dijous, de juliol 09, 2009

Coca Borratxa de Préssec

Dissabte passat vam anar a passar el dia amb la família de Mas de Barberans. Com que volia portar algunes postres dolces, vaig triar aquesta coca, ideal per prendre a qualsevol moment, tant de postres com per berenar a mitja tarda:




La jornada a Mas va ser rodona: primer una remullada a la platja i després un dinar al tros de relax total. Amb la visita ens vam acomiadar del Pep i la Clara abans de les vacances d’estiu i, sobretot, sobretot, vam gaudir de la petitona Gaia, que encara no té ni 2 mesos d’edat. Una monada ;)

De tornada, ens vam endur oli ecològic del que fan ells mateixos i uns quants quilos d’ametlles del tros. Ja veieu que va ser una bona visita, je je je....


La recepta és la mateixa que la coca borratxa de pinya, però amb préssec enlloc de pinya. Em sembla que encara ens ha agradat més! Recordeu que el secret està en aconseguir que la coca quedi esponjosa i ben impregnada de l’almívar amb el licor... sobretot, no us faci por abocar TOT l’almívar de la llauna!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de mantega
• 125g de sucre
• 150g de farina
• 1 sobre de llevat Royal
• 4 ous
• 1 llauna de préssec en almívar (d’uns 500g sense escórrer)
• Cireres confitades
• 100ml de licor de préssec (sense alcohol si és per nens)
• Caramel líquid

Preparació:

Cobrir el fons del motlle amb caramel líquid i repartir les meitats de préssec que quedin ben posades. Posar una cirera al forat de cada préssec.
En un bol barrejar el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º.
Quan la coca s’hagi refredat, barrejar TOT l’almívar de la llauna amb el licor i abocar-ho ben repartit per tota la superfície de la coca. Un cop s’hagi absorbit tot el líquid, desemmotllar la coca cap per avall, de manera que el préssec de la base quedi a la part de dalt.

Bon profit!

29 comentaris:

Joan ha dit...

Oli, ametlles... que bé poder tenir productes directament de la terra... segur que això també es nota a la cuina. Interessant aquesta coca, molt bona per qualsevol moment del dia

La cuina vermella ha dit...

Un petó ben fort per la Gaia i els seus pares!!! que bé poder fruir d'un tros al Mas de Barberans! Ideal aquesta coca embriagada. Gemma amb tot el que fas et superes! Un petó enorme estimada.

Delicias ha dit...

Gemma va ser una visita molt enriquidora, i un pastís perfecte per portar al Mas. Esperem una recepta amb aquestes atmelles,jejeje Una abraçada

SANDY ha dit...

Gemma estas tortas quedan exquisitas, yo la hago bastante parecida pero sin emborrachar.
La próxima la emborracho.
Un beso.

Martí ha dit...

Supose que ho podrem fer amb la majoria de fruites, no?

Mmmm ho barrejar el préssec amb la pinya! Ja m'entra la salivera nyam nyam!


Felicitats per la recepta!

Una abraçada

MaryLou ha dit...

Quina coca tan bona!!! T'ha quedat molt xula!

Eva Flores ha dit...

però quina pinta que té la coca!!! ets tota una mestra pastissera!!
pt!

Elena ha dit...

gemma així banyadet a de ser molt gustos a la pròxima caurà,un peto.

la vella carmanyola ha dit...

ufffff si el de pinya va triumfar!! aquest ja és deuen treure el barret els convidats!! jejeje

Me l'apunto!

Molts records

PILAR ha dit...

Tens raó, a qualsevol hora ve d´agust un trocet d´aquesta fantàstica coca. I aquest oli amb una mica de pa torrat o amb tomaquet ha de estar bonissim.
Petons!

Ester ha dit...

Una coca ben senzilla i de les que fa quedar bé.
Moltes felicitats
Ester

El cullerot Festuc ha dit...

La coca de pinya l'he fet tants cops...aixíq ue ja és hora de cambiar la fruita!!! ja tinc ganes de probar-la!!! :)
Petunets,
Eva.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bona Gemma!!! una idea meravellosa aquesta de utilitzar una fruita en lloc de l´altra...segurament també es podrien fer més combinacions no?...a mi els préssecs m´agraden moltíssim!!! petonets

Gemma ha dit...

Joan, quan tastes l'oli de Mas de Barberans, ja no en vols cap altre... i les ametlles... des que faig els panellets amb les seves ametlles que són més bons ;)

Parella Vermella, a Mas s'hi viu molt bé, ambient de poble i tan a prop del mar com de la muntanya. Quina sort!

Delícies, només de pensar que les haig de pelar... però prometo una recepta a l'alçada de la matèria primera, je je je...

Sandy, pero le pones el almíbar? El secreto es que queden muy húmedas y esponjosas ;)

Martí, jo només ho he provat amb fruites en almívar. Fresques potser deixarien massa aigua... La combinació de les dues fruites ha de ser deliciosa!

MaryLou, Eva, Elena i Ester, és una coca ben senzila, però així humida entra divinament.

Anna, si us va agradar la de pinya, aquesta és ben igual. També triomfarà, ja ho veuràs!

Pilar, aquest oli no té preu, es nota que és de la primera premsada en fred... quina sort que tenim, je je je...

Eva, precisament per això la vaig fer de préssec. Com que la de pinya ja l'he repetit molt i sempre té èxit vaig dir... ja toca canviar i arriscar-se una mica ;)
Prova-la que també surt boníssima!

Mercè ha dit...

Gemma, que be poder gaudir d'aquests productes de collita propia! ;)
I aquesta coca, una variant de la de pinya ben bona! Ja ho crec!
Petons!

Marta Padenous ha dit...

Ep dos mesets...una petita nina...
Bé i tot, dinar de tros, oli ecològic, atmetlles..dinar i un bon postre...segur!
Ptnts
I vacances........(enveja de la sana)

Caminar sin gluten ha dit...

Esta coca borracha, tiene una pinta magnífica y seguro que seguro que con los estupendos ingredientes un sabor maravilloso.

Besotes

Ana y Víctor.

Núria ha dit...

Uf, quina cossa més maca...i segurament ben bona!!

Núria

Assur ha dit...

Jo ja vaig provar la de pinya i ens va agradar molt. M'apunto aquesta de préssec!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, aquesta l' hauré de fer, que la veig cada dos per tres a un munt de blocs, la teva te una pinta fenomenal!!

Un petó! Beth

bajoqueta ha dit...

Osti que xuli queda amb els préssecs.
Osti lo Mas de Barberans! bona gent hi ha per allà dalt. ´
Jo és que quan baixo a casa ma mare sempre acabem pujant carregats, que si uns ous de casa mon pare, unes llimones de casa la meua padrina, unes patates de la verdulera on compra mare, al temps de taronjes venga caixes jajaja. Ells no li donen importància de vegades, però als que vivim a ciutat estos petits detalls ens encanten, veritat?

ANNAFS ha dit...

Queda molt bé amb pressec també. Jo he fet la de pinya moltes vegades, la propera ho provaré amb pressec..
Quin luxe... oli fet a casa!
ptns.

illetapitita ha dit...

Quan cuines amb productes bons es nota la diferència!
Aquesta coca... mossegada i cap a dins!
Una abraçada!

Francesc ha dit...

Des que vaig descobrir (gràcies a tu) la "coca borratxa de pinya", s'ha convertit en un clàssic dels meus dolços, però sense alcohol. Aquesta versió teua també la faré alguna vegada. Salutacions

Maria ha dit...

La coca de pinya és un clàssic, sembla mentida com n'és de bona i tens raó, amb el canvi a prèssec, també ha de resultar igual.
Em falta temps per fer tantes receptes.

Laura ha dit...

UMMMM!!! quina bona pinta que té aquesta coca i a més perfecte per anar a fer un dinar al camp! Vau gaudir d'un dia ben relaxat i això es lo millor!

Maria Dolores ha dit...

Que bona tarta y en bona compañia mijor.
Besets

Gemma ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris!
Només dir-vos que val la pena que proveu el canvi de la pinya pel préssec, no deixa de ser la mateixa recepta però en una variant deliciosa que la canvia totalment!
Em sembla que la propera versió serà amb pera en almívar. Què us sembla, ha de quedar bona, oi? :)

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Tinc pendent aquesta recepta per ara aquests dies, però amb pinya. Ara que trobo que amb prèssec ha d'estar delíciosa també. Salut!!!