Ara que comença a fer calor i les fruites d’estiu comencen a estar al seu punt, és el moment d’aprofitar per fer postres d’aquest estil, lleugeres, fresques i molt naturals. A més, és adaptable a postres “light” substituint el sucre per edulcorant en pols. Normalment, les mousse porten una part de nata muntada, que ajuda a donar la textura típica de mousse. Però en aquest cas he volgut fer una mousse més lleugera i només hi he posat clares d’ou a punt de neu. Per tal que tingués una mica de consistència, he afegit unes fulles de gelatina. El resultat és molt bo!!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 6 persones)
- 750ml de síndria (triturada i colada)
- 2 iogurts naturals
- 100g de sucre
- 6 fulles de gelatina
- 2 clares d’ou
Preparació:
Posar en remull la gelatina amb aigua freda. En un cassó al foc, fer un almívar amb el sucre i una mica de la síndria liquada. Quan arrenqui el bull i s’hagi dissolt tot el sucre, apartar del foc i afegir-hi la gelatina. Barrejar aquest almívar amb la resta de síndria i els iogurts. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb compte a la síndria, vigilant que no s’abaixin. Repartir en copes i deixar que qualli a la nevera (unes 4 hores).
Bon profit!
9 comentaris:
Hola Gemma, aquesta i el clafoutis, ja estan a la llista de pendents, encara que el clafoutis el faré amb pressecs, que en tinc molts ;). Una demanda: tens alguna recepta de coca per fer per sant joan (d'aquestes amb fruita i crema)??, Es que jo n'he trobat algunes però no són gens clares i les que tu poses aquí són molt més entenedores. Moltes gràcies. (Àngels)
Hola Àngels, per sant Joan sempre he fet la coca de llardons i la coca de cabell d'àngel que ja tinc al blog... A mi també m'agradaria fer la coca de crema, però no he provat cap recepta... A veure si faig alguna prova abans i ho explico al blog, vale?
Moltes gracies Gemma :))). Sempre tant atenta!! Jo vull fer la de cabell d'angel i una altre igual però amb crema, però serem 22 a sopar i és per tenir varietat. Per cert he trobat un llibre vell que té receptes dolces amb carbassa, i com que t'agrada tant, si vols te les envio. Gràcies per tot (Àngels)
la mousse esta molt i molt bona , t'ho asseguro, a la Laura li ha quedat per llepar-se els dits.
Montse
Me n'alegro molt! Us conec Laura i Montse? :)
Hola Gemma,
no ens coneixem, però em vaig assabentar del teu blog a la feina. El Pol ho va fer saber en petit comité i va correr la veu.
Felicitats pel blog i per les receptes
Laura
Moltes gràcies Laura!
El Pol sempre em fa bona propaganda ;-)
Hola Gemma! He mirat algunes de les teves receptes i n'hi ha moltes que es necessita fulles de gelatina, on les compres? Gràcies
Hola anònim!
Les fulles de gelatina les pots trobar a qualsevol supermercat. Normalment estan al costat del llevat Royal, els preparats per flams... I n'hi ha de moltes marques. Normalment jo gasto de Vahine, però totes van igual de bé!
Publica un comentari a l'entrada