dilluns, d’abril 19, 2010

Caramels de nous decoratius


Aquesta és la meva participació al HEMC del mes d’abril, unes nous amb caramel ideals per decorar. Amb aquesta proposta podreu convertir unes postres senzilles en un plat de festa, gairebé una obra d’art:




Aquest mes Chyntia, del blog Aroma de mi cocina, ha triat com a tema principal les nous i els fruits secs en general. La quantitat de receptes dolces amb aquest ingredient és molt gran, però en canvi jo us proposo un joc visual enlloc d’una clàssica recepta. Amb una nou d’aquestes podreu decorar unes postres de luxe que ben segur arrencaran els ohhhhhs dels convidats. Però sobretot, no expliqueu que és tan fàcil de fer, eh? ;)

hemc #43 - nueces

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· Nous
· Caramels

Preparació:

Posar els caramels separats sobre una plata de forn coberta amb paper sulfuritzat. Introduir-los al forn a 180º uns minuts fins que es fonguin. Amb compte, agafar una nou i cobrir-la amb el caramel, separant-la a poc a poc de la safata per tal de formar el fil de decoració.

Bon profit!

74 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Unes llàgrimes de caramel impressionants i bones! un gran idea per acabar un bon àpat o com bé dius per dcorar uns pastissos!!! Petons.

Karolina cookiss ha dit...

guuuaaauu gemma!! como haces los colores del caramelo??, una chulada!! fuchiquitos ;*

Sonia ha dit...

Ostres....sense paraules!!!

Una abraçada,

Neus Garcia ha dit...

molt divertida la proposta i molt maca!!! Me l'apunto per si algun dia s'ha de decorar algun postre de manera molt molt molt original! Enhorabona!

Alfons ha dit...

bona pensada!! i d'un gran impacte visual....

Marina ha dit...

Gemma, hola guapa,
Ben bé que és una obra d'art, espectacular! :)
Gràcies per comaprtir aquesta idea fantàstica ;)

Petons,
Marina

mercè ha dit...

FAN-TÀS-TIC!!!,quina presentació més original!aquestes idees fan d'un àpat una festa,m'ho apunto!a reveure gemma.

Unknown ha dit...

He flipat, primer ho he mirat dient que és aixó? i després he babejat una mica pensant... dins de la meva boca....
Muas!

Anònim ha dit...

Una altra que està fiplant en colors!!!! M'has impressionat Gemma. Genial! Fantàstic! Senzill! Què volem més!
Felicitats Gemma!

Maduixa ha dit...

Hola Gemma! quina idea més bona fer-ho amb carmels de colors!! Els hi dona un toc més informal i com de festa. M'ha agradat moltissim. :-)

unpetó ben fort, bonica.

Núria ha dit...

Moooooolt original!!!!
petons

Eva Flores ha dit...

espectacular! m'he quedat bocabadada amb el que es pot fer amb uns caramels i unes nous.
pt!

dolorss ha dit...

Original, espectacular, excel.lent, bonissim, i a mes ... senzill.
Visca la Gemma!!!

Assur ha dit...

Òndia, "Senyu"!, fins i tot un manasses com jo s'atreveix a provar de fer-ho!

Ah!, i no pateixis: No ho direm a ningú que és tan fàcil de fer! ;)

Gemma ha dit...

Parella vermella, m'encanta el nom de llàgrimes de caramel que li heu posat, li escau molt bé!

Karolina, es uy sencillo, solo tienes que usar caramelos de colores con distintos sabores ;)

Sònia i Neus, és mot fàcil de fer i molt orignial... per sorprendre de veritat ;)

Alfons i Marina, és més un joc visual que una recepta, oi? Una decoració senzilla per acabar unes postres d'un dia especial.

Mercè i Gemma, al principi no saps ben bé què és... però la veritat és que és molt fàcil de fer i ajuden donar color al plat.

Gemma i Maduixa, ja és ben bé això, un festival de colors ;)

Núria, Eva i Dolors, més senzill i original impossible, oi?

Gemma ha dit...

Enric, segur que et quedaria perfecte! I sí... prohibit dir que és tan fàcil, ja saps que això sempre ens ho diu la Mireia ;)
Per cert, has vist el meu comentari a la teva recomanació de Sant Jordi? Snif snif...

starbase ha dit...

Són ben maques i espectaculars. És una gran pensada que pot anar bé per a alguna festa on vols impressionar i somriure.

Anònim ha dit...

Semblen estalagmites!
M'agraden i tenen moltes possibilitats.
Gràcies per la recepta.
Rosa.

Carmen ha dit...

Una meravella, queda molt impactant, jo faig unes semblants amb avellanes.
Petonets

Ruben ha dit...

Un cop més, t'has superat!

Per cert, compte amb els dits, que això crema de debò!

MaryLou ha dit...

Molt original i divertit!!!!!
Petonets

ana ha dit...

Oh!! Que chulo!!! m'encanta!! Per decorar es ideal, tot tipus de postres!!! Molt b!! Petons!

la gemmota ha dit...

òstres! quina xulada! no penso dir a ningú el secret...shtsht!
Gràcies per compartir-ho!

Mercè ha dit...

Gemma, quina bona idea!! Ideal per donar color i alçada a un pastís. ;)
Però jo tinc aquí una pregunta de riscos laborals :p, quan agafes la nou i la cobreixese amb el caramel i la separes de la safata... imagino que no ho fas amb els dits o et cremaries, no?
Petons!

Laura, de merienda-cena ha dit...

Amb dos ingredients surt això??? M'hi apunto! ;)
Una abraçada.

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma
Mes sencill no pot ser i queda precios!
Un café,estos caramels i els amics: Tertúlia perfecta.
Besets

Unknown ha dit...

Ostres que bonic i que fàcil!!! Apart que segur que queda boníssim!!!! Mil gràcies pel "dato". Mil petons

Glòria ha dit...

Quina cosa més curiosa. I es pot manipular bé el caramel desfet?, no s'enganxa?

El cullerot Festuc ha dit...

Que bonic que queda amb aquests colors!!! Genial la idea!!!
Petunets,
Eva.

Cristina ha dit...

T'ha quedat molt maco i original!! Amb quin tipus de caramels ho fas? Jo en tinc tonelades de Sant Medir que acabo tirant i potser els podria aprofitar.

Pol Cruells ha dit...

Super espectacular! quina traça! bona composició!

Maria ha dit...

Molt bona idea com a decoració Gemma!! Apuntat er fer un postre espectacular!!
Petonets

Maria Dolores ha dit...

Que original i que bonic queda.

Fem un mos ha dit...

Molt original i espectacular, ha de quedar de meravella per decorar
Petons

Maria José ha dit...

Nena! quina pinta més bonica i divertida!!! jejejeje Molt "xulo"... petons!!!!!!

Xiela ha dit...

Bon deu!!! Gemma que xulo, i si es molt sencill de fer, i natros chitón, o mut a la gabia, jeje.

Mima ha dit...

Una Xulada, Sí senyor !!!
Ummm als que tenimimaginació ens acabes d'obrir un munt de possibilitats :O)
Ptons

Gemma ha dit...

Us animo a tots a provar-ho, és facil i vistós...

Carmen, la idea amb avellanes encara m'agrada més. M'ho apunto ;)

Mercè, jo ho vaig fer amb els dits, si esperes uns segons quan ho treus del forn ja no crema... Això sí, t'has d'afanyar perque de seguida es refreda i es solidifica. Però tornant a posar-ho al forn es desfà un altre cop, cap problema ;)

Glòria, el caramel el toques amb la nou, de manera que s'enganxa a la nou però no als dits... I vas estirant amb cuidado per tal que es formi el fil, fins que es refreda i queda solidificat.

Cristina, genial, amb aquests caramels et quedarà perfecte, poden ser caramels senzills i normals. I si en tens de colors diferents, encara millor. Fantàstic per acabar amb les sobres de Sant Medir, je jeje...

Judith ha dit...

Ohhhhh Gemma!!! Que originals i sencills de preparar, amb les anous deuen estar boníssims!

petons

Erika ha dit...

Me encantó esta presentación! Super original . Seguro que todos se quedan con la boca abierta!
CAriños

cocina con sabor ha dit...

Que original i bonic, m'encanta!

Una presentació fantàstica

Petons

No tot són postres ha dit...

ohhh! als convidats i ooooooohhhhhh als lectors del blog, això és el que ens suggereix aquesta presentació.
Molt bé, com sempre, Gemma!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Que original i que fàcil! I tant que n' hi ha per deixar bocabadats els convidats...

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma,
Això ja és lo + de lo superior!!
Una abraçada.

Margarida ha dit...

Si sembla que t'hagis passat hores a la cuina fent aquestes filigranes!!!!!
Són super originals! Mai vistes abans!
Un petó

Anna de Llepadits ha dit...

Hola Gemma,

Han quedat precioses!! sap greu menjar-les no?

Anna

maragda ha dit...

ohohohohohohohohohohohohohohoh!
ohohohohohohohohohohohohohohoh!
ohohohohohohohohohohohohohohoh!
M'he quedat encandilada i sense paraules.
Petons preciosa!

HAVE REAL PIES IN BARCELONA ha dit...

Qué divertits!! i quins colors!
Petons guapa
Nuria

Unknown ha dit...

Què maques i originals! i amb lo senzilla que és la preparació.
Fan molta presència.
petons!

Isabel ha dit...

Senzills i genials. En dolços es unica.......
ISABEL

Marta ha dit...

ESPECTACULAR!!!!

margot ha dit...

Me quedat embobada!!!
que maco Gemma.
Petons.

Pebbles ha dit...

Senzillament genials, com sempre fas amb els postres. Fàcils de fer i espectaculars.

Petonets!!

carmenpiva ha dit...

¡Qué sofisticado! haute cuisine? Nouvelle cuisine? "moderne" cuisine?
Bonito de verdad.
Un besín asturianín

SUSANNA ha dit...

HOLA GEMMA, GUAPA TU

ESPECTACULARS, SENSE PARAULES

PETONETS SUSANNA

Anònim ha dit...

quin art!!! cada dia em sorprèns més!!!! segur que aviat faràs alguna ESFESSSFERIFICCCACCIÓ (com ho diuen a Polònia! ;P) hehe!! Una abraçada!

José Ramón ha dit...

Felicidades por el Blog
Un saludo desde
PASTELERIA MUNDO DE FANTASIA

fimere ha dit...

magnifique
bonne soirée

Anniki ha dit...

Quina bona idea! Fàcil i molt visual la recepta. Que bona que ha de ser. Felicitats!

Anniki gastroadikt.blogspot.com

joana08 ha dit...

Se m'ha quedat una cara....
Quina imaginaciò que tens. En no res, lo que has arribat a fer.
Preciòs i bonísim.
Petonets wapa

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Et volia felicitar per aquest blog tan fantàstic i professional que has aconseguit fer.Imagino que ja deus cobrar i tot oi?????
Acabo de fer la coca de vidre i perdició!!!!Me n'he menjat pràcticament la meitat...Amb la il·lusió de com hauria quedat....
Tens un munt de receptes interessants per a fer,but...amb els 40 que ja tinc ja m'haig de cuidar i no tinc voluntat....
MOLTES GRACIES DE TOT COR PER COMPARTIR LES TEVES RECEPTES!!!!!!

365 sonrisas ha dit...

qué cosa más innovadora!!

Dani ha dit...

Me han encantado tus caramelos!
Buenisimos!
:D
Saludos y gracias!

ridente ha dit...

Unos bonitos caramelos y una presentación excelente.

Felices Reyes Magos.

Un abrazo.

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Hola, he dado con tu blog, otra vez y en este caso al verte en el blog de magia en mi cocina.
Me encanta tu post, es bueno y espero seguir pudiendo verte.
Un saludo-
cuatroespecias.blogspot.com

entre sartenes y cazos ha dit...

Preciosos caramelos

oli i vinagre ha dit...

QUina pasada!!! Són molt xulus!

Sóc nova en aquest món. Però t'asseguro que t'aniré visitant.
Et deixo el meu blog per si hi vols fer una ullada www.oli-vinagre.blogspot.com

Gràcies i felicitats pel blog!

Gemma

Unknown ha dit...

But, how does it work in managing heartburn symptoms? To get your answer for this query and many more on using manuka honey for acid reflux treatment, keep reading...
Bingowinning lottery numbers

Mónica López ha dit...

Aquests carmels són super vistosos i decoratius.
Petons
Mon

Elena-Dulcekoala ha dit...

pero qué original!! me encanta

ESTONES LLIURES ha dit...

Com mola!!!!

Unknown ha dit...

que bonito te ha quedado , me he dado un paseo por tu vblog y me ha gustado mucho , me han encantado tus recetas , FELCIDADES
hora en mi blog estoy de cocncurso , te dejo el enlace por si te apetece partarcipar http://cocinaconcatalina.blogspot.com.es/2013/02/mi-blog-cumple-dos-anos-concurso.html

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Me encanta trabajar el caramelo y hacer cositas, son tan bonitas siempre...
Te han quedado preciosas!!!
Besos

Silvia T. Clarasó ha dit...

hola Gemma, pero que original!!! mare meva, es una pasada com ha quedat de precios!!! una maravella de colors y textura, petonets!!!