diumenge, de juny 01, 2008

Pa de Llet amb Nous i Panses

Aquest és el primer pa que he fet amb la panificadora de la Gemma:




Ja fa uns dies, la Gemma em va deixar la seva panificadora per tal que la provés i m’ajudés a decidir si me’n compro una o no. També em va passar una pila enorme de llibres que expliquen els conceptes bàsics de l’elaboració del pa i una pila encara més enorme de receptes per fer diferents tipus de pans. Després de llegir, investigar, preguntar i demanar consells a una quants blocaires experts en el tema del pa, em vaig decidir per una de les receptes més senzilles, és a dir, una recepta on tot el procés (amassat, llevat i cocció) es fa dins la panificadora. El següent pas serà començar a provar pans on la cocció es faci al forn, per tal de donar-los altres formes tipus barretes o panets. De moment, però, el resultat no podia ser millor: és un pa tipus brioix (amb mantega i llet) però menys dolç, enriquit amb panses i nous, que és ideal per fer l’entrepà d’anar a escalar. També és boníssim llescat i torrat al grill, amb una capa finíssima de melmelada per sobre... Ens va agradar tant que al vespre ja no en quedava ni una engruna!

Vull agrair a la Gemma que m’hagi deixat la màquina, m’encanta i estic disfrutant com un nen amb una joguina nova; l’únic inconvenient és que m’ha agradat tant, que ja veig que me n’hauré de comprar una... Per tal que us feu una idea de tot el què he hagut de llegir, us poso una foto amb tota la bibliografia que em va deixar la Gemma. Quina passada!


També vull agrair els consells de la Roser i la paciència que ha tingut amb mi, precisament la recepta és la del pa de llet del seu bloc afegint a ull (generosament) un grapat de nous i de panses.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 40g de mantega
· 1 cullerada de cafè de sal
· 2 cullerades soperes de sucre
· 200ml de llet
· 310g de farina de força
· 1 cullerada cafè de llevat sec de forner
· 1 grapat de nous
· 1 grapat de panses

Preparació:

Posar les panses en remull amb una mica d’aigua. Escórrer bé, eixugar-les i enfarinar-les una mica. Programar el programa 1 de la panificadora marcant 500g i daurat mig. Posar els ingredients dins la màquina, primer els líquids i després els sòlids, procurant que el llevat no toqui ni la sal ni el sucre. Quan acabi el programa, treure el pa i deixar-lo refredar sobre una reixeta.

Bon profit!

40 comentaris:

Ester ha dit...

Aquest pa sembla ideal per esmorzar un diumenge al matí, com el d'avui, que et lleves amb tranquil·litat i la climatologia no acompanya gaire.
Moltes felicitats
Ester

Irisibula ha dit...

Ostres noia, doncs quin bon resultat, no? Jo també estic amb el dilema de la panificadora... tinc un pis molt petit i cada maquineta culinària ha de passar un termini de reflexió abans de comprar-la. Tu què decidiràs? Te la compraràs? Per cert, quin model és?

El cullerot Festuc ha dit...

Hola Gemma!!!..Quina pinta que fa aquest pa...t'ha quedat xulíssim...i que dir de tot el que et va preparar la Gemma!!!...No m'estranya que te la vulguis comprar!!!...jeje!!!
I per acabar....dir-vos que JA TINC BLOG...Ni mu crec!!!!...jajaja!!!...Em costarà això de no frmar com Eva de Terrassa...aisssssssss...kins bervis...espero que us agradi i em doneu consells, eh????
Molts petunets i gràcies x animar-me a fer-lo!!!...Tot sigui per poder venir a les trobades... ;))
Eva.

gemma ha dit...

Preciós i pel que dius també boníssim! Ja et vaig dir que fer pa enganxa :-D

Sara ha dit...

Jo no m'ho pensaria... és una eina quasi indispensable per a mí a la cuina en aquests moments, ja no només per a fer pans, sino per a amassar!

T'ha quedat un pà fantàstic!

I amb els consells de la Roser... farás meravelles!

Petons.

Jordi ha dit...

Hey, Gemma! Veig que també t' has fet del club de la panificadora, molt boná pinta aquest pa, jo estic fent ara un de cereals que espero hem quedi igual de bé.

Gemma ha dit...

Ester, tens tota la raó, és un pa per menjar a l'hora d'esmorzar, torradet, amb melmelada i un bon cafè mentre mires per la finestra com va plovent...

Iris, tinc un dilema molt gran! La màquina m'ha agradat molt, però em passa el mateix que tu amb l'espai a la cuina... ara no sé què fer :( La Gemma me la deixa uns quants dies més, de manera que encara puc rumiar-m'ho una mica més... La marca és Severin, però pel que m'han dit totes són molt semblants.

Eva, FELICITATS!!!! Ja era hora!!! Oooeeee, oe, oe, oeeee! Quasi que no m'ho crec, ja m'havia donat per vençuda. M'encanta el nom del bloc, el Kike va tenir molt bon gust. Ara mateix poso l'enllaç al teu blog a la llista dels que anem a les classes de la Mireia i el David. ESTIC MOLT CONTENTA!!!

Gemma, moltes gràcies!!!! Enganxa, enganxa! Ja he triat la següent: el Rolo de Xocolata que em vas marcar del llibre en portuguès. Tu el vas fer i dius que és bo, oi? A veure si a mi també em surt bé :)
Per cert, què tal els dinars? Faràs post al blog per explicar-ho? Ho has d'explicar tot! ;)

Sara, és que tantes màquines a la cuina no m'hi caben! Però la veritat és que el pa fet a casa no té res a veure amb el pa que comprem... i el millor, l'oloreta que fa mentre es cou... Vaig estar a punt d'obrir la porta del pis perquè tots els veïns de l'escala sentissin l'oloreta que sortia de casa meva... ;)

Jordi, tut també tens panificadora??? Ja veig que la Iris i jo som les úniques que no en tenim :( Posaràs la recepta d'aquest pa de cereals al blog? Per cert, ja he vist el milfulls de xocolata i t'ha quedat molt bé ;)

Anònim ha dit...

Quin pa més maco!! i pel que dius també bo. Jo fa només una setmana que tinc panificadora, i no se per on començar, de moment només he fet un pa tipus sandwich. Demà faré el teu pastís de plàtan i iogurt. A veure si em queda bo. Enhorabona per les teves receptes són totes delicioses i una no sap per on començar.

Mireia

La cuina vermella ha dit...

Gemma dolça i enfarinada!!! Quina pinta més bona! Pel que veig aquest cap de setmana ha estat el del pa!!!! I com diu la Gemma de les trenes fer pa enganxa i moooolt!
petons!

Ro ha dit...

Què maca la foto del pa i què bo amb panses (jo les tinc prohibides perquè al Roger no li agraden). I la foto amb els consells de la Gemma és boníssima i coincideixo molt amb ella: El aprendiz de panadero és molt bo i recomanable la part inicial (i el pain a l'ancienne tb molt bo). Sí que és útil la panificadora sobretot perquè estalvia temps, si vols només la deixes treballar a la màquina i llestos i si vols pots fer formes després (i estalvies haver d'amassar). A veure les properes receptes... Últimament a casa nostra el forner és el Roger però mengem tots dos! Estem fent la dieta Montignac a l'inrevés: pa i sucre sense parar! (ai els quilets! ens passarà com a la parella vermella i el misteri de la roba que minva...)

Mar Calpena ha dit...

Gemma, personalment et veig amb la panificadora! A mi m'encanta, tot i que darrerament no faig més que menjar brioxos pel queixal, però la faig servir molt més que no em pensava. Aprofito per felicitar l'Eva pel seu blog. Al·leluia, mossa!

Anònim ha dit...

hola!
jo tinc aquesta severin també i va de conya!!bé.. de fet en tinc 2 d'iguals... la meva filla és celíaca i el pa que venen no val massa la pena... així que fem el pa a casa.. i en mengem tots!!! a part també faig masses de pizza, i algun cop he fet la massa i després l'he fornejat amb forma de panets. I boníssim!!!
AL principi també feia servir el programa 1, però dura massa... i de vegades no tenim tanta paciència... ara per fer pa (amassat, llevat i cuit) faig e 5, que en una horeta està llest!!
Tinc pendents fer pastissos, que tot i que en principi es poden fer.. encara no m'hi he llençat.
Ui.. ja no m'enrotllo més!
Francina

Glòria ha dit...

Gemma,

Jo sóc de les que no tinc màquina de fer pa, però tinc amigues que en tenen i l'altra dia en vaig tastar un amb sobrassada, que era boníssim. Una idea més.

Fins aviat

RUBEN ha dit...

Vinga va, aquesta vegada faré una predicció...ejem, ejem, deixa'm mirar la bola... Ho veig clar, sí sí: La Gemma acabarà comprant-se una panificadora!!!!
xao xao
Rappel

Gemma ha dit...

Mireia, amb el pastís de iogurt i plàtan triomfaràs, és fàcil i molt bo :) La panificadora va molt bé, tota sola et fa la feina... però ara enlloc de pa tipus sandwich ens hem d'atrevir amb coses més complicades, eh?

Parella Vermella, ja he vist la vostra fogassa! Això sí que és fer pa de veritat i no el què he fet jo... que l'ha fet la màquina! ;) moltes felicitats a la fornera de la cuina vermella!

Ro, amb panses quedava de vici! Prova-ho i el Roger que se les tregui ;) La Gemma em va passar tants llibres que no em vaig poder estar de fer una foto, és espectacular, oi? Em sembla que ja tinc triada la propera recepta... ;) I moltes gràcies pels consells, van ser molt encertats!

Mar, com tens el queixal? Ja pots amb els brioixos? Ben tous i acabats de fer... Encara recordo les presses per aconseguir la del Lidl, vaig arribar 15 minuts després d'haver obert i ja no en quedava ni una :(

Francina, et conenc del blog de l a Cuina Vermella, benvinguda! Aquesta marca va molt bé i pels celíacs segur segur que és la millor solució. El pa per celíacs que venen és caríssim i no gaire bo, oi? Amb el programa 5 et queda bé? Ja ho provaré, que 3 hores són molt llargues d'esperar ;)

Glòria, quina bona idea, pa amb sobrassada... quin vici! Torrat i amb un rajolí de mel per sobre mmm.... Sort que ja he sopat :)

Ruben, això diu la bola màgica? No sé no sé... ;) Je je je, em sembla que aquesta predicció és molt fàcil de fer! ;)

Francesc ha dit...

Caram, quin pa més abellidor! Segur que ens sorprendràs amb molts panets de collita pròpia. Sembla tan fàcil fer bon pa així. El que passa és que amb tants aparells nous (termomix, panificadores, robots...) no és si m'hi aclariria. Una veïna que conec li va regalar a sa mare una màquina d'aquelles de "la cocinera en casa" i n'està encantada. Diu que porta un munt de receptes i que així no ha de cuinar. Coses de la tecnologia. Salutacions

famalap ha dit...

Te ha quedado un pan, PRECIOSO...además es mi favorito, el de nueces y pasas... lástima que a los habitantes de casa, las pasas no les gusten ni en pintura...y las nueces mi hija es superalérgica...no pueden entrar en casa, ya que se pone a morir hasta con el polvillo que suelta la nuez. Una lástima!!!
Pero ahora me he deleitado con tu megapan!!! umhumh!!!! qué perfección

enric ha dit...

M’ha fet molta gràcia això de “l’entrepà d’anar a escalar”, i més tenint en compte que l’única “escalada” que faig cada dia és la de l’estació de Rocafort (el segon tram, però, perquè el primer són escales automàtiques). Jo també crec, Gemma, que no trigaràs gaire a comprar-te la màquina, i que serà ben aviat.

Anònim ha dit...

Eooo, Gemma! pues nosaltres ja fa temps que la tenim i la fem servir molt i quan tenim gent per casa els treiem el pa nostra, fet a casa "cassolà" gràcies a la panificadora del "lidl".

Per nadal vam fer-lo per companyar l'anec. El vam fer de nous i panses com tu, pero al damunt i vam posar mermelada de taronja i taronja confitada. Vam triumfar totalment.

També en fem d'especies amb herbes provençals per acompanyar formatges, amb pipes "aquest triumfa sempre", amb formatge ratllat, amb olives negres, amb xoriço vermell "tipus andalus", amb farina integral "cibada", amb fruita d'aquesta que venen confitada "de pot", amb "cuquis" de xocolata i un llarg etc...

Si ti enganxes no pararas i clar d'aquesta manera la cuina es va omplint de "trastets". Veus ja he trobat un avantatge de ser de poble, que les cases són molt grans i les cuines també i aixi a nosaltres ens permet tenir la panificadora a damunt de marmól de la cuina apunt per fer-la servir. ;)

Fins aviat i anime't que l'amortitzaras ràpid!!

ANNA DE LA VILA

P.D: el problema bé quan i tens la iogurtera, la panificadora, la caixa del pa ... el final com diu l'Andreu no sembla una cuina sembla un laboratori. ;)

Anònim ha dit...

El pa va ser boníssim, i ja veig que desperta passions entre tothom: això de fer-se el pa a casa té quelcom d'extraordinari, recorda els nostres avis fent-se el pa als forns de pagès, i quelcom de bàsic que fa el pa allò més transcendental... Compra la panificadora i llença alguna altra cosa per fer-li lloc!

Anònim ha dit...

Bon dia Gemma, sóc lector habitual del teu blog. He vist que tens una Slide (reproductor de fotos) a la dreta del teu blog. Jo tinc un altre blogspot i voldria saber com es penja. M'ho pots indicar, si us plau?

Per cert! He de compara-me un fornet petitó (perquè visc a un petit estudi). Tu creus que m'anirà bé fer pa en un d'aqueixos petitons?

Una besada!

Anònim ha dit...

Volia dir que tens la Slide a l'esquerra... (no a la dreta!)

(sempre em passa igual!)

;P

Anònim ha dit...

Gemma, si et compres la panificadora en treuràs molt de profit, segur.
Es poden fer molts pans diferents amb tot tipus d'ingredients.
I si en vols fer amb llet però programant la màquina (per tenir el pa acabat de fer al matí) pots utilitzar llet en pols.
Jo, des que la tinc, mai compro pa.
Salutacions,
Marta F.

Anònim ha dit...

huola!
Sóc de nou el de la Slide... al final l'he pogut col·locar però m'apareix publicitat... tu com la vas traure?

;)

Gràcies de bestreta

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma...xo tu no tens la thermomix??...No has provat de efer pa amb ella?...Jo tinc el llibre de fer pa...si vols el pròxim dia te'l deixo. Jo com compri més estris em faran fora de casa!!!!...M'ha encantat la observacó del Pol, has de tirar un estri...veus, ja tens el seu consentiment! ;)
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Francesc, amb aquesta màquina fer pa no té cap mèrit i és molt fàcil de fer anar, de veritat! Poses els ingredients, tries el programa i l'engegues. I al cap de 3 hores, tens un pa boníssima acabat de fer ;)

Marisa, entre celíacos y alérgicos, lo tienes muy difícil! Qué lástima, con pasas y nueces queda muy rico...

Enric, aquest pa és molt energètic, només per quan vas exercici... per esmorzar un dia normal és millor pendre un pa sense sucre ni mantega ni llet... ;) De veritat no fas gens d'esport?

Anna, tens tota la raó, les cases de poble tenen unes cuines que són l'enveja de tots els que vivim a ciutat :( Ostres, totes aquestes varietats de pa fas? Je je je, tens raó, amb tants estris sembla més un laboratori que una cuina!

Pol, què proposes eliminar? Prohibit el microones i la cafetera!

Anònim, posa el teu nom i el teu blog, així et coneixerem tots!
L'Slide el vaig fer a slide.com i per treure la publicitat has de modificar el codi html que has afegit a la plantilla del teu blog. És difícil d'explicar quina part pots eliminar sense tenir tot el codi al davant... Si me'l passes, et dic què pots treure ;)
El forn que tens, fins a quina temperatura arriba? Crec que per la mida no hi ha d'haver cap problema...

Marta F, quina bona idea posar llet en pols!!! Així pots programar la màquina perquè s'engegui a la nit i quan et lleves tens el pa calent acabat de fer... mmmm... boníssim!

Eva, la thermomix només amassa (i no gaire bé, per cert)! La panificadora fa el llevat i cou!!!! No té res a veure :) Quin estri puc llençar? Tots em semblen importants :(

Anònim ha dit...

Hola Gemma!!!!!!!!!!!!!Quina pinta més bona, ummm, fins i tot sento l'oloreta que despren aquest pa. Escolta, jo no tinc panificadora (i com que encara visc a casa del pares i no volen més trastos, no en puc comprar cap), hi hauria alguna forma de fer aquest pa al forn???
Gràcies i continua amb aquest blog, cada mes faig una recepta teva i ens ajudes a endolcir el dia.

Anònim ha dit...

Hola! em sap greu però no sóc la Francina de la cuina vermella (tot i que també el tinc com a favorits junt amb el teu blog, i uns quants més dels que feu trobades). La veritat és que sóc aficionada a la cuina, però des de fa poquet, des que m'he de buscar la vida per a fer coses noves i bones sense gluten, per a la peque de casa.
I pel que fa màquines i motlles en tinc la casa plena... si porto alguna cosa més segur que surto per la finestra... entre la màquina de pa, l'amassadora, la pastamatic, la gofrera, la dels xurros, la pistola de galetes (que encara no sé ni com va...),... ai...prefereiro no fer inventari...
petonets
Francina

Glòria ha dit...

Ei quin pa més bo!!!! Jeje el cap de setmana dels pans....
Deu n'hi do quina feinada que et va passar la Gemma, te'ls vas llegir tots? ;-)

illetapitita ha dit...

Res se't resisteix! Ets increïble!
T'animo a comprar la panificadora, els reis me'n van portar una i és un dels millors regals que m'han fet mai!
En algun sopar que he fet he utilitzat receptes teves i sempre han tingut molt èxit, realment son totes molt bones. No acostumo a penjar les coses que faig i curiosament he penjat les teves receptes.
M'hauré de posar les piles!!!!!
Salut i ànims amb la panificadora!

la divina ha dit...

Ai, Gemma! Que ja veig que cauràs en la temptació...! Hihi! A casa vam haver de fer una mica de reorganització a la cuina per encabir-hi la maquineta. Mira-t'ho bé, que segur que t'hi cap en algun racó ;)
El pa té una pinta fantàstica. M'agraden un munt els pans amb panses. Mmm!

Gemma ha dit...

Hola anònim, el pa sempre es pot amassar a mà i coure al forn... de fet, deu ser la manera més autèntica de fer pa :) L'avantatge de la panificadora és que la programes i ho fa tot sol ;)

Francina, com que el teu nom és poc freqüent, em pensava que eres la mateixa ;)
Quina passada de màquines que tens! però si no te'n falta cap, no m'estranya que no en puguis posar cap més :) Clar que si tens una filla celíaca, fer-se el pa a casa deu ser quasi obligat, oi?

Glòria, la majoria de llibres són de receptes, però sí que els he fullejat tots! Durant una setmana vaig tenir lectura monotemàtica! Però la veritat és que és un tema apassionant...

Illetapetita, ja he vist la teva variant del pastís de plàtan i iogurt... t'ha quedat molt bé! Tu també tens panificadora? Tota la gent que en té m'anima a que la compri, encara no he trobat ningú que em digués que no val la pena (en canvi, amb la thermomix sí que hi ha gent que diu que no val la pena...)

Divina, una altra que també té panificadora! Només per poder fer el pa de pita que has posat al blog, ja val la pena, oi? ;)
La veritat és que quasi que ja ho tinc decidit, una mica de reorganització i llestos ;)

Anònim ha dit...

Ostres!!! Quin pa!! De veritat va tan bé la panificadora?! És una de les coses que em fa por comprar... però veient el resultat mare meva!!! Ara mateix faria lloc a la cuina!!!
Quan puguis passa pel meu bloc a recollir un premi per tu!

Caminar sin gluten ha dit...

Estupendo pan, tiene una pinta magnífica y seguro que estaba riquísimo, como todo lo que haces.

Te damos las gracias por pensar en participar en el evento de HEMC y esperamos tu receta sin gluten.

Besotes,

Ana y Víctor.

Joan ha dit...

Tinc companys de feina que tenen una panificadora i n'estan molt contents. Em sembla que si que n'hauràs de comprar una... una vegada has començat a fer pa ja no pares...

cocina con sabor ha dit...

Hola Gemma, l'altre dia vaig descobrir el teu blog, t'he de dir que m'encanta...Et visitaré molt sovint.

Per cert, el pa t'ha quedat genial, agafo una llesqueta per esmorzar ;)

Carme

Gemma ha dit...

Myriam, gràcies pel premi! La panificadora va molt bé, ja pots començar a fer-li lloc ;)

Ana y Víctor, ya he escogido la receta sin gluten para el HEMC: es del blog "Cocina fácil sin gluten", que me encanta!

Joan, és un tema que s'ha de rumiar bé... no m'agradaria fer el gasto i després tenir-la abandonada a un armari :( Però tens raó, fer-se el pa a casa és molt gratificant!

Hola Carme, benvinguda al blog! Tens blog tu? És que no s'hi pot accedir...

cocina con sabor ha dit...

Hola Gemma, és veritat, des de l'enllaç no es pot accedir....que extrany...

la meva adreça és:

http://www.cocinaconsabor.blogspot.com/

Un petó!

Carme

Anònim ha dit...

Això ja és...simplement genial. Ara quan anem a sopar a casa la Gemma a més de postre tindrem pà casolà :-)
Jo començaria a pensar en posar unes vinyes al balcó i fer-nos el propi vi jajajaja

Fora broma...el pa té una pinta molt bona.

Raül

Andrea ha dit...

Hola, yo le tengo ganas a la panificadora... pero a los libros de pan mas aun pero no llego a leer los títulos para ver cuales son, me los pasarías?

Saludos
Andrea