dissabte, de setembre 02, 2006

Cassoleta de llimona i maduixes

Per fi m'he decidit a crear el meu blog de cuina, amb la idea d'anar publicant les receptes elaborades en motiu d'ocasions especials.

Avui, per començar, es tracta d'una tarta que vaig fer per celebrar l'aniversari de la meva mare.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
  • 200ml de suc de llimona
  • 4 ous
  • 200g de sucre
  • 200g de mantega
  • 2 fulls de gelatina
  • 1 làmina de pasta brisa
  • maduixes
Preparació:

Per fer la crema de llimona, posem la gelatina a hidratar en aigua freda. A part, posem un bol al bany Maria amb el sucre i el suc de llimona. Quan estigui a punt de bullir, hi afegim els ous i ho remenem fins que comenci a espessir. Afegim la mantega, ho barregem i ho traiem del foc. Escorrem la gelatina i la desfem a la crema de llimona. Deixem refredar la crema una mica.
Per fer la tartaleta, cobrim un motlle de tartes amb la pasta brisa. Per tal que no baixi la massa, posem uns cigrons secs a dins del motlle i ho coem al forn durant 15 minuts a 190º. Traiem la tartaleta del forn i la buidem de cigrons.
Posem la crema de llimona dins la tartaleta i la deixem refredar a la nevera per tal que cualli una mica. Tallem les maduixes a rodanxes i les col·loquem fent cercles a sobre la crema de llimona.
Finalment, si volem donar brillantor a la tarta, es pot pintar amb una mica de gelatina fosa en una mica d'aigua calenta.

Bon profit!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gemma, bon dia!!, havia pensat de substituir les maduixes per merengue?? Així aprofitaria les clares d'ou que em van sobrar i tinc congelades. Que et sembla a tu??
(Àngels natilles)

Gemma ha dit...

Molt bona idea! Et quedaria una tarta semblant a la que vaig fer per cap d'any: tarta de merenga i fruita de la passió.
Jo també tinc moltes clares al congelador... Hauré de penjar alguna recepta per poder gastar-les!

Anònim ha dit...

Hola Gemma, he llegit la teva tarta de merenga i fruita de la passio i la crema la fas diferent, també la probaré ;). Però una qüestió: els ous de la crema de llimona els poses sencers o només els rovells??. Faré la tarta dijous per divendres, em quedarà be no?? Ai, és que no paro de demanar, soc pitjor que els polítics :)))) (Àngels natilles)

Gemma ha dit...

Hola Àngels!
Tranquil·la, tu pregunta, que jo sempre contesto de gust :-)
La crema és més fàcil a la tarta de merenga. Millor si segueixes aquella recepta i queda igual de bona.
Precisament, aquest tipus de tarta no va bé fer-la amb antel·lació :-(
- La pasta brisa s'estovarà i és més bona cruixent.
- Les maduixes s'oxidaran i es faran negres.
- Si hi poses merenga, se t'abaixarà d'un dia per l'altre.

Consell: pots preparar la crema de llimona el dia abans i s'agunata perfectament a la nevera, tapada dins un tupper. El divendres a la tarda poses la pasta brisa al forn (és ràpid) i acabes la tarta amb la crema i la fruita o la merenga...

Anònim ha dit...

Hola Gemma, quina mona tan xula que has fet!!! L'any que ve li fare al meu fillol a veure que li sembla ;). Vaig fer la crema de llimona seguint les instruccions de la crema de maracuya, ostres!!! va quedar tan àcida que no es podia menjar, la vaig rebaixar com vaig poder amb sucre llustre i estava "passable", clar nomes hi vaig posar inicialment 50g de sucre :(, les dents em tocaven a terra cada cop que la tastava. Pero ens la vam menjar tota. Per un altre cop ja ho sabré. Fins la propera (Àngels natilles)

Anònim ha dit...

Hola Gemma! En primer lloc felicitats per aquest bloc i animarte a continuar.
Vull fer la cassoleta, aquest cap de setmana comprare el motllo i les meves preguntes son: Referent a la pasta brisa, on es pot comprar habitualment? Hi ha alguna marca especial? I d'altra banda, has d'unatar el motllo amb mantega o cobrir-lo de paper vegetal per tal que no s'enganxi, o no cal?
Moltes gràcies Gemma!!!

Gemma ha dit...

Hola Carme!
Perdona que no t'hagi contestat abans, però els de blogger no m''avisen dels nous comentaris...
La pasta brisa normalment està al costat de les pizzes fresques. Surt molt bona la de la marca Nestlé.
A vegades, poso paper de forn al fons del motlle per poder desemmotllar més bé, però no cal. La pasta brisa porta molta mantega i no s'enganxa.
Espero haver-te ajudat!

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

ahir vaig fer coulant i em van sobrar moltes clares. Que podria fer amb elles? No m'agrada el merengue!

maria pastells ha dit...

Hola, Gemma,

Aquest cap de setmana he fet la cassoleta, però m'ha quedat molt àcida. La recepta és així o és que he fet alguna cosa malament?

Maria

Gemma ha dit...

Maria, queda bastant àcida... per compensar, pots posar més sucre o canviar una part del suc de llimona per suc de taronja.