dijous, d’abril 05, 2007

Crema de Taronja amb Xocolata

Ahir vam tenir convidats a sopar i de postres vaig preparar una crema de taronja:



La recepta fa temps que voltava per casa, retallada d’alguna revista, i ja era hora que la provés! És fàcil i molt pràctica perquè es pot preparar el dia abans. Queda amb un gust i una textura semblant a un flam de taronja, però la xocolata domina molt i camufla el gust de la taronja. Si el tornés a fer, hi posaria un rajolí de Cointreau, per potenciar el sabor de la taronja.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 5 o 6 persones)

  • 600ml de suc de taronja
  • 6 ous
  • 100g de sucre
  • 100g de xocolata de postres
  • 100ml de nata líquida
  • 25g de mantega
  • Caramel líquid

Preparació:

Batre els ous, el suc i el sucre. Repartir-ho pels motlles individuals untats amb caramel líquid. Coure-ho al bany Maria al forn a 180º durant 45 minuts. Deixar refredar.
Escalfar al microones la nata líquida, afegir la xocolata trossejada i la mantega i barrejar bé fins obtenir una crema homogènia. Repartir sobre els motlles i deixar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

¿El topping de arriba es chocolate blanco?
Jose

Gemma ha dit...

Hola Jose!
Sí es chocolate blanco. Lo fundí en el microondas y con una cuchara lo puse para adornar...

Anònim ha dit...

Senzillament fantàstic!!
Una emergència. Què tinc a casa? Taronges i poca cosa més. No tinc temps. Què faig?
Ràpid, fàcil i "resultón".
Però com que no sabia si els meus motlles soportarien el forn i no tenia temps de fer provatures, vaig utilitzar les flameres i vaig fer-ne una versió invertida, o sia, la xocolata va quedar baix. Et faig fer cas i vaig animar la xocolata amb una mica de Cointreau.
Vaig quedar com una reina, com la reina del mambo.
Moltes gràcies!!
Per cert, quin tipus de motlles utilitzes?
Petons,
Mar

Gemma ha dit...

Hola Mar, m'alegro que t'hagi quedat be :)
En aquest cas vaig utilitzar uns bols de ceramica individuals, pero la teva idea de les flameres tambe es molt bona!

Enkeli ha dit...

Hola Gemma!
Després d'haver intentat aquesta tarda seguir la teva recepta de la crema de taronja i xocolata i veure el resultat em ve el dubte de si dels 6 ous només s'havia d'utilitzar els rovells... o no dec haver fet bé això del bany maria... ostres, es que te'n enriuràs molt, jeje m'han sortit gairebé ous ferrats :____( però clar amb el suc ha quedat ben líquid, una cosa rara, rara. El gust és bó però no era la textura esperada ni molt menys... amb lo fàcil que eren els melindros i vaig i escolleixo la recepta més difícil!