divendres, d’abril 20, 2007

Borratxos d’Aprofitament

Tenia uns “sobaos” integrals a punt de caducar i, com que tots sols són una mica secs, n’he fet un invent per berenar. Uns borratxos d’aprofitament improvisats:


He obert la nevera i he fet neteja de divendres: un cul de melmelada de maduixa, sobres d’ou filat de la mona, una mica de licor d’anís... I en un moment he preparat un berenar de divendres per celebrar que comença el cap de setmana!

Els ingredients per acompanyar els borratxos són en funció de les sobres que tingueu per la nevera: nata muntada, natilles, iogurts, fruita en almívar... És com l’arròs dels dijous, però en versió dolça ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • “Sobaos”
  • Melmelada
  • 100g de sucre
  • 100ml d’aigua
  • Licor
  • Ou filat

Preparació:

Fer un almívar bullint l’aigua i el sucre. Fora del foc, afegir el licor (generós) i emborratxar els “sobaos” tallats a daus. Han de quedar xops com una esponja. Untar la meitat dels daus amb melmelada i cobrir-los amb un altre dau. Opcionalment, espolsar una mica de sucre per sobre i cremar amb un bufador. Decorar amb ou filat o amb el que es vulgui.

Bon profit!

7 comentaris:

Elena ha dit...

gemma,que chulada,esta molt bé,gracies per lo que fas.

Gemma ha dit...

Hola Elena!
De chulada res de res... :-) Només vaig aprofitar sobres abans no se'm fessin malbé!

Mariana ha dit...

Hola Gemma, és la primera vegada que t'envio un comentari,però cada setmana miro el teu blog perquè m'agrada molt totes les coses que fas. La reposteria és la meva gran pasió,si més no, no puc fent massa a causa que de seguida m'engreixo.
Ahir vaig fer el flam de pinya i l'he trobat molt bo,no obstant m'ha passat que la capa de la pinya no m'ha quedat prou enganxada amb el flam. ¿Com ho he de fer perquè no hem passi això.
Moltes gràcies.

Gemma ha dit...

Hola mariana!
A mi tampoc em van quedar enganxades. Calia vigilar una mica a l'hora de servir... no crec que hi hagi cap truco perque quedin enganxades :-(

Unknown ha dit...

Je, je... eres genial...

Un saludo...

Gemma ha dit...

¿Genial? ¿Por qué? Supongo que porque, como buena catalana, soy muy aprovechadora :-)))

Montse ha dit...

Hola Gemma, avui he descobert el teu blog, m'ha agradat molt.
Espero que pugui treure molt de profit, M'agrada molt la cuina.
Una abraçada

Montse