dilluns, de gener 18, 2010

Panna cotta light de iogurt amb sorpresa de taronja


Després de tants excessos nadalencs, qui més qui menys mira de fer una mica de bondat... Tot i així, triant bé els ingredients i mimant la presentació, és possible gaudir d’unes postres dolces sense saltar-se els bons propòsits dietètics:



Aquesta copa no deixa de ser un simple iogurt desnatat presentat de forma original. Ara bé, si no reveleu la melmelada amagada al seu interior, segur que els convidats es sorprendran gratament i oblidaran que només és un iogurt, je je je.... I com que porta edulcorant i melmelada sense sucre, ens podem permetre el luxe de degustar aquestes postres sense cap remordiment ;)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 4 iogurts desnatats
· Edulcorant líquid
· 4 cullerades de melmelada de taronja (o la que vulgueu) sense sucre
· 2 fulles de gelatina
· 50ml de llet desnatada

Preparació:

Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Barrejar els iogurts amb l’edulcorant. Escalfar la llet al microones i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar-la amb els iogurts.
Repartir els iogurts en copes omplint-les fins a la meitat i deixar-les 10 minuts a la nevera. Afegir una cullerada de melmelada a cada copa i acabar d'omplir-les amb la resta de iogurt.
Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresc.

Bon profit!

72 comentaris:

  1. guauu! quina bona idea! però a mi la pana cotta m'agrada per la textura de la nata, la cremositat! uff! però bona idea per començar l'any més saludable!
    prenc nota!
    aahh! i la sorpresa de taronja fantastica!
    petonets

    ResponElimina
  2. Molt bon postre Gemma això és mirar per tots, unes postres molt recomanables i mes després de festes.

    ResponElimina
  3. Gemma, quina recepta més lleugera i bona, amb la taronja m'encanta. Petons

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta i quina decoració més elegant. Segur que ho provaré!!!

    ResponElimina
  5. Ummm... si senyor un postre, sá i ha de ser boníssim.
    Muas!

    ResponElimina
  6. Precioso postre y además light, de este creo que se puede repetir sin cometer pecado.
    Besos.

    ResponElimina
  7. Sens dubte serà les postes d'aquest cap de setmana. Em sembla que es una combinació perfecta i amb ingredients que sempre tenim a la nevera.

    Un petonàs!

    ResponElimina
  8. m'agrada molt la sorpresa de taronja.
    pt!

    ResponElimina
  9. Aquest postre m'encanta!!! L'he de fer a casa, SEGUR! Sense sucre, lleuger... ideal! A més amb aquesta presentació en copa de martini queda espectacular!

    ResponElimina
  10. Res com un postre poc ensucrat per ara i si té sorpresa millor, em sembla una molt bona idea, de fet , encara no l'havia vist mai i et permet jugar molt.
    Un petó

    ResponElimina
  11. Serà senzilla pels ingredients però molt original la presentació... i sense greixos ni sucres!!!

    Petons

    ResponElimina
  12. Ivana, panna cotta i light gairebé és una contradicció, oi? Estic d'acord amb tu que la panna cotta ha de ser amb nata, però tot sigui per fer una mica de bondat després de Nadal...

    Maria Dolores, aquests dies tots mirem de fer una mica més de bondat, oi? I aquestes postres ens ho premeten sense deixar de tenir un final dolç ;)

    Carmen, aquesta recepta m'agrada perquè variant la melmelada pots repetir postres sense cansar-te. A casa també agrada el punt amarg de la melmelada de taronja.

    Cristina, ja et vaig dir que aquest cop ens hem posat d'acord amb la recepta, s'assembla molt a la copa de natilles, oi?

    Gemma, un iogurt sempre és unes postres sanes, oi? I aquesta copa és un iogurt camuflat, je je je...

    Sandy, tienes razón, de esta copa puedes repetir sin remordimientos je je je ...

    Ribereña, les receptes amb ingredients normals que tots tenim a la nevera m'encanten, et permeten improvisar i simplificar-nos la vida...

    Eva, i variant el gust, tens moltes possibilitats diferents ;)

    Rosanna, el menjar també entra pels ulls, oi? Val la pena cuidar la presentació, així encara sembla més bo!

    Cris, fa poc vaig fer una mousse de torró amb la mateixa idea, portava una cullerada de crema de xocolata amagada a dins. També era molt bo!

    ResponElimina
  13. Gemma! aquest postre es perfecta!! Me'l vaig a imprimir pq nosaltres a casa si que ens fa falta que portem una tungada de molts, molts excessos.

    Rècords!

    ResponElimina
  14. Doncs si!
    Un postre sa que presentat així entra pels ulls mooolt ràpid!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Delicios, fàcil, lleuger,... que més es pot demanar. Una presentació sensacional!
    Petons!

    ResponElimina
  16. La presentació 10, la recepta 10, la sorpresa 200!jaja, mira la faig ara per sopar!Petons

    ResponElimina
  17. Noia, ets la reina de les gelatines, com les domines.. ho fas tot be amb elles. M'ha agradat la sorpresa, molt fi el postre.

    ResponElimina
  18. Bon dia Gemma.
    Bo,bonic,barat...i amés saludable!
    Hi ha qui done mes?.M'ha encantat la idea.
    Besets.

    ResponElimina
  19. Qué bo!!!! i aquest si que és light!!!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Gemma: Pardon the translation: El seu menjar és sempre sorprenent ... Tinc un regal per a tu al bloc!

    ResponElimina
  21. Ahir vaig fer la mousse de xixona amb sorpresa de xocolata de la recepta que tu tens al bloc i va sortír boníssima!! Moltes gràcies.
    Aquesta panna cotta light té una pinta magnífica i amb la sorpresa de taronja mmmmmm ja tinc ganes de provar-la.
    Mercè

    ResponElimina
  22. Una idea genial que pot combinar amb altres fruites com els gerds, les maduixes..
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  23. Quan pugui menjar iogurts i taronja...me'l faré...
    T'he que estar delicious!!
    Ptnts

    ResponElimina
  24. Que buena idea! Yo cambio de sabor la mermelada porque la de naranja no me gusta. Así presentado parece un super postre! Genial lo de la sorpresa
    Cariños

    ResponElimina
  25. Dolorss, no greixos ni sucres, que amb la carn d'olla i els torrons, ja hem omplert el cupo ;)

    Anna, si t'ha de servir de consol, pensa que aquesta tongada de molts excessos la portem tots... Crec que a tots ens convenen uns dies de receptes així, oi?

    Laia, jo també penso que el menjar entra pels ulls. Tot i que després ha de ser bo, clar! :)

    Pilar i Elvira, és tan senzill de fer, que segur que el podeu fer per sopar improvisadament...

    Maria, la gelatina dóna molt de joc, oi? Estic contenta de llegir-te per aquí que últimament no sabem res de tu... et vam trobar a faltar a Castellterçol!

    Mesilda i Marylou, és fàcil, bo i lleuger. Fantàstic ;)

    lostpastremembered, your translation is perfect. Thank you for the award, I am very happy for it!

    Mercè, precisament és la mateixa idea, però infinitammmmmennnnttt més light, je je je...

    Ester, amb gerds o maduixes també ha de quedar molt bé. Fins i tot, amb maduixes naturals enlloc de la melmelada... ja m'has donat una altra idea!

    Marta, taronges tampoc en pots menjar???? Quin greu, et perds una cosa molt bona i molt sana!!!

    ResponElimina
  26. Doncs realment sí que és una grata sorpresa ficar la cullereta!!!
    La presentació és espectacular. I encara que no deixi de ser un iogurt desnatat amb mermelada, trobo que així, amb copa, guanya moltíssim més.
    Boníssim!!!
    Un petonet, Gemma.

    ResponElimina
  27. Gemma, molt original la idea d'amagar-hi la melmelada de taronja al mig! :)
    Un plaer tornar-te a veure i com tu has dit, en Manel ha deixat el llistó molt alt per superar-lo l'any vinent! :)
    Petons!

    ResponElimina
  28. Mira que m'agrada aquesta presentació.... i la combinació de iogurt amb confitura de maduixa m'encanta, així que... no tindré més remei que provar-ho de fer!!!!

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  29. Una combinació boníssima, m'agrada!

    Petons guapa

    ResponElimina
  30. Gemma; Prometo que si el faig, no revelar el secret de la melmelada de dins... deliciós com sempre Gemma¡¡ :-D
    Que vagi de gust Gemma¡¡

    ResponElimina
  31. Quina bona pinta que te!! y que fácil sembla de fer!!! en sembla que aquesta recepta no pasa del cap de setmana!!Bravo!!!

    ResponElimina
  32. Quina bona pinta que te!! y que fácil sembla de fer!!! en sembla que aquesta recepta no pasa del cap de setmana!!Bravo!!!

    ResponElimina
  33. Quina bona pinta que te!! y que fácil sembla de fer!!! en sembla que aquesta recepta no pasa del cap de setmana!!Bravo!!!

    ResponElimina
  34. Tens tota la raó, després de festes haurem de fer una mcia de bondat, però pels que som llaminers això és una opció genial!!! La sorpresa de la mermelada m'encanta!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  35. Que original!! i tens tota la raó ideal per després dels excesos nadalencs! i més per mi que ja he començat el régim!
    Petonets!

    ResponElimina
  36. Jo hauria de fer bondat fins al proper canvi de mil·lenni!!! Amb aquestes postres tan saludables i tan abellidores, potser aconseguiré que la bàscula del bany no se'n vaja corrents a cada vegada que m'hi acoste. Salutacions.

    ResponElimina
  37. ¡Estupendo postre! Sí, esta Panna cotta light, nos ha gustado mucho, y como siempre con una presentación fina y deliciosa.

    Tomamos buena nota, ya que puede ser perfecto para los celíacos.

    Besotes,

    Ana y Víctor.

    ResponElimina
  38. Gemma una idea genial, perquè no sempre hem de renunciar a les postres, una pannacota light,però estem segures que deliciosa. Una abraçada

    ResponElimina
  39. Això em ve d'escàndol per tornar a menjar una mica light perque aquestes festes ufff, la bàscula no perdona!!

    Petonets preciosa,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  40. Va ser una delícia i la melmelada de taronja amarga un encert!.
    M. Teresa

    ResponElimina
  41. S'assembla força a l'última sorpresa que vas treure aquí, oi?
    Jo també m'apunto a la llista de tenir les calories cobertes fins el proper juny!

    ResponElimina
  42. Gemma, mira que fas senzilles aquelles coses que a vegades em fan trencar el cap. Aquí tinc unes postres boníssimes per als avis, que tenen intoleràncies, sal, sucre i una mica de tot! Segur que se les mengen encantats i no se'ls alteren els nivells i la resta no notarem que són Light!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  43. magnific joc de colors textures i sabors, i visca les sorpreses!!

    ResponElimina
  44. Aprofitant que he fet melmelada de taronja, aquesta copa caurà aviat, té una pinta deliciosa!
    Salutacions!

    ResponElimina
  45. Erika, con mermelada de fresa, sería perfecto ;)

    tatlilar gülcandan, sorry?

    Titanii, és una sorpresa que no s'esperen els convidats, je je je...

    Mercè, benvinguda de nou! Ja s'han acabat les vacances... quin greu, oi? Superar la trobada organitzada pel Manel serà moooolt difícil!

    Gemma, les teves presentacions sí que són espectaculars!!!!

    Josepb, és la gràcia d'aquestes postres, no dir la sorpresa fins que se la troben ;)

    Cocina con Sabor i Ana, m'alegro que us agradi, si la feu ja m'ho direu!

    Eva, Laura i Francesc, amb aquesta copa podem fer postres bones sense deixar de fer bondat... que tots necessitem recuperar-nos de Nadal ;)

    Ana y Victor, es totalmente apto para celíacos, solo hay que vigilar con la gelatina que se usa...

    Delicias i Vanesuky, fer una mica de dieta no està renyit amb acabar l'àpat abmb algun detallet dolç ;)

    M. Teresa, precisament vaig triar la melmelada de taronja perquè sé que t'encanta! :)

    Surfzones, ÉS la mateixa idea, però moooooolt més light :)

    Dolça, és una recepta perfecta pels avis, jo en feia de molt semblants pel meu avi de Vic, que tampoc podia prendre sucre ;)

    StHilari, el contrast del blanc sobre el taronja fa molt bonic, oi?

    Dolçosdecasa, amb melmelada casolana ha de quedar moooooolt més bo, seguríssim!

    ResponElimina
  46. Que bueno!!!!! Además es light y la presentación preciosa..

    Bsss

    ResponElimina
  47. Crec que de vegades menjem pels ulls, sempre podem imaginar que és nata i no iogurt. La trobo molt bona :)

    ResponElimina
  48. Gemma,
    Per sencilles que facis les coses, sempre són excel·lents,
    Salut,

    ResponElimina
  49. Me ha encantado Gemma. En primer lugar por la sencillez aparente, y preciosa presentación, y en segundo lugar por la sorpresa que esconde en su interior, y por el bajo nivel de calorías.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  50. Aquest el faig demà mateix, quina bona idea!!!!!
    I amb aquesta presentació queda de luxe!!
    Ptnts

    ResponElimina
  51. Un postre estupendo para estas fechas post-navideñas, como bien dices. Me lo apunto en mi libretita del blog.
    Un beso
    (ya tienes una nueva fan en Asturias)

    ResponElimina
  52. Bon dia Gemma, no se ltra manera de posar-me en contacte amb tu, estava interessada en la classe del Davim, veig que estic a la llista d'espera, però per si de cas et dic que no podré, m'ha sorgit un iomprevist. Gràcies per tot i fins la propera. M'haurè de conformar amb les cròniques meravelloses que feu!!!
    un abraçada!

    ResponElimina
  53. Gemma!!!delicios! tens unes mans per fer d'un postre senzill una recepta divertida!
    Petons!
    Nuria

    ResponElimina
  54. Aquestes postres amb sorpresa m'agraden moltíssim!!! I sobretot perquè són senzilletes i resultones!

    ResponElimina
  55. Ens agraden moltíssim les sorpreses en forma, textura i gust de melmelada. Tu ets la millor sorprenent-nos sempre. Petons estimada

    ResponElimina
  56. Una presentació de luxe!!! això de unes postres amb sorpresa inclosa m´agrada molt...petonets

    ResponElimina
  57. Jo m'apunto perquè em donin sorpreses com aquesta!

    ResponElimina
  58. Ja convé unes postres que no s' instalin a la cintura. I amb aquesta bona pinta que fan vénen molt i molt de gust.
    ptns.

    ResponElimina
  59. Jo que dic que els postres sols poden ser per celebracions, però veient aquests poder fer postres el proper diumenge . Petons

    ResponElimina
  60. Aquest postre és veu fi, delicat i fresc...Hola Gemma, fa poc et vaig escriure després que la Gloria em parlés de tú i descobrís aquesta web a la que m'he "enganxat"...Et preguntava com ho fas per presentar algun dels teus pastissos en porcions rodones individuals.Faig un pastís de tres xocolates (no el de gelatina) que m'agradaria presentar així, suposo que son plàstics però no sé on trobar-los i si requereixen alguna tècnica que em puguis explicar.Aquest postre el poso a la llista INMEDIATAMENT!GRÀCIES:MERCÈ'S, a reveure.

    ResponElimina
  61. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! Amb postres així no tenim cap excusa per gaudir d'un final dolç sense necessitat que sigui un dia de festa, eh? Entre setmana i baix en calories, també podem fer unes postres diferents :)

    Mercè, jo utilitzo un plàstic "acetato" que va molt bé perquè és anitadherent. El vaig comprar al Sole Graells de Barcelona i és un rotlle enorme que em durarà tota la vida :)
    Aquí en tens una foto:
    http://www.directoalpaladar.com/utensilios/rollo-de-acetato-moldes-a-medida-de-usar-y-tirar

    ResponElimina
  62. Gemma, m'han encantat,aquestes postres! Són ideals per a aquestes dates i han de ser boníssimes. A més, la presentació, amb la melmelada amagadeta dins, és molt original.
    Gràcies!

    ResponElimina
  63. Uaaaau! questa vegada t'has passat!!! m'encanta la pannacotta i sempre l'havia provat amb coulis de fruites vermelles! serà de provar-ho ai´xí!

    ResponElimina
  64. Este postre l'has posat per mi, no? jajajaja. ¡¡ja tinc dolç de cap de setmana.jijiji

    ResponElimina
  65. Nena! quin postre de luxe, jo ja no sé que dir-te, ets una artista, la presentació m'encanta. Creus que es pot fer amb fructosa?
    Una abraçada guapa

    ResponElimina
  66. Moltissimes gràcies Gemma, de fet tinc Solé Graells aprop de casa.Espero que algún dia ens coneixem,dc vaig anar amb la gloria a la classe del BON PREU de Pep Nogué i alla vaig conèixer també la Sara Maria.Va ser una classe molt interessant i l'endemà ja vaig posar en pràctica els "blinis de patata" amb salmó que ens va ensenyar.La Glòria en prepara la cronica!!A REVEURE! MERCÈ'S.

    ResponElimina
  67. Gemma un postre muy original, en el caso mio SI tendria que decir la "sorpresa" de la mermelada.. en casa es un dulce que no les gusta mucho, mira lo que se pierden verdad?. Saludos

    ResponElimina
  68. Algo tan sencillo como un yogurt has hecho una copa de lujo.
    Feicidades, me encantan tus postres, son casi perfectos, lo del "casi" lo puedes borrar,ja ja

    ResponElimina
  69. HOla,

    Es el primer cop que apareixo pel teu blog,
    TENS UN SENYOR BLOGG!
    El meu es veu insignificant al costat del teu, enhorabona per la teva feina, m'hi trobaras sobint per aqui.
    Ah! y la panacotta fa una fila excelent, la idea de la sorpresa de de taronja es magnifica, per cert, fan una competicióp de plats en els que la taronja ha de ser l'ingrediuent principal, amb aquest plat guanyes segur, et podries presentar, es d'una altre glogaire que prepara el concurs, no recordo qui, ja t'ho faré saber si no estas al corrent.

    Petonets.

    Nuria

    ResponElimina
  70. ¡Viva la sencillez! entre comilla, que no quiero que se me entienda mal, pero es que me ha encantado además de impresionarme.
    Buena semana :)

    ResponElimina
  71. Hola!!
    Molt bona la idea, pero algu em podria dir quant de edulcorant es necessita? es que no posa la quantitat i a mi m'agardaria saber-ho x poder-la fer.
    moltes gràcies

    ResponElimina