dimecres, de febrer 21, 2007

Tortell de Crema de Iogurt

Aquí teniu les postres del sopar setmanal a casa els pares:



Segueixo amb els deures que em va posar l’Antoni: ja puc tatxar de la llista el tortell! Això sí, l’he volgut fer una mica més original i enlloc de farcir-lo de nata, l’he farcit amb una crema de iogurt. A tots ens ha agradat molt més, ja que queda més lleuger que la nata i l’acidesa del iogurt dóna un toc de frescor molt adequat.
El farcit és millor fer-lo el dia abans, ja que ha de quallar la gelatina. A més, així no tens tant feina el dia que fas el tortell... Animo a tothom a provar-lo, és de les postres fàcils que et fan quedar bé ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 5 o 6 persones)

  • 1 làmina de pasta de full
  • 500g de iogurt natural
  • 100g de sucre
  • 4 fulles de gelatina
  • 200g de nata per muntar
  • 50g de xocolata blanca

Preparació:

Posar en remull la gelatina amb aigua freda. Barrejar el iogurt amb el sucre i separar-ne una part. Escalfar aquesta part al microones i dissoldre-hi la gelatina. Afegir-ho a la resta del iogurt i barrejar bé. Muntar la nata i incorporar-la suaument al iogurt. Reservar a la nevera fins que qualli (mínim dues hores).
Tallar la pasta de full en forma de corona circular, de 28cm el diàmetre exterior i 18cm l’interior. Coure-ho 25 min a 200º fins que quedi daurat. Un cop fred, tallar per la meitat per poder farcir el tortell. Escalfar la xocolata blanca al microones i, amb una cullera, tirar-la per sobre el tortell per decorar-lo.
Abans de començar a sopar, farcir el tortell amb la crema de iogurt i reservar a la nevera fins el moment de menjar (si es farceix amb molta antelació, la pasta de full no es manté cruixent).

Bon profit!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Un tortell de iogurt es molt original. A casa sempre tenim discusions per si comprem de nata o de crema. Pero el iogurt ens agrada a tots, he, he, he.
Isabel

Anònim ha dit...

Gemma ets fantàstica noia¡¡

estic totalment enganxada al teu blog, el tinc a els meus preferits perque no hi ha dia que no miri el que has fet.
Les fotos son molt bones i també ajuden a "babejar" de gust, com ja t'ha dit algun altre¡¡

Endavant, t'admirem¡¡

Mercè

Gemma ha dit...

Noies! Moltes gràcies pels comentaris. A casa també sempre hi ha l'etern dilema entre la nata i la crema... Us recomano el de iogurt.

Anònim ha dit...

Vull fer un tortell per l'aniversari del meu nebot (amb forma de vuit que són els anys que cumpleix), i resulta que al final me'n vaig a la tenda ara mateix amb els ingredients per fer el tortell, els bunyols/brunyols i el pastisset de poma...
Així no hi ha manera de no engreixar-se !!!

Totes les receptes són una passada !! Quina sort/tortura pel Pol.

Rafa

Gemma ha dit...

Ole! Així m'agrada, que us animeu a provar alguna recepta! Ja veuràs que aquest tortell no té cap complicació...
El dilluns correu 1km més amb el Pol i tot solucionat :-)

Anònim ha dit...

Ei!!! fa uns dies q vaig descobrir el teu blog... M'encanta, el miro casi cada dia i el recomano.
Ahir vaig anar a casa els sogres amb el tortell. ESPECTACULAR i FÀCIL. A tothom li va agradar més que el clàssic de nata ja que és lleuger i no "embafa".
Felicitats pel Blog i Gràcies per compartir les receptes!

Mireia

Gemma ha dit...

Hola Mireia!
M'alegro que us agradés el tortell! A nosaltres ens va encantar, com tu dius és més lleuger que el de nata o el de crema :)