diumenge, de juny 03, 2007

Clafoutis de Nespres

Aprofitant que els meus pares encara tenen nespres, ahir vaig fer aquest pastís tan fàcil:




El clafoutis és un pastís típic de França i es pot fer amb tota mena de fruita. El més comú és el de cireres, però aquest de nespres ha quedat boníssim! Aquest pastís es menja una mica tebi i com més melosa queda la crema, millor. Es serveix a taula directament dins el motlle i empolsat amb una mica de sucre en pols. Pel motlle, jo he utilitzat unes plates individuals de canelons, però han quedat unes racions massa grans...

Com sempre passa en les receptes tradicionals casolanes, les proporcions dels ingredients poden variar una mica, en funció de si es vol un pastís més quallat o més líquid... La quantitat de sucre dependrà de la dolçor de la fruita.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 5 persones)

  • 250g de nespres (pelats i sense pinyols)
  • 2 ous
  • 150ml de llet
  • 100ml de nata líquida
  • 100g de farina
  • 100g de sucre
  • Sucre en pols
  • 1 cullerada de licor de préssec (opcional)
  • Essència d’ametlla (opcional)

Preparació:

Untar un motlle amb mantega i farina i repartir la fruita dins el motlle. Fer la crema triturant amb el túrmix tots els ingredients, abocar-la sobre la fruita i coure-ho a 200º durant 25 minuts. Servir tebi empolsat amb sucre en pols.

Bon profit!

11 comentaris:

Doña Col ha dit...

En Aragón llamamos a los nísperos "TAPACULOS" Jejeje
La verdad es que tiene una pinta estupenda.
Por cierto, han nominado para hacer un meme sobre mi-misma y te he nominado ¿tienes el factor x?

Elena ha dit...

Que senzilla que sembla i que bona pinta que té.M'agrada molt. Segur que la faig.es pot fer en altra fruita?

Gemma ha dit...

Doña Col, ¡je, je, je! ¿TAPACULOS? Me imagino por qué :))
Sobre el meme, creo que no voy a participar... Pero gracias por penar en mi :))

Elena, és molt senzilla! Es pot fer amb qualsevol fruita que es pugui coure (cireres, poma, pressec, pera...) però no amb fruites que canvien el gust quan es couen (kiwi, maduixa, pinya...).
Prova-ho, ja veuràs que és molt fàcil i queda boníssima!

Margarita ha dit...

Sabes, he creado un doc. de word donde voy pegando -en castellano- recetas tan sencillas y con tan buena pinta como esta :))

Anònim ha dit...

Hola! M'encanta el teu blog i aquest pastís sembla molt fàcil de fer. Em recorda el que es fa amb pomes i que també es menja tebi, Tatin. Es fa igual?

He provat de fer algunes de les teves postres, i m'han sortit prou bé. El que passa és que, per "cremar-les" no em veig amb cor d'escalar,com tu!

Concepció

Gemma ha dit...

Hola Margarida, me alegro que te gusten las recetas y que puedas tenerlas en castellano ;-) Esta receta es fácil, fácil!

Concepció, per cremar-les també pots fer altres coses :) Que això d'escalar no és gaire comú!
La Tatin es fa diferent: es prepara un almívar amb la fruita i després es tapa amb pasta de full. Es posa dins el forn i quan està cuit se li dóna la volta. Queda boníssim! M'has donat una idea per algun dia d'aquests... fa molt temps que no en faig.

Anònim ha dit...

Hola Gemma
Ja feia dies que no feia un cop d'ull al blogg. Ummm quines coses més bones que hi ha!!! Ara que he acabat les PACs en provaré alguna. Potser aquesta de nespres...
Una consulta 1er poses la fruita i després la cobreixes amb la crema??? Com és que a la foto els nespres estan a dalt?
gràcies
Mima

Gemma ha dit...

Hola Mima, primer poses la fruita i per sobre la crema. Però com que la crema és més densa, s'acaba ficant per sota la fruita i per això els nespres queden a dalt...

Anònim ha dit...

hehehe ... elemental, oi? Però és que els nespres estan tan ben colocadests...
Gràcies

Mima

Anònim ha dit...

Hola Gemma, aquest cap de setmana ha caigut el clafoutis pero de cireres, boníssim i facililicim. D'aquestes receptes que m'agraden a mi, i per si fos poca cosa n'han caigut dos ;P. Gràcies per compartir les receptes amb nosaltres. Àngels

Gemma ha dit...

Me n'alegro!