dilluns, de març 24, 2008

Mona de Pasqua

Aquesta és la Mona de Pasqua que he fet per la meva fillola i que ens hem menjat avui per dinar:



El dilluns de Pasqua sempre el celebrem amb un dinar familiar a la Roureda, una bonica masia situada al Collsacabra, entre l'Esquirol i Tavertet. Avui ha fet un dia força maco i hem gaudit d'una passejada pel bosc que ens ha ajudat a pair la Mona. Normalment ens ajuntem una bona colla i entre tots reunim unes quantes Mones... la feina que tenim per acabar-les! Reconeixeu el personatge d'aquesta altra Mona?



La recepta de la Mona és exactament igual que la de l’any passat ja que a casa només agraden les de pa de pessic amb cobertura de yema. De manera que no cal que posi la recepta ;) Com que ja fa més d’un any que escric al bloc, començo a repetir receptes que són periòdiques: bunyols, crema catalana, panellets, mona, coca de llardons... Aviat ja no sabré què més posar-hi!


Recordatori:

Aprofito l’ocasió per recordar que aquest divendres tota una colla estem convocats al taller de cuina d’en David Lienas. En total serem els 20 de la llista següent: Cristina, Mar, Gemma, Iris, Enric, Eva (de Terrassa), Pebbles, Ester, Sara Maria, Bea, Glòria Moreno, Gemma, Maria (del Caprabo), Mercè (de Barcelona), Anna (amiga de la Mercè), Glòria E, Anna de la Vila, Sandra (amiga de l'Anna), Txell i Kike.

Torno a recordar les dades concretes per si hi ha algun despistat:

Dia: divendres 28 de març de 18:30h a 20h.
Espai del Consum Bon Preu: C/ Sicília 370-376 Barcelona
Tel: 902160925
e-mail: espaidelconsum@bonpreu.cat

I el mapa amb la situació del Bon Preu:


Ja tinc ganes de ser divendres per retrobar-nos amb els que ja ens coneixem i per posar cares a tots els que veniu per primer cop! Proposo quedar una estona abans al davant de la porta, què us sembla quedar 20 minuts abans? L’altre cop, entre les presentacions i tot plegat, quasi que fem tard al curs de la Mireia! I recordeu que al final tindrem una estona per fer-nos fotos i xerrar amb el David...

Ens veiem divendres!

33 comentaris:

Anònim ha dit...

Gemma!!!!...Quina pinta que té la mona...t'has lluit!!!...Jo tb la vaig fer de iema clara...i farcida de melmelada de maduixes i mousse de xocolata blanca.... mmmmm...boníssima!!!!
Siiiii!!!!...Aq divendres curs...apuntat a l'agenda amb majuscules!!!!...Perfecte quedar 20 min abans...allà estaré!!!
Petunets,
Eva (terrassa)

gemma ha dit...

Ole, quina pinta! Ens veiem divendres, potser arribo justa de temps ja que surto a les 6 però allà estaré :-)

Ester ha dit...

Gemma, impressionant. De moment no penjo la recepta de la meva, és de pa de pessic, nata i trufa, semblant a un pastís de Sant Marc.
Jo també penso er´hi el divendres, si puc arribaré abans
Una abraçada
Ester

La cuina vermella ha dit...

Els teus padrins vermells et FELICITEN. Tot allò que fas és fantàstic i amb una pinta de ser bo i d'engreixar que és massa!!
Mil petons, guapíssima!
Nosaltres tambè hi serem una miqueta abans.
Aquesta setmana es farà llaaaarga!
petons,
Txell i Kike

canela ha dit...

Ja tenia ganes de veure la teva mona. Genial, com sempre.

canela

Anònim ha dit...

Uala, quina mona!! se'm fa la boca aigua! i jo aqui estudiant i sense fer la mona! uffff!!

Doncs nosaltres també estarem el divendres alli, però vindrem amb el tren i ens hauries de dir quina linia de metro tenim d'agafar desde l'estacio de Sants??


ANNA DE LA VILA.

Joan ha dit...

Mmmm, la teva fillola està de sort... jajaja. Bona "rentrée"...

Anònim ha dit...

Quina bona pinta que té aquesta Mona!

Gemma, ets tota una cuinera! al final la que haurà de fer clases hauras de ser tu, que hi tens la ma trencada!

Marta ha dit...

Quina pinta més bona te eixa mona. Es curios, açí les mones de pasqua son un altra cosa.

Besets

enric ha dit...

No sé ni perquè dic res, si sempre he de dir el mateix: FANTÀSTICA! Ets una "crack" i, com pots veure, ja no sóc l'únic que diu que aviat hauràs d'organitzar-nos un curset per a tots els teus "fans".

Divendres intentaré ser al punt de trobada una mica abans. Jo també tinc moltes ganes de tornar a veure a la gent i conèixer als que vindran per primer cop.

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
Quina mona més guapa! Tens lloc per un fillol més?? Ja estic criat, però sóc molt agraït! ;-).
Felicitats, pel nivell que mostres i per la constància amb que el mantens... I gràcies per compartir-lo!
Per cert, quina enveja això de curset. No em vaig apuntar perquè no estava segur si podria assistir-hi i ara em moro d'enveja! Conteu cosetes, eh???
Disfruteu-lo molt!

Salut

nieves ha dit...

gemma, vengo a dejarte un abrazo a mi regreso, y como siempre me marcho con la sensación de haber entrado en una pastelería de alto nivel.
Divina, esta mona de pascua.

Un abrazo muy fuerte.-

Anònim ha dit...

Que manos tienes Gemma, una mona tan bonita, no la encuentras ni en las mejores confiterías

Saludos

Aran, Carles i Eli ha dit...

Ostres Gemma, sempre tens un art per a fer pastissos... Jo aquest any tambe he fet la mona, de fet ho he posat al bloc que he tingut abandonat aquest mes (http://cuinayanki.blogspot.com). L'he fet de trufa perque aquests americans ja sabeu que els hi encanta, contra mes xocolatos millor!

En fi, espero que hagueu passat tots una bona Setmana Santa. Nosaltres aqui de festa res de res... Nomes conillets de Pasqua sota zero de temperatura. Quin fred que fa a Pittsburgh! Per Deu!

Per cert Gemma, aviat penjare una de postres i galetes al bloc, i aviat espero enviar-te cuatre o cinc receptes mes que estic a mig traduir dels amish. Alguna peticio en concret? (fruita, puddings, pastissos, galetes...?) ho dic per traduir-te unes abans que les altres.

Per cert, pregunta, algu sap si per aqui Catalunya-Espanya teniu el que seria "Corn-Meal" que es el que diriem la farina de la Polenta?

Un petonet
Eli

Pebbles ha dit...

Quina mona, i jo que no vaig tenir temps, amb els estudis, he anat de bòlit, tot just vaig fer un pa de pessic i para de contar. Però veien totes les propostes i probaré a veure si m'ensurto.

Per cert, per divendres cap problema, puc estar 20 minuts abans.

Anna de la Vila, a l'Estació de Sants tens la L5 (Blava) i pots baixar a Sagrada Familia, després pujes dos carrers i ja has arribat.
Espero que t'hagi ajudat.

Eva

Gemma ha dit...

Eva, volem que facis un blog per penjar totes aquestes delícies!!! I així explicaràs la recepta de la yema clara :) Fins divendres!

Gemma, no passa res si arribes just, ja avisaré a recepció. Fins divendres!

Ester, ens agradarà molt veure la Mona que has fet, tipus Sant Marc. Segur que boníssima :) Fins divendres!

Tx i Ke, sou els millors padrins :) Fins divendres!

Gracias Canela :)

Anna de la Vila, ànims amb les PACs :)
Metro des de Sants: Línia 5 (blava) sentit Horta. Heu de baixar a Sagrada Família (5 parades) i sortir a Provença amb Sardenya. Llavors heu de pujar dues illes per Sardenya i girar a l'esquerra (Còrsega) i caminar una illa més fins al Carrer Sicília. Espero que ho trobeu... Fins divendres!

Joan, no sabia que fossi al Marroc!! Quin viatge, eh?

Roser, moltes gràcies!

Marta, ja he vist les teves Mones, ben diferents que les d'aquí... però amb molt bona pinta!

Enric, la teva mona de trufa és espectacular!!! Fins divendres!

Olletadeverdures, el proper cop no dubtis en apuntar-te, eh?
Farem crònica segur :)

Nieves, encantada con tu visita!

Gracias Auro, viniendo de ti es un gran cumplido :)))

Eli, estic esperant aquesta recepta de postres :) I posats a demanar, una recepta amish de fruita seria genial... moltes gràcies! Crec que sí podem trobar farina de Polenta aquí Catalunya, jo no n'he comprat mai però em sona haver-ne vist a herboristeries...

Gemma ha dit...

Pebbles, ens hem creuat els comentaris :) Gràcies per contestar a l'Anna i fins divendres!

Beitxu ha dit...

Hola Gemma!

Porto molt de temps sense fer res x aki, només treballar! Aquest divendres no podre venir. Treballo fins les 19h. Ho sento molt! M'agradaria moltisim venir amb vosaltres. Molt xula la mona!! Felicitats ets un crac!!

Una abraçada.

-Bea-

Anònim ha dit...

Gràcies Gemma per preocupar-te'n tant de tot.
Ens veiem el divendres una estoneta abans, tots junts.
Petonets...

La cuina vermella ha dit...

Ens adherim a la campanya mobilitzadora: Volem que la Gemma de La cuina de Casa ens faci un curs de cuina!!!!
T'estimem.

La cuina vermella ha dit...

Ens adherim a la campanya mobilitzadora: Volem que la Gemma de La cuina de Casa ens faci un curs de cuina!!!!
T'estimem.

Caminar sin gluten ha dit...

¿podemos ser ahijados tuyos?, ya que con una "padrina" que prepara esas exquisitas y vistosas monas, no se podran quejar los ahijados.

También y ya puestos a pedir, poder disfrutar de esa preciosa masía, que se ve estupenda en la foto y donde seguro que disfrutasteis de lo lindo.

Y para terminar, es una pena que estemos algo lejos de esa preciosa ciudad de Barcelona, a la que hace años que nos vamos y eso que tenemos familia muy cerca de la calle Corcega. Sí, es una pena no poder estar con tan buena compañía en el "taller de cuina"... pasarlo bien, disfrutar, meter las manos en la masa y después contárnoslo.

Muchos besotes.

Ana y Víctor.

Gemma ha dit...

Bea, quin greu que no puguis venir... No esta be aixo de treballar tant :( Potser el proper cop... Saps d'algu que pugui aprofitar el teu lloc?

Maria, ens veiem divendres!

Cuina vermella, que soc una aficionada de pacotilla !

Ana y Victor, muchas gracias! La Roureda es una masia preciosa, la casa es muy antigua y el bosque esta muy cuidado... hemos pasado momentos muy felices en esta casa!
Espero pasarlo bien en el taller de cuina, ya contare los detalles :)

Anònim ha dit...

La mona molt xula!!!!! Les flors també es mengen!? M'agrada com l'has decorat! Petons!

Glòria ha dit...

Com sempre, ESPECTACULAR !. Aquest any nosaltres l'hem menjada feta pel pastisser del barri de tota la vida.

JO HA M'HE COMPRAT EL LLIBRE DEL DAVID LIENAS ! FINS DIVENDRES 28 !!

Anònim ha dit...

Ondia! lo del curs de cuina de la ma de la Gemma es una molt bona idea! Tindries molta parròquia!!

Anònim ha dit...

Aq. mona te una pinta Espectacular!!
I res millor q acabar el dia passajant per el Collsacabra!! Nosaltres de tant en tant, tmb hi fem alguan caminada per aqui!!
Disfruteu molt al curs amb en David Lienas, a veure si per el proxim q s'organitzi em puc escapar de la feina.
gemma(vic)

CESC ha dit...

Caram quina mona! Enhorabona des de Palma de Mallorca. No et pots imaginar quines coses més bones que estem menjant per ací! Besades

Anna ha dit...

És molt xula...les coses si són bones, no cal canviar-les!

Gemma ha dit...

Myriam, les flors són de sucre, es mengen però no tenen gaire gust, són per fer bonic :)

Glòria, les Mones artesanes fetes al forn o a la pastisseria de confiança són les més bones ;) Fins divendres!

Roser, m'estimo més organitzar la quedada, és més fàcil ;)

Gemma de Vic, teniu una comarca preciosa! El Collsacabra té racons fantàstics... A veure si a la propera quedada pots venir :)

Francesc, quina enveja poder fer ara les vacances! Hauràs d'explicar tot això que esteu tastant... Pots fer-me un favor? Si aneu a Valldemossa podràs investigar la recepta de la "coca de patata"?

Anna, tens raó, per això no he dubtat gens a repetir recepta :)

Anònim ha dit...

Corriendo me voy a ver como preparas la yema, que esa crema y yo nos llevamos fatal, ni thermomix, ni a mano, ni Cristo que lo fundó!!
Una mona preciosa, gemma.

Besitos

famalap ha dit...

Las monas preciosas!!! creo que nunca (aunque nunca debemos decir "nunca", juas!!) haré una mona de pascua...me parecen complicadísimas, sobre todo por la imaginación que hay que echarle. Además aquí en Galicia las monas son de chocolate, más complicadas aún...uf!!!

Pero así y todo, me quedo con esa masía!!!

Cuinagenerosa ha dit...

fins avui no havia vist la mona, és una mica tard però no puc deixar de dir-te, i no seré pas original, que t'ha quedat preciosa, la regularitat de la base, els guarniments, els colors, tot és al seu lloc, és original i divertida, i devia estar boníssima.
els pastissos del teu bloc sempre són una referència.
felicitats!