dissabte, de maig 26, 2007

Delícia de Maduixa

Ara que les maduixes són tan bones, he fet un pastís de maduixa i mascarpone molt fi:



El dimarts passat vam anar a sopar a Castellar a casa l’Anna i el Jaume. Feia dies que no ens vèiem i teníem moltes coses per explicar-nos. Ens van estar ensenyant les fotos del seu últim viatge a le Périgord, d’on ens van portar un paté deliciós. L’Anna fa unes fotos espectaculars i vam passar una vetllada molt agradable. Ho hem de repetir amb tota la colla, eh?

Per postres, com que el Jaume no és gaire llaminer però li agrada molt el formatge, vaig pensar que aquest pastís seria molt adequat: no és gaire dolç i el mascarpone li dóna un toc de formatge que lliga molt bé amb les maduixes. Per acompanyar el pastís, vaig fer un colís de maduixa ben dolç pels més llaminers.

La recepta del pastís la vaig treure de La Maleta de Boston, però he fet alguns canvis tan en els ingredients com en la recepta, ja que en aquest blog està escrita per fer amb Thermomix.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

  • 250g de mascarpone
  • 100ml de llet condensada
  • 250ml de llet sencera
  • 350ml de maduixes (triturades i colades)
  • 2 sobres de quallada Royal
  • 50g de sucre

Preparació:

Barrejar bé tots els ingredients. Posar-ho en un cassó al foc i escalfar sense que arribi a bullir (uns 90º) remenant bé perquè no s’enganxi, com si féssim xocolata desfeta. Abocar-ho dins un motlle de silicona i deixar a la nevera fins que qualli. És millor fer-la el dia abans. Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.

Bon profit!

9 comentaris:

Boston1955 ha dit...

Hola Gema, celebro que t'hagi agradat i molt bona la preparació convencional. Animat a probar les de tres gustos o sabore con la tinc, recorda molt els gelats de tall.
Una abrçada.

Elena ha dit...

Gemma ya tenia ganas de veure la teva versio,m´agrada molt,gracies guapisima.

Margarita ha dit...

Que agradecida estoy a tu traductor que me ayuda a entender lo fácil y rica que tiene que estar tu delicia de fresas ;-)

Anònim ha dit...

Hola Gemma, aquest cap de setmana vaig anar a comprar el motllo de plum cake. He anat a SPLASH, una mena de "tot a 100", però super gran. Teniem motllos de silicona de varies formes a 2,50€ d'oferta. Una ganga tu!!. Jo en vaig comprar 4. El meu de cake té una capacitat de 1,3 litres, crec que m'anirà be. A Manresa n'hi ha un i al carrer de la Maquinista (BCN)n'hi ha un altre, per si t'interessa. El puding fred de maduixes un 10. (Àngels)

Gemma ha dit...

Boston, també la tinc als pendents ;)

Elena, anima't a provar la versió amb maduixes, està boníssima!

Margarida, me alegro que te sea útil el traductor ;)

Àngels, quina feinada estrenar tots aquests motlles nous :) A mi els motlles me'ls regalen, com que saben que els faré servir... és un regal que t´èxit segur!
M'alegro que el púding fred et quedés bé!

Anònim ha dit...

Ostres, he fet el pastís de maduixa i trobo que té gust de Petit-suisse; i aquesta textura tant de puré (com del petit-suisse) em fa una mica d'angúnia.... (em ve de família, me mare no pot menjar ni iogurts, per la textura de puré). Sóc jo que he fet la recepta malament, o realment aquesta és la textura que ha de tenir? L'he fet aquest migdia, pot ser que encara no hagi quallat del tot?

Ara que hi penso, no havia tastat mai la quallada. La quallada en sí té aquesta textura?

De tota manera, el teu pastís té molt més bona pinta q el meu (no l'he penjat al bloc, ni tan sols n'he fet foto, pq no ha quedat gaire maco... ¬¬)
i segur q és boníssim!

(quant de rotllo que tinc xD)

Gemma ha dit...

Hola Sílvia! Queda una textura molt cremosa. A mi m'encanta! Clar que tot són gustos... I això que la recepta original porta mig llet i mig nata... encara deu quedar més cremós...
L'has tasta ja? Segur que era boníssim!

Anònim ha dit...

Buenasss,

Aqui el Jordi de Nantes.
Postre executat aquest cap de setmana. Un exit clamoros !.
Pero com que som del genere llaminer, vaig fer el coulis de la recepte "Panna Cotta amb Salsa de Maduixes" canviant l'aigua per llet condensada per que fos més dolç.

Apa-li enteniment i fins aviat

Jordi

Gemma ha dit...

Jordi, m'alegro que us agradés :)
Ei, m'apunto la idea del coulis amb llet condensada enlloc de l'aigua... ha de ser un autèntic vici!