tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post8805921635638274358..comments2023-10-29T14:19:15.923+01:00Comments on La cuina de casa: Per Sant Josep, Crema CatalanaGemmahttp://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-49205538094915738512008-03-13T15:54:00.000+01:002008-03-13T15:54:00.000+01:00Gracias Gemma veré de hacer una mona, buscare la r...Gracias Gemma veré de hacer una mona, buscare la receta y veo que lo del soplete (que yo también tengo) es cuestión de practica =) que lo paséis lindo y que haga buen tiempo para todos!!!<BR/><BR/>Saludos<BR/>AndreaAndreahttps://www.blogger.com/profile/18402682973848998131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-14177421256056992802008-03-13T15:33:00.000+01:002008-03-13T15:33:00.000+01:00Pol a l'abril... no ho sé! Què és típic de l'abril...Pol a l'abril... no ho sé! Què és típic de l'abril?<BR/><BR/>Rosalisabel, sort en tenim d'aquestes festes familiars... ens ho passem molt bé! Moltes gràcies pel premi, em fa molta il·lusió ;)<BR/><BR/>Ana y Víctor, la crema con maizena es apta para celíacos ;) Yo tambien os deseo felices excursiones; durante las fiestas de Semana Santa seguro que salimos al monte!<BR/><BR/>Andrea, he usado un soplete para quemar la crema, queda muy uniforme. Y tengo una receta de mona en el indice de recetas, con bizcocho y crema de yema ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-43020366153937642392008-03-13T12:28:00.000+01:002008-03-13T12:28:00.000+01:00Hola Gemma, felicidades adelantadas a todos los Jo...Hola Gemma, felicidades adelantadas a todos los Josep y padres, voy a probar tu crema catalana que es postre de cuchara mis preferidos, como has conseguido quemar lo tan parejito??? eso si que a mi no me sale.<BR/>Has hecho alguna vez monas? quisiera una receta pero no encuentro.<BR/>Que lo paséis bien en Semana Santa<BR/><BR/>Saludos<BR/>AndreaAndreahttps://www.blogger.com/profile/18402682973848998131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-52258832201218598472008-03-12T20:37:00.000+01:002008-03-12T20:37:00.000+01:00¡Hola Gemma!, por falta de tiempo hacía tiempo que...¡Hola Gemma!, por falta de tiempo hacía tiempo que no te visitabamos y ahora nos encotramos con este postre exquisito y además sin glute... ¡bien!.<BR/><BR/>Además, vemos que lo habeis pasado estupendamente con los amigos y eso es lo que también importa, ya que los amigos son un tesoro.<BR/><BR/>Os deseamos buenas excursiones y exceletes ascensiones.<BR/><BR/>Besotes,<BR/><BR/>Ana y Víctor.Caminar sin glutenhttps://www.blogger.com/profile/13369287916338472812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-78427570556815172382008-03-12T10:16:00.000+01:002008-03-12T10:16:00.000+01:00Quina festa!!!A casa teva deu ser una festa a l'ho...Quina festa!!!<BR/>A casa teva deu ser una festa a l'hora de dinar... m'agradan les tevas festas.<BR/>T'he deixat un regal aquí...<BR/>http://delicias-rosalisabel.blogspot.com/2008/03/premio-calidez.html<BR/><BR/>Petonets.Marisabelhttps://www.blogger.com/profile/05611638584440190013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-65598480085495838652008-03-12T10:04:00.000+01:002008-03-12T10:04:00.000+01:00La Crema va ser boníssima! com tot el dinar, és cl...La Crema va ser boníssima! com tot el dinar, és clar. Es pot anar fent un resum de l'any amb les teves receptes: març: Sant Josep = Crema Catalana... abril?<BR/>Felicitats!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-51557410568393599922008-03-12T08:28:00.000+01:002008-03-12T08:28:00.000+01:00Tx + Ki, per menys d'una bacanal ja no ens hi pose...Tx + Ki, per menys d'una bacanal ja no ens hi posem ;) Teniu raó: quina canya de família!<BR/><BR/>Anna, trobo que a la foto has quedat molt bé ;) <BR/>Moltes gràcies per la vostra alegria i animació!<BR/><BR/>Iirs, ja veus que no té cap secret... Has de provar-la!<BR/><BR/>Enric, per Sant Josep mengem la crema catalana més tradicional, però també en faig la resta de l'any. Llavors la vario una mica, hi poso suc de taronja, vainilla... Per cert, on compres el midó en pols?Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-52840308138860134842008-03-12T02:49:00.000+01:002008-03-12T02:49:00.000+01:00De la crema, a Badalona en diem…Crema, també! Veus...De la crema, a Badalona en diem…<BR/><BR/>Crema, també! Veus com no som tan estranys? ;)<BR/><BR/>A mi m’empipa que només es pensi en la crema per Sant Josep, ja que són unes postres senzillíssimes de fer i molt agraïdes, ja que acostumen a agradar a tothom, pel que en faig tot sovint, i també la faig amb midó, però no d’aquell granulat, que costa de desfer, sinó d’un que en compro que és en pols i es dissol rebé i de seguida.enrichttps://www.blogger.com/profile/15373923102903133543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-17424564439756801002008-03-11T22:08:00.000+01:002008-03-11T22:08:00.000+01:00Ostres Gemma, quina bona pinta! M'has animat a fer...Ostres Gemma, quina bona pinta! M'has animat a fer-la enguany!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-84999304570617210392008-03-11T21:46:00.000+01:002008-03-11T21:46:00.000+01:00Quina vergonya!!! Jo hi sóc a la foto dels "animat...Quina vergonya!!! Jo hi sóc a la foto dels "animats". Ens ho vàrem passar molt i molt bé. El menú... excel·lent. La crema... mmm, no té res a envejar a la que feia l'àvia. L'únic moment trist, al recordar aquells que ja no hi són, oi? Moltes gràcies Gemma i Pol!!!Anna Cruellshttps://www.blogger.com/profile/03743893693286173654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-23209025969825370782008-03-11T19:27:00.000+01:002008-03-11T19:27:00.000+01:00Ostres dinar a casa vostra no és un dinar, és una ...Ostres dinar a casa vostra no és un dinar, és una bacanal. Quina canya de família. ;)La cuina vermellahttps://www.blogger.com/profile/14625795564948241177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-49201545993671867062008-03-11T16:18:00.000+01:002008-03-11T16:18:00.000+01:00Cuinavermella, tot just estàvem a mitges del dinar...Cuinavermella, tot just estàvem a mitges del dinar... encara faltava el cafè, les trufes, els regals i el passi de fotos! Els últims van marxar a quarts de 9!!!! I perquè alguns encara havien de votar, que si no... es queden a sopar :)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-81499389454477297002008-03-11T16:10:00.000+01:002008-03-11T16:10:00.000+01:00Gemma, sou uns troneres pel que veig a la foto del...Gemma, sou uns troneres pel que veig a la foto del menjar familiar, el rellotge marca les 5 de la tarda i encara esteu amb els postres!!! carai, això si que és un àpat llarg i per les cares que fan molt saborós.<BR/>Ets fantàstica!La cuina vermellahttps://www.blogger.com/profile/14625795564948241177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-65066649734633086952008-03-11T08:11:00.000+01:002008-03-11T08:11:00.000+01:00Anna de la Vila, la recepta de l'àvia també és amb...Anna de la Vila, la recepta de l'àvia també és amb midó, però amb maizena també queda bona. A més, trobo que és més fàcil de mesurar i trobar el punt just d'espessor. Prova-la i ja m'ho diràs :)<BR/><BR/>Eva, qualsevol excusa és bona per menjar cremca catalana ;) Je,je, secret desvelar identitats de les fotos!<BR/><BR/>Elisabet, si em passes el teu e-mail, t'escric la recepta. El més important de les galtes per tal que sigui pràctic per tanta gent, és que la carnissera te les desossi (cada galta en dos trossos). Així no ocupen tant i és més manejable la quantitat... <BR/>I visca els bunyols de la Mireia Carbó!<BR/><BR/>Oriol, benvingut al blog! Si ets fan de la Mireia, pots apuntar-te a una de les seves classes, nosaltres segur que hi tornarem!<BR/>Respecte les salsa de calçots... Tinc una amiga que la fa boníssima, ja li demanaré ;)<BR/><BR/>Ester, no parem amb tants sopars i dinars! Sort que ara vénen uns dies de relax... olé! Tinc moltes ganes de fer vacances :)<BR/><BR/>Anna, tinc els dos tipus d'aparells. El bufador (solplete) costa una mica d'aprendre a fer servir, però quan li agafes el punt és millor que la pala elèctrica de cremar... <BR/><BR/>Nieves, la crema catalana es deliciosa ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-40151087238872750422008-03-11T00:07:00.000+01:002008-03-11T00:07:00.000+01:00Esta receta sí que tiene que ser una joya, viniend...Esta receta sí que tiene que ser una joya, viniendo de una catalana con tu maestría en la cocina, tiene que estar sobresaliente. <BR/><BR/>Un beso.nieveshttps://www.blogger.com/profile/09683952122891794599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-8690896684481601662008-03-10T23:57:00.000+01:002008-03-10T23:57:00.000+01:00M'has animat a fer la crema...l'any passat vaig te...M'has animat a fer la crema...l'any passat vaig tenir un petit incident amb el cremador...fas servir el tipus "soplete" o la peça rogent que es posa sobre el sucre?Annahttps://www.blogger.com/profile/18329737703036273667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-47109517683139816882008-03-10T21:17:00.000+01:002008-03-10T21:17:00.000+01:00Ostres Gemma! Quina mà de celebracions aquesta set...Ostres Gemma! Quina mà de celebracions aquesta setmana, ja vaig pensar en vosaltres divendres al vespre. La crema catalana, espectacular. Jo també en faig però sempre m'ha agradat més sense cremar, el dia de Sant Josep cau segur.<BR/>Una abraçada i que vagin bé les vacances<BR/>EsterEsterhttps://www.blogger.com/profile/07472670153403343056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-89745062201787588262008-03-10T20:34:00.000+01:002008-03-10T20:34:00.000+01:00Hola, primer de tot Felicitats per aquest Blog, ho...Hola, primer de tot Felicitats per aquest Blog, ho trobo del mes interesant !!!!!. <BR/>Ostres vàreu poder estar amb la Mireia Carbó, Quina enveja (sana ;)), faig servir moltes receptes dels seus llibres, desde el meu punt de vista es una de les millors :), el complicat ho fa facil . <BR/>Teniu alguna recepta per salsa de calçots ?<BR/>La veritat no he menjat mai cap calçots i aquest diumenge tinc una calçotada i tinc q portar la salsa i no se per on començar :)<BR/>Ostres, una sugerència, haurieu d'obrir un altre apartat que es digues, diferents menus per diferents àpats, q us sembla?<BR/><BR/>Salutacions,<BR/><BR/>OriolAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-88905862446674063552008-03-10T18:29:00.000+01:002008-03-10T18:29:00.000+01:00Gemma, mooooltes gràcies pel menú!!! :) gràcies!!!...<B>Gemma, mooooltes gràcies pel menú!!! :) gràcies!!! gràcies!!! quines bones idees!!!</B><BR/>D'això... ejem... perquè la recepta de les galtes de porc no estarà penjada enlloc d'Internet perquè pobra de mi me la pugui baixar, oi???<BR/>Que pidolaire sóc... hosé hosé....<BR/><BR/>Una abraçada!!<BR/><BR/>PD: els meus primers bunyols (made in Carbó) van triomfar!!! sembla mentida!! :DKarahttps://www.blogger.com/profile/06687427414732759712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-82107957828185814682008-03-10T18:25:00.000+01:002008-03-10T18:25:00.000+01:00mmmm...quina pinta aquesta crema!!!...Naltres a ca...mmmm...quina pinta aquesta crema!!!...Naltres a casa no hi ha cap Josep...xo igualment sempre cau...l'excusa sol ser celebrar el dia del pare!... ;)<BR/>La family t'estava fent la "ola", oi?...jejeje!!!<BR/>Molt bé aquesta foto del sopar blocaire...n'hi ha 2 que em sonen...xo no desvalarem identitats... :)<BR/>Petunets, <BR/>Eva (terrassa)EL CULLEROT FESTUChttps://www.blogger.com/profile/02561149794822003797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-9910693517691283062008-03-10T17:38:00.000+01:002008-03-10T17:38:00.000+01:00Eooo!! jo la crema de St. Josep la faig amb "mido ...Eooo!! jo la crema de St. Josep la faig amb "mido d'arros". Del que les iaies feien servir per almidonar els tapetes de damunt les taules!! a nosaltres ens agrada molt així.<BR/><BR/>ANNA DE LA VIDA<BR/><BR/>P.D: però em sembla que provaré alguna aquestes variants aquest any.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-37954740950808993882008-03-10T16:54:00.000+01:002008-03-10T16:54:00.000+01:00Myriam, cremo sucre blanc. M'agrada que em pregunt...Myriam, cremo sucre blanc. M'agrada que em preguntis això perque ahir vaig provar una cosa nova: vaig intentar cremar sucre en pols per veure si era més ràpid i no feia tanta flama, però no va gens bé... és molt millor cremar sucre del normal!<BR/><BR/>Mar, jo he pensat exactament el mateix quan he penjat les dues fotos :)<BR/><BR/>Marisa, esta receta es muy práctica, con una sola tienes muchas!<BR/>Tengo que probar la leche frita ;)<BR/>La revista "Descobrir Cuina" me gusta mucho, tiene artículos muy interesantes...<BR/>Y seguro que pongo las fotos de las excursiones, segurísimo! Además, con la nieve que ha caído vamos a disfrutar un montón ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-37425809951173037452008-03-10T16:39:00.000+01:002008-03-10T16:39:00.000+01:00AH!!! Felicidades a los Josés!!! Y que lo pases ge...AH!!! Felicidades a los Josés!!! Y que lo pases genial en las vacaciones...¿veremos fotos de tus excursiones?famalaphttps://www.blogger.com/profile/04649027401343175007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-74820461161585163562008-03-10T16:38:00.000+01:002008-03-10T16:38:00.000+01:00Anda!! Nunca me había dado cuenta que con los mism...Anda!! Nunca me había dado cuenta que con los mismos ingredientes pero diferentes cantidades salían tres conocidas recetas...se nota que no lashe hecho nunca je,je, para desgracia de mi marido, que es un fanático de la crema pastelera y la crema catalana... Tengo que hacerla un día por darle el gusto, aunque hoy me ha pedido algo que lleve chocolate...<BR/><BR/>AH!! la leche frita también es similar a la crema catalana sólo que espesa y luego rebozada...tampoco me hace mucha gracia, pero mi marido en semana santa en casa de sus padres le dá para ponerse morado...je,je,<BR/><BR/>AH!! satisfecha mi curiosidad respecto al recetario...pensé que era uno comprado en librería, ya que te he visto muchas recetas deliciosas publicadas con éste recetario...famalaphttps://www.blogger.com/profile/04649027401343175007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-22059060177182626712008-03-10T16:25:00.000+01:002008-03-10T16:25:00.000+01:00Apa, que hem quedat ben guapos! Ara, no estem tan ...Apa, que hem quedat ben guapos! Ara, no estem tan animats com al dinar familiar, ja es veu...Mar Calpenahttps://www.blogger.com/profile/08107881872959048167noreply@blogger.com