La recepta és de l'Eva Arguiñano i com que feia temps que no preparava cap recepta seva, em vaig decidir per aquesta. Tot i que la recepta de l’Eva està catalogada com a flam, a mi em sembla més un púding, ja que a dins porta les galetes anomenades “ametllats”. Els ametllats són les típiques galetes rodones i cruixents amb una ametlla sencera a sobre. Són boníssims! El púding el vaig fer tal i com explica l’enllaç a la recepta, però jo vaig necessitar el doble d’ametllats... Segurament vaig utilitzar un motlle més gran que el seu. També vaig preferir caramel·litzar el motlle enlloc de posar-hi mantega, em va semblar que quedava més bé amb un púding. La resta de la recepta és idèntica a la seva.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 8 persones)
- 750ml de llet
- 6 ous
- 4 cullerades de sucre
- 1 cullerada de maizena
- 4 cullerades de rom
- 1 culleradeta de vainilla en pols
- 4 plàtans
- 150g d’ametllats
- Caramel líquid
Preparació:
Barrejar el sucre i la maizena. Afegir el rom i barrejar. A part, batre els ous i barrejar amb la mescla anterior. Afegir la vainilla i la llet una mica calenta.
Caramel·litzar un motlle de PlumCake i omplir-lo alternant capes d’ametllat i plàtan a rodanxes (3 capes de cada). Abocar per sobre la crema i deixar reposar una estona per tal que els ametllats s’impregnin bé.
Coure al bany Maria al forn durant 1 hora a 170º. Servir ben fresquet de la nevera.
Bon profit!
8 comentaris:
Qué pinta tan fabulosa!!
Con lo que me gustan los flanes y pudding, éste de plátano que nunca lo he probado, promete ser delicioso!!. Mi próximo pudding-flan, será éste. Y no creo que tarde mucho en ponerme manos a la obra...
Hola Marisa! Como la receta lleva maizena... será fácil adaptarla a los "sin gluten". Sólo habrá que poner almendrados para celíacos y ¡ya está! :)
gemma,es que te surt tot tan bé,tens unas mans per els postres,que mes voldria lEva Arguiñano,un petó.
nyam!!! umm, diria que a casa no agrada gaire el púding (no n'he fet mai), però a mi aquest em fa una bona pinta.... o sigui que em sembla que el faré un dia igualment. I si no els agrada, ja me'l mejaré jo xD
El púding estava boníssim, i el plàtan és un un ingredient molt ben trobat per als postres, penso, ja que és molt dolç i cremós. IDEAL!
A mi el plàtan tal qual no m'agrada gaire... El trobo massa sec i dolç. Però cuinat dins unes postres m'encanta: en gelat, pastís, batut...
Hola Gemma,
Soc la Imma, et vaig deixar un comentari a l'apartat del Brownie -per cert, el vaig fer i em va sortir per llepar-se els dits. Gràcies-.
Ara vull fer el Púding, i tinc un dubte: els atmetllats, els tritures per posar-los per capes amb el plàtan?
I una altra cosa, he vist que t'han regalat el teu llibre de receptes... Has pensat en publicar-lo? Considero que val molt la pena.
Bé, si t'ho repensessis, vull que sàpigues que em quedaria 3.
Hola Imma!
No cal triturar els ametllats: els poses un al costat de l'altre formant una capa i per sobre una capa de platan a rodanxes, també sense triturar. Espero que et quedi bo :)
Gràcies per la demanda del receptari :) Anima molt saber que interessa a tanta gent!
Publica un comentari a l'entrada