divendres, de desembre 29, 2006

Galetes de Llimona

Avui hem fet galetes amb l’Aina i l’Olga


L’Aina i l’Olga són les meves nebodes i aprofitant que tenen vacances d’escola hem passat la tarda a la cuina fent galetes. L’Aina, de 6 anys, ja té afició per la cuina i moltes vegades hem fet receptes juntes. L’Olga, de 4 anys, encara és massa petita, però la seva afició és menjar-se els resultats de les receptes!




Les galetes d’avui les he tret del blog biscotti i m’han agradat molt perquè incorporen el “lemond curd”, una crema anglesa de llimona que no coneixia. Es pot trobar a l’apartat de melmelades del Corte Inglés i la veritat és que és deliciosa! Simplement untada sobre una torrada és un esmorzar per llepar-se els dits...


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
  • 250g de farina
  • 150g de mantega pomada
  • 100g de sucre
  • 2 rovells d’ou
  • una pessic de sal
  • aroma de vainilla en pols
  • 4 cullerades abundants de lemon curd
  • una culleradeta de llevat Royal

Preparació:

Barrejar la farina, la sal, el llevat, l’aroma de vainilla i el sucre. Afegir la mantega i barrejar bé. Afegir els rovells i el lemond curd. Formar una bola, embolicar-la en paper film i deixar-la reposar a la nevera mitja hora.
Estirar la massa, tallar les galetes coure-les al forn a 180º uns 10-12 minuts.

Bon profit!

17 comentaris:

Unknown ha dit...

vaya, y yo que tengo por ahí un bote de lemon curd que iba destinado a una tarta d elimón y merengue...

Pues creo que va a cambiar su destino, je, je...

Un slaudo y feliz año 2007...

Gemma ha dit...

El lemond curd ha sido un gran descubrimiento para mi. Creo que tiene muchas posibilidades!
Qué casualidad! Para fin de año también hice una tarta con merengue. A ver si luego tengo un rato y pongo la receta.
Felixz anño 2007!

Anònim ha dit...

Gemma, nosaltres anem a England el primer cap de setmana de febrer. Sempre portem Lemon Curd doncs és molt més bona i barata que la que poden vendre aqui al Corte Inglès. Si vols, et podem portar, ok?
Escolta, sóc una fan teva amb les postres i ja tinc ganes de probar moltes receptes. I el tió m'ha portat unes formetes per a fer galetes... i crec que ara ho probaré.
Una abraçada, Renata

Gemma ha dit...

Sí! Sí! Sí! Porteu-me lemon curd autèntic! Que bé, quina sort!
Moltes gràcies i bon any!

Anònim ha dit...

Gemma,
cap problema. M'ho hauràs de recordar...
Per cert, aprofitant que el Xavi està malalt, acabo de fer les teves galetes. El gust és molt bo però he tingut una mica de problemes:
a)quan tret la bola de la nevera, s'emicolava tot molt i no he pogut estirar bé la massa. Per això, he hagut de fer unes galetes molt més gruixudes. M'ha quedat un gruix similar a les teves figuretes de messapà. :)
b) a mida que la pasta s'anava escalfant (fent les formes), també he tingut problemes en tornar-la a estirar per aprofitar la resta de massa. Això és normal? Què fas amb la pasta que et sobra un cop has fet les formes de totes les galetes? Com l'aprofites?
c) per últim, m'agradaria saber com t'han quedat tan doradetes doncs he ficat el forn a 180 graus (uniforme) i la bandeja al nivell mig. Com que les meves galetes eren més gruixudes, les he hagut de deixar més estona. Li has ficat el grill o les has pintat amb mantega fosa abans de ficar al forn?

Escolta, això de tenir la "profe" tan propera per a respondre preguntes em mola molt...

Per cert, que sàpigues que he recomanat el teu blog a les meves companyes de feina. Totes van flipar!

Espero la teva resposta per a millorar doncs jo sóc d'aquelles que no paro de fer la recepta fins que em queda perfecte com a tu!

Gràcies,
Renata

Gemma ha dit...

Hola Renata! Intento contestar-te:

a)A nosaltres no se'ns esmicolava gens. Potser la diferència és que vaig posar la bola al congelador (per anar més ràpid a que s'endurís). M'estranya que se t'esmicoli, perquè porta molta mantega! (Segur que vas posar bé les quantitats?). Després vaig treure la bola del congelador, la vaig partir en dos (una per cada neboda) i la van estirar amb un corró. Per evitar que s'enganxés amb la mantega al corró, vaig posar la bola entre dos papers de forn, un bon truco... S'estirava molt bé, podien fer-la tan prima com una crep!
b) Un cop estirada, vam marcar les formes amb els motlles i ho vaig posar un parell de minuts al congelador per tal que la mantega s'endurís i agafés cos. Així vaig poder agafar les galetes sense que perdessin la forma. I cap a la plata de forn! Amb la massa sobrant, altre cop el mateix: una bola i cap el congelador. I com que ja estava cansada de tantes històries, aquesta vegada no vam fer formes i les vam tallar a quadrats amb una ganivet. I segona tanda al forn!
c) El forn el vaig posar igual que tu. Estic segura que el daurat depen únicament del gruix de les galetes. Com més primes, més ràpid es dauren (pensa que les teules es dauren en 2 minuts). En realitat, a nosaltres ens van trigar menys de 10 minuts! No cal untar-les amb res, la massa ja porta prou mantega... Ni tampoc cal el grill.

Espero haver-te ajudat. M'alegra que recomanis el blog!
Avui marxem a la Roureda, de manera que no podré contestar fins que tornem dissabte... Però estic segura que ja no tindràs més problemes! I si no, fes-me una trucada al mòbil del Pol!
Aquest cop et quedaran perfectes! ;-)

Doña Col ha dit...

Jejeje
No se que es más majete, tus galletas o tus sobrinas...
Por cierto... Hice para navidades la receta que subiste de flan de turrón y quedó muy bueno... vamos si quedó, que se lo digan a mi hermana que se puso las botas la colega.
A ver si puedo y subo la pruba de ello.

Anònim ha dit...

Gemma, gràcies. Les quantitats éren correctes tot i que tenia menys quantitat de lemon curd (doncs s'estava acabant!). Ara sé que el meu error va ser que la pasta la tenia poc freda doncs no estava gens dura. Quan temps ho vas deixar al congelador? Jo vaig posar farina al marbre de la cuina (en comptes del paper de forn) per a estendre la massa amb el corró. Ara ho hauré de tornar a fer, per a corregir i que em quedin perfectes! Ja et diré com han quedat.
Bueno, que sàpigues que igualment ens les hem menjat i estàven bones.
Moltes gràcies i que us ho passeu molt bé a la Roureda. Records al Pol!
Una abraçada,
Renata

Gemma ha dit...

Doña Col, sin duda las sobrinas! Y me alegro que os gustase el flan de turrón. Por cierto, muchas felicidades por tu cumpleaños!

Renata, al congelador ho vaig tenir uns 20 minuts, el temps de fer un parell de partides amb el futbolí nou de les meves nebodes je, je. Posar farina al marbre també va bé, però si proves el meu truquillo, ja veuràs que és molt pràctic ;-)

Landayo ha dit...

Hola a tots,

Vull intentar fer les gal·letes però ja d'entrada no trobo les "andeles" per tallar les gal·letes amb formes diferents em podeu dir on les puc trobar a Barcelona??i el Lemon Curd??
Moltes gràcies i ja us aniré explicant els meus avenços a la cuina, sóc una total inexperta:-)

Gemma ha dit...

Hola Landayo! Les galetes les pots tallar amb un ganivet mateix... Les fas quadrades i també quedaran bé. El Lemond Curd es pot comprar a supers bastant grans: al Corte Inglés o a l'Alcampo segur que en trobes, al costat de les melmelades i confitures.

Anònim ha dit...

qwina recepta més bona!
m'han qwedat boníssimes!

Anònim ha dit...

Ahir vaig descobrir aquest blog per casualitat i ja me n'he fet fan. Trobe molt encertat que hi haja algú que pose a l'abast de tothom receptes fàcils i, per la pinta que fan, boníssimes. Enhorabona. Jo també tinc un blog que es diu "alataula@blogspot.com" i encara no hi he inclòs cap recepta, però potser en un futur ho faça. Des de Beneixama, a la comarca de l'Alcoià, salutacions. Francesc.

Ignasi Figueras ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Repassant el teu bloc he vist aquesta recepta. El lemon curd és com el de la recepta del pastís de llimona de la Thermomix 31. Surt bonísim i no costa absolutamnt gens. No l'has provat?

Anònim ha dit...

Gemma, aquest cap de setmana estic molt cuinera i he provat de fer aquestes galetes de llimona amb el lemon curd.
M'he trobat que la massa s'estira bé però queda totalment enganxada al paper de forn i al final he hagut d'anar fent boletes i xafar-les perquè tinguéssin forma de galeta.
Tu saps on em dec haver equivocat?
Gràcies.
Gemma de Navàs.

Gemma ha dit...

Gemma, un truc moooooolt fàcil: un cop tens la massa estirada sobre el paper de forn, posa'l 5 minuts al congelador. Així la mantega s'endureix i les galetes es desenganxen a la perfecció ;)