Com ja vaig explicar, la recepta me la va passar l’Amparo amb les quantitats indicades bastant a ull i jo vaig anar fent la recepta pesant tots els ingredients. També vaig mesurar més exactament la temperatura i el temps de cocció al forn dels pastissets. L’elaboració ha resultat més senzilla del que em pensava i van quedar uns pastissets molt bons, amb un gustet d’anís... Segur que els tornaré a fer! Però el proper cop caldrà provar-los amb el típic farcit de Morella, el mató, a veure si també ens agraden tant :)
En vaig portar una plateta al Lluís i la Rosa, que encara els devia el regal d’aniversari. Per molts anys! ;)
Us poso un parell de fotos del procés per tal que veieu com queda la massa i quin és l’aspecte dels pastissets abans d’anar al forn:
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 15 pastissets)
- 150ml d’oli
- 100ml d’anís sec
- 50g de sucre
- 75g d’ametlla en pols
- 250g de farina
- Confitura de moniato
- Cabell d’àngel
Preparació:
Escalfar l’oli i l’anís al microones i barrejar-los amb el sucre i l’ametlla en pols. Afegir a poc a poc la farina, integrant-la bé i vigilant que no faci grumolls.
Sobre una safata de forn coberta de paper de forn, formar discs d’uns 10cm de diàmetre i de 1/2cm de gruix. Posar una cullerada de farcit a sobre de cadascun i tancar-los en forma de crestes (o empanadilles). Coure els pastissets al forn (preescalfat) durant 30 minuts a 200º. Quan faltin 10 minuts de cocció, espolsar una mica de sucre per sobre els pastissets.
Bon profit!
28 comentaris:
Me alegro de que te haya gustado la receta.
La verdad es que yo nunca me atrevo a hacerlos por las cantidades... ya viste cuando te la pasé, pero a partir de ahora me voy a guardar la receta tal y como tu la has colgado.
La verdad es que te han quedado los pastelitos con una pinta estupenda... igualitos a los de mi abuela.
Hola! Quina bona pinta que fan eixos pastissets! Els pastissets de moniato o de cabell d'�ngel s�n t�pics de tot el Pa�s Valenci�. A casa, la meua �via tamb� en feia. A veure si trobe la seua recepta i te l'envie, a veure com va.
Per cert, avui estic particularment emprenyat. Perdona'm si use el teu blog per fer-me m�s ress�. Ens han tancat la possibilitat de veure TV3 al Pa�s Valenci�. Una tele en la llengua que tu i jo parlem. �s trist que encara ara aix� es puga fer...
Amparo i Francesc, es nota que sou de terres valencianes, sou els primers a fer comentaris sobre els pastissets :) La veritat és que teniu molta sort que aquests dolços siguin tradicionals de casa vostra... perquè són deliciosos!
Francesc, sí ja he sentit aquesta trista notícia :( I és trista sobretot perquè els únics motius d'aquest fet són polítics i, en canvi, us perjudica a tots... Molt trist! Esperem que es pugui solucionar ben aviat :)
Ui Gemma, aixo m'encantaba de petita. Tenía una veína que era de Beenicarlo i sempre que tornaba d'alla preparaba el cabell d'angel amb la carabassa y despres ens reunia amb el seu net i en preparaban junts. Perdona el me català escrit soc totalment autodidacta. Tinc uns anys jo ja.
Hola Gemma,
torno a ser la Maria. Aquests pastissets t'han quedat molt bé. Puc passar per casa teva a berenar?
Em sembla que per Nadal provare el flam de torro.
Hola Gemma, espero que no surtin per duplicat els meus comentaris, abans havia escrit un i no se on ha anat a parar. Be et comentava, que gràcies al teu blog m'he llançat a fer postres, a casa estan molt contents, sempre tenia ganes, però els veia molt complicats. Com et deia ja he fet tres i si puc aniré provant més :)
Eva
Boston, quina sort poder preparar els pastissets amb algú autòcton! I escrius molt bé, no et preocupis :)
Maria, pots passar per casa quan vulguis :)
El flam de torró és molt adequat per Nadal, però encara millor per Reis, per acabar les sobres ;)
Eva, doncs anima't a fer-ne més! I ja veuràs que no podràs parar (o no et deixaran parar):)
ooh, que boooo! jo també intentaré fer-ne. M'encanta tenir potets i potingues perquè em recorda la meva àvia que sempre feia conserves de tot.
Ei Gemma, quina bona pinta. Els pastissets també són molt típics a la meua terra (Tortosa), alguna vegada he provat de fer-ne, però no em queda la pasta com voldria. Algun dia tornaré a provar-ho amb la teua recepta.
Gemma, vull fer profiteroles però no trobo la teva recepta, encara que hi ha fotos.
Me la pots dir?
Moltes gràcies.
Marta T.
Hola Gemma,Bon dia,
Aquest cap de setmana m'he portat una sorpresa mooolt agradable.
He vist que EL TEU BLOG HA SORTIT RESSENYAT A LA REVISTA CUINES DEL MES DE DESEMBRE!!!
MOLTES FELICITATS!!!
M'ha fet moltíssima il.lusió veure que el teu magnific blog té mes fans...és fantàstic!!
Doncs res, que segueixis així de be.
Un petó ben gros de part meva i de l'Òskar :-)
Marta
Simplemente deliciosos. Las fotos lo dicen todo, tienen que estar riquísimos.
Rosa
Hola Gemma!
Un dubte només: quant temps hem d'escalfarl'oli i l'anís al microones? Si ho escalfem en un cassó a la vitroceràmica el resultat és igual? En cas de fer-ho a la vitroceràmica, el dubte és el mateix, el temps!
Moltes gràcies,
Cesca
Uauuuuuuuuu. Jo en vull uns quants. T'han quedat de pastisseria.
Besets
Cristina, tens tota la raó: és una recepta típica de les àvies :)
Jasmine, anima't a provar-ho amb les quantitats que indico a la recepta, segur que la massa et queda bé. És més fàcil del que sembla!
Marta T, tens tota la raó, ja m'ho van demanar fa temps i encara tinc pendent penjar la recepta... És la mateixa que pels bunyols de vent, però es couen al forn enlloc de fregir-los. De totes maneres, quan tingui una estona penjo la recepta!
Marta, tu també llegeixes aquesta revista? :) Per cert, felicitats pel teu PPP 6b!!!!
Rosa, viniendo de una artista com tú, tu comentario tiene mucho valor! :) Muchas gracias!
Cesca, pots escalfar-ho on et vagi més bé, al microones o al foc. Només cal que l'escalfis una mica, és per facilitar que tots els ingredients quedin més ben integrats.
Gràcies, Gemma. He mirat la recepta dels bunyols de vent i crec que m'anirà bé. Només 3 dubtes:
- quina ha de ser la consistència de la massa?
- dels 125 ml, poso meitat aigua i meitat llet?
- el forn, a quants graus i quanta estona?
Perdona per tantes preguntes. Una salutació i gràcies,
Marta T.
Marta T, intento contestar-te :)
- La massa ha de quedar "corretjosa", és a dir, ha de caure de la cullera però li ha de costar, no ha de ser líquida. Afegeix els ous un a un i si creus que quedarà massa líquida, de l'últim posa'n només mig.
- Sí, mig i mig. Fins i tot pots fer-ho amb només aigua (amb llet faig els bunyols). Amb aigua queden unes profiteroles més inflades i buides, de manera que van millor per farcir.
- El forn, uns 15 minuts a 200º. Vigila que quedin daurades, veuràs perfectament quan ja estan cuites.
- Va molt bé utilitzar una màniga pastissera per fer les boles: més o menys de la mida d'una nou i ben separdes perque al forn creixen.
Ja m'explicaràs el resultat, eh?
Em relaxa tantíssim mirar el teu blog! és un oasi de bona vida...
Per cert: els millors pastissets que he menjat!
PoL, tot anirà bé ;)
Molt amable, Gemma, per els teus aclariments.
Ho provaré i ja et diré alguna cosa.
Marta T.
Hola Gemma!
quina pasada de pastissets, son iguals que els que fa ma mare , i m'encanta l'oloreta que deixen per tota la cuina al anis de la casalla.
T`han quedat guapisims com tot el que fas.
Gemma, me n'he sortit prou bé amb les profiteroles! Les vaig fer ahir, amb aigua i sense llet, però les vaig haver de tenir 35 minuts al forn. Hi vaig afegir 1/2 culleradeta de cafè de Royal (per si les mosques...)
M'han quedat buides de dins,perfectes per farcir.
Tot i això, m'he d'entrenar més amb la màniga pastissera...
Moltes gràcies per la teva ajuda.
Marta T.
Gemma:
Muchas gracias por pasar por mi blog y el tuyo esta buenisimo y cuentame con que rellenas las empanadas.
Saludos
olga.
He vist que has utilitzat confitura de moniato de carabassa. Hauries de probarlos també amb confitura de moniato blanc, es mes típic i mes bó i fí, crec jo.
M'agrada molt el blog.
Jorge, Castelló.
hola,
algu em podia dir com es fa la confitura de cabell d'angel, no tinc cap idea.
sis plau,,,, mia181200@hotmail.com
Gemma, quin descobriment haver trobat el teu blog.
Aquests pastissets els fem a les meves terres (nord de Castelló) amb moniato blanc (és més sabrós). La confitura la pots fer amb aquesta recepta (jo la faig un cop l'any, en temporada, i en faig conserva): "Cocer los moniatos (pelados) con alguna rama de canela. Triturar con el pasapuré o con un tenedor.
Cocer azúcar (3/4 de kilo por cada kg. de masa anterior) con la masa del boniato hasta que esté dorada. Al final, añadir ralladura del limón."
La meva massa té alguna petita variació, no poso ametlla i, en comptes de anís, poso moscatel i aiguardent (1/1 o 3/2).
Una abraçada
Hola Gemma , som d'Alcúdia (un poblet del nord de Mallorca) i som una fan de les teves postres. A mi m'agrada la cuina , però la pastisseria la trobo molt més dificil. Quan he vist aquets pastissets m'han fet recordar a n'els nostres "robiols" que tot Mallorca fa per les festes de Pasqua. Nosaltres els feim de confitura de moniato, de codony , de confitura de carbassa , de maduixa , ..... de tot tipus de confitura encara que el més tipic és de carbassa, prèssec i codony . Cada casa té una eina per fer el tancament dels pastissets amb un dibuix ( cadascú el té diferent) perquè la confitura no surti i perquè un temps tothom ho duia a coure al forn del poble i tothom coneixia els robiols per la seva marca. Un dia que en faci t'enviaré una fotografia.
Moltes gràcies per ajudar-me en la pastisseria.
sem catalans de perpinya i sabem pas escriure en catala pro sem fet els pastissets com hou ha dit amb els cabells d'angel que ma mare ha fet.
quin regal. moltes gracies
Sophie, Charles, Evelyne, Marcel
Publica un comentari a l'entrada