dilluns, de maig 19, 2008

Pastís Trifàsic de Cafè, Llet Merengada i Baileys

Ahir vam celebrar l’aniversari de la meva mare i per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís:




El sopar d’ahir va ser molt especial ja que, a part de l’aniversari, celebràvem més coses ;) Per això volia que les postres també fossin especials i al gust de l’homenatjada. D’altra banda, com que tota la família som grans amants del cafè, em va semblar que aquest pastís ens podia agradar. I ho vaig ben encertar! Va resultar ser un pastís delicat, amb textura de mousse, poc dolç i amb força gust de licor ;)

Una pregunta: qui endevina on vaig comprar la rosa de xocolata i les perletes de plata? ;)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

· 1 làmina de pasta brisa
· 250g de mascarpone
· 400ml de gelat de cafè
· 100g de sucre
· 200ml de nata líquida per muntar
· 8 fulles de gelatina
· 100ml de Baileys
· 200ml de llet merengada

Preparació:

Per la base, cobrir el motlle amb la pasta brisa i coure-ho al forn durant 20 minuts a 190º. Per evitar que s’infli la base va molt bé posar uns cigrons secs a dins del motlle. Treure del forn i deixar refredar.
Per la mousse de cafè, posar en remull 5 fulles de gelatina en aigua freda. Barrejar el formatge, el gelat i el sucre. Dissoldre la gelatina amb una miqueta d’aigua calenta i afegir-ho a la mescla anterior. Muntar la nata i afegir-la amb compte que no s’abaixi. Abocar-ho dins el motlle i deixar quallar a la nevera durant 2 hores.
Per la capa de Baileys, posar en remull 3 fulles de gelatina. Escalfar una mica de llet merengada i dissoldre-hi la gelatina. Barrejar la gelatina amb la resta de la llet merengada i el Baileys. Abocar sobre el pastís i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

39 comentaris:

Ester ha dit...

Un pastís amb una presència espectacular com sempre. Moltes felicitats a tota la família.
Les perles i la rosa, a la boqueria, poder?
Fins dijous, quina emoció!
Ester

RUBEN ha dit...

Gemma, aviat no tindrem paraules per dir-te que bé que ho fas!! Felicitats! Et superes amb cada recepta!!!

La cuina vermella ha dit...

Gemma, quines coses més vau celebrar, no estaràs embarassada??? Perdona la xafarderia però ens hem quedat amb les ganes de saber el motiu de tanta celebració!!!
Escolta aquest pastís és realment elegant, amb una delicadesa perfecte! Enhorabona i petons a la mare!

Cuinagenerosa ha dit...

Oooooooh!

Shitaki ha dit...

Hola Gemma pero que bo! I que guapo t'ha quedat.

Jo pense com cuina vermella , quan dius moltes coses que celebrar m'ha vingut al cap , exactament el mateix.

Una abraçada, bonica.

Francesc ha dit...

Quina pinta més bona que fa! Com sempre, em deixes sense paraules. Felicitats per a la teua mare.

Francesc ha dit...

Per cert, vas comprar les perletes i la rosa a la Boqueria? Quina llàstima que internet no permeta encara els "tasts virtuals" i que ens hàgem de conformar només amb la vista...

Anònim ha dit...

Gemmma!!..No hagués dit pas res...xo veient el comentari de la parella vermella i la shitaki...jo tb he pensat lo mateix!!!!...Quina casualitat, diumenge tb vam celebrar el cumple de la meva mare...ella va fer anys el dia 16!!!
M'apunto aquest pastís...molt bona combinació!!!
Petunets i explica que més vau celebrar!!!... ;)
Eva.

Joan ha dit...

Mmmmm... presentació impecable - com sempre, vaja. La combinació dels tres elements principals ha de ser boníssima!

Glòria ha dit...

Jo, com la cuina vermella, la Shitaki i l'Eva, també he pensat el mateix, però en les respostes a la teva crònica de la Boqueria, vas escriure això:

"Gemma, acabo d'arribar d'escalar, em dutxo i em poso a la feina! Primer em vull llegir bé els llibres i després veure com funciona la màquina... quina il·lusió, ja tinc ganes de començar!!!"

Una embarassada aniria a escalar?.

Ens ho has d'aclarir, eh?.

Fins aviat

dolorss ha dit...

Gemma, no tinc paraules.
Felicitats!!!!

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
Heu encertat que les perletes i la rosa ho vaig comprar a la Boqueria... clar que era fàcil d'endevinar, eh?

Eva, quina casualitat, les nostres mares fan els aniversaris molt seguits :)

Parella Vermella, no heu encertat l'altre motiu de celebració...
La Glòria ha fet molt bones deduccions: aniria a escalar una embarassada? I, encara més, faria un pastís amb Baileys??? je je je...
No, no, que l'homenatjada era me mare! Celebràvem que fa 65 anys i es jubila, plega de la feina! Quina sort, no? A partir del 31 de maig, tindrà vacances cada dia!

Joan, cafè i Baileys, segur que t'agradaria! Vaig estar a punt de posar-hi algun whisky de malta (je je je) però vaig pensar que quedaria molt fort de licor... al final vaig posar-hi Baileys, que ja porta crema de llet i ho vaig encertar, els gustos lliguen molt bé. De fet, en el post no li faig la justícia que es mereix el pastís, crec que és un dels pastissos que han agradat més a casa... fins i tot van repetir els menys llaminers!

Pebbles ha dit...

No tinc paraules,(encara que em repetexi.

Ja he posat aquest pastís a la llista que es llarguíssima.
Moltes felicitats.
Fins dijous.

Eva

Anònim ha dit...

Va ser realment un pastís boníssim! per adults, només, això està clar. Molt cremós i lleuger alhora. Feu-lo que quedareu bé!

Anònim ha dit...

Jo, com a la majoria, mentre anava llegint, tambe he pensat el mateix.
Moltes felicitats a la teva mare!!

I aquest pastis, me l'apunto, jo tambe soc molt cafetera.
Perdona la meva ignorancia però, la llet merengada es troba facilment? Es que tot just m'estic iniciant a la cuina,...m'estic preperant per quan arribi el moment d'emancipar-se, i la llet merengada no n'he vist mai, ni a casa!!!
Per cert, la presentacio t'ha quedat molt be, molt original.

Gemma, Vic.

la divina ha dit...

Uo! Quina cosa taaan bona!! I que bonic! Bé, com tot el que fas, que més que pastissos són joietes dolces. :)

Marta ha dit...

Jo crec que aquest pastís agradarà molt en casa. També ens agrada el café.

Besets

Anònim ha dit...

MARE MEVAAAA!!! Quina pinta que té! Quina fusió d'ingredients!!! Aquest l'he de probar de fer... és d'aquelles postres que gairebé no dines pensant en el moment i sobretot per deixar lloc a la panxa per poder repetir!!!

I jo que ja he agafat algun kilet... ai mare...

canela ha dit...

Quina preciositat de pastís. Per a quan les classes de pastisseria de la Gemma? A aquestes m'apuntaria sense dubtar-ho. Ja trauria el temps, ja. Felicitats, ets la reina dels pastissos. Un petó.

canela

Anònim ha dit...

Hola gemma sóc una fan teva des de fa molt de temps anonima però avui m'he decidit perquè cada dia et superes , em pots dir al lloc de la boqueria on vas comprar els adorns. gràcies

anna maria

Gemma ha dit...

És un pastís per triomfar, de veritat ;) Si us agrada el cafè, no dubteu a provar-lo!

Gemma de Vic, la llet merengada la trobaràs a la majoria dels súpers (segurament al costat de l'orxata). Jo la vaig comprar de la marca Puleva.
Està molt bé que comencis a practicar per quan t'emancipis je je je :)

Anna Maria, benvinguda als comentaris del blog!!!
La parada de la Boqueria on vaig comprar els "adornos" és la Vidal Pons, la primera que trobes a la dreta entrant per la Rambla. Precisament és la que surt a la foto del post de la Boqueria ;)

Anònim ha dit...

Ai Gemma, si ja tinc problemes a triar quins postres puc fer de tots els que treus, només em falta tanta i tanta varietat i tots, amb tan bona pinta.
Em vaig quedar pensant en fer el xuxo de plàtan i no paro de trobar més i més coses bones i em passa el temps i no faig més que intentar triar.
Per mi que mirar tant també m'engreixa....;-D
Adeu guapa, fins dijous...

Carme ha dit...

Molt bonic Gemma!!!(...com sempre!!!)...ets una megacrack en el món de la pastisseria cassolana i com no s'espabilin els pastissers professionals...tenen amb tu una seria competència...i amb tots els deixebles que estas creant!!!ji,ji,ji!!
Una pregunta...d'on treus un gelat de café acceptable??

nieves ha dit...

Me parece increíble, que esta perfección se pueda conseguir en casa. Es un auténtico placer y deleite visitarte.

Un abrazo.

ARA ha dit...

Preciós, com tot el q fas. Passa't pel meu blog.

Un petó.

Ara.

Joan ha dit...

Jaja, potser sí que quedaria molt fort amb whisky de malta...
Si a Campbeltown trobo un llibre de l'estil "whisky cookbook" o quelcom similar te'l portaré... et prometo que el buscaré...

Sara ha dit...

mmmm... que booooo! Aquest el provaré, ja saps que tot lo que porta algo de graduació... jajaja

Una abraçada.

Anònim ha dit...

ai, he arribat tard!! jo també sabia on ho havies comprat (estava al davant)jejejeje. A la Boqueriaaaaa!!

El pastis molt espectacular i per la diada de la teva mare FELICITATS, és genial poder-se jubilar i clar amb salud per fer moltes coses.

ANNA DE LA VILA

Gemma ha dit...

Maria, mirar NO engreixa! I si has de triar entre el xuixo de plàtan i aquest de cafè... mil vegades millor aquest ;)

Carmeta, ets la Carme del Pep Nogué? Com va el blog? ;)
El gelat de cafè que vaig fer servir el vaig fer jo mateixa, precisament tinc pendent posar la recepta al blog per l'HEMC, que va de gelats... Però gelats bons de cafè jo els compraria a una gelateria tipus xixonenca (a Sabadell te'n venen quantitats grans, no només cornets o terrines petites). No conec gaire les marques de gelats industrials :(

Gracias Nieves!

Ara, moltes gràcies pel premi! Ara mateix passo pel teu blog ;)

Joan, genial! M'encantaria tenir un llibre d'aquest estil! Tu creus que exixteix? Em fas molta enveja amb aquest viatge d'estudis que faràs ;)

Sara, coincideixo amb tu, les postres amb una mica de licor tenen un plus, oi?

Anna de la Vila, tu vas ser una testimoni de la compra a la Boqueria, je je je ;)
Sí, és una sort poder-se jubilar i tenir tot el temps per fer aquelles coses que sempre hem volgut fer... Quina sort!

xaro ha dit...

Hola Gemma,
ho sento molt però demà no podré venir, tinc un germá que está ingressat molt greu.Perdona que t'ho digui tant tard, però no soc a casa des de fa dies..
Ens veiem
Xaro

Margarita ha dit...

Si te dejo un comentario en cada uno de tus platos, incluido el maravilloso mercado, estaría hasta la madrugada, así que por favor acepta un ¡fantástico, divino, genial! Todo, todo y todo ;)

Glòria ha dit...

Aaaaaapppppaaaa! Una altra meravella de pastís!!! Moltes felicitats a la teva mare i a tu també per aquest fantàstic postre. Me l'apunto per fer-lo ben aviat.

enric ha dit...

Òndia, "senyu"! (...) (...), i felicitats a la teva mare.

Com que sé que ets matinera, tot al contrari que jo, que sóc un tocatardant, et deixo dit perquè ho llegeixis al matí que sí que vindré a la classe.

Allà ens veurem!

Gemma ha dit...

Xaro, quin greu... espero que el teu germà es millori, molt sort i ànims!!!!!!
Pel curs no pateixis, aviso al primer de la llista en espera.

Margarida muchísimas gracias!

Glòria, fes-lo que us agradarà. A més, la Salut i family també són cafeters, oi? ;)

Enric, tu i jo anem amb els horaris al revés! Quan dorms? M'has escrit a les 2:19h de la matinada!!! Que bé que puguis venir! Ja has vist que tota la colla t'hem trobat a faltar aquests dos últims cops, eh? I ja veuràs com el Pep Nogué t'agradarà...

A tots els que hem quedat per avui: la Glòria proposa quedar 20 minuts abans al davant de la porta del Bonpreu (a les 18:40 C/Sicília 370-376), a mi em va bé i hi seré! Què us sembla? Si algú arriba amb el temps just, he donat una llista amb els vostres noms i he dit que veníeu a través del blog lacuinadecasa, ok?
Fins a la tarda!!!!

Marisabel ha dit...

Gracies Gemma... estaba posant un post i he trobat aquesta sorpresa....estic nerviosa per la trobada. Vaig a adelantar feina per poder anar aquesta tarda.
Petonets

Boston1955 ha dit...

Hola Gemma.
Precios el pastis. Si que ho sé on vares comprar la rosa i tot l'atrezzo. a Vidal Pons.
Es curios, a mi en portaban a la Boqueria desde ben petita els mesu Pares (La meva Mare és de Gracia). i a mes el Meu Pare es diu Pons Vidal i sempre en feia broma. Ufffffffff quins records mes macos.
Un saludo.

Anònim ha dit...

Això ho he de preparar jo, el meu Peret el que més li agrada és el cafè. L'unic...que em recomanessis un cobriment diferent, el bayles no ens agrada. Som així d'estranys.
Felicitatas per a totes les teves celebraciones, jeje

La Taula d'en Bernat ha dit...

Un pastís amb tan bona pinta, ni a la pastisseria! Si és tan bo com bonic -que segur que sí- ha de ser un autèntic plaer. Me l'apunto!

Caminar sin gluten ha dit...

¡Hola Gemma!, estupendo pastis, magnifica presentacion y tomamos nota ya que los ingredientes nos encantan, así que tendremos que hacerlo algún día adaptado al mundo sin gluten, pero seguro que nunca nos quedará con esa magnífica presentación... ¡eres una verdadera artista de la decoración y de la cocina!.

Besotes,

Ana y Víctor.