dimarts, d’abril 15, 2008

Mousse de Préssec

Avui he fet una d’aquelles receptes que m’agraden a mi, pràctiques i que amb poca feina donen molt bon resultat:


Aquestes receptes m’agraden perquè les pots fer el dia abans i així avançar feina pel dia que tens els convidats. Tot i no ser un flam, el truc de caramel·litzar el motlle va molt bé per facilitar que es desemmotlli bé i que no s’enganxi gens... Variant el tipus de fruita, és una de les postres que repeteixo sovint. Ben fresqueta de la nevera i amb unes neules que l’acompanyin és boníssima i us farà quedar la mar de bé. Proveu-la i ja m’ho direu!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

· 200ml de nata líquida per muntar
· 50g de sucre
· 2 iogurts naturals
· Suc de 1/2 llimona
· 50ml de licor de préssec
· 1 sobre de gelatina de llimona Royal
· 1 llauna d’1/2kg de préssec en almívar
· Caramel líquid

Preparació:

En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui. Afegir el préssec en almívar i triturar ben fi amb el túrmix. Deixar refredar. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Abocar-ho dins el motlle caramel·litzat i deixar quallar a la nevera (3 hores com a mínim).

Bon profit!

23 comentaris:

e. ha dit...

Ei cuinera!

L'altre dia vaig buscar la teva recepta per fer flam de torró (amb mascarpone), i quan ja ho tenia tot a punt... no tenia xixona!

Així que finalment el vaig fer amb torró de natanous... boníssim!

Pebbles ha dit...

Quina pinta, aquesta és d'aquelles que m'agreden a mi, quan estic falta de temps, i m'ensurto de maravella. Ja tinc el postre del cap de setmana.

Felicitats..

e. ja tindré en compte el flam de torró però amb natanous. Aviat tindré un nou llibre de receptes, però en lloc dels postres de l'avia serà dels "postres de la Gemma" jajaja....

Anònim ha dit...

Ha de ser boníssim!!! A veure si la faig (però jo sense licor) que ve de gust menjar unes postres tan lleugeretes!

Joan ha dit...

També és dels que m'agrada (menjar) a mi...

Ester ha dit...

Potser si que el provaré
Felicitats
Ester

La cuina vermella ha dit...

Gemma! Desprès dius que no! però vols dir que no has fet aquest postre lleugeret per la operació bikini????
Segur que no! és broma! aquests postres fresquets ja comenen a venir de gust!
Enhorabona!

Gemma ha dit...

e., amb torró de nata i nous devia quedar boníssim! M'apunto la idea :) De fet, encara tinc alguna barra de torró que corre per casa... Posaràs la recepta al blog?

Pebbles, segur que us agradarà i més fàcil impossible! Je je, "postres de l'àvia Gemma" sona bé, oi?

Myriam, hi ha licor de poma sense alcohol, segur que et queda igaul de bo. O si no, també ho pots canviar per almívar del propi préssec en almívar... mmmm!
Ja tinc a punt els ingredients per les natilles de pinya, les vull fer demà :)

Joan, coincidim en gustos :)

Prova'l Ester, us agradarà!

Parella vermella, fresquet no vol dir lleugeret, eh? Que porta nata, sucre i préssec en almívar! Així que l'operació bikini haurà d'esperar uns dies més... ;)

Anònim ha dit...

uffff!! quina pinta! i dels facilets, però jo si que he començat l'operació bikini i em sembla que tindre d'esperar a fer-lo!! ;)

Fins aviat!

ANNA DE LA VILA

Anònim ha dit...

Gemma, que bonic ho decores tot, sigui senzill o complicat..

canela ha dit...

Gemma, és cert, queda resultona i és senzilla de preparar. Moltes gràcies per aquestes idees.

canela

Anònim ha dit...

Jo faig un molt semblant, però sense el licor i la sense gelatina de llimona, que em sembla boníssima idea, però m'ha agradat això de caramel·litzar també el motlle. Estan boníssimes aquestes postres tan ràpides i amb tan bon resultat.
I és clar... que en tu és normal, jeje

Anònim ha dit...

Ha de ser bonissim, trobo que es molt bona idea caramel·litzar el motlle. El gust del caramel i la textura de la mousse...Genial!!
Em semble que la probaré de fer aviat.
Gemma, Vic

Anònim ha dit...

Gemma!!...No pares de sorpendre'm...quina pint aquesta mousse!!!...m'encanta!!...i que dir del motlle!!!...Genial!!!
Petunets,
Eva (terrassa)
Pd. ja tinc ganes de veure la receta del Descobrir.... ;))

enric ha dit...

Per poc que pugui, el faré aquest divendres al vespre per les postres de disssabte, ja que els dissabtes vaig sempre de bòlit. Ja et diré el què.

Gemma ha dit...

Anna de la Vila, te'n fas un tall més prim i solucionat! Endavant amb l'operació bikini!

Maria, aquest cop senzill senzill ;)

Canela, m'agrada no complicar-me gaire la vida...

Ali, també es pot fer amb gelatina neutra, però la de llimona li dóna molt de gust. I el licor... je je je...

Gemma, amb el caramel la mousse es desemmotlla tota sola i no cal patir perquè es quedi enganxada. Un truquillo molt bo!

Eva, encara no he tingut temps per fer la recepta del Descobrir, la de les capes de xoco és bastant entretinguda... A veure si aquest cap de setmana tinc una estona :)

Enric, a veure si us agrada! És fàcil i queda una mousse força lleugera... perfecte per les postres de dissabte!

Martunis ha dit...

Per motius de feina he estat desconnectada del meu blog i de gairebé tots...quines ganes tenia de tornar a llegir els meus blogs preferits!!!! quina pinta té aquesta mousse de préssec!!!!!!

Francesc ha dit...

Hola Gemma! Gràcies pels teus comentaris al meu bloc. Per cert: JA TINC ELS 3 LLIBRES DE LA MIREIA CARBÓ!!!! Són una passada! Me'ls vaig comprar dissabte passat i no he parat fins a llegir-me'ls. No em podia imaginar mai que cuinar fóra tan fàcil (si més no, llegint). Hi ha un munt de receptes que fins i tot jo m'atreviria a fer i que, potser, una vegada acabat el règim, m'hi posaré. Són llibres recomanables per a tothom. Ai, els dolços! Només de veure els teus, ja fa salivera! Salutacions.

Margarita ha dit...

¡Socorro!

Odio los traductores cuando empiezan a poner signos en lugar de letras, lo malo es cuando aprecen tres signos seguidos y depende dónde estén colocados pués pasa lo que pasa que me quedo con las ganas de hacer este postre que tiene una pinta divina, estoy segura que sabrás o mejor dicho querrán ayudarme.

pr© en alm­ =
con el Tú =

Pasaré a verte en espera de tu respuesta, mil gracias

Cuinagenerosa ha dit...

escel·lent postre i presentació, com sempre, per això t'he deixat un petit obsequi a la meva pàgina.
felicitats!

Gemma ha dit...

Martunis, benvinguda de nou! Aquests dies tots anem molt liats amb la feina, ànims! Sort que aviat arribaran les vacances d'estiu :)

Francesc, m'alegro que ja tinguis la col·lecció de la Mireia. Són receptes faciletes que tots podem fer a casa sense complicacions, per això ens agraden tant. I algunes també les pots fer mentre estàs de règim, eh? ;)

Margarida, los traductores estan locos! Una vez traducieron cubitos de hielo ("glaçons" en catalan) por bellotas! Te imaginas poner bellotas a un helado? je je je...
Tus dudas:
pr© en alm­ = melocoton en almíbar
con el Tú = con la batidora
Si tienes más dudas, ya sabes :)

Manel, moltes gràcies pel premi, ara mateix passo pel teu blog a recollir-lo! El teu blog és una passada, fas tantes receptes que no dono a l'abast de llegir-les totes! ;)

Elena ha dit...

aquestes postres son las que m, agraden fets de un dia per altre,,i sempre queden bonissimas,nena cada dia que passa estàs fent coses mes originals.

famalap ha dit...

Éste postre, cuando haga algo más de calor...me lo apunto!!! me gusta mucho

Margarita ha dit...

¡Graaaaaaciaaaaaaassss!