tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post1084189078376961888..comments2023-10-29T14:19:15.923+01:00Comments on La cuina de casa: Festival de Mones i un Joc MentalGemmahttp://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comBlogger55125tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-17724823029550057162011-04-11T20:56:09.020+02:002011-04-11T20:56:09.020+02:00Gemma, vaya currada que te has pegado pero merece ...Gemma, vaya currada que te has pegado pero merece la pena viendo estos resultados tan buenos.<br />Bueno, ya he visto la solución pero yo también lo he acertado. Tenías que haber puesto, ...y el que lo acierte, recibirá una mona!!! y así todavía estaríamos más motivadas a saber la solución, ja ja ja .<br />Besitos<br />rosaPiescuhttps://www.blogger.com/profile/01988543216295048760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-9895558257814858992011-03-31T07:34:06.962+02:002011-03-31T07:34:06.962+02:00Bon dia Gemma, aquest any vull fer jo la mona per ...Bon dia Gemma, aquest any vull fer jo la mona per la meva fiola, ja vaig fer una prova i el pa de pessic, no em va pujar. No hi poses llevat? També voldria saber com es fa el farcit amb xocolata mantecosa com les sares que fan algunes pastisseries, ja que a la meva fiola no li agrada la melmelada.<br />MontseAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-28054595247282476192010-06-27T07:28:35.321+02:002010-06-27T07:28:35.321+02:00Quina bona pinta que té! Que apuntada per setmana ...Quina bona pinta que té! Que apuntada per setmana santa de l'any que ve. Gràcies per les teves idees! :)<br /><br />Anniki gastroadikt.blogspot.comAnnikihttps://www.blogger.com/profile/01506618490004806670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-3229450945588171102010-04-11T18:29:28.110+02:002010-04-11T18:29:28.110+02:00Precioses, les mones!
Ostres, Gaia és un nom que ...Precioses, les mones!<br /><br />Ostres, Gaia és un nom que m'encanta i que a Itàlia es posa molt però que aquí és poc corrent...la divinahttps://www.blogger.com/profile/00787244123004562068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-58790863418297382832010-04-10T08:07:26.446+02:002010-04-10T08:07:26.446+02:00Pol, és veritat que aquestes Mones les vaig fer am...Pol, és veritat que aquestes Mones les vaig fer amb molt carinyo… que les filloles es mereixen tot això i molt més, oi? <br /><br />Ana, la solució ja l’han dit: 20º!!!! I tens raó que les Mones de veritat són les de pa de pessic... la figura de xocolata és secundària, tot i que últimament pren el protagonisme al pastís.<br /><br />El millor moment és quan es posen padrins, fillols i mones tots junts per fer la foto... entre tantes coses no hi caben, je je je...<br /><br />Maria Jose, porten una mica de feina però val la pena, no trobes? Només per veure la cara de contents que posen els fillols quan les reben, ja es recompensa tot l’esforç!<br /><br />Ana i AnnaFS, han quedat maques i bones! Amb fruites queden molt vistoses i més boniques, oi? Els colors donen molta vida i molt joc per decorar les Mones!<br /><br />STHilari, resposta correcta! Tot i que jo preferiria els 40º del tall dels adults, je je je... que amb 20º gairebé ni les podríem tastar :) <br /><br />Anònim de Girona, moltes gràcies pel teu comentari!!! 4 mones... quina feinada! Segur que et van quedar boníssimes, és molt important que quedin ben molles d’almívar, així el pa de pessic queda més amorós, oi? El truco de les ametlles està molt bé, jo el que faig és agafar la Mona amb una mà i amb l’altra mà agafo grapats d’ametlles i les acosto a tot al voltant de la Mona, de manera que l’ametlla s’enganxa tota sola.... I el pa de pessic de la Mireia queda molt semblant al meu, de manera que si aquest ja t’agrada no cal pas que el canviïs, je jeje...<br /><br />Queti, moltes gràcies pel premi, ara passo a mirar-lo ;)<br /><br />Celes, les Mones fetes a casa ni es poden comparar amb les comprades, oi?Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-61609719929749972492010-04-09T19:07:54.454+02:002010-04-09T19:07:54.454+02:00Ala!!!!!! Quina maravella de mona, m'encanta.....Ala!!!!!! Quina maravella de mona, m'encanta.....<br /><br />BssssCeleshttps://www.blogger.com/profile/02728740942311307084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-45514712538724274992010-04-09T12:30:15.654+02:002010-04-09T12:30:15.654+02:00Perdona el rottlo desde Girona, ja sé que m'he...Perdona el rottlo desde Girona, ja sé que m'he allargat molt.Demano disculpes però em semblava que ho havia de dir tot això. FelicitatsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-84884216515498815782010-04-09T10:56:22.039+02:002010-04-09T10:56:22.039+02:00Hola, Gemma,
t´he donat un premi a un dels blocs q...Hola, Gemma,<br />t´he donat un premi a un dels blocs que paguen més la pena de llegir. Fantàstic!Q https://www.blogger.com/profile/12382044677760596041noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-26993686016866710512010-04-09T10:46:59.698+02:002010-04-09T10:46:59.698+02:00Bon dia Gemma des de Girona, jo n'he fet 4, no...Bon dia Gemma des de Girona, jo n'he fet 4, no és pels fillols sino perquè ens reunim cap a 35, aquest any vam fer complert.T'escric perquè fa molts anys que faig mones i havia anat fent varietats de pa de pessic, treballat tot junt, rovells i clara,... però aquest any he fet la teva, batent rovell/sucre i clares/sucre per separat, també t'he agafat la idea de fer tres pisos, i remullades amb almívar que ja ho feia ultimament, m'han quedat delicioses, modèstia a part; els re-nebots, que en tinc 9,es van dedicar a posar-hi plumes i pollets al moment de portar-les a la taula, s'ho van passar pipa...però ara que ja les volia anotar com a preferides, em surts amb la de la Mireia, ja me la faràs probar un dia d'aquests... per veure si hi faig encara una altra modificació.Ja habia vist que un pastisser de renom hi posava farina ametlla una vegada. La decoració em va quedar molt bonica aquest any, no sé si sabeu un truc que em va ensenyar la meva mare, ella posava el granet de xocolata en un plat gran i un cop farcida la mona però abans de cobrir-la per sobre l'agafava amb compte per la base i per sobre i la feia rodar sobre el granet, queda perfecte, donç aquest any cansada de posar ametlles, que això ho feiem amb els pares d'aquests nens quan encara no els tenien, i és laboriòs, vaig fer el mateix amb l'ametlla laminada i torrada, perfecte i molt ben enganxades; bé tenint en compte que pels costats de la mona hi ha crema mantega o gemma, que ajuda. Si ja ho sabíeu, millor i sino probeu-ho, és molt pràctic. Les vaig posar sobre una bossa de plàstic gran i si queia alguna ametlla o granet l'ajudes amb les mans i la bossa a acabar-se d'enganxar, però ja dic que no al, queda molt ben agafat.<br />Gràcies per aquest blog !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-50075135387418610382010-04-08T22:30:41.631+02:002010-04-08T22:30:41.631+02:00Quines mones tan bones! I que ben decorades! L'...Quines mones tan bones! I que ben decorades! L' any que ve he de provar de fer-ne una amb fruita, que no n' he fet mai cap.ANNAFShttps://www.blogger.com/profile/05006153979081417515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-78366991047985590362010-04-08T21:24:59.626+02:002010-04-08T21:24:59.626+02:00unes mones que moltes pastisseries ja voldrien ......unes mones que moltes pastisseries ja voldrien ..... i amb uns 20 graus,...per tastar-les.. em conformaria, però si m'he equivocat i em toca més ... millor!!!Alfonshttps://www.blogger.com/profile/10828397594907588328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-14734946487488915702010-04-08T20:42:38.886+02:002010-04-08T20:42:38.886+02:00Hola Gemma,
T'han quedat impresionants llàsti...Hola Gemma,<br /><br />T'han quedat impresionants llàstima que no les podem olorar!! <br /><br />AnnaAnna de Llepaditshttp://www.llepadits.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-51720965721357756522010-04-08T18:00:51.291+02:002010-04-08T18:00:51.291+02:00Quina feinada Gemma amb tanta mona! Jo vaig acabar...Quina feinada Gemma amb tanta mona! Jo vaig acabar farta i només tenia una per fer. Ja probaré aquest pà de pessic de la Mireia, venint d'ella segur que hi estará molt bó.<br />Això de les endevinalles ho deixo per un altre dia. No m'ensorto mai... Soc molt dolenta per aquest jocs...<br />Petons maca!<br />María joséMaria Joséhttps://www.blogger.com/profile/07753404385344574745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-63781943637059122992010-04-08T17:46:28.831+02:002010-04-08T17:46:28.831+02:00Gemma, hola guapa,
Unes mones precioses! Quina gr...Gemma, hola guapa, <br />Unes mones precioses! Quina gràcia tenir també la recepta de la Mireia ;) Quines ganes d'anar a classe! <br />Segur que vau disfrutar en família, menjant les mones amb les xiquetes...És d'aquells moments que tot i ser gran recordes amb entusiasme l'arribada dels padrins :)<br /><br />Petonets,<br />MarinaMarinahttp://www.haciendobuenasmigasblogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-13642007253273445482010-04-08T15:47:13.481+02:002010-04-08T15:47:13.481+02:00Quines mones més maques!!com m´agraden a mi; amb p...Quines mones més maques!!com m´agraden a mi; amb pa de pessic, aquests últims anys només veig que figures de chocolata; i més chocolata, i del preu...quins preus!!.<br />Per cert espero que el próxim post posis la solució de l'endevinalla!!!!<br /><br />:)anahttps://www.blogger.com/profile/12494863037857763005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-65565153646913216582010-04-08T13:52:37.075+02:002010-04-08T13:52:37.075+02:00Unes mones moníssimes! a més de boníssimes! i és q...Unes mones moníssimes! a més de boníssimes! i és que no hi ha prou superlatius per descriure uns pastissos fets amb tant carinyo i perfecció... Ets una crack! Moltes gràcies!Pol Cruellshttps://www.blogger.com/profile/02941252344506337701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-67797440971846098912010-04-08T11:01:05.625+02:002010-04-08T11:01:05.625+02:00Nuni, tu també has provat la recepta de la Mireia?...Nuni, tu també has provat la recepta de la Mireia? Val la pena el canvi, oi? <br /><br />Xisca i Mesilda, sóc una tieta feliç de poder fer totes aquestes mones, je je je...<br />I molt bona la resposta!<br /><br />Xaiver, benvingut al blo, moltes gràcies per la teva visita i el teu comentari :)<br /><br />Josep i Mercè, val la pena fer la Mona a casa, oi? Que a les pastisseries van a uns preus... tot i la feina, val la pena!<br /><br />Laura, el pa de pessic de sempre ja m'agrada, sobretot perquè és més senzill d'ingredients. Però també està bé canviar de tant en tant i provar noves receptes ;)<br /><br />Miel, una resposta perfecta i molt ben raonada, l'has expressat a la perfeccció, felicitats!<br /><br />Marta, jo tampoc havia sentit mai aquest nom, però ara ja ens hi hem acostumat i ens agrada nmolt. Amb farina d'espelta com quedaran? Serà qüestió de provar-ho, oi?<br /><br />Nieves, muchas gracias! En casa gustaron las dos, comimos un trocito de cada una ;)<br /><br />Margada, prova'l i ja veuràs que queda molt bé! I molt útil com a base de qualsevol altre pastís ;)<br /><br />Mima, què va, és super fàcil posar l'ametlla, l'agafes a grapats i l'apretes sobre la sara, de manera que s'enganxa tota sola i cau la sobrera... és molt més fàcil del què sembla ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-12809130670512218562010-04-08T10:51:40.395+02:002010-04-08T10:51:40.395+02:00Parella Vermella, el nom de Gaia és molt bonic, oi...Parella Vermella, el nom de Gaia és molt bonic, oi? I molt original...<br /><br />Gemma i Ara, moltes gràcies!<br /><br />Elvira, l'important és fe rles mones i regalar-les, encara que sigui més tard... que les agendes familiars són molt complicades! Vaig a mirar-me la recepta de flaó de la Ma Jose, moltes gràcies!<br /><br />Dolça, tu també el vas sentir en directe? a mi em va fer molta gràcia... precisament estava a la cuina fent les MOnes!<br /><br />Núria i Margarida, heu encertat la resposta!!! Vosaltres i tothom, ja veig que el nivell de mates és molt alt, je je je...<br /><br />Maria, aquest pa de pessic m'ha convençut molt, el toc de la farina d'ametlles és molt bo :)<br /><br />Iris, és d'aquelles feines que fas de gust ;)<br /><br />Maduixa, benvinguda al blog, jo tmapoc coneixia el teu :) Tu també ets de Sabadell?Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-30290077990369161342010-04-08T10:01:51.674+02:002010-04-08T10:01:51.674+02:00Umm
Nyam, nyam
Quina fila !!!
Unes mones monissim...Umm<br />Nyam, nyam<br />Quina fila !!!<br /><br />Unes mones monissimes :O) jiji<br />Ets una artistassa !!! Per cert, quina santa pàciència a posar les ametlles!!!T'han quedat per-fec-tesMimahttps://www.blogger.com/profile/15405472629233392644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-58476620275367223162010-04-08T02:26:49.873+02:002010-04-08T02:26:49.873+02:00I tant que és un bon festival! quines preciositats...I tant que és un bon festival! quines preciositats i sobre el pa de pessic me'n refio completament del teu criteri, així que m'hi posaré ben aviat ;)<br />Molts petonets!maragdahttps://www.blogger.com/profile/11220758025118432289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-51166152169321248162010-04-08T01:20:33.826+02:002010-04-08T01:20:33.826+02:00Como todo lo que tu haces, te han quedado unas mon...Como todo lo que tu haces, te han quedado unas monas fantásticas. El sabor tiene que ser delicioso, que unido a la decoración habrán hecho las delicias de todos los comensales.<br /><br />Un besín.nieveshttps://www.blogger.com/profile/09683952122891794599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-77640474933922641462010-04-08T00:07:11.755+02:002010-04-08T00:07:11.755+02:00Saps que no havia sentit mai aquest nom per una ne...Saps que no havia sentit mai aquest nom per una nena...curiòs! Segur però que molt dolça!<br />I quines mones!!! probaré (amb farina d'espelta...)...algun dia de veritat!<br />Felicitats<br /><br />ptnsMarta Padenoushttps://www.blogger.com/profile/17816871091754087292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-1334553239243475872010-04-07T23:50:06.757+02:002010-04-07T23:50:06.757+02:00les mones precioses!!!!ETS UNA ARTISTASSA!!! es no...les mones precioses!!!!ETS UNA ARTISTASSA!!! es nota que estan fetes amb molta cura i ben pensades!!!<br /><br />I respecte a la resposta:<br /><br />La mona ha de tenir 9 talls, dos dels quals seran per als nens i 7 pels adults.<br /><br />Si la mona té 360º, dividits en 9 porcions són 40º per porció, per tant, els nens se'n menjaran una de 20º.<br /><br />PetonassosMielhttps://www.blogger.com/profile/16324254170758019882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-56641197748846035592010-04-07T23:22:46.883+02:002010-04-07T23:22:46.883+02:00Que xules!!!! Cada any et surten més boniques!
Aqu...Que xules!!!! Cada any et surten més boniques!<br />Aquest pa de pessic me l'apunto, la farina d'ametlla m'ha temptat ;) De fet el resultat de l'altre també va ser boníssim! <br />Una abraçada.Laura, de merienda-cenahttps://www.blogger.com/profile/12058783432414719738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-23360647458975220622010-04-07T23:22:45.226+02:002010-04-07T23:22:45.226+02:00Que xules!!!! Cada any et surten més boniques!
Aqu...Que xules!!!! Cada any et surten més boniques!<br />Aquest pa de pessic me l'apunto, la farina d'ametlla m'ha temptat ;) De fet el resultat de l'altre també va ser boníssim! <br />Una abraçada.Laura, de merienda-cenahttps://www.blogger.com/profile/12058783432414719738noreply@blogger.com