tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post7595498987316027205..comments2023-10-29T14:19:15.923+01:00Comments on La cuina de casa: Pastissets de Moniato i Cabell d'ÀngelGemmahttp://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-57489435182909667022010-04-08T21:17:23.752+02:002010-04-08T21:17:23.752+02:00sem catalans de perpinya i sabem pas escriure en c...sem catalans de perpinya i sabem pas escriure en catala pro sem fet els pastissets com hou ha dit amb els cabells d'angel que ma mare ha fet.<br />quin regal. moltes gracies<br /><br />Sophie, Charles, Evelyne, MarcelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-48066856996299077202009-01-31T10:41:00.000+01:002009-01-31T10:41:00.000+01:00Hola Gemma , som d'Alcúdia (un poblet del nord de ...Hola Gemma , som d'Alcúdia (un poblet del nord de Mallorca) i som una fan de les teves postres. A mi m'agrada la cuina , però la pastisseria la trobo molt més dificil. Quan he vist aquets pastissets m'han fet recordar a n'els nostres "robiols" que tot Mallorca fa per les festes de Pasqua. Nosaltres els feim de confitura de moniato, de codony , de confitura de carbassa , de maduixa , ..... de tot tipus de confitura encara que el més tipic és de carbassa, prèssec i codony . Cada casa té una eina per fer el tancament dels pastissets amb un dibuix ( cadascú el té diferent) perquè la confitura no surti i perquè un temps tothom ho duia a coure al forn del poble i tothom coneixia els robiols per la seva marca. Un dia que en faci t'enviaré una fotografia.<BR/><BR/> Moltes gràcies per ajudar-me en la pastisseria.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-68173497485001726832008-09-24T16:20:00.000+02:002008-09-24T16:20:00.000+02:00Gemma, quin descobriment haver trobat el teu blog....Gemma, quin descobriment haver trobat el teu blog.<BR/>Aquests pastissets els fem a les meves terres (nord de Castelló) amb moniato blanc (és més sabrós). La confitura la pots fer amb aquesta recepta (jo la faig un cop l'any, en temporada, i en faig conserva): "Cocer los moniatos (pelados) con alguna rama de canela. Triturar con el pasapuré o con un tenedor.<BR/>Cocer azúcar (3/4 de kilo por cada kg. de masa anterior) con la masa del boniato hasta que esté dorada. Al final, añadir ralladura del limón."<BR/>La meva massa té alguna petita variació, no poso ametlla i, en comptes de anís, poso moscatel i aiguardent (1/1 o 3/2).<BR/>Una abraçadaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-6192893610219255182008-08-20T21:28:00.000+02:002008-08-20T21:28:00.000+02:00hola,algu em podia dir com es fa la confitura de c...hola,<BR/>algu em podia dir com es fa la confitura de cabell d'angel, no tinc cap idea.<BR/>sis plau,,,, mia181200@hotmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-67487805649574398712008-01-28T13:55:00.000+01:002008-01-28T13:55:00.000+01:00He vist que has utilitzat confitura de moniato de ...He vist que has utilitzat confitura de moniato de carabassa. Hauries de probarlos també amb confitura de moniato blanc, es mes típic i mes bó i fí, crec jo.<BR/>M'agrada molt el blog.<BR/>Jorge, Castelló.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-30594014611359263882008-01-14T20:55:00.000+01:002008-01-14T20:55:00.000+01:00Gemma:Muchas gracias por pasar por mi blog y el tu...Gemma:<BR/>Muchas gracias por pasar por mi blog y el tuyo esta buenisimo y cuentame con que rellenas las empanadas.<BR/>Saludos<BR/>olga.Recetas al instantehttps://www.blogger.com/profile/06979707083442013301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-26751172129034920712007-12-13T10:26:00.000+01:002007-12-13T10:26:00.000+01:00Gemma, me n'he sortit prou bé amb les profiteroles...Gemma, me n'he sortit prou bé amb les profiteroles! Les vaig fer ahir, amb aigua i sense llet, però les vaig haver de tenir 35 minuts al forn. Hi vaig afegir 1/2 culleradeta de cafè de Royal (per si les mosques...)<BR/>M'han quedat buides de dins,perfectes per farcir. <BR/>Tot i això, m'he d'entrenar més amb la màniga pastissera...<BR/>Moltes gràcies per la teva ajuda.<BR/>Marta T.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-28599700464843656162007-12-12T21:57:00.000+01:002007-12-12T21:57:00.000+01:00Hola Gemma! quina pasada de pastissets, son iguals...Hola Gemma! <BR/>quina pasada de pastissets, son iguals que els que fa ma mare , i m'encanta l'oloreta que deixen per tota la cuina al anis de la casalla.<BR/><BR/>T`han quedat guapisims com tot el que fas.Shitakihttps://www.blogger.com/profile/16999679343658414300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-2642673655999211332007-12-12T18:20:00.000+01:002007-12-12T18:20:00.000+01:00Molt amable, Gemma, per els teus aclariments.Ho pr...Molt amable, Gemma, per els teus aclariments.<BR/>Ho provaré i ja et diré alguna cosa.<BR/>Marta T.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-27852205934144690492007-12-12T18:09:00.000+01:002007-12-12T18:09:00.000+01:00PoL, tot anirà bé ;)PoL, tot anirà bé ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-90982032841424351312007-12-12T17:54:00.000+01:002007-12-12T17:54:00.000+01:00Em relaxa tantíssim mirar el teu blog! és un oasi ...Em relaxa tantíssim mirar el teu blog! és un oasi de bona vida...<BR/>Per cert: els millors pastissets que he menjat!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-37441298881471861372007-12-12T17:15:00.000+01:002007-12-12T17:15:00.000+01:00Marta T, intento contestar-te :)- La massa ha de q...Marta T, intento contestar-te :)<BR/>- La massa ha de quedar "corretjosa", és a dir, ha de caure de la cullera però li ha de costar, no ha de ser líquida. Afegeix els ous un a un i si creus que quedarà massa líquida, de l'últim posa'n només mig.<BR/>- Sí, mig i mig. Fins i tot pots fer-ho amb només aigua (amb llet faig els bunyols). Amb aigua queden unes profiteroles més inflades i buides, de manera que van millor per farcir.<BR/>- El forn, uns 15 minuts a 200º. Vigila que quedin daurades, veuràs perfectament quan ja estan cuites.<BR/>- Va molt bé utilitzar una màniga pastissera per fer les boles: més o menys de la mida d'una nou i ben separdes perque al forn creixen.<BR/><BR/>Ja m'explicaràs el resultat, eh?Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-63740534631495774162007-12-12T12:46:00.000+01:002007-12-12T12:46:00.000+01:00Gràcies, Gemma. He mirat la recepta dels bunyols d...Gràcies, Gemma. He mirat la recepta dels bunyols de vent i crec que m'anirà bé. Només 3 dubtes:<BR/>- quina ha de ser la consistència de la massa?<BR/>- dels 125 ml, poso meitat aigua i meitat llet?<BR/>- el forn, a quants graus i quanta estona?<BR/><BR/>Perdona per tantes preguntes. Una salutació i gràcies,<BR/>Marta T.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-23554823483551394442007-12-12T11:35:00.000+01:002007-12-12T11:35:00.000+01:00Cristina, tens tota la raó: és una recepta típica ...Cristina, tens tota la raó: és una recepta típica de les àvies :)<BR/><BR/>Jasmine, anima't a provar-ho amb les quantitats que indico a la recepta, segur que la massa et queda bé. És més fàcil del que sembla!<BR/><BR/>Marta T, tens tota la raó, ja m'ho van demanar fa temps i encara tinc pendent penjar la recepta... És la mateixa que pels bunyols de vent, però es couen al forn enlloc de fregir-los. De totes maneres, quan tingui una estona penjo la recepta!<BR/><BR/>Marta, tu també llegeixes aquesta revista? :) Per cert, felicitats pel teu PPP 6b!!!!<BR/><BR/>Rosa, viniendo de una artista com tú, tu comentario tiene mucho valor! :) Muchas gracias!<BR/><BR/>Cesca, pots escalfar-ho on et vagi més bé, al microones o al foc. Només cal que l'escalfis una mica, és per facilitar que tots els ingredients quedin més ben integrats.Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-73154343601613910562007-12-12T11:34:00.000+01:002007-12-12T11:34:00.000+01:00Uauuuuuuuuu. Jo en vull uns quants. T'han quedat d...Uauuuuuuuuu. Jo en vull uns quants. T'han quedat de pastisseria.<BR/><BR/>BesetsMartahttps://www.blogger.com/profile/09237663784942580920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-18127398658143377012007-12-12T11:09:00.000+01:002007-12-12T11:09:00.000+01:00Hola Gemma!Un dubte només: quant temps hem d'escal...Hola Gemma!<BR/><BR/>Un dubte només: quant temps hem d'escalfarl'oli i l'anís al microones? Si ho escalfem en un cassó a la vitroceràmica el resultat és igual? En cas de fer-ho a la vitroceràmica, el dubte és el mateix, el temps!<BR/><BR/>Moltes gràcies,<BR/><BR/>CescaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-23635978794199198362007-12-12T11:08:00.000+01:002007-12-12T11:08:00.000+01:00Simplemente deliciosos. Las fotos lo dicen todo, t...Simplemente deliciosos. Las fotos lo dicen todo, tienen que estar riquísimos.<BR/>RosaRosahttps://www.blogger.com/profile/16956033358361107140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-12592023408575103072007-12-12T10:32:00.001+01:002007-12-12T10:32:00.001+01:00Hola Gemma,Bon dia,Aquest cap de setmana m'he port...Hola Gemma,Bon dia,<BR/><BR/>Aquest cap de setmana m'he portat una sorpresa mooolt agradable.<BR/>He vist que EL TEU BLOG HA SORTIT RESSENYAT A LA REVISTA CUINES DEL MES DE DESEMBRE!!!<BR/><BR/>MOLTES FELICITATS!!!<BR/><BR/>M'ha fet moltíssima il.lusió veure que el teu magnific blog té mes fans...és fantàstic!!<BR/><BR/>Doncs res, que segueixis així de be.<BR/><BR/>Un petó ben gros de part meva i de l'Òskar :-)<BR/><BR/>MartaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-35086241823007405702007-12-12T10:32:00.000+01:002007-12-12T10:32:00.000+01:00Gemma, vull fer profiteroles però no trobo la teva...Gemma, vull fer profiteroles però no trobo la teva recepta, encara que hi ha fotos.<BR/>Me la pots dir?<BR/>Moltes gràcies. <BR/>Marta T.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-53387081712010305522007-12-11T21:14:00.000+01:002007-12-11T21:14:00.000+01:00Ei Gemma, quina bona pinta. Els pastissets també s...Ei Gemma, quina bona pinta. Els pastissets també són molt típics a la meua terra (Tortosa), alguna vegada he provat de fer-ne, però no em queda la pasta com voldria. Algun dia tornaré a provar-ho amb la teua recepta.Glòriahttps://www.blogger.com/profile/12456241472493650326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-71945310526079002692007-12-11T19:32:00.000+01:002007-12-11T19:32:00.000+01:00ooh, que boooo! jo també intentaré fer-ne. M'encan...ooh, que boooo! jo també intentaré fer-ne. M'encanta tenir potets i potingues perquè em recorda la meva àvia que sempre feia conserves de tot.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02498198083019484621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-8712106716860135982007-12-11T18:31:00.000+01:002007-12-11T18:31:00.000+01:00Boston, quina sort poder preparar els pastissets a...Boston, quina sort poder preparar els pastissets amb algú autòcton! I escrius molt bé, no et preocupis :)<BR/><BR/>Maria, pots passar per casa quan vulguis :)<BR/>El flam de torró és molt adequat per Nadal, però encara millor per Reis, per acabar les sobres ;)<BR/><BR/>Eva, doncs anima't a fer-ne més! I ja veuràs que no podràs parar (o no et deixaran parar):)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-23103184430717088052007-12-11T16:54:00.000+01:002007-12-11T16:54:00.000+01:00Hola Gemma, espero que no surtin per duplicat els ...Hola Gemma, espero que no surtin per duplicat els meus comentaris, abans havia escrit un i no se on ha anat a parar. Be et comentava, que gràcies al teu blog m'he llançat a fer postres, a casa estan molt contents, sempre tenia ganes, però els veia molt complicats. Com et deia ja he fet tres i si puc aniré provant més :)<BR/><BR/>EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-22121062864788785772007-12-11T12:17:00.000+01:002007-12-11T12:17:00.000+01:00Hola Gemma,torno a ser la Maria. Aquests pastisset...Hola Gemma,<BR/>torno a ser la Maria. Aquests pastissets t'han quedat molt bé. Puc passar per casa teva a berenar? <BR/>Em sembla que per Nadal provare el flam de torro.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-92103733467712342962007-12-10T20:18:00.000+01:002007-12-10T20:18:00.000+01:00Ui Gemma, aixo m'encantaba de petita. Tenía una ve...Ui Gemma, aixo m'encantaba de petita. Tenía una veína que era de Beenicarlo i sempre que tornaba d'alla preparaba el cabell d'angel amb la carabassa y despres ens reunia amb el seu net i en preparaban junts. Perdona el me català escrit soc totalment autodidacta. Tinc uns anys jo ja.Boston1955https://www.blogger.com/profile/10295633538610600393noreply@blogger.com