L’Alicia ha triat les llegums com a tema gastronòmic del mes. Inicialment, tenia intenció de preparar dorayaki, un pastisset japonès farcit d’un pasta dolça, l’anko, feta amb mongetes seques vermelles. Segurament a molts de vosaltres us sonarà gràcies als dibuixos animats “Doraemon” ;) Però llegint les altres participacions al HEMC, vaig veure que Vega havia tingut la mateixa idea que jo i se m’havia avançat... De manera que, buscant una alternativa, se m’ha acudit repassar la revista Descobrir Cuina del mes de novembre, que anava sobre els cigrons. I he tingut sort: he trobat aquesta recepta de postres amb cigrons dolços, una variació dels cigrons amb sucre típics d’alguns pobles gironins proposada per en Pep Nogué.
Tot i que en un principi pot semblar estranya i no gaire bona, el resultat m’ha agradat força. El gust del cigró és molt suau i lliga molt bé amb el te i la dolçor de la crema de rovells. Estic segura que a més d’un li costaria identificar el gust dels cigrons... Així que us animo a provar-ho!
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Com que molts lectors del HEMC no entenen el català i el traductor no pot traduir la recepta a partir de la foto que he posat, escric la recepta en castellà.
Aquí tenéis la receta:
Ingredientes: (para 4 personas)
- 1l de agua mineral
- 125-150g de azúcar
- 5g de agar-agar en polvo
- 25-30g de te verde
- 5 hojas de menta
- 200g de garbanzos cocidos
- 50g de azúcar moreno
- 2 yemas de huevo
- 50g de azúcar
- 25g de azúcar para caramelizar
Preparación:
Hervir el agua con el azúcar. Cuando hierva, añadir el agar-agar disuelto en un poco de agua fría. Dejar hervir 1 minuto, sacar del fuego y dejar enfriar unos minutos. Cuando el almíbar llegue a 80º C, añadir el te y la mitad de hojas de menta, dejar 2 minutos y colar. Reservar en la nevera.
Poner las yemas con el azúcar en un bol al banyo Maria y batir para que queden cremosos. Cuando lleguen a su punto, sacar del fuego y seguir batiendo para bajar la temperatura y quede una crema brillante.
Aplastar los garbanzos hasta conseguir un puré fino y mezclar con el azúcar moreno.
Para presentar: triturar la sopa de te con una batidora. Con dos cucharas, hacer unas quenelles de puré de garbanzos y ponerlas sobre la sopa de te. Encima, poner una cucharada de crema de yema y caramelizarla con un quemador. Adornar con hojas de menta y servir.
¡Buen provecho!
22 comentaris:
Wow, mi enhorabuena (y eso que no lo he catao!) porque esto tiene una pinta sublime :) Tengo que probarlo...
Como dice Ibán: ¡Wow!
Yo también tengo que probarlo. Me encantan las recetas originales com esta.
Manuel
Per déu!..No et deuen faltar pas provadors de les teves receptes, no?...Kina sort els de casa teva...és per fer-te un altar Gemma!!!
Un cop més...enhorabona x la recepta!
Ibán y Manuel, a ver si os animáis a probarla :) Aunque parezca un poco rara, la verdad es que está rico!
Eva de Terrassa, no et pensis, que amb aquesta em pensava que no s'atravirien a catar-la... :))))
uoooooh! Quina cosa més exòtica, i a sobre fa bona pinta i tot! Si és que tens unes manetes, Gemma...
Ja ho has tastat? És bo? No em puc ni imaginar el gust...!
De debó sembla un postre?
Quantes preguntes, eeeh?
Hola Gemma!Gràcies!! m´ha fet il.lusió el comentari, he vist el teu blog i ja pots contar amb un fan més, he vist algunes, per no dir totes receptes que em moro de ganes de fer-les. Un petó
Hola Gemma,se ve muy rica y muy original!!
besoss.
Sara, sí que sembla un postre: pensa que tot és dolç: la sopa de te, els cigrons i la crema... El gust dels cigrons és molt susu i com que el puré queda molt fi... A nosaltres ens va agradar molt :)
Vero, és que em va fer gràcia que tu també haguessis fet una recepta de postres amb cigrons :) Els teus pastissets fan molt bona pinta!
Irene, original y muy rica!
Tiene un pinta estupenda como el resto de recetas que he podido ver un poco por encima. A ver si algun día consigo aprender lo suficiente para acercarme un poquillo a tu nivel.
Siento haberte "chafado" la receta de los dorayaki, aun así, porfa hazla y cuelgala en el blog.
Salu2 y sino te importa te añado en mis links de blogs sabrosos
¡¡¡Qué original!!!! Es fascinant la de coses que es poden fer amb els llegums!!!!
Moltes gràcies per la recepta!
Petonets!
me parece genial que en una receta dulce salga algo tipico de cocina salada...
...hay que ponerse manos a la obra¡¡¡
...gracias¡¡¡¡
...(una buena inspiracion para un mal dia)
No m'hauria pensat mai que amb cigrons es pugueren fer unes postres tan lluïdes. Els cigrons (o ciurons, com diuen a Mallorca, crec)cuits, com els fas? Els remullles amb aigua durant un temps i els cous només amb aigua? Gràcies per les teues receptes i eixes fotos que ens fan fer la boca aigua.
Vega, seguro que me animo a hacer dorayaki, me ha picado el gusanillo... A ti te han quedado geniales!
Marona, a mi també em va semblar molt original :)
Bepo, me alegro que te haya gustado la receta ;) Has visto los "pastissets" de Vero? También son dulces!
Francesc, lluïda i bona! Increïble, oi? Els ciurons (m'agrada aquest nom!) en aquesta recepta ja van cuits, jo els vaig comprar cuits a plaça de bona qualitat. Però si els faig jo, els deixo una nit en remull i els faig a l'olla a pressió durant 15 minuts (quan comença el vapor). També hi poso amb pastanaga, porro, ceba, alga kombu, sal i comí... una mica depèn del què tinc a la nevera ;) Com els fas tu?
Hola!!!
Esperem ansiosos més receptes amb la seva corresponent i magnífica fotografia. Mentres esperem, reb aquest premi:
http://dietaseignalet.wordpress.com/2008/01/26/premio-al-blog-desafio/
M'afageixo als comentaris sobre lo sorprenent que es puguin fer postres amb cigrons. No sabia que a Girona es mengen cigrons amb sucre. Ho haurem de provar.
Jordi
¡Hola Gemma!
Como siempre es una maravilla visitar tu blog, y en este caso además, encontrarse una receta distinta, especial, con una mezcla increíble y para más leer tus palabras: “Com que molts lectors del HEMC no entenen el català i el traductor no pot traduir la recepta a partir de la foto que he posat, escric la recepta en castellà”.
Muchas gracias por la receta y esas fotos que nos hacen la boca agua, y como gratitud por tu traducción intentamos decírtelo en català: Moltes gràcies per la recepta i eixes fotos que ens fan fer la boca aigua.
Besotes,
Ana y Víctor.
Qué receta tan original!!! Me encanta todo lo que pones!!!
Y qué decir de la fotografía y presentación...eres un crack!!
C de cocina, moltes gràcies pel premi, em fa molta il·lusió!
Jordi, jo tampoc coneixia els cigrons amb sucre de Girona. Precisament ho vaig descobrir llegint el Descobrir Cuina del novembre. Per això es diu Descobrir, oi?
Ana y Víctor, sé que muchos haceis un gran esfuerzo por leer catalán y yo os lo agradezco muchísimo... La participació en el HEMC es un evento muy especial, con lectores de todas partes, y se merecía la receta en castellano,¿verdad? Tienes un catalán muy bueno! ;)
Marisa, coincido contigo que es original! Gracias por tu comentario :)
Hola Gemma!
Et faig arribar el Premi al Blog Desafío...ja sé que l'has rebut per altres bandes, però jo també te l'adjudico. FELICITATS!!!
http://elkiwiblau.blogspot.com/2008/01/he-rebut-el-premi-al-blog-desafio.html
Moltes gràcies Anna!
Hola, la verdad es que he conocido hace poco tu blog, pero me parece fascinante.
Mi único problema es el catalán y los traductores que he probado no van muy bien. Así que la idea de pulicar las recetas en ambos idiomas me parece fabulosa.
Solo darte las gracias por mostrarnos esas maravillas que haces.
(Me encanta como presentas los platos)
Hola anònim! El traductor es un desastre :(
Incluso llegó a traducir cubitos de hielo (glaçons en catalán) por bellotas! Increible, verdad?
Si tienes alguna duda con otra receta, no dudes en preguntar!!!
Muchas gracias por tu visita :)
Publica un comentari a l'entrada