

Fent honor a la coneguda nadala del Noi de la Mare, amb el vers “panses i figues i nous i olives”, el millor moment per assaborir aquest pastís és durant aquests dies de Nadal. La recepta és molt senzilla; es tracta d’una quiche dolça amb un farcit molt original i nadalenc. Tot i la dolçor de les fruites, el pastís no queda gens empalagós, ja que gairebé no porta sucre extra. A la feina va agradar molt, va volar en un moment i tothom el va elogiar, je je je...
La recepta la vaig treure de l’última adquisició, el llibre Us espero a taula de la Gemma Lienas que ja us vaig comentar. Per cert, aprofito per tornar a recordar el concurs, per si de cas a algú se li ha passat... Vaig fer algunes petites variacions de la recepta original: enlloc de pasta de full vaig posar pasta brisa i la vaig coure 10 minuts en blanc sense el farcit, trobo que així queda més ben cuit de la base. D’altra banda, vaig posar en remull totes les fruites seques, no només les panses, així el pastís va quedar més melós i amb més gustet de conyac, je je je... Finalment, vaig tallar a trossets la fruita seca, per tal que quedés més ben repartida i fos més fàcil tallar el pastís per repartir.
És un pastís fi, molt nadalenc, fàcil de fer i amb un gran resultat, és una recepta per animar a tots aquells que s’inicien en el gran món de la pastisseria casolana. Altament recomanable! I aprofito aquesta recepta tan nadalenca per desitjar-vos a tots un bon Nadal i feliç 2010. Bones Festes a tothom!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1 làmina de pasta de full
· 100g de panses de Corint
· 100g d’orellanes de préssec
· 100g d’orellanes d’albercoc
· 200g de figues seques
· 100g d’ametlles filetejades
· 1 rajolí de conyac
· 3 ous
· 150ml de crema de llet
· 50g de sucre
Preparació:
Remullar les panses amb aigua calenta i conyac.
Cobrir el motlle amb la pasta de full. Batre la crema de llet amb els ous i el sucre. Posar al motlle tota la fruita seca i abocar-hi per sobre la crema de llet. Coure-ho al forn a 170º durant 30 minuts.
Bon profit!
Si senyora ben bé de Nadal. Que passis unes bons festes, m'imagino que escalant.
ResponEliminaEster
Me imagino que se debn haber chupado los dedos con esta delicia!
ResponEliminaTe deseo una feliz Nochebuena para vos y los tuyos
Cariños
Realmente este pastel suena a música, a musica con notas de sabores y texturas exquisitas y sabrosas.
ResponEliminaEs un pastel especial para tomarlo antes de caminar por algún sendero, con la energía que aporta.
Te deseamos unas Felices Fiestas y que el próximo año 2010 te venga repleto de Salud, Felicidad, Amor, Paz, Senderismo y Escaladas.
Bon Nadal i felic any nou
Besotes,
Ana y Víctor
Bon Nadal Guapa!! Y Feliç Any Nou!
ResponEliminaDebien estar ben contents els teus companys amb aquests postres!! els mal acostumes!!
Petonets!
Un bon Nadal i un millor nou any per tu i els que tens a prop, que segur que els cuidaràs molt be amb els teus bons postres, com aquest.
ResponEliminaUna abraçada !!
Gemma, també tinc el llibre i li havia posat ja l'ull a aquesta recepta! Molt bones festes i que el 2010 estigui plé de muntanyes escalables i dolços genials.
ResponEliminaBon nadal estimada amiga. El millor per a tu i els teus!
ResponEliminaQuin pastís! Que bo això de que sigui com la cançó del Noi de la Mare! Molt adient, sí senyora.
ResponEliminaBones Festes a tots!
Gemma, Bon Nadal per a tu i els teus i que l'any vinent vingui ple de felicitat. Petons
ResponEliminaMare meua Gemma ,que mos té este pastis....!!!
ResponEliminaAmb eixa crema i les fruites,amb cada mos deu sonar la musica.
No m'estranya que tinga eixe nom.
No coneixíem la nadalenca,hem buscat un vídeo i l'hem trobat presicosa,ens hi ha emocionat de veritat.
Que paseu una bona nit i bon dia de nadal.
Molts besets.
Magnífic pastís per acomiadar-te de la feina durant uns dies!
ResponEliminaTambé per a tu i els teus unes bones festes!
PTNTS
Dolça
Gemma, les paneres t'haurien de tocar totes a tu per lo bé que cuides a tots els companys! :)
ResponEliminaQue bona aquesta quiche...i super de Nadal amb el farcit que porta!
Petuents i Bones festes!!!
Eva.
Gemma,
ResponEliminaAixò no és un pastís de músic, com a minim d'una Filarmònica sencera!. Quin goig que fa. Una abraçada i que passeu unes molt bones festes.
Molt nadalencs, tant el pastís com la foto... Bon Nadal!!!
ResponEliminaGemma; Aquest pastís sembla més un pastís amb orquestra que no pas de músic -solista-.
ResponEliminaCom molt bé dius, de segur que va "volar", sentin-se "moments celestials"...
M'ho apunto per "tocar-lo" jo...
Que vaigi de gust Gemma¡¡. Josepb.
Ostres, quan hi hagi una vacant al meu departament recordaré demanar al meu cap que et fitxi!!! tenir-te de companya seria una joia!!
ResponEliminaEn fi, mentres la ocasió no arriba, em conformaré amb fer jo la prova (que té una pinta tremenda i aquesta recepta la faré segur!).
A aquestes hores, després de sobreviure al dinar de Nadal de casa els meus pares, estic tipa a rebentar, però admeto que se m'ha fet la boca aigua només de veure les fotoes que has penjat!! hahaha..
BONES FESTES GEMMA!
Quin pastís mes nadalenc.
ResponEliminaTe desitge tota la felicitat per el 2010 i que els teus somnis els veges realitzats.
Un abraç
Ester, bon Nadal! Segurament que sí escaleré una mica, je je je... no sóc gaire original ;)
ResponEliminaErika, feliz Navidad! Nos chupamos los dedos hasta el último trozo ;)
Ana y Víctor, es un pastel perfecto para comer antes de una excursion, los frutos secos dan energía para todo el día ;)
Laura, es tracta de crear bon ambient a la feina, així es treballa millor, oi?
Maria, bon Nadal! Aquests dies segur que cauran dolços suculents, je je je...
Mar, tens el llibre? Doncs a veure si t'animes a participar al concurs! Aquest pastís val la pena fer-lo, çes molt fàcil i resultón ;)
Parella Vermella, bon Nadal!
Ana, és totalment de Nadal, amb el farcit de panses i figues, oi?
Carmen, bon Nadal!
Mesilda, "el noi de la mare" és una nadala tradicional catalana, de les més conegudes i que es canta a totes les cases... és molt bonica!
Dolça, tu sí que saps cuidar els teus companys de feina, je je je... que encara recordo els teus esmorzars pedagògics ;)
ResponEliminaEva, tens tota la raó, vull que em toqui la panera! Je je je... Amb els companys fem broma que els que fa més anys que estem allà i encara no ens ha tocat hauríem de tenir més possibilitats que ens toqués, je je je...
Josep, quan feia el pastís en recordava un de vostre molt semblant, però que anava farcit de crema pastissera, oi? També ha de quedar molt bo :)
Joan, la foto la vam fer pujant al Pic de la Cabaneta l'any passat... A veure si aquests dies també fem alguna bona esquiada!
Josepb, d'orquestra simfònica com a mínim, je je je... Anima't a fer-lo, que és fàcil i molt bo!
Anna, han fet ja alguna recepta del blog les mares de la classe de l'Arnau? A veure si s'animen i en proven alguna, eh? :)
Maria Dolores, bon Nadal i feliç 2010!
T'ha quedat molt abellidora. Això de posar les fruites a remulla amb conyac és temptador. Fa uns dies que pense amb el concurs de la G. Lienas i no sé com anirà, perquè ara marxem uns dies de viatge i se'ns farà curt. Ja veurem, perquè em fa moltes ganes de participar-hi. Salutacions
ResponEliminaNo m'estranya que volès..., amb un pastís així no és d'extranyar sentir-se com el noi de la mare.
ResponEliminaQue el 2010 sigui un any esplèndid, de dolços moments, que vegis acomplerts els teus somnis i vingui curull d'amor, salud i prosperitat.
Petons guapíssima!
Hola Gemma,
ResponEliminaFa temps que segueixo el teu bloc i m'he decidit a fer el pastís de tres xocolates, que fa un munt de temps que tinc pendent. Tu dius que utilitzes els plàstics per a pastissos que et posen a les pastisseries; on els puc comprar?
Gràcies i bones festes!
Natàlia
Em fa un efecte extrany veure aquesta quiche dolça. Els meus ulls no li fan justicia, perque segur que està molt i molt bona!!
ResponEliminaFelicitats i bon nadal!!
els teus companys deuen voler celebrar coses continuament per tal de que els hi portis pastissets!
ResponEliminaguauu quina pinta!
bon nadal!
petonets
Els teus companys deuen estar encantats amb tu!
ResponEliminaQue passis també unes Bones Festes i a veure si aviat puc tornar a visitar-te amb regularitat!
Petons.
Francesc, trobo que les fruites macerades queden més gustoses i amb una xispa que els dóna el conyac molt bona. A veure si trobes un momentet per fer una recepta i participar al concurs ;)
ResponEliminaMaragda, en va tocar un tall ben petit a cadascú, je je je... bon Nadal i feliç 2010!
Natàlia, benvinguda al blog! M'alegro que hagis deixat un comentari :)
Aquest plàstic el vaig comprar al Solé Graells a Barcelona, va en un rotllo molt gros, em sembla que em durarà tota la vida... Et passo el link a la botiga:
http://www.solegraells.com/
Starbase, trobes que no queda bonic? Doncs la veritat és que estava boníssim! A vegades els plats menys vistosos són els més bons, tot i que és veritat la frase que "es menja pels ulls", oi?
Ivana, doncs la veritat és que porto poques coses a la feina, je je je... No vull que es queixin que s'engreixen per culpa meva ;)
Margarida, m'alegro que ja tornis a tenir Internet! Bon Nadal i feliç 2010!
Doncs la veritat és que això del bloc de mares ho anem arrencant mica en mica. Precisament he posat com a novetat aquests enllaços a altres blocs per crear més "parròquia", que de moment només estem 2 o 3 així més actives i a la resta els costa una mica!!! Però seguiré batallant-ho i segur que alguna recepta caurà.
ResponEliminaT'avisaré quan això passi!
Anna/Grigri
Mi visita hoy, solamente es para felicitarte las fiestas, aunque sea con retraso y desearte un 2010 cargado de ilusiones, alegrias y salud.
ResponEliminaBesos
Celes
Holaaa!!
ResponEliminaAunque éste año he dispuesto de muy poquito tiempo y ninguno para disfrutar y saborear todas vuestras delicias...siempre os tengo en mi mente.
Paso a desearos mucha suerte y salud en éste nuevo año que empieza.
Muchos bicosss
una manera ben dolça de celebrar les festes amb els companys de l'institut. quina sort que tenen!
ResponEliminabones festes i feliç any nou per a tu i els teus.
una abraçada
Guau! Gemma! Espectacular aquesta "quiche dolceta"...Que tinguis un molt bon any 2010
ResponEliminaUna abraçada
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaBones festes!
ResponEliminaD'este pastís me'n menjaria un trosset ara que acabo de dinar, ben bo que se veu :)
Bones festes!!!!! es veu delicios
ResponEliminaBomba calórica, pero rico rico, seguro, seguro.
ResponEliminaTe deseo un Feliz Año nuevo cargado de buenos momentos y te mando muchos besos sin gluten.
No és d´extranyar que li agradés a tothom, l´aspecte és deliciós i amb tot el que porta no pot ser dolent mai...caramb els teus companys han d´estar encantats amb tu...petonets i feliç any nou!!
ResponEliminapostres de músic, de tota la vida... però un pastís encara em sembla millor!!
ResponEliminabon any!!
Anna/grigri, he intentat anar al vostre blog de mares pero nomes esta obert a lectors convidats... potser podeu fer que sigui public, no? Aixi tindreu mes miviment ;)
ResponEliminaCeles, bones festes i bon any nou! Tinc uns amics que han anat a passar el cap d-any a Menorca, quina sort...
Marisa, espero que paseis unas fiestas bien blancas como la foto de tu felicitacion de Navidad. Felices Fiestas!
Manel, que seria el Nadal sense llepolies? Je je je... bones festes!
Ruben, es una quiche dolça ideal per celbrar el Nadal. Bones festes i feliç any nou!
Glutoniana, amb una brisa sense gluten, aquest pastis es ideal per a celiacs... bones festes!
Tere, quant temps sense saber res de tu... quina il.lusio que passis per aqui! Bones festes!
Zerogluten, es una bomba calorica, ideal para tomar de desayuno antes de una buena escalada, je je je... Felices fiestas!
Maria Jose, va tenir exit, amb aquest farcit tan nadalenc va agradar molt. bones festes!
Gil, que be que passis per aqui!!! Bones festes i records a tota la familia de Vic!!!!
AAAARG!!! necessito temps per recuperar tots els dies que no he pogut llegir-te!!!! Com sempre, m'has deleitat amb les teves receptes!!!! ara, mica en mica m'aniré posant al dia, he vist massa coses bones per aquest blog fantàstic!!!
ResponEliminaAprofito per desitjar-te unes bones festes i un feliç any 2010!!!
Aquesta recepta m' anirà perfecte per aprofitar totes les fruites seques de les paneres, que a vegades no saps que fer-ne... Deu ser molt bo i tan fàcil...
ResponEliminaptns i molt bones festes.
Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió. Ara mateix sortegem un llibre de Carme Ruscalleda si pengeu fotos dels vostres plats de Nadal.
ResponEliminahttp://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts
Caram Gemma, a aquest institut sempre teniu alguna cosa per celebrar!!!!!
ResponEliminaTe molt bona pinta i segur que els teus companys el varen liquidar ràpidament!!!
Bon any!!!!!!
Ei, Gemma! Aquesta quiche dolça nadalenca fa molt bona pinta. em sembla que provaré de fer-la un dia d'aquests...Que passis unes bones festes!
ResponEliminaGemma!! té mooolt bona pinta!!!! si li faig això al meu pare un dia jo crec que ja no voldrà provar cap altre pastís, jajajja... sempre li ha entusiasmat el músic!!!
ResponEliminaPetonassos bonica!!! i feliç 2010!!!
Miel
Espectacular i molt d'hivern.
ResponEliminaÉs que les quiches queden bé de totes maneres.
Mònica
Laia, benvinguda de nou! Quina il·lu que tornis a escriure al blog, que faig receptes teves molt molt bones, el tofu fumat amb fonoll és un dels plats preferits de casa!!!!! A veure si podem coincidir a la Farinera, eh?
ResponEliminaAnna tens raó que a vegades de les paneres ens sobren coses que no sabem com gastar... I una quiche és ideal per això, admet qualsevol farcit, je je je...
Núria, m'acabo de fer admiradora de Salsa Books al Facebook, je je je... aquesta publicitat sempre és benvinguda, sobretot si és d'una editorial com la vostra! A veure si m'animo a penjar alguna recepta, que el premi bé s'ho val!
Xaro, tinc moltes ganes de provar els teus carquinyolis amb fruites, tenen una pinta deliciosa i els carquinyolis són la meva pasta seca preferida...
Núria, m'has fet venir molts records amb el teu comentari sobre cal Coma, je je je... A veure si proves la quiche, segur que us agradarà!
Miel, si li fas al teu pare, segur que a partir d'ara voldrà esmorzar un tall d'aquest pastís cada dia ;)
Mònica, tens raó, les quiches admeten mil varietats i totes quden bé, oi? M'encanten les quiches!
Gemma, com sempre la més dolça!!! jajaja... saps una cosa?.. no em faria res ser companya teva, a la feina.
ResponEliminaEt desitjo un 2010 ple de cosetes bones, bones!!!!!
UN MEGA-PETÓ!!!!
ISABEL
He visto la FELICIDAD y me ha dicho que iba a tu casa. Le he pedido que llevase también a la SALUD y al AMOR. Tratalos bien, van de mi parte. Feliz Año 2010.
ResponEliminaBesos.
Et dessitjo una bona entrada d'any i que el 2010 estigui ple de satisfaccions i alegries..
ResponEliminaPetons
María josé
Molt bon any 2010, Gemma!
ResponEliminaAhir una fan teva ens el va portar per fer una bona despedida d'any, una meravella! Que tinguis un bon any nou ple d'imaginació!
ResponEliminaQue el 20010 sigui un any ple d´alegríes i et porti molta felicitat a tu iel que estimes.
ResponEliminaEl pastís no podía ser més encertat i fantàstic com tot el que fas.
Una abraçada.
Feliz 2010! Te deseo de todo lo bueno, lo mejor.
ResponEliminabs!
Feliç any 2010!!
ResponEliminaUna abraçada.
Xavi
Això es veu ric i deliciós amb tants bells fruits secs ... No puc esperar a provar-ho!!
ResponEliminaFELIÇ ANY 2010
ResponEliminaAunque aún sigo bastante liada, he querido pasar por aquí para desearte que este Nuevo Año que acabamos de comenzar, venga cargado tanto para tí, como para tu familia, de toda la felicidad del mundo.
ResponEliminaLa tarta, fantástica como todo lo que tu haces. Que en este año sigas disfrutando y haciéndonos disfrutar tanto de todas las delicias que cocinas.
Un fuerte abrazo.
Gemma,
ResponEliminaUna mica tard però, desitjar-te un bon any.
Agrair-te la suggerència del llibre Us espero a taula, doncs he pogut enviar avui la recepte del primer plat que he fet avui per dinar.
Ens veiem dissabte,
Una abraçada wapa!!
Hola,m'encanta fer les teves receptes, surten perfectes, com el flam de cafè. M'agradaria saber com es fa la gema cremada dels braços de gitano, que estan bonissims quan els compres.
ResponEliminaUna abraçada