diumenge, de gener 13, 2008

Neules Farcides de Mousse de Torró Banyades amb Xocolata Negra

Ja ha començat l’època d’aprofitar les sobres nadalenques per fer postres diferents. Tan bons que són els torrons el dia de Nadal i després, passades les festes, no hi ha qui se’ls mengi... Una bona opció són aquestes neules farcides, que serveixen per acabar les restes de torrons i de neules, abans no es remullin i ja no siguin bones:




Una altra opció que fem a casa per gastar els torrons és utilitzar-los com a substituts de les barretes energètiques quan anem d’excursió. Un tall de torró a mitja pujada en una sortida d’esquí de muntanya, enmig del fred i la neu... es posa divinament! Us asseguro que després d’aquest “chute” d’energia continues pujant amb les forces renovades! ;)

Tot i les diverses alternatives per aprofitar aquestes sobres de Nadal (gelats, flams, bavareses, barretes energètiques...), la d’avui és més original i molt resultona. Us l’aconsello! El torró per la mousse pot ser qualsevol, de Xixona, de yema, de coco, de praliné... Les neules que van millor són les amples, són més fàcils de farcir. I un consell: val la pena esperar a l’últim moment a farcir les neules, ja que així no es remullen. El que he fet jo és banyar-les amb xocolata i reservar-les ben tancades. A part, he fet la mousse i l’he guardat a la nevera dins la màniga pastissera, a punt de fer servir. En el moment de menjar-les, només cal farcir les neules (amb la màniga és molt ràpid) i cap a taula a menjar!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 paquet de neules
  • 100g de xocolata per a postres
  • 200g de torró
  • 200ml de nata líquida per muntar

Preparació:

Fondre la xocolata i banyar les neules fins la meitat. Deixar refredar la xocolata i reservar-les. Triturar el torró (depenent del tipus de torró va bé afegir un rajolí de la nata líquida, es tritura més fàcilment). Barrejar el torró amb la nata muntada i posar la mousse dins una màniga pastissera. Reservar a la nevera. Al moment de menjar, farcir les neules i servir immediatament.

Bon profit!

21 comentaris:

Francesca ha dit...

Gemma, com sempre, els postres tenen una pinta fantàstica; a mi m'has encomanat les ganes de provar de fer coses diferents els diumenges, avui he fet una mena de tartes petites de poma amb canyella, però el proper diumenge "cauen" aquestes neules, ¡que tinc un munt de turró per gastar!

famalap ha dit...

UAUUUU!!! qué pinta tan deliciosa!!!
Éstas navidades ví barquillos o neules con y sin cobertura de chocolate en Aranjuez, claro!! SIN GLUTEN, no los compré porque comerlos así a palo seco no me hacía mucho chiste...si hubiera visto ésta recetilla tan deliciosa y navideña, me había lanzado de lleno. La próxima caen seguro!!

Por cierto!! que llevo bastante desaparecida en combate. Te deseo un gran año lleno de agradables sorpresas...

Anònim ha dit...

Jo feia dies que pensava que faria de tantes neules! doncs heus aqui el meu angel de la guarda!! jejeje és broma!! però ho faré.

Aquest cap de setmana he fet la bavaresa de turro, i com sempre els meus convidats no s'ho creuen que ho trec d'un blog d'internet!! "la gent són la conya".

Fins aviat.

ANNA DE LA VILA.

Ester ha dit...

Genial, una altra bona idea per aprofitar les sobres, encara que a mi ja no em queda res de res, hauré d'esperar l'any vinent
Ester

Sara ha dit...

M'encanta la cuina "de sobres"!

A més, té una pinta fantàstica, i com sempre... la presentació excel.lent!

Abraçada,

Gemma ha dit...

Francesca, ja m'imagino les tartes de poma... que bones!

Marisa, me alegro que ya estés de vuelta a la bloggosfera :) Te hemos echado de menos...

Anna, m'alegro que la baversa t'hagi quedat bé!

Ester, a mi encara em queda alguna barra de torró :(

Sara, a vegades les sobres ens ajuden a fer anar la imaginació i els resultats obtinguts són millors, oi?

Anònim ha dit...

Jo ja no tinc neules, però em sembla que n'aniré a comprar expressament per a poder fer aquesta recepta, que segur que queden molt bones. Deuen semblar a les d'Antiu Xixona farcides de torró, oi?

Unknown ha dit...

¡Qué bueno y qué fácil!...

Ya sé yo en qué se van a aprovechar parte de los restos de turrón de estas navidades, je,je...

Un saludo...

Anònim ha dit...

Les neules que tinc són les primes, però provaré la recepta, encara que tinc que fer una ullada que ha deixat el meu fill de torró, si més no el fet de banyales amb xocolata ja es una altre cosa.

Una abraçada,
Eva

Unknown ha dit...

caraaaaam tu si que saps! a més fotograficament ja ets tota una profesional eh? ;-) aaaix quin niveeeell!!!!!!!

Gemma ha dit...

Montse, em sembla que ja sé quines vols dir... sí s'assemblen ;)

Delokos, bueno y fácil, como me gusta a mi :) Por cierto, muchas felicidades por tu nombramiento como Blog Notable! Te lo mereces!!!

Eva, amb les primes serà més complicat, però quedarà igual de bé!

Cristina, això del es fotos no és el meu fort, però faig el que puc :(

Marta ha dit...

Aiiiiiiiiiii. Que cosa mes bona! i jo amb el regim buaaaaaaaa

Besets

nieves ha dit...

Pero qué delicias preparas. Tienes unas manos de oro molido, tanto para los platos que preparas, como para las fotos que realizas. Es un placer doble pues disfruto tanto con la receta, como con estas hermosas presentaciones.
Un abrazo.

maria pastells ha dit...

Ets fantàstica, Gemma! M'apunto la idea per acabar de gastar les restes del Nadal.
Encara tinc pendent el pastís de formatge amb baileys, però la setmana passada vaig fer un pastís de xocolata amb fruites vermelles per celebrar els 59 anys del meu sogre. És molt senzill de fer i fa molta patxoca. Te'l volia enviar per si t'animes a provar-lo i penjar-lo al web, però el tinc en un document de word... Com ho puc fer?

Gemma ha dit...

Marta i Nieves, gracies pels comentaris!

Hola Maria! M'encantaria que em passessis la recepta d'aquest pastís! Precisament, de pastissos de xocolata no n'he fet cap... així que m'aniria molt bé :) Què et sembla si em passes la teva adreça de correu i t'envio un mail?

maria pastells ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gemma ha dit...

Maria ara t'escric!

Anònim ha dit...

l'any passat vaig viatjar a la Xina i en mitja pujada de la gran muralla xinesa una companya de viatje em va oferir un tall de torró. Ostres que bé que em va venir!!! Ja m'ho va dir això, que era un substitut molt bo de les barretes energètiques i molt més barat també.
M'agrada molt el teu blog, al qual he arribat des de Dieta Seignalet (dietaseignalet.wordpress.com) i espero poder aprofitar les teves receptes. Gràcies per compartir-les!!!

Gemma ha dit...

Marichuky, benvinguda al blog! És una bona idea per les barretes energètiques, oi? Jo ho vaig aprendre del meu pare i sempre en porto :)

Anònim ha dit...

Hola Gemma:
T'he enviat un mail a:
lacuinadecasa@gmail.com
es per saber si l'has rebut o no.
Salutacions
Calaix de Sastre

xavier ha dit...

són neules normals? semblen neules amples, oi? on es poden comprar?