divendres, d’agost 15, 2008

Tancat per vacances fins el setembre!

Demà comencem la segona part de les vacances, aquest cop passant dues setmanes als Pics d’Europa. Com sempre, la idea és combinar la muntanya als Pics d’Europa amb el turisme per Astúries i, si fa bo, fer una mica de platja al mar cantàbric.

El gran objectiu d’escalada és pujar al Naranjo de Bulnes, el cim emblemàtic de Picos, segurament per la via “Pies Fríos” a la cara sud recomanada pel Luichy. També volem visitar Quirós, que és la zona d’escalada esportiva més coneguda d’Astúries.


Pel que fa al turisme gastronòmic, demà mateix tenim la cita més important: sopar al restaurant Arguiñano de Zarautz. Hi tenim taula reservada des de fa un mes! Com a restaurant, no es pot comparar amb els de més renom del País Basc (Subijana, Berasategui o Arzak), però és un d’aquells restaurants que sempre m’ha fet il·lusió d’anar... ja us ho explicaré! Això sí, penso demanar degustació de tot, tant de menú com de postres, i penso fer moltes fotos, encara que les altres taules em mirin amb cara rara, je je je...



També us ensenyo el menú degustació i la carta de postres per començar a triar :)


L’altre objectiu gastronòmic és assaborir la gran diversitat de dolços asturians que hi ha: els frixuelos, els borrachinos, les casadielles, els carbayones, el panchón., la charlota de Gijón, les marañuelas, els consejos paserinos, la tarta de almendra, els carajitos del profesor, la tarta de sidra...


Finalment, m’agradaria fer una visita a la pastisseria Camilo de Blas, a Oviedo, que és molt coneguda d’allà. Tindrem temps per fer-ho tot?

PD: No volia marxar sense explicar una anècdota que em fa molta il·lusió. En principi, si no varien la programació, a l'Espai Internet del Telenotícies Migdia del diumenge 24 d’agost, faran un petit reportatge sobre gelats casolans i ensenyaran alguns dels gelats que tinc penjats al blog... Em fa moltíssima il·lusió! Com que no hi seré per veure-ho, ja he programat el vídeo per gravar-ho tot (je je je, 2 minuts en total). M’han dit que, un cop emès, ho penjaran a la seva web i a la secció de vídeos “3 a la carta” de TV3 :)

Quan torni de les vacances, penjo el vídeo, ho prometo!

25 comentaris:

Núria ha dit...

Gemma, quina il.lusió!! Estaré pendent de veure el telenotícies i sino aniré a la página...que xulo!!

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, passa-ho molt bé, de veritat, nosaltres ens quedarem aquí a cuidar la parada i a veure't per tv3. ets la reina de la pastisseria, només et faltava el màster amb l'eva arguiáno i la rebosteria asturiana!

El cullerot Festuc ha dit...

gemma, que disfrutis molt de les vacances pel nord!!!! Veus, només et faltava la tele...estas que te sales!!! Felicitats per endavant!!!!
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots! Anar a l'Arguiñano em fa molta il·lu i si tinc la sort que hi hagi l'Eva... Me'n porto un llibre seu a veure si me'l dedica ;)
I això de l'Espai Internet és un detallet molt petit... entre lo curt que és l'espai i que sortiran moltes coses... crec que passarà sense ni tenir temps de veure-ho :) Però igualment fa il·lu :)

Ara mateix marxo cap a Donosti, allà és l'últim dia de Semana Grande, a veure si tenim temps de veure alguna cosa... i aquest vespre... taxan! La gran cita, ja explicaré! :)

Ester ha dit...

Ja estic impacient per saber coses sobre les teves vacances, seràs capaç de menjar-te tots aquests dolços que cites
Bon viatge i bona ruta
Ester

La cuina vermella ha dit...

Dolça disfruta moltíssim!!! ah! records a l'Argiñano: somos lo que comemos, la vida es así!!!

Marisabel ha dit...

A disfrutar del viatje Gemma, ja ens explicaras les delicies que t'has menjat per allà i lo del programa estarem atentos per veuraho, quina il-lusió!!!

Elena ha dit...

gemma sobretot disfruta molt i quan tornis seràs mes coneguda ya veuràs aquesta noia que sens farà famoseta,

un peto maca i me apunto la data del diumenge.

Anònim ha dit...

Nena!! però quines vacancesssss!! que fort!

Bueno que us vaigi molt bé per allà dalt! ;))

ANNA DE LA VILA

P.D: Ara a la tele?? ai, mare com s'acabarà tot això??

la divina ha dit...

Oh!! No em perdre el reportatge del TN, Gemma!
A gaudir força de les vacances!

Anònim ha dit...

hOLA Gemma! Xala moltíssim a la muntanya!

I quan tornis si us plau, pots explicar com muntar la nata, hi ha algun truc? Jo ho faig posant la nata líquida en un pot alt i fent anant les "varilles" però sempre esquitxo i no em puja massa. MERCI! fINS A LA TORNADA!

Anònim ha dit...

Hola, hola!
Moltes felicitats pel teu èxit televisiu. Ja està, el diumenge a mirar el TN. Per cert, segons com vagi l'horari el mirarem fent proves diverses del pastís de noces! Ja et contaré, que voldria tenir la teva opinió!

I molt bones segones vacances! Triomfa molt en l'escalada i endrapa tot el que puguis. Jo, pobre mortal, em conformaré amb les teves sembre interessants cròniques!!! A gaudir!

Salut!

Massitet

La Taula d'en Bernat ha dit...

Hola Gemma!
Abans que res, molt bones vacances. Espero que us ho passeu molt bé pels Picos i que no us canseu gaire.
Esperem reportatge exhaustiu de ca l'Arguiñano. Jo pel setembre tinc cita amb el senyor Arzac (regal d'aniversari dels meus pares). Em fa molta il·lusió! Però també m'agradaria anar algun dia a Zarauz, a veure el cuiner que m'acompanya cada migdia.
Fins ben aviat!!!

Anna ha dit...

Hola Gemma! No estan gens malament les teves vacances!! Molt interessant tot el que ens has explicat, tant dels pobles visitats com dels postres/pastisseria que has descobert. No he enganxat el vídeo a TV3, he fet tard, però segur que el podré veure al teu blog a la tornada. Que acabis de disfrutar de les vacances de valent. Fins aviat!!!

Sergi i Laura ha dit...

HOLA Felicitats, e vist per la tele el teu blog i n'ha fet il.lusió dons de vegades vinc a veure que fas.
Un petonas i bones vacances.
Laura.

Glòria ha dit...

Gemma,

Jo sí que he vist l'espai d'internet del TN migdia i m'ha fet molta gràcia reconèixer les imatges que sortien dels teus gelats. A més, t'han anomenat i tot, eh?. Així doncs que tenim una blocaire mediàtica a la colla, je, je.

Fins aviat

Gatsaule ha dit...

Enhorabona, Gemma ! T'he vist a TV3 i ja veig que t'has tornat una supermediàtica !!

Espero que les vacances pels Picos siguin fructíferes, i no només pels temes culinaris !

El cullerot Festuc ha dit...

Ei!!! Acabo de veure el video...com diu la Glòria quina gràcia veure les teves receptes per la TV!!! Ara podrem dir allò de: Jo coneixo a la Gemma Clofent! ;)
Petunets,
Eva.

Anònim ha dit...

Podeu veure el video aqui:
http://blogs.ccrtvi.com/espaiinternet.php?itemid=14373

Arnau

Anònim ha dit...

Benvolguda Gemma,

Felicitats!!!!

Et volia felicitar per lo del TN, i veig que ja ho ha fet molta gent. Estava de vacances i em va fer molta ilusió veure aquell magnífic reportatge i sentir el teu nom. Enhorabona. Bones vacances.

Montse, desde Port de la Selva

Anònim ha dit...

Benvolguda Gemma,

Felicitats!!!!

Et volia felicitar per lo del TN, i veig que ja ho ha fet molta gent. Estava de vacances i em va fer molta ilusió veure aquell magnífic reportatge i sentir el teu nom. Enhorabona. Bones vacances.

Montse, desde Port de la Selva

Tiriti ha dit...

No habia llegit el teu post i casualment vaig veure el TN, cosa que no faig quasi be mai el diumenge al migdia, al sentir el teu nom vaig fer un bot i vaig anar cap a la TV. Felicitats, 2 minuts son pocs. Ja ets una TV Star,ja,ja...
Una abraçada,

La cuina vermella ha dit...

Gemma, nosaltres no ho hem pogut veure... (no tenim TV), ho podras penjar al teu bloc???

petons i publica aviat, tenim MONO de tu!!!

petons ben dolços!

Núria ha dit...

Parella vermella!! Podeu veure el video en aquest link:
http://blogs.ccrtvi.com/espaiinternet.php?itemid=14373

Gemma, t'enyorem molt!!!M'ha encantat veure el video i pensar que et tingut el plaer de disftutar del teu blog i de la teva companyia.

Petons
Núria

Gemma ha dit...

Hola a tothom! Acabo de tornar de les vacances, moltes gràcies a tots pels vostres comentaris :)
Ara toca posar-se al dia amb tot, a poc a poc que tinc molta feina!
De moment, ja he penjat el video de TV3, i el proper post explicaré la visita a l'Arguiñano, que va ser genial :)
Bona tornada a tots!!