dijous, de febrer 15, 2007

Pastís Mousse d’Almívar de Llet

L’altre pastís que vaig portar a la calçotada de diumenge va ser aquest:



El dilluns no vaig posar cap foto de la calçotada i va ser un fallo molt gran! Haig de felicitar als cuiners que van coure els calçots i la carn a la brasa i a la Inés, que va fer les salses i li van quedar boníssimes (per cert, encara espero les receptes ;-))

Qui sap què és l’almívar de llet? Doncs el “dulce de leche”! O almenys això és el que diu el Termcat... Estic segura que ningú més ho diu així.
L’almívar de llet (uf, no m’acostumo) es pot trobar fàcilment al supermercat, al costat de la llet condensada.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la mousse:

  • 300g d’almívar de llet
  • 400g de nata per muntar
  • 5 fulles de gelatina
  • 4 clares a punt de neu

Per la base:

  • 12 melindros tipus “Bella Easo”
  • 75g de mantega

Per la cobertura de xocolata:

  • 175ml de nata líquida
  • 200g de xocolata de cobertura
  • 25g de xarop de glucosa

Preparació:

La base: esmicolar els melindros i barrejar-los amb la mantega fosa fins que quedi una massa homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desemotllable de 24cm.
La mousse: remullar en aigua freda les fulles de gelatina. Escalfar al microones una part de l’almívar de llet i dissoldre-hi la gelatina. Barrejar amb la resta d’almívar de llet. Muntar la nata i afegir-la delicadament per tal que no s’abaixi. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les, també molt suaument. Abocar la mescla dins el motlle i deixar a la nevera fins que qualli (com a mínim 2 hores).
La cobertura de xocolata: escalfar la nata i la glucosa al microones (quasi fins a bullir). Barrejar bé i afegir la xocolata trossejada remenant fins que es fongui i quedi una crema sense grumolls. Deixar refredar una mica (fins a uns 40º) i abocar sobre la mousse. Deixar el pastís a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Que boooooo !!

Dues cosetes: què és el xarop de glucosa i on es compra? Com fas la capa de xocolata perquè et quedi tan llisa ?

Gràcies pels pastissos i per les explicacions extres !.

Marta

Gemma ha dit...

Hola Marta!
La glucosa es pot trobar en pols o en "jarabe". El xarop de glucosa és una pasta transparent molt enganxosa i fa que la cobertura quedi més elàstica i brillant. S'ha de comprar en botigues especialitzades, però jo t'aconsello que la demanis a una pastisseria, normalment no tenen cap inconvenient a donar-te'n una mica. Si no en trobes, cap problema: no n'hi posis i queda igual de bo :-)
La capa de xocolata queda tan llisa perquè l'aboco quan encara és líquida (ha d'estar calenta) i així s'escampa bé per tot el pastís. Un cop freda queda llisa com a la foto.
Encantada de donar explicacions extres ;-)

Anònim ha dit...

Aquesta dona és una artista! Dono fe de que el pastís era bo de debò! Animeu-vos a probar-lo!

Gemma ha dit...

Gemma,
Una pregunta, la base queda com el pa de pessic dels pastissos de pastisseria?
Té una pinta boníssima!

Anna Cruells ha dit...

Fa dies que no ens veiem... mmm... podríem veure'ns no? Bé, doncs després de repassar tots els pastissos trio el de merengue. Ja veus, un comentari totalment desinteressat!
Fins aviat,
Anna

Marisa Beato ha dit...

!Caray, Gema, cada día pones cosas más ricas! !Qué pasteles!
Una pregunta : ¿Qué es el almíbar de leche?

Gemma ha dit...

Gemma, la base no queda com un pa de pessic, però si vols en pots fer un de primet i quedarà boníssim! (si no, per les mousses jo prefereixo la base de melindros que la de galetes, no queda tan dura).

Marisa, el almíbar de leche es el dulce de leche en catalán. Pero la verdad es que nadie lo llama así... :-)

Anna, un comentari molt desinteressat :-) A veure si trobem un dia, que tots anem molt ocupats... Però per St Josep compto amb tothom, eh?

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Avui hem tingut uns convidats d'Uruguay a dinar i per postres he fet aquesta mousse. Com que són molt aficionats al dulce de leche, m'han dit que, millor que el què es compra al súper, és fer bullir durant 2 hores un pot gros de llet condensada, ja que d'aquesta manera no queda tan dolç. Com que m'ha agradat molt com ha quedat aquest postre, possiblement el tornaré a repetir però fent l'almívar de llet a casa.
Moltes gràcies per les receptes i les explicacions.

Marta

Gemma ha dit...

Hola Marta!
Ja coneixia el truco de la llauna de llet condensada (fins i tot es pot bullir a l'olla a pressió i llavors n'hi ha prou amb 40 minuts) però em va fer mandra fer-la jo... ;-)))
Jo també tinc pendent de provar-ho!

Anònim ha dit...

Gràcies per la teva resposta tan ràpida! Ara que l'he trobat ja el provaré, fa una pinta increïble!
Un dubte, però. Veig que el comentari darrer on deies que provaries de fer el dolç de llet a casa és del 2007. L'has provat de fer? A mi també m'ho havien explicat així però el que no sé és si el pot de llet condensada es pot posar a bullir tapat del tot o no, i amb l'olla a pressió...