La cuina oriental té poc costum de preparar postres com a final d’un àpat, tot i que sí que elaboren dolços que es poden menjar en qualsevol moment del dia. Un dels més comuns a la cuina xinesa és la macedònia de fruites en almívar acompanyada d’una gelatina d’ametlles. En ocasió de l’HEMC, n’he fet una adaptació força senzilla però molt bona, lleugera i refrescant, amb un gustet a ametlla deliciós.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1 llauna de macedònia en almívar
· 250ml de llet d’ametlla
· 3 fulles de gelatina
· 1 cullerada d’extracte d’ametlla
· 15g de sucre
Preparació:
Posar en remull la gelatina en aigua freda. Escalfar una part de la llet d’ametlla i desfer-hi la gelatina. Barrejar-la amb la resta de la llet, el sucre i l’extracte d’ametlla. Abocar en un recipient que quedi d’un dit de gruix. Deixar quallar a la nevera.
Tallar la gelatina en forma de rombes i servir juntament amb la macedònia, tot ben fresc de la nevera.
Bon porfit!
40 comentaris:
Quina bona aportació!!!Es veu deliciosa!!
Un petonet maca.
Vanesuky.
Upps!! quin comentari xines!! ja! ja!
eii!!! al final t'has animat a participar!! aquesta macedonia ha d'estar super bona, amb el toc d'atmella! sencilla i rica,rica!!
petonets
Gemma!!! que estic un parell de dies a venir a visitar-te i vaja parell de bones receptes que ens has deixat...aquesta macedonia ha de ser molt bona amb els contraste entre la fruita més croixent i l´ametlla més suau...m´encanta!!!
Quina copa més bonica t'ha quedat!!! Aquesta amanida ha de ser boníssima!!!
Petonets
l'essència de l'estiu en la teva copa. Enhorabona.
Gemma una recepta ben senzilla i ben bona!! Moltes felicitats!! Petons maca!!
Que postre tan rico y original.Una estupenda aportación para el Hemc.
Un beso.
Calla, que no entenia on estava la llet d'ametlla, pensava que quedava com un suc i són els trossos tallats.. Una, que ja llegeix al biax i no encerta..caxisss. Sembla força bo però noia, fas tantes coses bones que no hi ha temps per escollir-ne una de sola per fer.
muy rica y refrescante, me encantan las gelatinas, y esta me la apunto para hacerla prontito, besitos,
pity
Hola Gemma!!! T´he conegut (i al teu bloc) per l´entrevista que vas concedir a "Dones en xarxa",i la veritat es que m´he quedat entusiasmada amb tantes receptes, a cual més bona. ´les meves preferides? el tiramisú de te verd, el pastís de ferrero rocher, el flam de taronja, el pastisset de formatge i xocolata, el flam de ratafia...., i ara acabo de veure aquesta macedonia amb gelatina d´atmelles tan espectacular!!! de moment m´he llançat amb els petit suisse de maduixa (acabo de publicar l´entrada); tinc dos nens i estan supercontentíssssiiims!!!!
He cambiat el títol de la recepta, espero que no et molesti. Petons i fins aviat!!!!
Gemma, on compres l'extracte d'ametlla? Fa temps que el busco (sóc la Mar)
Xinès o no, es exactament com m'agrada finalitzar desprès d'un bon àpat, fresquet entra de maravella. Enhorabona per la teva fantàstica contribució, per a mí lo més difícil es trobar postres amb aquest tipus de cuina. Petons
Bueno, con esto del traductor ahora si puedo entender tus palabras. Me gusta mucho esta ensalada de frutas. Se ve muy refrescante. También estaría bueno agregarle una fruta oriental que se llama lychee y es muy rica, dulce y suave. Ya que dentro de poco viene el calor la probaremos
Saludos
Quina bona aportacio Gemma¡ben senzilla, bono y fesqueta....la enhorabona.
Besets.
Fresca y ligera!Muy buena
Besos
Nuria
Mare meva, aixó és bonissim... penso es clar.
Petons
Un senzill luxe asiàtic...
Ja veieu que no té cap secret, només és obrir la llauna i preparar la gelatina... més fàcil impossible!
Maria, sí, la llet són els dauets de gelatina, que passen xuclant de tan bons que són :)
Titaniii, benvinguda al blog! Em sembla fantàstic que hagis llegit l'entrevista a "Dones en xarxa", de mica en mica ens anem coneixent totes :)
Ara passo pel teu blog a mirar aquests petit suisse, segur que t'han quedat fantàstics i els teus nens molt contents!
Les altres receptes que comentes també surten molt bones, tindràs feina per dies ;)
Marcalpi, ets la Mar de Baixagastronomia????? L'extracte d'ametlla el pots comprar a Club Cocina (www.clubcocina.net), segurament és la forma més còmode d'aconseguir-ne ;)
Erika, me alegro que ahora puedas leer el blog con el nuevo traductor, gracias por avisarme ;)
Sí. He obert un blog nou, generalista, en castellà, i la idea incial (que se'm va passar als deu minuts) era separar les dues identitats...
Hola Gemma! M'agrada molt consultar el teu blog per què sempre hi deixes receptes molt interessants i ademés ofereixes informació gràfica com fotos, etc... és realment molt didàctica i divertida. O sigui que me fet seguidor teu!
A mi m'agraden molt els postres i intentaré també posarme al dia amb el meu blog.
:) Una abraçada! I continua així!
Doncs sí... bó,bonic i barat... Bona de gust -segur-, bonica de presentació i barata dels ingredients que i son presents¡¡. Que vaigi de gust Gemma¡¡. Josepb -menja de bacallà-
Gemma, moltes gràcies per participar. Aquesta recepta, m'ha resultat realment original, amb aquesta gelatina d'ametlles a quadrets, boníssima!!
Núria
Caram quina recepta esplèndida, original i gustosa, un dia d'aquest cau segur...
Petons,
mgda
No havia sentit mai aquests postres, fa bona pinta, potser una mica massa dolç pel meu gust
Una abraçada
Ester
Que bo y senzill ummmmm.
Gemma, no t'ho creuràs! Però la segona recepta que volia aportar per l'HEMC és el que en diuen "pastís de neu" que ve a ser una gelatina de coco!! :)
Aquesta combinació amb les fruites ha de ser de-li-cio-sa!!
Petons!
La cuina oriental no es una de las meves preferidas, pero aquest postre es com dius sencill y molt fácil, apuntat a la llista de pendents.
Petons
Mar, et faràs un embolic separant els dos usuaris de bloger :(
No pots mirar d'ajuntar-los?
Ara vaig a fer una ullada a aquest nou blog. En castellà? No sabia pas que tinguessis facilitat per escriure en castellà...
Enric, benvingut al blog! Veig que fa poc que has començat a la blogosfersa, i amb una temàtica que m'encanta, je je je... ja ens anirem intercanviant postres i visites, eh?
Núria, sent tu l'amfitriona, havia de partcipar per força, je je je... M'ha costat una mica trobar postres orientals, però al final aquesta ens ha agradat molt ;
Mercè, ara mateix passo a veure la teva gelatina de coco... quina casualitat!
No era gaire amant de les gelatines, però cada vegada m'entren més pels ulls i aquesta d'ametlla, ha de ser molt bona.
Fins aviat
Ben senzill i ben bo! jo que faig conserves de fruites, m'has donat una bona idea!
Salutacions (des de comacasa-res)
Gemma, un postres dilicado y refrescante.
Un beso.
Hola Gemma,
Primer de tot vull donar-te les gràcies ,perquè gràcies a tu he pogut conèixer tots aquests blogs fantàstics de cuina , encara no havia gosat escriure , però amb aquest darrer dolç no m'he pogut resistir a donar-te l'enhorabona !!! i les gràcies per a compartir les receptes. De ben segur , que aquest l'intentaré fer.
Increible Gemma, cada dia em sorprens més!! segueix igual!! Fins aviat!! Espero coincidir algun dia! ;)
M'ha encantat aquesta idea. Llet d'ametlla en gelatina. Salut!!!!!
Uixx!! se m'havia passat de dir res! Ja no se que més afegir que no s'hagi dit! t'ha quedat genial! i una idea super original!
Petonets!
Tan tu com Mercè vos heu sortit amb les postres xineses i heu pogut aportar alguna cosa, i això que era difícil!
Molt fresquet se veu, no n'ha sobrat? ;)
No sabia jo que els xinesos fessin amanides tan boniques!!!! La gelatina d' ametlles deu ser boníssima! I que fàcil de preparar!
Molt bona aportació Gemma!
Es veu deliciosa. La gelatina d'ametlles sembla fàcil de fer i segur que es boníssima.
Petons
Qué bona deu ser la gelatina d' ametlles! i combinada amb la macedonia de fruites... a més queda una presentació molt bonica.
ptns.
Quina aportació més acolorida i bona que ens fas. Ideal per despres d´aquells apats una mica més de festa i per tant, abundosos, jeje.
Petons!
Publica un comentari a l'entrada