Aquest mes la Carolina del blog La cocina de Carolina ha triat com a tema la cuina llatinoamericana, una cuina variada i mil·lenària, amb punts comuns però també amb característiques pròpies de cada regió. Els panqueques, segurament el dolç argentí més conegut, són unes creps gruixudes farcides de dolç de llet que s’enrotllen formant un canelón. Es serveixen banyades amb mel o flamejades amb sucre cremat i acompanyades amb fruita resulten un plat molt complet.
El millor moment per menjar panqueques és per esmorzar un dia de festa, quan tens temps per preparar un esmorzar elaborat i degustar-lo amb la calma que es mereix. Nosaltres ho hem posat en pràctica aquest diumenge mateix i el resultat ha estat deliciós. Boníssim i per repetir!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 15 panqueques)
· 400ml llet
· 150g farina
· 3 ous
· 2 rovells d’ou
· 30g de mantega
· Sal
· Dulce de leche
· Mel
Preparació:
Barrejar amb el túrmix la llet, la sal, la farina, els ous, els rovells i la mantega fosa però freda. Deixar reposar uns 20 minuts.
En una paella, coure els panqueques d’un a un, com si fossin unes creps gruixudes. Untar-los amb el dulce de leche, enrotllar-los i servir.
Bon profit!
50 comentaris:
Gràcies, m'emporto aquest plat per esmorzar, una delicia. Ptons
Gemma que bo...m'apunto a aquest esmorzar....petons
Bon dia Gemma,
Estic amb tu que son ideals per un esmorzar de diumenge! llàstima que ja haguem esmorzat! que sinó hauria caigut!
Petonets!
Un esmorzar contundent, per aguantar tot el matí.
Una abraçada
Ester
Uuuffff!!! renoi, quin esmorzar!! que bons!!!
UN PETÓ!
Delicioso! creo que haré eso hoy de desayuno! aportación para el HEMC aceptada! saludos
ostres, gemma, aquest esmorzar només es pot fer abans d'anar a escalar o de sortir amb bici.
deu ser ultracalòric, però boníssim!!!
Caram, quin esmorzar més bo!!! M'apunte a la idea!!!! MMMMM!!!!
Hola Gemma,
em va agradar escoltar-te en el post de la ràdio.
És curiòs descobrir com tenim alguns punts en comú encara que realitats ben diferents. Per exemple, no m'imaginis seguint el teu bloc mentre treballo. Et segueixo des de casa i sovint des de la cuina de casa meva. I m'agrada sempre. Records!
uauuuu!! quin esmorzar bomba!!!! Ha de ser boníssim!!
Recollins quin esmorzarot!
Haureu començat amb força energia avui, eh?
Molt bona idea allò de la cuina d'Amèrica del Sud...
Bon dia Gemma! El que donaria ara mateix per tastar aquests panqueques, sens dubte els faré d'aquí no molt!!
un petonet!
No m'acoste massa a aquest bloc perquè tot el que hi ha és pecat pur. Que bons deuen estar aquests panqueques (i tot el que ens mostres)!i, per rebaixar-los i que no s'instal·len per sempre al cul, hi ha recepta?
Salutacions
Queti
Tienen que estar riquisimos estos panqueques y con lo golosones que somos en casa, tomamos buena nota para intentar hacerlos sin gluten.
Esta vez no creemos que podamos participar por falta de tiempo.
Besotes,
Ana y Víctor.
Hola a tothom!!!!!
És un esmorzar potent, s'ha de reconèixer, je je je... Per això va bé menjar-lo un diumenge, abans d'anar d'excursió o en bicileta, com diu el Manel ;)
Carolina, me encanta el tema que has escogido, seguro que saldrán receteas ricas y muy variadas.
Anna, benvinguda al blog! Moltes gràcies per escoltar l'entrevista! Suposo que costa saber on llegeix el blog cadascú... Tens Internet a la cuina????
Queti, benvinguda al blog!!! L'úncia recepta per evitar que es posin al cul és sortir a cremar-les després de menjar-les, je je je... una bona caminada o bicicletada i tot solucionat ;)
Ana y Victor, supongo que cambiando el tipo de harina se puede adaptar ;)
Gracias a ti por participar! alli voy aprendiendo Catalan poco a poco jajaja me encanta! saludos y en pocos dias el resumen!
Me'ls guardo per la setmana vinent.... qué bons !!!
ptns.
Ostres és veritat Gemma, ens hem sincronitzat.Les teves panqueques són ben curioses, de fet, el ducle de leche és com la salsa de toffee però més densa, què bó!!!.
Ptnts
Gemma, això és l'esmorzar que heu fet abans de sortir a escalar, no? :D jeje Ja sé que el dulce de leche és el que és típic, però jo el trobo excessivament dolç, així que canvio el farcit. :p
Petons!
Jo també he pensat el mateix que la Mercè, esmorzar panqueques i sortir a escalar, je, je. Jo també preferiria un altre farcit una mica menys dolç, o potser salat?
Deu ser boníssim, segur, i l'aparença és preciosa, però... per mi una mica massa dolç.
PTNTS
Dolça
Bones!
Sóc la Gemma. D'aquí dues setmanes vaig de colònies amb la meva canalla d'esplai i he pensat que em podries ajudar. Volia fer un taller culinari, són canalla de segon de primària fins a cinquè curs, però clar haig de pensar alguna cosa que no comporti forn (anem a una casa de colònies) i econòmic i fàcil...
Jo havia pensat les piruletes de xocolata, però no sé com ens ho farem per mantindre la xocolata calenta només amb fogonets... Tot un festival.
Que em podries donar alguna idea?
Gràcies!!
Carolina, con un poco de práctica el catalán se entiende muy bien, se parece mucho al castellano y al francés ;)
Cris, quina casualitat, oi? Amb salsa toffee també han de ser molt bones!
Mercè i Glòria i Dolça, vaig gastar un dulce de leche poc dolç, d'una marca que no coneixia... i em va agradar molt, a partir d'ara gastaré aquest ;)
Gemma (no sé què passa que últimament passen moltes Gemmes per aquí, je je je...) he pensat que potser t'aniria bé aquesta idea: http://lacuinadecasa.blogspot.com/2007/11/mossegades-crixents.html
Ho vam fer amb les meves nebodes i era molt fàcil, amb ingredients barats, senzills i pocs estris ;)
Quin esmorzar de luxe!!!! Ara, jo després no menjo,jaja, soc incapas de menjar-me només un panqueque, em pendría uns quants així després ni soparía,jaja. Mil petons
Mmmmm que bo! m'encanta el dulce de leche. Vaig anar a Argentina de viatge de noces i m'hi vaig enganxar !!
Quina bona pinta que tenen aquests panqueques, pero deuen ser un bomba no? ufff, això per la dieta va fatal, quina pena.
El plat t'ha quedat preciòs.
petons
Ara
Dulce de leche, això és dolç...però molt dolç...ara amb un "panqueque" deu quedar...dolç igual!
Tot i així una mica de dulce de leche m'agrada!!!
ptnts
No em faria res que avui tornés a ser diumenge, i començar el dia amb uns panqueques com aquests.. i posats a somiar, estar també "ayá en la pampa"....
Elvira, dos panqueques d'aquests et donen energia per tot un dia, je jej e...
Gemma, quina sort haver visitat Argentina! Hi ha uns paisatges de somni, oi? I la gastronomia també és una passada... Jo també m'hauria viciat al dulce de leche ;)
Ara, tens raó que no és un plat de dieta... però és perfecte per començar el dia a tope, sobretot si has d'anar d'excursió :)
Marta, vaig gastar una marca de dulce de leche que no era gaire dolç... comparat amb altres que havia tastat (de la Nestle, per exemple) el vam trobar més bo.
StHilari, on s'ha de firmar? A mi també m'agradaria tornar a ser diumenge i despertar-me a argentina, je je je... posats a demanar...
què bo! m'encanta el "dulce de leche", això és tota una temptació.
pt!
només he tastat una vegada el dulce de leche, i el vaig trobar (com indica el seu nom) molt però que molt dolç, tot i així, aquest panquecitos que has eleborat diuen menja'm! Com sempre felicitar-te per la teva dedicació i feina ben feta. Molts petons.
Carai, això quasi és un esmorzar de forquilla. No he provat mai amb la cuina llatinoamericana. Serà qüestió de provar.
T'ha quedat fantàstic!
Gemma
Caram Gemma que bo aixó et deu donar energies per tot el dia ...
ptonets
Ui Gemma! avui no farem res. És que el "dulce de leche" a casa no ens agrada a cap.
Res a veure quina serà la proxima ;))
He triat mal moment per posar-me a dieta... Massa temptadors aquests pancakes!
Una abraçada.
Això de panqueques sembla que és similar als pancakes que fan a Amèrica del nord...
Per cert amb aquest ritme de visites aviat podràs posar allò de "Eres el visitante 999.999 pincha aquí para obtener tu premio" i... sortirà un pastís!!
Ara vinc del blog de la M. José i de veure els seus alfajores! Doncs com li he dit a ella...el dulce de leche quan el vaig probar a Argentina no em va agradar massa...pel meu gust massa dolç...Prenc nota dels panqueques!!! Per un esmozar dels que comentes!! jijiji!!
Petunets,
Eva.
Mmm que delicia, Gemma! Y yo creyendo que los panqueques eran super conocidos! En mi cas los hacemos en algunas ocasiones par comer de postre o a la tarde en la merienda. Obviamente que casi siempre rellenos de dulce de leche. Te cuento las leves diferencias para con los que yo preparo. La masa es bien finita y los servimos calientes en un plato enroscados o doblados al medio. Como está caliente el dulce de leche se empieza a diluir y se chorrea por los costados, o sea que te los comés enseguida y estás listo para comerte otro más en un abrir y cerrar de ojos. Re- gorditos! Pero al segundo estás que no te podés ni mover jaja
Muy buen aporte para el HEMC!
Cariños
Contundents i boníssims!
Ja veig que el dulce de leche no agrada gaire... jo també el trobo moooolt dolç.
Joan, segur que és el mateix, de fet, panqueque i pancake s'assemblen molt, oi? Amb el tema del comptador hauré de fer alguna cosa, perquè aviat em faltarà una xifra i no sé què passarà... donarà la volta? o sortirà una xifra més? Hauré de mirar de canviar-lo per un de..... 7 xifres, uau!!!
Eva, quina sort haver pogut viatjar a Argentina, ja recordo les fotos que ens vas ensenyar, sobretot les de les geleres :)
Erika, con la masa finita nosotros hacemos las creps, supongo que será lo mismo... El dulce de leche que utilizé es muy compacto, también había otros más líquidos... pero también más dulces! Tomo nota de como los preparas tu, que seguro que son los auténticos, je je je...
Estoy de acuerdo que con dos no se puede, demasiado contundentes :)
Hola Gemma
Si que són típics de sud américa però amb matisos!! Jo sóc xilena i els faig molt sovint a casa, als meus nebots catalans els tornen bojos!! amb nutella o dolce de llet.
El matís en el nostre cas és que a Xile són molt fins, com els creps a França, de fet si a la meva mare li dónes un panqueque gruixut si aixeca de la taula!!!! És sinònim de ser una cuinera dolenta!!
També solem posar gelat i una salsa de xocolata, estan de mort com postres de diumenge. I si són solament amb dolce de llet o nutella per berenar!
Gabriela
UAUUU!!! Nunca se me hubiera ocurrido rellenar los crepes, filloas, panqueques....con dulce de leche...con lo que me gustan las dos cosiñassss. Te copio la idea, que en casa gustan mucho las tortitas y rellenas de cualquier cosilla.
Bicosss
No els he tastat mai els panqueques.
Aquest cap de setmana que no baixarem a barna segurament sorprendré a la family ambuns d'aquests.
Ja et diré com m'han sortit.
Petonarros.
Nuria.
Genial!!!! Vaya delicia de creps....
Bsss
Quina recepta més deliciosa i dolça per participar!!Increïble nena!
Una coseta, el dissabte vaig fer un pastís de 3 xocolates que tens al teu bloc i no em va sortir. Cada capa perfecte i deliciosa, però no s'em van enganxar una amb l'altre i a l'hora de servir, ufff, ho vaig passar fatal, perque anavem a una calçotada convidats i jo portava el postre!!
Saps perque em pot haver passat??
Gràcies maca.
Petonets,
Vanesuky.
Gemma! Com sempre, no em deixes de sorprendre...ets una crac i una font inesgotable de bones receptes!
Una abraçada
Gabriela, com els feu vosaltres deuen ser més semblant a unes creps... jo fins ara només ho havia fet tipus crep, però així gruixut també ens ha agradat... I amb el gelat... uaua, encara han de ser més bons
Marisa, panqueques con dulce de leche es un clásico delicioso :)
Núria, queden com unes creps de gust però amb una massa molt més esponjosa.
Vaenesuky, segurament vas trigar massa temps entre capa i capa. Llavors com que ja s'havia quallat una capa, la se sobre no s'enganxava... Pot ser això?
Sí, vaig esperar-me massa!Gràcies, quan la fagi una altra vegada m'espero només 10 minuts oi??
Un petonet preciosa,
Vanesuky.
mmm que boo! quina bona pinta!
m'apunto la recepta!!
:)
Publica un comentari a l'entrada