dilluns, de maig 14, 2007

Carquinyolis

Avui la recepta va de carquinyolis. Hem passat tres dies a Montblanc veient carquinyolis a totes les pastisseries i me n’han fet venir ganes.




Aprofitant que teníem tres dies de festa, hem anat a passar-los a Montblanc. Aquest poble està situat estratègicament al peu de la Serra de Prades i ens ha servit de camp base per anar a escalar a Mont-ral i a la Mussara. Ens hem allotjat a uns apartaments molt agradables que ja teníem ullats, al damunt d’una gelateria propietat dels mateixos amos. Ja us podeu imaginar quins gelats hem pres cada nit com a premi a l’esforç de l’escalada!



Els carquinyolis són una pasta seca a base d’ametlla típica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis són els més bons... Suposo que cada poble deu dir el mateix!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 100g d'ametlles crues (amb pell)
  • 150g de farina
  • 100g de sucre
  • 1 ou
  • Ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Canyella en pols
  • 1 rajolí de vermut (opcional)

Preparació:

Barrejar amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Afegir les ametlles i fer dues tires llargues d’uns 3cm d’ample per 1cm d’alçada. Posar-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pintar-les amb ou batut. Coure-ho al forn a 180º uns 25 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Bon profit!

12 comentaris:

Elena ha dit...

que bons,no crec que de tots els que has vist aquets dies,es puguin comparar amb els teus,es veuen genials,l´apartament molt xulo.
un petó maca.

Mar Calpena ha dit...

Ah! Us odio! Tota la vida intentant esquivar les receptes de carquinyolis (podrien desembocar en un problema d'adicció) que vosaltres no només la poseu sinó que a sobre l'adorneu amb unes fotos que fan venir ganer de llepar la pantalla. Malvats!

Gemma ha dit...

M'encanten els carquinyolis! Mar, entenc que et provoquin addicció :)
Elena, els apartaments eren fantàstics, en ple casc antic de Montblanc i amb vistes sobre Santa Maria... Però el millor de tot, els gelats de la Xixonenca de sota!

flop! - Ivan Rodriguez ha dit...

Mare meva! m'ha encantat el teu blog!
m'ho menjaria tot, de debo. moltes felicitats!
Ja et dic que hi tornare i si m'hi poso amb alguna, ja informare que tal ha anat.
Salut!

http://socflop.blogspot.com

Unknown ha dit...

Esta la hago... hace tiempo que quería esta receta... y, viniendo de quien viene, doy por supuesto que saldrá magnífica ;-)

Boing, boing....

Un saludo...

Anònim ha dit...

Bones companys!
us felicito per aquestes ganes de fer receptes,publicar-les, i aquesta manera d'aprofitar els dies festius combinant la muntanya ,amb la gastronomia i el bon rotllo.
moltes gràcies per la referència als "bussines".
i que seguiu disfrutant de la vida!

em va agradar trobar-me una nota damunt la taula...
una salutació cordial. ens veiem!

Gemma ha dit...

Flop, gràcies! Aviam si proves alguna recepta, que són molt fàcils :)

Delokos, vaya pelota estás hecho :)

Hola David! Ja veig que el Pol ha fet de les seves :) El bon rotllo és el més important de tot! I la referència al "business", encantats, l'apartament és genial i vam estar-hi molt bé. I els gelats gratis encara millor :))) Segur que tornarem!

Doña Col ha dit...

Mi padre va a dar palmas con las orejas!!! le encantan...

Unknown ha dit...

Hola,jo no sóc gaire bona a la cuina i m'ha semblat una recepta per a mi, per`o m'ha quedat com una pastareta enganxosa!

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, buscant imatges de carquinyolis he trobat, com no, la teva recepta, i l'hi enviaré a la margarida d'Acibecheria, perquè n'ha publicat uns amb el nom de cantuccini que diu que són originaris de la toscana i són ben iguals que els nostres carquinyolis.

Gemma ha dit...

Manel, estic encantada que li passis la recepta a la Margarida! Tens raó que s'assemblen molt els cantuccini i els carquinyolis...

hugo der knabe ha dit...

Muy Bueno tu BLOG,gracias por compartir tu impecable trabajo,me gusta porque es ameno y profesional a la vez,Felicitaciones!