dilluns, d’abril 19, 2010

Caramels de nous decoratius


Aquesta és la meva participació al HEMC del mes d’abril, unes nous amb caramel ideals per decorar. Amb aquesta proposta podreu convertir unes postres senzilles en un plat de festa, gairebé una obra d’art:




Aquest mes Chyntia, del blog Aroma de mi cocina, ha triat com a tema principal les nous i els fruits secs en general. La quantitat de receptes dolces amb aquest ingredient és molt gran, però en canvi jo us proposo un joc visual enlloc d’una clàssica recepta. Amb una nou d’aquestes podreu decorar unes postres de luxe que ben segur arrencaran els ohhhhhs dels convidats. Però sobretot, no expliqueu que és tan fàcil de fer, eh? ;)

hemc #43 - nueces

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· Nous
· Caramels

Preparació:

Posar els caramels separats sobre una plata de forn coberta amb paper sulfuritzat. Introduir-los al forn a 180º uns minuts fins que es fonguin. Amb compte, agafar una nou i cobrir-la amb el caramel, separant-la a poc a poc de la safata per tal de formar el fil de decoració.

Bon profit!

73 comentaris:

  1. Unes llàgrimes de caramel impressionants i bones! un gran idea per acabar un bon àpat o com bé dius per dcorar uns pastissos!!! Petons.

    ResponElimina
  2. guuuaaauu gemma!! como haces los colores del caramelo??, una chulada!! fuchiquitos ;*

    ResponElimina
  3. Ostres....sense paraules!!!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. molt divertida la proposta i molt maca!!! Me l'apunto per si algun dia s'ha de decorar algun postre de manera molt molt molt original! Enhorabona!

    ResponElimina
  5. bona pensada!! i d'un gran impacte visual....

    ResponElimina
  6. Gemma, hola guapa,
    Ben bé que és una obra d'art, espectacular! :)
    Gràcies per comaprtir aquesta idea fantàstica ;)

    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  7. FAN-TÀS-TIC!!!,quina presentació més original!aquestes idees fan d'un àpat una festa,m'ho apunto!a reveure gemma.

    ResponElimina
  8. He flipat, primer ho he mirat dient que és aixó? i després he babejat una mica pensant... dins de la meva boca....
    Muas!

    ResponElimina
  9. Una altra que està fiplant en colors!!!! M'has impressionat Gemma. Genial! Fantàstic! Senzill! Què volem més!
    Felicitats Gemma!

    ResponElimina
  10. Hola Gemma! quina idea més bona fer-ho amb carmels de colors!! Els hi dona un toc més informal i com de festa. M'ha agradat moltissim. :-)

    unpetó ben fort, bonica.

    ResponElimina
  11. Moooooolt original!!!!
    petons

    ResponElimina
  12. espectacular! m'he quedat bocabadada amb el que es pot fer amb uns caramels i unes nous.
    pt!

    ResponElimina
  13. Original, espectacular, excel.lent, bonissim, i a mes ... senzill.
    Visca la Gemma!!!

    ResponElimina
  14. Òndia, "Senyu"!, fins i tot un manasses com jo s'atreveix a provar de fer-ho!

    Ah!, i no pateixis: No ho direm a ningú que és tan fàcil de fer! ;)

    ResponElimina
  15. Parella vermella, m'encanta el nom de llàgrimes de caramel que li heu posat, li escau molt bé!

    Karolina, es uy sencillo, solo tienes que usar caramelos de colores con distintos sabores ;)

    Sònia i Neus, és mot fàcil de fer i molt orignial... per sorprendre de veritat ;)

    Alfons i Marina, és més un joc visual que una recepta, oi? Una decoració senzilla per acabar unes postres d'un dia especial.

    Mercè i Gemma, al principi no saps ben bé què és... però la veritat és que és molt fàcil de fer i ajuden donar color al plat.

    Gemma i Maduixa, ja és ben bé això, un festival de colors ;)

    Núria, Eva i Dolors, més senzill i original impossible, oi?

    ResponElimina
  16. Enric, segur que et quedaria perfecte! I sí... prohibit dir que és tan fàcil, ja saps que això sempre ens ho diu la Mireia ;)
    Per cert, has vist el meu comentari a la teva recomanació de Sant Jordi? Snif snif...

    ResponElimina
  17. Són ben maques i espectaculars. És una gran pensada que pot anar bé per a alguna festa on vols impressionar i somriure.

    ResponElimina
  18. Semblen estalagmites!
    M'agraden i tenen moltes possibilitats.
    Gràcies per la recepta.
    Rosa.

    ResponElimina
  19. Una meravella, queda molt impactant, jo faig unes semblants amb avellanes.
    Petonets

    ResponElimina
  20. Un cop més, t'has superat!

    Per cert, compte amb els dits, que això crema de debò!

    ResponElimina
  21. Molt original i divertit!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  22. Oh!! Que chulo!!! m'encanta!! Per decorar es ideal, tot tipus de postres!!! Molt b!! Petons!

    ResponElimina
  23. òstres! quina xulada! no penso dir a ningú el secret...shtsht!
    Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  24. Gemma, quina bona idea!! Ideal per donar color i alçada a un pastís. ;)
    Però jo tinc aquí una pregunta de riscos laborals :p, quan agafes la nou i la cobreixese amb el caramel i la separes de la safata... imagino que no ho fas amb els dits o et cremaries, no?
    Petons!

    ResponElimina
  25. Amb dos ingredients surt això??? M'hi apunto! ;)
    Una abraçada.

    ResponElimina
  26. Bona nit Gemma
    Mes sencill no pot ser i queda precios!
    Un café,estos caramels i els amics: Tertúlia perfecta.
    Besets

    ResponElimina
  27. Ostres que bonic i que fàcil!!! Apart que segur que queda boníssim!!!! Mil gràcies pel "dato". Mil petons

    ResponElimina
  28. Quina cosa més curiosa. I es pot manipular bé el caramel desfet?, no s'enganxa?

    ResponElimina
  29. Que bonic que queda amb aquests colors!!! Genial la idea!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  30. T'ha quedat molt maco i original!! Amb quin tipus de caramels ho fas? Jo en tinc tonelades de Sant Medir que acabo tirant i potser els podria aprofitar.

    ResponElimina
  31. Super espectacular! quina traça! bona composició!

    ResponElimina
  32. Molt bona idea com a decoració Gemma!! Apuntat er fer un postre espectacular!!
    Petonets

    ResponElimina
  33. Que original i que bonic queda.

    ResponElimina
  34. Molt original i espectacular, ha de quedar de meravella per decorar
    Petons

    ResponElimina
  35. Nena! quina pinta més bonica i divertida!!! jejejeje Molt "xulo"... petons!!!!!!

    ResponElimina
  36. Bon deu!!! Gemma que xulo, i si es molt sencill de fer, i natros chitón, o mut a la gabia, jeje.

    ResponElimina
  37. Una Xulada, Sí senyor !!!
    Ummm als que tenimimaginació ens acabes d'obrir un munt de possibilitats :O)
    Ptons

    ResponElimina
  38. Us animo a tots a provar-ho, és facil i vistós...

    Carmen, la idea amb avellanes encara m'agrada més. M'ho apunto ;)

    Mercè, jo ho vaig fer amb els dits, si esperes uns segons quan ho treus del forn ja no crema... Això sí, t'has d'afanyar perque de seguida es refreda i es solidifica. Però tornant a posar-ho al forn es desfà un altre cop, cap problema ;)

    Glòria, el caramel el toques amb la nou, de manera que s'enganxa a la nou però no als dits... I vas estirant amb cuidado per tal que es formi el fil, fins que es refreda i queda solidificat.

    Cristina, genial, amb aquests caramels et quedarà perfecte, poden ser caramels senzills i normals. I si en tens de colors diferents, encara millor. Fantàstic per acabar amb les sobres de Sant Medir, je jeje...

    ResponElimina
  39. Ohhhhh Gemma!!! Que originals i sencills de preparar, amb les anous deuen estar boníssims!

    petons

    ResponElimina
  40. Me encantó esta presentación! Super original . Seguro que todos se quedan con la boca abierta!
    CAriños

    ResponElimina
  41. Que original i bonic, m'encanta!

    Una presentació fantàstica

    Petons

    ResponElimina
  42. ohhh! als convidats i ooooooohhhhhh als lectors del blog, això és el que ens suggereix aquesta presentació.
    Molt bé, com sempre, Gemma!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  43. Que original i que fàcil! I tant que n' hi ha per deixar bocabadats els convidats...

    ResponElimina
  44. Gemma,
    Això ja és lo + de lo superior!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  45. Si sembla que t'hagis passat hores a la cuina fent aquestes filigranes!!!!!
    Són super originals! Mai vistes abans!
    Un petó

    ResponElimina
  46. Hola Gemma,

    Han quedat precioses!! sap greu menjar-les no?

    Anna

    ResponElimina
  47. ohohohohohohohohohohohohohohoh!
    ohohohohohohohohohohohohohohoh!
    ohohohohohohohohohohohohohohoh!
    M'he quedat encandilada i sense paraules.
    Petons preciosa!

    ResponElimina
  48. Qué divertits!! i quins colors!
    Petons guapa
    Nuria

    ResponElimina
  49. Què maques i originals! i amb lo senzilla que és la preparació.
    Fan molta presència.
    petons!

    ResponElimina
  50. Senzills i genials. En dolços es unica.......
    ISABEL

    ResponElimina
  51. Me quedat embobada!!!
    que maco Gemma.
    Petons.

    ResponElimina
  52. Senzillament genials, com sempre fas amb els postres. Fàcils de fer i espectaculars.

    Petonets!!

    ResponElimina
  53. ¡Qué sofisticado! haute cuisine? Nouvelle cuisine? "moderne" cuisine?
    Bonito de verdad.
    Un besín asturianín

    ResponElimina
  54. HOLA GEMMA, GUAPA TU

    ESPECTACULARS, SENSE PARAULES

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  55. quin art!!! cada dia em sorprèns més!!!! segur que aviat faràs alguna ESFESSSFERIFICCCACCIÓ (com ho diuen a Polònia! ;P) hehe!! Una abraçada!

    ResponElimina
  56. Felicidades por el Blog
    Un saludo desde
    PASTELERIA MUNDO DE FANTASIA

    ResponElimina
  57. Quina bona idea! Fàcil i molt visual la recepta. Que bona que ha de ser. Felicitats!

    Anniki gastroadikt.blogspot.com

    ResponElimina
  58. Se m'ha quedat una cara....
    Quina imaginaciò que tens. En no res, lo que has arribat a fer.
    Preciòs i bonísim.
    Petonets wapa

    ResponElimina
  59. Hola Gemma,

    Et volia felicitar per aquest blog tan fantàstic i professional que has aconseguit fer.Imagino que ja deus cobrar i tot oi?????
    Acabo de fer la coca de vidre i perdició!!!!Me n'he menjat pràcticament la meitat...Amb la il·lusió de com hauria quedat....
    Tens un munt de receptes interessants per a fer,but...amb els 40 que ja tinc ja m'haig de cuidar i no tinc voluntat....
    MOLTES GRACIES DE TOT COR PER COMPARTIR LES TEVES RECEPTES!!!!!!

    ResponElimina
  60. Me han encantado tus caramelos!
    Buenisimos!
    :D
    Saludos y gracias!

    ResponElimina
  61. Unos bonitos caramelos y una presentación excelente.

    Felices Reyes Magos.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  62. Hola, he dado con tu blog, otra vez y en este caso al verte en el blog de magia en mi cocina.
    Me encanta tu post, es bueno y espero seguir pudiendo verte.
    Un saludo-
    cuatroespecias.blogspot.com

    ResponElimina
  63. QUina pasada!!! Són molt xulus!

    Sóc nova en aquest món. Però t'asseguro que t'aniré visitant.
    Et deixo el meu blog per si hi vols fer una ullada www.oli-vinagre.blogspot.com

    Gràcies i felicitats pel blog!

    Gemma

    ResponElimina
  64. Aquests carmels són super vistosos i decoratius.
    Petons
    Mon

    ResponElimina
  65. que bonito te ha quedado , me he dado un paseo por tu vblog y me ha gustado mucho , me han encantado tus recetas , FELCIDADES
    hora en mi blog estoy de cocncurso , te dejo el enlace por si te apetece partarcipar http://cocinaconcatalina.blogspot.com.es/2013/02/mi-blog-cumple-dos-anos-concurso.html

    ResponElimina
  66. Me encanta trabajar el caramelo y hacer cositas, son tan bonitas siempre...
    Te han quedado preciosas!!!
    Besos

    ResponElimina
  67. hola Gemma, pero que original!!! mare meva, es una pasada com ha quedat de precios!!! una maravella de colors y textura, petonets!!!

    ResponElimina