divendres, de gener 15, 2010

Púding de Tortell de Reis


El tema del gener del HEMC és plats amb sobres, ideal per aprofitar el què ens ha sobrat després dels àpats de Nadal. En el meu cas, he fet un púding de Tortell de Reis:


hemc #40 - platos con sobras

Wivith, del blog Cuchiflito, ha escollit un tema que m’encanta, és l’ocasió perfecta per gastar els torrons, els rostits, les salses, els dolços, els vins... que segur que tots encara tenim per casa donant voltes pel rebost o la nevera.

Per Reis, com que no tenia clar que el meu Tortell quedés prou bo, vaig comprar-ne un a la pastisseria, no fos cas que el meu sortís fiasco i ens quedéssim sense... Què seria el dia de Reis sense el Tortell? Per sort, el meu va sortir prou bo i ens el vam menjar encantats, però a canvi, va sobrar un tortell que es va anar assecant sense remei. Com que a casa no es llença mai res, n’he fet un púding molt aromàtic que ens hem menjat de gust per esmorzar. I és que amb les sobres es poden fer plats ben bons i originals, oi?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 3 ous
· 100g de sucre
· 1/2 l de llet
· 150g de Tortell de Reis (sense el massapà)
· Caramel líquid

Preparació:

Posar el tortell esmicolat en remull amb la llet. Afegir els ous batuts, el sucre i barrejar bé. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat (en el meu cas individuals) i coure-ho al bany Maria al forn a 170º fins que qualli (en motlles individuals uns 15 minuts). Deixar refredar, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

46 comentaris:

  1. Púding,quina bona idea! Això si que és aprofitament...i en versió individual...perfecte!
    Ptnts

    ResponElimina
  2. M'encanten aquests tipus de púding, jo en faig un de molt semblant.

    ResponElimina
  3. Es que si la matéria prima es bona, com aquest cas el tortell, el resultat es un pudding de luxe!!! Jo el faig amb els tropecientos kilos de ensiamadas que em porto i després no menjem,jaja. Petonets reina dels postres i bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Ja m'estranyava a mi que sobrés el teu tortell, el que va sobrar era el de reserva, ja, ja. M'apunto les proporcions per fer púding d'aprofitament amb altres sobres.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Qué rico el pudding.......ya lo hubiera desayunado yo esta mañana, si es que con las sobras no hay quien se quite los kilos de más de navidades

    ResponElimina
  6. Molt bona manera d'aprofitar el tortell!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. M'agraden molt els pudings, i ens proposes una bona manera d'aprofitar aquell croissant que queda, o com el teu cas el tortell, que sempre ronden per la cuina. Esplendit!
    Salut!

    ResponElimina
  8. Hola Gemma! quina pena que no m'hagi quedat ni una engruna de tortell...

    ResponElimina
  9. Hola Gemma, jo soc de les teues, no es llença res a casa, també invento coses en les sobres, jeje com els turrons, pero de tortell no em va sobrar ni una miqueta.
    Besitos.

    ResponElimina
  10. I tant que amb les sobres es poden fer plats originals i sobre tot bons, bons, aquest púding és tot un luxe. Petonets

    ResponElimina
  11. Gemma, la recepta em va com anell al dit: tenia un tros de bescuit de xocolata al congelador, el volia convertir en púding per aprofitar-lo i alhora enviar la recepta a l'HEMC :-D
    Finalment, veig que això serà un plat reciclat amb una recepta reciclada jejejeje!

    Per cert, va ser un plaer conèixer-te en persona :-D

    ResponElimina
  12. Ostres, mai hagués pensat que del mateix tortell en podem fer un púding, quina idea més bona!!

    ResponElimina
  13. Muy buena idea para utilizar ese Roscón de Reyes que ha sobrado. Además una manera muy jugosa de tomar un nuevo postre partiendo de otro... O sea, que este tendría que llamarse: Pudin de Reyes.

    Besotes,

    Ana y Víctor.

    ResponElimina
  14. Ei està genial aquest aprofitament del tortell de reis ... nosaltres a casa en diem sopar o dinar RN és a dir Restos Nevera i són magnifics tot i que la meva imaginació no arriba on la teva .. .tristament.

    petonets

    ResponElimina
  15. Marta, així individual queda més ben presentat i é smolt més pràctic, així ja tens la ració a punt :)

    Cristina i Elvira, m'encanten els púdings perquè admeten mil variacions... ideals per fer net el calaix del pa!

    Glòria, vam decidir menjar-nos el meu i deixar el comprat, je je je... tu també ho hauries fet així, oi? ;)

    Intxaurtsu, estoy encantada con tu visita! En casa somos unos enamorados de Euskadi... :)

    MaryLou i Teresa, els púdings són un invent fantàstic!

    Eva i Xiela, no passa res que no us sobrés tortell, amb altres sobres també funciona. I potser fins i tot amb els torrons, je je je...

    Carmen, sovint sorpren com plats fets amb sobres són encara millors que l'original, oi?

    Surfzone, el púding amb el bescuit de xocolata et quedrà deliciós, amb el gustet de la xocolata serà molt bo. Dos reciclatges en una sola recepta, je je je...

    Enkeli, un puding admet qualsevol sobra que tinguis: pa, croissants, ensaïmades, magdalenes o... tortell de reis!

    Ana y Víctor, me encanta el título del postre, ¡es perfecto! Pudin de Reyes es el resumen perfecto para esta receta ;)

    Mar, els millors sopars són els del dijous, quan arreplegues les sobres de la nevera per fer net pel divendres, oi?

    ResponElimina
  16. Quins acudits Gemma! Molt bona idea aquest puding. Que bo que deuria ser.
    Mònica

    ResponElimina
  17. Tú si que sabes aprovechar los restos y hacer maravillas con ellos.

    Besos.

    ResponElimina
  18. La verdad es que este budín me parece super original. Supongo que también se puede hacer con panettone si es que nos sobró y debe dar buen resultado también. Una propuesta muy buena, te felicito
    Cariños

    ResponElimina
  19. Dona de poca fe com t`anava a sortir malament el teu tortell, l`única sort es que amb el de reserva tan sortit uns altres postres boníssims.
    petons

    ResponElimina
  20. Els pudings sempre estan tant bons. Ja es el segon postre que veig d'afrofitament del tortell. Una idea genial. Aquest té una pinta ummmmmmmmmmmm.

    ResponElimina
  21. Com pots dubtar de les teves dots culinaries?

    Si fins i tot amb les restes fas maravelles!!

    ResponElimina
  22. M´han vingut ganes de comprar un tortell només per fer aquest púding!!!
    Segur que el resultat és boníssim.
    És magnífic poder reciclar tambè el menjar, i si surten plats tan deliciosos millor que millor.
    Petons, Gemma, i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  23. Així es fa gran una casa: no llençant res a la cuina!
    Bona idea aquesta d'aprofitar el tortell de compra, que per més bo que fos segur que no ho era tant com el teu.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  24. Hola!! Fa temps q et segueixo xo fa 1/2 mes q he decidit fer un blog jo tb!! Molt bona idea la dl Tortell, a casa ho fem amb ensaimades!! Fa temps q no ho fem!! Enhorabona pel blog, m'agrada molt!!!

    ResponElimina
  25. Gemma,
    Res a dir, solament una cosa:
    Ets una CRACK!!

    ResponElimina
  26. Quan he llegit el títol m'he estranyat que t'hagués sobrat tortell!!! Ara ho entenc...era el de reserva! jejeje!
    Quebo aquest puding...ben aromàtic segur que si!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  27. A casa, de dolços no en sobren mai, no donem temps a que s'assequin... suposo que per això que a la vida hem fet mai un púding. M'encanta la idea i prometem que si sobre algun cop quelcom el cuinarem pensant en tu. petons preciosa.

    ResponElimina
  28. Bona nit Gemma.
    No hi-ha que tirar res.Amés, amb estes sobres el puding eixirà de luxe.
    Besets.

    ResponElimina
  29. Hola!

    La veritat que entre fer un secall i un pudding... millor el pudding, enhorabona!

    ResponElimina
  30. Em sembla una molt bona manera d'aprofitar eixos dolços que ens van quedant de Nadal i que, de vegades, ens acompanyen fins i tot a la primavera. Això de l'HEMC per aprofitar les sobres està molt bé que, amb la crisi que hi ha, no està el forn per a rosques. Salutacions

    ResponElimina
  31. Hola gemma.He descobert el teu blog a través de EL CAFÈ DE NIT ja que la gloria és una bona amiga que de tant en tant em deixa tastar aquestes cosetes tan bones com els embolcalls de crema...He quedat bocabadada amb les teves receptes, sobretot amb les mousses i les xocolates.Espero em puguis ajudar a trobar motlles com aquestes estrelles, corones...i em diguis com fer aquestes porcions individuals rodonetes com les de les xocolates.He aconseguit fer un pastís de tres xocolates que em queda prou bé però m'agradaria presentar-lo individualment.També et felicito pel teu bon gust en la decoració!on troves les gotetes de xoco,"canutets"...?Espero aprendre molt de tú!gràcies!mercè c.s.

    ResponElimina
  32. Doncs molt ben aprofitat aquest tortell de reis!
    Ha de quedar molt bo aquest puding.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  33. Això és ser previsora!!, però la veritat és que no podia ser d'una altra manera.... el pobre tortell de reis de pastisseria, tenia totes ls de perdre, tal i com va ser... afortunadament la previsió d'uneix amb l'enginy i com en un conte d' encanteris l'excel.lència retorna en forma d'un púding!! d'un púding coronat amb la corona del tortell!!

    ResponElimina
  34. Va sobrar un tortell, però ja veig que el teu no!!!, es clar, us vàreu menjar el millor ;-)
    Bon aprofitament , que carai , com deia el meu pare: el menjar no es llença, és pecat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. A mí em va passar que ni vaig tenir tortell comprat ni fet. Tenia tots els ingredients però al final, com la nena estaba malalta vaig dessistir. Ara tinc les sobres, però la llevadura, fruita..., etc...
    Mai he probat un pudding... La deixo per als pendents...
    Petons!!!!
    María josé

    ResponElimina
  36. M'encanten els puddings i si són per aprofitar unes sobres encara millor que millor.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  37. Tan si és amb tortell, amb ensaïmades o amb panetone, aquestes receptes de púdings sempre van bé. Que llençar menjar no es pot fer! ;)
    Clar que com diu la Parella Vermella, el més normal és que els dolços no sobrin mai, je je je...

    I amb la meva poca experiència fent tortells era IMPRESCINDIBLE comprar-ne un de reserva... No podria passar el dia de Reis sense menjar tortell, je je je...

    Remena nena, m'encanta el nom del teu blog, és molt apropiat, je je je... Benvinguda a la blogosfera, ja veuràs com tenir un blog és molt divertit. Ara et faig una visita ;)

    Mercè, estic segura que a casa els Cafè de Nit hauràs gaudit de menges exquisides, tenen un art a la cuina impressionant.
    Pel que fa a les preguntes, et respodré encantada al que em preguntis, però hauràs de concretar una mica, eh? ;)

    ResponElimina
  38. A mi no em van quedar restes del tortell, que pena! m'encanta la teixidura de puding, és un dels postres que més m'agraden. Té una pinta deliciosa.
    Petons

    ResponElimina
  39. Si hagués d'escollir un tipus de postre, em quedarìa amb els puddings. Sempre tan tendres i sucosos... Aquest és fantàstic de concepte i la coca de Sant Joan(si en sobra) tindrà aquest destí.

    ResponElimina
  40. M'ha passat exactament el mateix que a l'Eva (ex-petonets i futura mami): Li ha sobrat tortell a la "Senyu"????... Acabat de llegir tot el post ho he entès.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  41. Ostres quina bona idea! Llàstima perquè a casa en vaig fer dos! un que vaig portar a casa de la meva germana per Reis (el tipus brioix) i un que havia preparat per la cavalcada (tipus roscón) que no em va acabar de convèncer, amb el que hagués pogut fer aquest meravellós púding! Bé per una altra ocasió ho tindré present! Moltes gràcies per la idea Gemma!

    Petons i fins divendres!

    ResponElimina
  42. Hola Gemma, és el primer cop que participo en el teu blog, tot i que ja fa temps que el segueixo.
    Em sembla excel.lent l'idea d'aprofitar el tortell fent un pudding. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  43. quin luxe de sobres! puc posar la cullera? el suggeriment és genial, mai se m'hauria acudit de fer-ho.
    Petons guapíssima!

    ResponElimina
  44. A casa els púdings també agraden molt, sucosos, tendres i ben humits... s'empassen xuclant!

    Enric de ets un tros de pa, benvingut a la blogosfera, estic segura que ens brindaràs receptes de pa molt suculentes ;)

    ResponElimina
  45. Fantàstic! Que maco que ha quedat i que bo que ha de ser. De vegades els plats fets amb "sobres" esdevenen maravellosas sorpreses culinarias.
    Petons!

    ResponElimina
  46. Aquest l´apunto per l´any que ve perquè no la vaig veure i m´hagués vingut de perles amb el tortell que va sobrar, una idea molt bona d´aprofitament!! smuaks

    ResponElimina