dilluns, de novembre 12, 2007

Tarta de Ricotta, Coco i “Dulce de Leche”

Aquest és el segon pastís del Sopar dels Escorpins de divendres passsat:


El sopar va ser un èxit gràcies a l’animació de tota la colla d’amics. Va haver-hi molt bon ambient i el concurs de música, aquest cop organitzat pel Marc, va estar francament bé. Aquest any sí que va guanyar el meu grup, i de pallissa! ;) Ja estem esperant l’edició de l’any que ve... Qui serà el proper encarregat de preparar el CD? Per cert... encara no hem passat per l’FNAC a gastar el regal, però no trigarem gaire... Moltes gràcies a tots!


El pastís de postres va ser molt bo, però un consell: la cocció al forn només ha de ser de 40 minuts. Encara que passat aquest temps el farcit sembli cru (que balli una mica) ja està cuit. Si no, pel meu gust queda massa sec.... La recepta la vaig treure d’un recull de receptes sud-americanes que tenia per casa i per això un dels ingredients estrella és el “dulce de leche”, tan típic d’allà.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

Pel farcit:

  • 225g de dulce de leche
  • 300g de formatge ricotta
  • 50g de mantega
  • 100g de sucre
  • 3 ous
  • 1 culleradeta de vainilla líquida
  • 100g de coco ratllat
  • 3 cullerades soperes de llet

Per la base:

  • 150g de galetes Maria
  • 75g de manega
  • 1 cullerada sopera de sucre

Preparació:

Esmicolar les galetes i barrejar-les amb el sucre i la mantega fosa fins a obtenir una massa compacta i homogènia. Cobrir el fons i les parets d’un motlle ondulat i de parets baixes que sigui desemotllable. Abocar a sobre la base de galetes tot el dulce de leche.
Aixafar amb una forquilla el formatge, afegir els ous i barrejar bé. Afegir la mantega fosa, la resta d’ingredients i barrejar bé. Abocar la barreja sobre el dulce de leche i coure-ho al forn a 190º durant 40 minuts. Deixar refredar, decorar i servir fresc de nevera.

Bon profit!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei! aquest pastís estava boníssim! Fa força gust de coco i a mi el coco m'encanta. Però... heu vist a la foto l'hora que era? Em sembla que l'any que vé hem de fer un pastís per als veïns (quina paciència).
Feu-lo que va ser molt bò.

Marta ha dit...

Quina meravella de pastiss!! T'agafe un pesic.

Besets

Unknown ha dit...

Quin niveeeell quin niveeell! :D
Very very nice! ja m'hagues agradat provar-lo aquest :P

Unknown ha dit...

anda la leche! ;-)

Anònim ha dit...

Y de donde cogno sacas el ricotta?

Gemma ha dit...

Manuel, puedes encontrar el queso ricotta en algunos supers (en el corte ingles, caprabo...), en la nevera de los quesos frescos al lado de la mozzarela, el mascarpone...

Joan ha dit...

Mmmm... A mi m'agrada el coco i també soc escorpí per tant també me'n toca un bon tall...

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
per casualitat he anat a parar al teu blog i m'he quedat esmeperduda!!!
Quines delicies!
Haig d'anar a fer el sopar i no se si passar directament a les postres!!!!

FELICITATS!!!

Estic frisant per provar alguna de les teves receptes, m'és ben igual quina, totes fan una pinta!

De veritat, OLÉ, OLÉ i OLÉ!!

Fanny

Anònim ha dit...

Hola,Gemma. Estic encantada amb el teu blog,hi vaig anar per casualitat,i ja he provat alguna de les teves delicies que bones i que fàcils de fer. Ànims i endavant. Per cert, on troveu el "dulce de leche"?

Gemma ha dit...

Joan, agafa el tros que vulguis :)

Fanny, benvinguda al blog! Aviam si t'animes a provar alguna recepta, eh?

Anna, el dulce de leche el pots trobar als supers al costat de la llet condensada, és de la marca "La Lechera".

Elena ha dit...

gemma quina pinta que fa la tarta,mmm,i la foto de la colla,guapisimsss.

Anònim ha dit...

Gemma, et segueixo desde fa molt temps perque sóc molt "llepola" m'agraden força les llaminadures i al teu blog descobreixo receptes que m'encanten, endavant desde les Terres de l'Ebre..TereG

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Gemma, bona colla, deu goig! encara que fa més goig el pastís!!!
t'estàs creant un bon grup de fans, però no m'extranya amb la pinta que fan aquests pastissos.
Ens veïem pel roco!

Martunis ha dit...

Gemma té una pinta fantàstica!!!! amb el que m'agrada el coco...!!!

famalap ha dit...

Qué pinta tan deliciosa tiene ésta tarta... la ricotta me sorprendió por su sabor tan rico que le deja a éste tipo de dulces....