dimarts, d’abril 24, 2007

Baklava

Al sopar setmanal d’aquest vespre a casa els pares portaré aquestes postres:




Fa uns dies l’Elena em va deixar un comentari al meu blog i xafardejant el seu blog vaig retrobar aquestes postres típiques àrabs que sempre havia volgut provar... Doncs avui ha arribat el moment!

Com sempre, he adaptat la recepta als meus gustos i als ingredients que tenia per casa: l’original es fa amb festucs i no porta cabell d’àngel. Us deixo un enllaç a la seva recepta, però aquí l’escric tal i com l’he fet jo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 10 làmines de pasta filo
  • 50g de mantega fosa
  • 200g d’ametlles torrades trossejades
  • 4 cullerades de cabell d’àngel
  • 1 branca de canyella
  • 100g de sucre
  • 50ml d’aigua
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 cullerada d’aigua d’azahar

Preparació:

Untar el fons d’un motlle amb mantega i estendre una làmina de pasta filo. Untar-la amb mantega i posar una segona capa. Repetir el procés fins a posar 4 capes. Repartir per sobre 2 cullerades de cabell d’àngel i 100g d’ametlles. Com abans, posar 3 capes més de pasta filo, escampar la resta de cabell d’àngel i d’ametlles i acabar amb 3 capes més de pasta filo. Abans d’untar l’última capa amb mantega, tallar la massa fent talls a la mida que es vulgui menjar (i, si cal, tallar els sobrants del voltant). Untar amb mantega l’última capa i coure al forn a 180º durant 40 minuts. Mentrestant, preparar un almívar espès amb l’aigua, el sucre, la canyella, el suc de llimona i l’aigua d’azahar (ha de bullir uns 10 minuts). Treure la baklava del forn i, encara calenta, regar-la amb l’almívar. Deixar refredar i servir.

Bon profit!

10 comentaris:

Elena ha dit...

´m´agrada moltisim con t´ha quedad, sabía que li donarías el teu toc,espero que us agradin, un petó

Elena ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola, Gemma

Dues qüestions:

1)On es compra l'aigua d'azahar?.

2)Dius que s'ha de coure 40 minuts al forn?. Encara que la pasta filo sigui molt prima i que es cogui molt aviat?

Glòria

Gemma ha dit...

Hola Glòria!

1) L'aigua d'azahar la venen als súpers a l'apartat de pastisseria, junt amb les gelatines, llevats, vainilla... La meva és de la marca Vahine.

2) Llegint la recepta, a mi també em va semblar molt temps... Per això vaig estar vigilant el forn per tal que no es cremés. I va tardar 40 minuts de rellotge a daurar-se, segur! (amb el forn ja calent, eh?)

Anònim ha dit...

El cert és que fa molt bon gust d'ametlles i és dolcet, dolcet... un encert! Ara bé: atipa força! Ideal per a un matí amb previsió de força feina, o abans d'una excursió ;D

Anònim ha dit...

Hola Gemma
he descobert el teu bloc a traves de la UOC i he de dir que m'encanta!!! Soc força llaminera i des de ben petita m'ha agradat fer pastíssos, galetes i demés... De ben segur que et visitaré sovint. Molta sort

Mima
P.S Per cert, on compres aquestes safates tan xules?

Gemma ha dit...

Hola Mima!
Moltes gràcies pel comentari! Aviam si t'animes a fer alguna recepta...
Les safates les compro a una botiga de Sabadell on venen material de paper: plats, gots, coberts, estovalles, motlles, capses, safates... També venen material de festes: espelmes, disfresses i garlandes per adornar. Suposo que en pots trobar a qualsevol botiga d'aquest estil.

Anònim ha dit...

Hola, Gemma, he descobert el teu blog cercant una recepta. La cuina és una de les meves passions. Jo també publico receptes meves, que m'encanta compartir, a través de
la web
www.portula.net

A la secció BOJOS PER LA CUINA...AMB PALADAR FELIÇ pots trobar receptes, especialment de Mallorca, d'on som jo.

L'enhorabona pel teu blog.És fantàstic.

Maria Antònia

Unknown ha dit...

Eiii gemma! Quin blog més xulo que tens, però has de vigilar amb el rellotge per que passa el temps volant mirant aquestes receptes. I mirar-les abans de dinar fa un ruc ruc a la panxa que no vegis.
Alé alé i segueixis endolcint-nos d'aquesta manera.
Ah, records del Robert de Català

Gemma ha dit...

Hola Pere! Com va la vida?
Veig que encara fas curses, oi?
A veure si t'animes a provar alguna d'aquestes receptes i et treus el ruc ruc de la panxa.
Records al Robert.
I encara hi ha el Toni d'Història? Dóna-li records :)