on es poden comprar les llaunes de mango en almívar...I una altra pregunta: que medeix el motllo d'aquest pastís o per quantes persones és (ja sé que varia en funció del que es mengi, però per tenir una orientació). Merci!
Pd: Si no és molt demanar ho podries especificar a les receptes, és per tenir un referent? moltes gràcies!
Aquest mena de pastissos són sens dubte, una de les teves espacialitats
Felicitats
Ester
Es nota el bon rotllo que teniu a casa. M'encanten aquestes sobretaules en què comences a explicar coses i no t'atures ¿oi?.
Petons
Gemma!!! Quina passada, quina presentació!! Ets una professional!!!
Quin fart de celebracions! Em recordes a la meva família que som tanta colla que cada mes tenim una celebració o una altra.
D'on treus aquestes estrelletes tant xules que decoren el pastís?
Felicitats per la recepta, és genial!
Mooolt estiuenc i refrescant!! Que tingueu molt bones vacances!! (si és que marxeu ara el juliol...)
els teus pastissos són inconfusibles, amb la plata daurada a sota i aquest aspecte esponjós i suau que t'imagines ben bé com es desfà a la boca, entre la dolçor i l'aciesa de la fruita... quines delícies que portes arreu on vas a menjar, deus tenir cua de gent per convidar-te!
Gemma, on compres el mango amb almivar? ni els iogurts de mango??
Genial aquest pastis i molt temptador! ;))
Bones vacances!
Gemma, un pastís perfecte!! Tant la presentació, com els ingredients com la textura! ;)
Que gaudiu de les vacances! :)
Petons!
Es curiós, però la sensació que ens ha donat a tots aquest pastis es de frescor per l'esliu.
Espectacular!!!
Moltes gràcies a tots pels comentaris!
Teniu raó que va ser un pastís molt refrescant entre la decoració, el color, la textura, el gust i la temperatura ben freda...
Haig de confessar que aquests pastissos frescos amb base de fruites són els meus prefretits, tot i que segurament ja ho haureu notat, oi? Je je je...
De vacances marxo diumenge, així que ja em falta ben poquet... en tinc moltes ganes!!!!! Anem a les Dolomites a passar millor la calor ;)
Pels que pregunteu (Neus de Sabadell (com jo, je je je...) i Anna de la Vila) el Mango en almívar es troba a súpers força grans, tipus Caprabo o Corte Inglés. Segur que si busqueu, en podeu trobar fàcilmmeent. I com que les llaunes d'almívar es guarden moooolt temps... cap problema!
Les estrelletes de decoració son de la marca Vahiné i em sembla que són noves, fins ara no les havia vist mai.
Els iogurts de mango poden ser de Danone, però amb iogurt natural també queda igual de bé.
Xènia, el tema quantitats....
depen tant... Quan és un pastís gros pots fer talls grossos o petits i és molt difícil de dir, no sé si a casa teva mengeu molt o poc, i també depen del tipus d'àpat que has fet abans... Nosaltres en vam fer 12 talls molt grossos, però s'en podrien arribar a fer 16 perfectament, una mica més petits.
D'altra banda, la mida del motlle és complicat... jo no faig servir motlles, si no una banda de plàstic antiadherent amb la que formo un aro rodó (com els típics metàlics) en funció de la mida del pastís. Auqest plàstic és d'usar i tirar i és com els que van amb els pastissos freds de les pastisseries. Saps quin vull dir?
Hola una altra vegada Gemma!!! M'apunto el tema del mango en almivar per buscar-lo, i torno a abusar de la teva bona fe.... On trobes la banda de plastic, al Vidal Papers???? Jo hi vaig estar donant una volta l'altre dia, i tot i que conec la botiga de tota la vida, no recordava que hi hagués tantes i tantes cosetes per la cuina!! Si és allà ho preguntaré la propera vegada que hi vagi!!
Neus (Sabadell)
¡Genial Gemma!
Todos tus postres, son de profesional. Que lujo...
Espero que pases muy buenas vacaciones, el año pasado unos amigos fueron a los Dolomitas y vi unas fotos preciosas. ¡Que disfrutes!
M. José Maicas
Estimada, aquest cap de setmana tenim un aniversari i ens toca portar el pastís, saps quin portarem, oi??
Meravellós, com tu.
Un enorme petó.
Quina bona pinta!! I la presentació genial!! Amb lo que venen de gust ara les mouses de fruits!! Ummm!!
Me l'apunto!
Petonets!
Neus, no, al Vidal Papers compro les safatates per decorar i les capses de cartró per transportar els pastissos (és una botiga de vici, m'ho quedaria tot!). La banda de plàstic la vaig comprar al Solé Graells a Barcelona. És un rotllo enorme que em durarà tota la vida, je je je...
L'amanida de l'Arguiñano m'encanta, però és que la teva mousse... boníssima.
Bona estada a les Dolomites!
PTNTS
Dolça
Com sempre, els teus pastissos, genials. M'ha encantat la decoració amb les estrelletes. Tota la família deu estar esperant fer aquestes trobades per poder menjar aquestes delícies que prepares!
Un petó!
Boníssim, suau i refrescant... es pot demanar més? Fantàstic!!! Salutacions i bon estiu. ;D
Bon dia Gemma i Neus,
Responent els vostres missatges sobre la quantita que s'ha de fer per un num determinat de persones jo quant treballava a la pastisseria feiem 100 gr per persona. O sigui que si son 12 persones el pastis ha de ser de 1,200 kg.
Gemma, aixó de les bandes de plàstic va super bé, nosaltres a la pastisseria ho teniem. Ho tinc pendent per comprar-ho.
Petonets!
Això fa més bona pinta que el cóctel ;)
Osti que fresquet i amb les estrelletes te va quedar moníssim!
guau!!! Deliciós !!! Passa directament al meu top TEN!
Una abraçada
Gemma, ja saps que m'agraden molt i molt aquest tipus de pastíssos, no massa dolç i una mica citric..Però on compres els mangos en almivar i el iogurt de mango...de veritat que no m'he fixat mai..
núria
Boníssim Gemma, tens un gust especial per triar les postres adequades a l´època...smuaks
Hola! Doncs a Austràlia, on hem passat les nostres vacances, he descobert que tenen un munt de plantacions de mango, que a més és una fruita que m'encanta (després del kiwi;) Així que a veure si faig el pastís per recordar les aventures pel continent australià!!!
Hola! Doncs a Austràlia, on hem passat les nostres vacances, he descobert que tenen un munt de plantacions de mango, que a més és una fruita que m'encanta (després del kiwi;) Així que a veure si faig el pastís per recordar les aventures pel continent australià!!!
M'apunto les estrelles de la Vahiné... són realment molt boniques i gracioses :-D
Caram,no sabia que també eres de Sabadell, Gemma! Encantada d'ubicar-te com a paisana ;)
El mango en almívar el trobareu a l'Alcampo de Sant Quirze,jo l'he comprat allà varies vegades.
Però és cert que al Caprabo i al Corte Inglés també n'hi ha.
M'apunto la recepta que fa poc que ens hem independitzat i ara tocarà sopars amb els amics i la familia per a que vegin el piset!
Bones vacances!!!
Hola Ester, ja veus que vivim ben a prop, je je je...
A l'Alcampo no acostumo a comprar-hi, però la veritat és que hi trobes moltes coses sorprenents.
Ara que rebreu visites, et faràs un tip de cuinar, eh? :)
Ui si, em fan una por aquestes visites... però afortunadament sembla que lo de cuinar decentment es porta als gens, de moment apart d'una beixamel que em va quedar una mica grumosa, tot el demés em va quedant força bé ;)
A l'Alcampo hi podeu trobar molts ingredients de cuines d'altres països, sembla que d'un temps ençà han ampliat força la seva oferta.
Et segueixo d'aprop ;)
Publica un comentari a l'entrada