dimarts, de maig 27, 2008

Gelat de Cafè

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de maig:



Raulillo és l’amfitrió de l’HEMC 22 i ha escollit els “gelats i sorbets” com a tema del mes. Genial! Ara que ve la calor i amb un tema de postres... ha encertat de ple en el tipus de recepta que em venia de gust de fer ;) Tot i així, una mica més i no hi sóc a temps... entre tantes classes i tallers de cuina, proves amb la panificadora i estris nous per estrenar.... no dono l’abast!

De gelats ja n’he fet alguns, la majoria amb fruita congelada o a partir d’una crema tipus crema pastissera canviant la llet per un suc de fruita. Per això aquesta vegada volia fer un gelat diferent, afegint clares a punt de neu com he vist en moltes receptes de gelats. Per aconseguir la textura cremosa de gelat, com que no tinc màquina de gelats, sempre faig el mateix: poso la crema en una glaçonera i un cop congelats, trituro els glaçons amb un robot de cuina. Així es trenquen els cristalls de gel i queda més cremós. Un cop triturat, ho poso en un tupper i ho guardo al congelador fins el dia que ens el mengem. Proveu-ho, que va molt bé ;)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

· 4 ous
· 400ml de nata líquida per muntar
· 150g de sucre en pols
· 2 cullerades soperes de cafè soluble

Preparació:

Batre els rovells d’ou i el sucre amb unes varilles elèctriques fins que doblin el volum. Afegir el cafè soluble i barrejar amb moviments suaus. Afegir la nata muntada, també suaument. Afegir les clares a punt de neu barrejant amb suavitat per tal que no s’abaixin. Posar la barreja al congelador i, opcionalment, fer el truco de la glaçonera que he explicat abans.
Mitja hora abans de servir, treure el gelat del congelador i posar-lo a la nevera. Repartir el gelat a les copes, decorar i servir.

Bon profit!

30 comentaris:

dolorss ha dit...

Quina delicia Gemma.
M'agrada el truc de la glaçonera el posaré en pràctica.
fins aviat!!

Glòria ha dit...

Aquest truqui dels glaçons i el robot de cuina no el coneixia. Jo el que sabia era el de remenar passades dues hores per trencar els cristalls i tornar a posar al congelador.

D'aquesta manera no en deu quedar ni un, i suposo que et deus carregar el robot, oi?.

Fins aviat

Ro ha dit...

A veure si m'animo a fer gelats. Ja vaig veure el teu de mandarina i el de maduixes i formatge que tenen molt bona pinta. Queda perfecte amb aquest truc! Com van les creacions panificables?

Cuinagenerosa ha dit...

hola, gemma!
aquest postre no el faré pas, perquè el cafè no m'agrada, però canviant aquest ingredient per un altre i utilitzant el truc dels glaçons crec que aquest estiu m'hi atreviré. El resultat final, com sempre, un deu.
fins aviat!

Gemma ha dit...

Dolorss, prova el truc, que va molt bé!

Glòria, això de remenar també ho he provat... però no acaba de quedar cremós i a més, has d'estar pendent del congelador. Si el robot pica gel (els accessoris tipus picadora que porten la majoria dels túrmix d'ara ja piquen gel) segur que no es farà mal bé... però val la pena estar-ne segur, que després no vingui ningú a queixar-se, eh? ;)

Ro, el de formatge recordo que era especialment bo, dels millors que he fet a casa...
El pa, fantàstic!!!!!!!!!!!!!!!! Super fàcil (fent-ho tot a la màquina, eh?) i molt bo. Vaig agafar la vostra recepta de pa de llet, ja ho explicaré. Moltes gràcies pels consells!!!

Manel, la recepta bàsica serà la mateixa, però pots canviar el cafè per un gust que t'agradi (pots posar colacao, per exemple) i quedarà igual de bé! A veure si al final et tornaràs aficionat a les postres... ;)

Ester ha dit...

Aquest gelat fantàstic, una presentació, com sempre, espectacular. Jo si el faog, tampoc serà de cafè, tampoc m'agrada
Ester

Joan ha dit...

Mmmm, té un aspecte fantàstic... A mi sí que m'agrada el cafè. Ja només falta que vingui el bon temps, jajaja...

Shitaki ha dit...

Que bo! el cafe em xifla, i els gelats, molt mes, t´ha quedat de vici, felicitats!

Una abraçada Gemma!

Anònim ha dit...

¡Qué rico! Ideal para tomar en verano en lugar del café...
Ana

La cuina vermella ha dit...

Gemma, dolça i refrescant! Quina meravella de postre i quin meravella de presentació. No n'hem fet mai de gelats a casa, ara ens dones l'excusa per fer-ne.
Com sempre, milions de gràcies.

Anònim ha dit...

Jo sempre m'havia pensat que fer un gelat a casa era super complicat!!!!
A mes, m'agrada el truqui de la glaçonera.
A veure si alguna hora m'animo a provar-ho...
Gemma Vic.

Anònim ha dit...

Jo sempre m'havia pensat que fer un gelat a casa era super complicat!!!!
A mes, m'agrada el truqui de la glaçonera.
A veure si alguna hora m'animo a provar-ho...
Gemma Vic.

Gemma ha dit...

Ester, amb un altre gust serà igual de bo ;)

Joan, si quan fas el gelat hi poses un rajolí de whisky, encara ha de ser més bo!

Shitaki, a casa també ens agrada molt el cafè i els gelats... en menjaria cada dia :)

Ana, tienes razón, es como un café con hielo, pero mucho mejor!

Parella Vermella, dolç i refrescant és com era aquest gelat...

Anna de la Vila, l'avantatge de fer gelats a casa és que els pots adaptar al teu gust. Jo a vegades els faig més lleugers, amb llet desnatada i edulcorant... no és el mateix que si portés nata i sucre, però amb el truc de la glaçonera queda prou cremós...

Anna ha dit...

nyami! Ha d'estar molt bo. Vaig intentar fer un gelat de iogurt. Vaig utiltzar nata muntada, iogurts grecs i sucre glas, seguint una recepta, i em va quedar com cristalitzat, és a dir, la textura no era cremosa com la dels gelats. Pel que veig, hauria d'haver-lo congelat, batre'l i tornar-lo a congelar. Tinc llet de coco (força gelatinosa) i llet de soja...creus que en podria fer un gelat? HELP!!!

Per cert, no sé si demà hi ha classe amb la M. Carbó ni com està el tema de places, en tot cas, no hi podré anar.

petonets!

A

RUBEN ha dit...

Ostres Gemma, felicitats! Que bé t'ha quedat. De fet fa temps em vaig comprar una picadora de gel al lidl i només la faig servir per a quan faig còctels o granissats, potser la provo amb els gelats!

Anònim ha dit...

ai!! ara m'has deixat la resposta al comentari avans de que te'l fasi!!!! :)))

Per cert el gelat genial pero es que el meu poble no para de ploure i encara em fa una mica de cosa menjar gelats pero en pic aquest temps s'animi em sembla que començaré a experimentar! ;)

ANNA DE LA VILA

nieves ha dit...

El helado es una delicia, pero la presentación, en ese cuenquito tan adecuado, es un primor.

Un beso.

Gemma ha dit...

Anna, els gelats fets a casa sense màquina tenen l'inconvenient dels cristalls de gel, però si tens un robot que piqui gel prova de fer això que explico. I amb llet de coco segur que quedarà boníssim!

Ruben, aquesta picadora és perfecte per aquests gelats... prova-ho i et sorprendrà.

Anna de la Vila, aquest any la temporada de gelats arriba més tard... però no passa res, després ja compensarem, je, je ,je!

Nieves, gracias por tu visita!

Caminar sin gluten ha dit...

¡Hola Gemma!, has realizado un estupendo helado como siempre bien presentado, o mejor dicho magníficamenste presentado.

Seguro que además de la presentación el sabor debe ser exquisito.

Besotes,

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

Gemma, un 10 pel gelat!!!
Em podries dir les proporcions per fer un gelat amb llet descremada i edulcorant i qualsevol sabor?
Moltes gràcies!

Marta F.

Gemma ha dit...

Ana y Víctor, este helado es ideal para tomarlo al volver de una de vuestras excursiones ;)

Marta F, per fer gelat amb edulcorant, prefereixo utilitzar edulcorant en pols (jo el gasto Natreen) enlloc d'edulcorant líquid, per no afegir més aigua (que fa cristalls) a la crema base. L'edulcorant el pols es troba a qualsevol super. Les proporcions serien:
200ml de llet, 200g de fruita a trossos (maduixa, plàtan, mango,... alguna que sigui gustosa, n'he fet amb síndria o cireres i fan poc gust...) i 5 cullerades soperes d'edulcorant en pols. Ho tritures amb el túrmix i tasta-ho de dolç, depenent de la dolçor de la fruita hauràs d'afegir més edulcorant. I després, com sempre, ho congeles a la glaçonera, un cop gelat ho tritures amb el robot per trencar els cristalls, i ho tornes al congelador. Molt fàcil, light i bo!!!! (tenint en compte que és light, eh? ;))

Anònim ha dit...

mmmmmm...gelat!!!...amb els dia que fa avui me'n pendria un!!!...A mi el cafè tp em diu gaire cosa...xo t'ha quedat fantastic!!!...
Anem a la Mola...Anem a la Mola!!! ;)
Petunets,
Eva.

Francesc ha dit...

Això del gelat i el truc dels glaçons em sembla encertadíssim. A més, la meua dona i la meua sogra són de cafè(s) diari(s). Ara quan faça una mica més de bon oratge els en faré aquest i alguna de les teues postres. La presentació, com sempre, de 10. Salutacions.

Anònim ha dit...

BONISIM aquest gelat, aquest disabte el faré a ca nostra i mem com surt.
Una aferrada des de ses illes

Pep Lluis ha dit...

BONISIM aquest gelat, aquest disabte el faré a ca nostra i mem com surt.
Una aferrada des de ses illes

Anònim ha dit...

Gemma, gràcies per la recepta de gelat light. Només una pregunta: a part de la llet desnatada, l'edulcorant i la fruita, no s'hi posen ous? Per les mides que em vas dir, quants n'hi anirien?

Perdona si pregunto massa, però és que ja havia provat de fer-ne fa temps i no em sortia gens bé.

Gràcies , una salutació

Marta F.

Gemma ha dit...

Eva, qui organitza la pujada a la Mola? ;)

Francesc, a casa també som de cafè diari. A l'estiu ens agrada el cafè amb gel i aquest gelat és un bon substitut ;)

PepLluís, benvingut al blog! Nosaltres som uns grans amants de Menorca...

Marta F, si el vols fer light de veritat, no cal posar-hi ous. Trenques els glaçons amb el robot i ja està (no esperis que quedi un gelat cremós de gelateria, eh? Però el resultat és prou bo tenint en compte que només deu portar unes 100kcal els 100g...). Si vols posar-hi ous, amb les quantitats indicades n'hi posaria 2, però t'ho dic a ull, eh?

Núria ha dit...

Aquestes són les postres que més venen de gusta ara...A més la puc adaptar sense problemes a la meva dieta..Ja tinc la gelatera al congelador...preparada pel primer gelat de la temporada..

Núria ha dit...

Gemma, per si t'animas a comprar una geladora!! Hi ha una oferta al schlecker. El preu es de 24,99€ i té capacitat per 1 kilo de gelat.

Bon cap de setmana!!

Gemma ha dit...

Moltes gràcies! A veure si trobo un schlecker a prop de casa...