dimecres, d’agost 05, 2009

Vacances a les Dolomites

Hem fet una petita pausa de les vacances, entre el viatge a les Dolomites i la segona part al Pirineu. Just el temps de rentar roba, refer maletes, descarregar les fotos i escriure quatre línies al blog.


Aquestes dues setmanes a les Dolomites han estat genials. Ens ha fet un temps excepcional, amb dies de sol i temperatures molt agradables. Hem gaudit de la muntanya, de la gent, de la gastronomia i, sobretot, sobretot, hem descansat i fet vacances. Com que ara ja tinc un blog de muntanya, aquest any no em faré pesada amb les fotos de les escalades i les excursions que hem fet; qui vulgui llegir-ho pot anar directament al blog Roca Vertical. Aquí només us posaré quatre fotos d’alguns dolços que hem degustat, que és el que toca en aquest blog, je je je...

Per començar, l'sfogliatella con ricotta, entre una pasta de full i una pasta filo farcida de ricotta i mel, deliciosa....


L'strudel di mele, un clàssic obligat de degustar a la zona del Tirol:


Una tarta di ricotta, amb una base sablee i un farcit de ricotta, pinyons i perles de xocolata boníssim:


I un altre dels clàssics a la zona fronterera amb Àustria, l'autèntica sacher torte que vam degustar al cafè Sacher d'Insbruck:



Finalment, poso una foto del mateix cafè Sacher d'Insbruck, un local de visita obligada pels turistes com nosaltres. Haig de confessar, però, que he tastat tartes sacher més bones que la que vam degustar allà... Això sí, val la pena entrar al cafè per veure la decoració de l'època i l'ambient opulent que s'hi respira ;)



I ara marxem uns dies més al Pirineu, a la vall de Pineta, per fugir de la calor i seguir gaudint de la nostra gran afició per la muntanya. Ens veiem a la tornada!

31 comentaris:

la divina ha dit...

Ostres, Gemma, el dia 13 hi anem nosaltres, cap a aquella zona. Ara ja saps què faré: buscar els dolços que has fotografiat per tastar-los tots, que fan una bona caraaaa!! :)

El Pirineu d'Osca és una meravella, segur que acabeu de tenir unes vacances rodones. Que vagi molt bé!

Laura ha dit...

Quines bones vacances que us heu pres! aixó es molt bo per la salut! jejeje!! i si a sobre seguiu encara mes!
Petonets!

ANNAFS ha dit...

Ja veig que vau aprofitar bé la primera art de les vacances. I també us vau posar les botes menjant pastissos no?.
Nosaltres també anem al Pirineu de vancances però a la part francesa oriental.
Que vagi bé i fins aviat!!
ptns.

Vicent Terol ha dit...

Hola!

He descobert recentment aquest bloc cercant les indicacions per a fer orxata.

Els dolços que has fotografiat fan molt bona pinta...!

Salutacions des de Xàtiva

Marta Padenous ha dit...

Un bon començament de vacances...."no se vayan todavía que aún hay más"...i quina enveja...de la sana...
(jo a punt de marxar 1 setmaneta!!)

Ptns

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Jo també he provat aquestes Sachers a Insbruk i la veritat "l'acompanyament" que hi posen a tot el voltant, sembla que estiguis esmorzant amb la Sissí¡¡. Que vaigi de gust Gemmma¡¡.
Josepb,-menja de bacallà-

Joan ha dit...

Doncs que segueixin molt bé les vacances (tant en l'escalada com en la gastronomia)!!

Mònica ha dit...

Em quedo amb l'sfogliatella con ricotta, deu estar deliciosa, a veure si t'animes postejar la recepta ;-). Bones "revacances". Una abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Nena!!! vaja postres més abellidores!!! m´agradaria tastar-les totes ummmm no vas aconseguir cap recepta? ;)...i quin viatge més maco...ara a disfrutar del que encara vos queda...bones restes de vacances...petonets!!!

Vanesuky ha dit...

Nena quina delicia més impressionant!!M'he quedat al·lucinada per tanta delicatessen!!
Quin goig de fotos!

Un petonet.

Vanesuky.

Mercè ha dit...

Gemma, es nota que us ho heu passat genial en aquesta primera part de les vacances! :) I espero que així sigui la segona, també! Fins la tornada!
Petons!

Gemma ha dit...

La Divina, us encantarà!!!!! És un paradís, les muntanyes, els paisatges, la gent, la gastronomia... heu de tastar la focaccia de romaní i ceba, és boníssima! I la de tomàquet i olives mmmm.... i la d'espinacs i ricotta...
I si us agrada caminar i escalar, és un paradís d'excursions i roca. Ja explicaràs, eh? Em fas una enveja... ja hi tornaria a anar, je je je...

Laura, tots ens mereixem unes bones vacances i uns dies de descans, oi? I el millor és passar-les fent el que t'agrada més... i les Dolomites ens encanta!

AnnaFS, el Pirineu és un lloc on sempre reservem uns dies per passar-hi les vacances, sigui on sigui. Us encantarà, el Pirineu francès té racons molt bonics. Aneu cap el Canigó?

Vicent, benvingut al blog! L'orxata de València és la millor beguda del món per fer passar la sed a l'estiu, oi? I la casolana també surt força bona... l'has provat de fer?
Nosaltres aquest any vam passar les festes de Nadal a Gandia i vam escalar a Bellús i Aventador, al costat mateix de Xàtiva. Ens va encantar la teva comarca, vam passar-hi unes vacances molt maques :)

Marta, hem fet una pausa per rentar roba, refer maletes i a seguir gaudint de les vacances :)
On marxes tu? Suposo que ja en deus tenir ganes, com tothom!

Josepb, has fet una descripció perfecte del que vam senit nosaltres menjant el Sacher a Insbruk, je je je... És com a la Sissí, ja ho crec! Llàstima que el pastís no era el millor que he tastat :( Però l'experiència s'ho val ;)

Joan, quan marxeu vosaltres? Ja he vist que vau fer el tast d'estiu, espero que tingueu molt sort i encerteu tots els whiskies ;)

Mònica, les millors van ser els dolços de ricotta, l'sfogliatella i la tarta. Llàstima que no em van donar la recepta... De l'sfogliatella em va sorprendre la massa de fora, semblava una mena de pasta filo. I estava boníssima!

Maria José, ens vam permettre el luxe de tastar tot el que vam poder, je je je... i els gelats... mmmm... una passada!

Vanesuky, això sí que són vacances, oi? Je je je... vancances gastronòmiques ;)

Mercè, han estat unes vacances genials, completes i amb un temps fantàstic, que a les Dolomites costa de trobar. Espero que al Pirineu ens vagin igual de bé!

MartaG ha dit...

Hola!!
M'alegra molt saber de tu, Gemma!!
I saber que us ho heu passat tant be, encara més!! :-)

Jo començo demà vacances i aquest any em quedo per Berga... la intenció és fer moltes excursions, escalades i també moltes cuinetes...:-)
A veure si ens podem veure quan torneu de la vall de Pineta i ens expliquem...

Un petonàs guapa

Marta G

Pol Cruells ha dit...

És quasi el millor de les vacances, no?: provar tot el què es menja allà on vas! i si és dolç... millor!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina desil.lusió amb el sacher, no??? jo que pensava que diries que estava de muerte...
Quines vacances!! Disfruteu moltíssim!!!!
Petunets,
Eva.

PILAR ha dit...

Quines delicies!!! Totes m´agraden. Jo també vaig pensar el mateix quant vaig provar la tarta sacher al café Sacher:..."N´he provat de millors" peró l´ambientació be s´ho val. I, a més, quant ets de vacances tot es maravellos! Que tingeu uns bons días a la Pineta. Nosaltres serém serem uns dias aprop ja que passarem uns días a Ainsa abans d´anar a la platja. Que disfruteu molt!
Petons!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Les fotografies reflexen lo bé que us ho heu passat i lo bo que havia de ser totes aquestes pastes i tartes que vau tastar. Quin goig. Ara a tornar a gaudir de lo bo. Salut!!!!!

Margarida ha dit...

Una de les millors coses d'anar de vacances és poder tastar el menjar de la zona, i tots aquests que ens presentes ....mmmmm.... quina bona pinta que fan! Com suposo que també la tenien les foccaccia que us vau menjar...
Quina sort poder gaudir de tantes vacances! Tinc uns amics que també han anat a les Dolomites, a fer rutes en bicicleta i a peu, i la veritat és que també han tornat encantat del viatge.
Que acabeu de passar unes bones vacances!

Gemma ha dit...

Marta, des del Berguedà podeu fer unes excursions molt boniques, tens tot el massís del Pedraforca i del Pirineu franès a tocar. Estic segura que passareu unes vacances fantàstiques, fins a la tornada!

Pol, la tarta de ricotta... estava boníssima, oi? La meva preferida ;)
I el gelat de l'últim dia a San Vito, mmmm.....

Eva, sí, em va semblar una mica s'aprofitaven de la fama i era una màquina de fer diners... però ja vam entrar disposats a això, je je je...

Olles i Somriures, han estat uns dies fantàstics, a veure si al Pirineu tenim la mateixa sort, que em sembla que la previsió meteorològica no és massa optimista... :(

Margarida, combinar el turisme cultural amb el gastronòmic és la millor manera de conèixer un país, oi? I si a sobre té uns paisatges tan bonics, què més es pot demanar? Els teus amics devien quedar encantats!

bajoqueta ha dit...

Molt bé molt bé, veig que ho heu passat bé i heu menjat coses boníssimes.
Esperarem el reportatge dels Pirineus, que ho passeu molt bé també :)

Francesc ha dit...

Caram quin viatge més xulo! Ja he afegit a les meues adreces "visitadores" al meu bloc. Quan veig eixes fotos d'escalada no puc evitar un calfred... té molt de mèrit això que feu. Jo, amb això del vertigen, no podria. Quant a les postres... quina passada!!!! Clar, vosaltres, amb tant d'esport com feu no deveu tenir cap problema. Quina sort!! ;D

Mesilda ha dit...

Bona tarda Gemma
M'alegre que estigues disfrutant de les vacances i d'eixos meravellosos pastissos que ens mostres.Respecte al teu comentari de la Sacher, sol passar que la imitació supera a l'original, però això si, menjar-te-la en eixos llocs compensa les diferències, ha de ser un plaer passejar-se per eixos llocs.
Un beset i fins a la tornada.Espere que ens comptes mes coses.

Manduca ha dit...

Vaya dulces!!!!! que pinta más buena..., buen "resto" de vacaciones!!!!!

Cuinagenerosa ha dit...

renoi, et poses les botes cada vegada que vas a les dolomites, en?
espero que al pirineu tinguis tan bon temps i vagi igual de bé.
fins a la tornada.

CRIS ha dit...

Vaja postres, els que porten ricotta tenen una pinta fabulosa. Què disfruteu molt les vacances.
Ptnts

Marta ha dit...

Quina pinta!!!
Que vagui bé!
Petons

Ruben ha dit...

Buf, quina salivera fa venir això!
L'sfogliatella con ricotta té una pinta realment espectacular.
I sobre el teu comentari del sacher, efectivament he pogut comprovar a les meves carns que els sacher austríacs són els millors del món, indiscutiblement... poc tenen a veure amb els d'aquí.

Unknown ha dit...

Aquestes vacances, m'han parlat molt be del teu blog, i nomès arribar l'ho primer a sigut descubrir q tens un blog fantàstic, i quina enveja totes aquestes trobades que feu. Desitjo que disfrutis al màxim les teves vacances i continuaré disfrutant de totes les teves receptes. Una abraçada.

No tot són postres ha dit...

M'han encantat els dolços que has tastat i ara me'n vaig a veure les vostres proeses escaladores al blñog que ens has deixat! Gaudeix de la segona part de les cvacances i fins la tornada!!!
PTNTS
Dolça

Enkeli ha dit...

Hola Gemma!

Després de 3 setmanes més desaparescuda, gaudint de la resta de vacances d'estiu, ja se't comença trobar a faltar.
A mi la muntanya m'encanta, l'escalada... ho vaig provar l'any passat i quan començo a veure més enllà de 9m m'acolloneixo i no tiro més a d'alt. Suposo que tot és qüestió de pràctica i ment en blanc. Les fotos són una passada i els pastissos... mMmM!!
Una abraçada des de ben amunt!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Caram! Com us cuideu!!!
Espero que la segona part de les vacances sigui, com a mínim, tan bona com la primera.
Gaudiu molt i feu moltes fotos, de postres i paisatges, que ens agrada molt veure-les!