dimarts, de febrer 27, 2007

Mousse de Poma

Avui inauguro el nou apartat “la recepta del mes" de la revista Descobrir Cuina


Des que em van regalar la subscripció a aquesta revista, tinc ganes de triar una recepta de cada mes per fer-la i penjar-la al blog. Fins ara, per diferents motius, encara no ho havia pogut fer... De manera que començo ara, el mes de febrer, abans no se m’acabi la subscripció i ja no hi sigui a temps... A veure si els propers mesos continuo amb aquesta proposta :-)

He introduït alguns canvis a la recepta original en les quantitats, en els ingredients i en la base de la mousse: he substituït l’aigua i el suc de llimona per suc de poma; he fet la meitat de quantitat (m’han sortit 4 racions generoses) i he posat una base de galetes esmicolades. La recepta l’escric tal i com l’he feta jo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

  • 200ml de nata per muntar
  • 50g de sucre
  • 350ml de suc de poma
  • 4 fulles de gelatina
  • 200g de poma verda ratllada
  • 10 galetes maria i un rajolí de llet (opcional)

Preparació:

Si es fa la base, esmicolar les galetes, afegir un rajolí de llet i barrejar fins que quedi una massa homogènia i compacta. Repartir bé per la base de tots els motlles.
Posar en remull la gelatina amb aigua freda. Escalfar al microones una part del suc i dissoldre-hi la gelatina. Barrejar la resta del suc amb el sucre. Afegir-hi la gelatina fosa i barrejar bé. Afegir la poma ratllada. Incorporar amb suavitat la nata muntada i repartir-ho pels motlles. Reservar a la nevera fins que qualli. Desemmotllar i decorar amb una mica de coulis de gerds.

Bon profit!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre, una temptació.

Dues qüestions:

1) No cal posar la poma en suc de llimona?. No es torna negra?.

2) Quins motlles has fet servir, així individuals, per poder desemmotllar fàcilment la mousse?. Has fet servir aros?

Gràcies

Glòria

Gemma ha dit...

Hola Glòria!
Estic d'acord: una temptació! :-)

Si ratlles la poma a l´últim moment no té temps d'oxidar-se... No cal posar-hi llimona.

Sí que he utilitzat aros pels motlles. Per això vaig fer la base de galetes... Em semblava que així s'aguantaria més bé. Però crec que també aniria bé sense. La mousse, un cop quallada, es desemmotlla molt fàcilment.

Anònim ha dit...

alguien sabe que es midó

Gemma ha dit...

Hola anónimo!

El midó és el "almidon". Puede sustituirse por Maizena.

Anònim ha dit...

Nyam, quina bona pinta! Aquesta també l'haig de provar ^^

Umm, una pregunta que fa temps que em faig: on puc comprar motllos d'aquests rodons tan xulos? O aros, o el que sigui... Els compres en alguna botiga especialitzada? Jo, a les botigues normals i corrents, el màxim que hi he pogut comprar són motlles de silicona per a muffins/magdalenes grans...

Gemma ha dit...

Hola Sílvia!
Els pots trobar en una botiga que venguin utensilis de cuina. No és gaire difícil de trobar-ne... On vius?

Anònim ha dit...

hOLA! Ja sé que la recepta està molt ben explicada, però per persones principiantes/afecionades com jo, només volia comentar que la poma ha d'estar el màxim de ratllada possible, és a dir molt esmicolada perquè al no haver-hi cocció la poma no pateix cap transformació i es queda tal qual la poses a la nevera.

La presentació em va quedar fatal (no es va lligar, tot es desfeia) però de gust molt bo! També ho vaig fer amb un motllo molt gran i crec que amb motlles individuals ha de quedar més ben presentat.

La propera vegada em sortirà millor. MERCI GEMMA!

Adéu!