tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post1456375880883190536..comments2023-10-29T14:19:15.923+01:00Comments on La cuina de casa: Una endevinalla de La SaforGemmahttp://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comBlogger55125tag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-15528185312983260942010-10-06T21:16:38.978+02:002010-10-06T21:16:38.978+02:00ola m'agrada molt cuinar i el menga mmmmmmmmmm...ola m'agrada molt cuinar i el menga mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pro no m'agrada lo que feu de menja dewmayurahttps://www.blogger.com/profile/16565790906376632813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-24951061501748720842009-05-12T19:59:00.000+02:002009-05-12T19:59:00.000+02:00Welcome to Yiwu China, the largest wholesale marke...Welcome to <A HREF="http://www.amandaiec.com/" REL="nofollow">Yiwu</A> China, the largest wholesale market in the world. If you need <A HREF="http://www.amandaiec.com/yiwu_agent/" REL="nofollow">yiwu agent</A> services, please feel free to contact Yiwu Amanda.china wholesalehttp://www.amandaiec.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-85439987860931708442009-01-17T18:21:00.000+01:002009-01-17T18:21:00.000+01:00Gemma, deixa de menjar Casca i de pujar més muntan...Gemma, deixa de menjar Casca i de pujar més muntanyes, que ara et toca viatjar cap a la Menta Fresca a recollir un detallet per tu...<BR/>Petons.Mariahttps://www.blogger.com/profile/00029159030461581463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-764608352630990052009-01-16T09:50:00.000+01:002009-01-16T09:50:00.000+01:00Ja sabem una cosa nova, la Casca de Reis, té bona ...Ja sabem una cosa nova, la Casca de Reis, té bona pinta!!! I mentre tu feies turisme sa per Gandia i rodalíes i escalaves muntanyes per perdre allò que recuperaves amb les menjades jo per les terres de l'Ibèric i els polvorons, les tapetes, el Montilla-Moriles (el vi , no el President)i el Pedro Ximénez... sort que al final vam anar tres dies a Sierra Nevada a intentar arreglar el "desastre" Però aquesta vegada vaig anar tant "de vacances" que no vaig fer fotos deñls menjars, jejeje PTNTS <BR/>DolçaNo tot són postreshttps://www.blogger.com/profile/13358376067060692836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-2627677308238857972009-01-16T09:46:00.000+01:002009-01-16T09:46:00.000+01:00Caram Gemma, veig que us ho heu passat molt bé aqu...Caram Gemma, veig que us ho heu passat molt bé aquestes vacances, no perdeu el temps! M'ha fet molta gràcia que anessiu a La Safor, ja que cada any compro unes taronges d'allà que són ecològiques i boníssimes. Per cert avui me n'han d'arrivar dues caixes. Si vols mirar la web és: www.econaranjas.com<BR/><BR/>MireiaMireiahttps://www.blogger.com/profile/02672682914415561992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-41300575704597543582009-01-15T18:53:00.000+01:002009-01-15T18:53:00.000+01:00Quin viatge més maco Gemma!!! Aquest postre no el ...Quin viatge més maco Gemma!!! Aquest postre no el coneixia. Si puc pasar-me pel País Valencià en dates nadalenques no dubtis que ho probaré. Petons!!!Cristinahttps://www.blogger.com/profile/09445573211769355056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-10166960524859382252009-01-15T12:02:00.000+01:002009-01-15T12:02:00.000+01:00Jo tampoc en tenia ni idea d'aquesta tradicional l...Jo tampoc en tenia ni idea d'aquesta tradicional llepolia, i com que sempre sóc dels últims i ja està tot dit, i el que et dic sempre ho trobes exagerat ;), diré que m'ha emocionat molt llegir el comentari de l'Alícia (canelona).<BR/><BR/>Una abraçada.enrichttps://www.blogger.com/profile/15373923102903133543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-71380791509437132422009-01-15T09:28:00.000+01:002009-01-15T09:28:00.000+01:00uff! doncs jo no en tenia ni idea que es deia Casc...uff! doncs jo no en tenia ni idea que es deia Casca, és més tampoc l'havia vist abans!! Té una pinta boníssima, i si tu ens recomanes que la provem... doncs haurem de fer una escapada per tibar una micona amb l'excusa de la casca!! A veure si les següents vacances de nadal ens hi acostem!! Salut!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-10426139162876620922009-01-15T08:30:00.000+01:002009-01-15T08:30:00.000+01:00Eva, tens tota la raó, la tradició diu que la casc...Eva, tens tota la raó, la tradició diu que la casca la porten els Reis a canvi de ferratge pels camells. Però aquesta tradició s'ha anat perdent amb el temps i es regala entre familiars... almenys això és el que ens van explicar. A veure si pots aconseguir la recepta de la teva mare ;)<BR/><BR/>Margarida, moltes gràcies. Ara me la miro, a veure si coincideix amb la recepta que hi ha publicada al llibre del Tano.<BR/><BR/>Mercè, jo tampoc ho coneixia, però són bones bones :)<BR/><BR/>Alicia, je je je... ja veig que el teu art pels pastissos no l'has heretat de la teva mare, eh? Aquí, quan els padrins regalen la mona als fillols també en diem que "els fan la mona", però això no vol dir que la facin ells personalment, si no que la compren i la regales. I d'aquí ha vingut la confusió... ;)<BR/><BR/>Nieves, ahora mismo lo miro y si hace falta cambio el traductor. Muchas gracias por avisar!<BR/><BR/>Olles i Àngels, moltes gràcies! La veritat és que van ser unes vacances molt maques i molt complertes :)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-43233987995357534652009-01-15T00:19:00.000+01:002009-01-15T00:19:00.000+01:00Arribo una mica tard Gemma, no coneixia aquest pos...Arribo una mica tard Gemma, no coneixia aquest postra però m’agrada molt el massapà , m'ha semblat un reportatge molt interessant. Petonsangelshttps://www.blogger.com/profile/02855801886240927563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-367411873609596222009-01-14T22:34:00.000+01:002009-01-14T22:34:00.000+01:00Ho desconeixi però ha estat una bonica troballa. G...Ho desconeixi però ha estat una bonica troballa. Gràcies per la crònica.<BR/>Salut!!!!OLLES I SOMRIUREShttps://www.blogger.com/profile/08056944817145603366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-72488419834800382562009-01-14T19:25:00.000+01:002009-01-14T19:25:00.000+01:00¿Pais? ¡¡¡¡Comunitat!!!!!¿Pais? ¡¡¡¡Comunitat!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-22601849844869174932009-01-14T17:26:00.000+01:002009-01-14T17:26:00.000+01:00Querida Gemma, ya sabes que soy nula para el catal...Querida Gemma, ya sabes que soy nula para el catalán, pero utilizo el traductor y así puedo disfrutar de leerte. Hoy hice lo mismo, pero te pongo aquí qué fué lo que me salió:<BR/><BR/>"¡Sitio web reportado como falsificación!<BR/>Este sitio web en www.internostrum.com ha sido reportado como una falsificación web y ha sido bloqueada basándose en sus preferencias de seguridad.<BR/><BR/>Las falsificaciones de webs son diseñadas para intentar engañar al usuario para que revele información personal o financiera imitando fuentes en las que confia.<BR/><BR/>Introducir cualquier información en esta página web puede resultar en un robo de identidad o en otro tipo de fraude"<BR/><BR/>Después de esta "información", ofrece la opción de salir de la página, y me cerró el navegador de Google, que es el que utilizo :-(<BR/><BR/>En fín, te lo comento por si ésto le está sucediendo a más gente, y que puedas si te parece, arreglarlo.<BR/><BR/>El reportaje fotográfico de Gandía, me parece una auténtica maravilla. Felicidades por haberlo podido disfrutar.<BR/><BR/>Un fuerte abrazo.nieveshttps://www.blogger.com/profile/09683952122891794599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-383637235330697542009-01-14T16:12:00.000+01:002009-01-14T16:12:00.000+01:00Ays, Gemma, ja m'agradaria a mi que la meva mare l...Ays, Gemma, ja m'agradaria a mi que la meva mare les fera ben caseretes, jajaj. Ella de la seva tortà d'atmetlles no surt.<BR/>Quan dic que els va "preparar" les casques, em referia a que les compra (sols el dolç) i després les arregla, en les cistelletes o en unes caixes que venen especialment per a elles (carísimas de la muerte, en la pasteleria Roselló, al lado del Palacio Ducal). Les embolica amb la seu celofan i les seves llepolies.<BR/>Sento la confusió. La meva iaia si que ens les feia, però en la llibreta de receptes que em vaig quedar jo como heréncia, no les trove :(Alicia (canelona)https://www.blogger.com/profile/14962927573164444469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-55272971973647801562009-01-14T16:05:00.000+01:002009-01-14T16:05:00.000+01:00Gemma, quina sort poder gaudir d'aquestes vacances...Gemma, quina sort poder gaudir d'aquestes vacances en aquests paratges tan magnífics! No havia sentit mai a parlar de les casques! Tu sempre educant-nos! ;)Mercèhttps://www.blogger.com/profile/18278122677850499132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-9999984882280996792009-01-14T13:27:00.000+01:002009-01-14T13:27:00.000+01:00Si voleu la recepta de la Casca de Reis de Tano, l...Si voleu la recepta de la Casca de Reis de Tano, la trobareu a:<BR/>http://www.guiactiv.com/canales/gastronomia/rosconrey.html#valMargaridahttps://www.blogger.com/profile/05364519837689939550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-16739525701201874202009-01-14T13:11:00.000+01:002009-01-14T13:11:00.000+01:00Hola Gemma,Em diuen Eva i des de fa un temps segue...Hola Gemma,<BR/><BR/>Em diuen Eva i des de fa un temps segueix el teu blog. Quan he de fer les postres per a qualsevol sopar sempre miro el teu blog, però mai em quedem com les teues.<BR/><BR/>M'ha fet molta il·lusió vore al teu blog un post de la meua zona. Jo sóc de Bellreguard, un poblet al costat de Gandia, ón la CASCA és un dolç molt tipic.<BR/><BR/>La CASCA, que jo sapiga, no la solen regalar els tiets als nebots sinó que la porten els reis junts a la resta de regals. <BR/><BR/>A casa meua, la meua mare i les meues tietes sempre l'ha feta, de fet, enguany com tots els anys tampoc a faltat. A vore si li pregunte a ma mare la recepta i te la passe.<BR/><BR/>Gràcies per les teues receptes i perdoneu per les faltes que haja pogut fer.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-91526901170348048382009-01-14T12:21:00.000+01:002009-01-14T12:21:00.000+01:00Anna de la Vila, les vacances dels altres sempre f...Anna de la Vila, les vacances dels altres sempre fan una mica d'enveja, oi? Je je je...<BR/><BR/>Glòria, em va tornar a quedar pendent la visita a València. Com van dir durant el sopar, l'única manera serà anar-hi expressament... I segur que s'ho val!<BR/><BR/>Francesc, m'alegro que t'hagi agradat el post :)<BR/>El tema de les taronges és indignant! Però a tot arreu passa el mateix: al pagès no li surt a compte, però si mires el preu final als mercats és molt car... per tant, algú del mig és qui es fa ric, oi? Indignant!<BR/>Ens va sorprendre agradablement que tothom parlés català-valencià, no ens ho esperàvem :)<BR/><BR/>Alicia, així que ets de Gandia!!!! Llàstima de no saber-ho abans, perquè t'hauria fet una visita!!!!! M'hauria agradat molt!!! I sí, ja sé que Gandia encara és València, vaya lapsus he tingut :(<BR/>M'alegro que t'hagis emocionat llegint el post, la teva ciutat és preciosa, la gent molt simpàtica i les pastisseries... un vici! A can Tano hi vam anar més d'un dia i cada cop vam tastar llepolies diferents... totes boníssimes!<BR/>Per cert, tens la recepta de la casca que fa la teva mare? M'agradaria tenir-la....<BR/>Moltes gràcies pels teus comentaris, m'han fet molt il·lusió ;)<BR/><BR/>Anna D, la pastisseria Tano sí que és per agafar mareig, amb tants pastissos... no saps on mirar de tantes coses bones que hi ha je je je...<BR/><BR/>Anna, per nosaltres també va ser tot un descobriment, tampoc coneixíem gens aquella zona i és molt bonica.<BR/><BR/>Manel, l'accent valencià m'encanta, sempre li dic al Francesc... té una sonoritat i una cantarella deliciosa, oi?<BR/><BR/>Divina, a nosaltres ens encanta combinar viatges d'escalada amb viatges culturals i gastronòmics. El resultat final és rodó del tot!<BR/><BR/>Olga, quina casualitat! benvinguda! A Aventador hi vam anar dos cops, ens van agradar molt la roca i la llargada de les vies... vaig encadenar un 7a el "vomitera òptica" que em va fer suar de valent... Teniu escoles d'escalada molt bones a tota la zona :)<BR/><BR/>Margarida, benvinguda al blog! Ara mateix et faig una vista, molta sort amb el blog que acabes de començar! I gràcies per la recepta, ara miro si és la mateixa ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-60307341877840596672009-01-14T11:48:00.000+01:002009-01-14T11:48:00.000+01:00Hola, Gemma! Sóc la Margarida de Tiana. Aquestes v...Hola, Gemma! Sóc la Margarida de Tiana. Aquestes vacances de Nadal vaig descobrir el teu bloc i m'encanta! M'encanten les receptes i m'encanten les fotos que fas! Tot d'una qualitat extraordinària!<BR/>A mi també m'agrada la cuina i he decidit fer un bloc de cuina per a principiants. Aprofito per posar aquí l'adreça per si a algú li interessa, encara que si tots els teus blocaires segueixen les teves receptes, no crec que els faci falta!<BR/>http://elmondelacuina.blogspot.com/<BR/><BR/>Aquesta Casca de Reis no la coneixia, però m'ha recordat molt una anguila de massapà que vaig comprar a Madrid ara fa 25, en un viatge que vaig fer després d'acabar la carrera. Enlloc de monedes de xocolata, aquella anava guarnida amb fruita confitada. Si voleu saber com es fa, he trobat la recepta a:<BR/>http://acomerbien.net/recetas/receta.php?Receta=398Margaridahttps://www.blogger.com/profile/05364519837689939550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-27437091048357018272009-01-14T10:44:00.000+01:002009-01-14T10:44:00.000+01:00Quina gràcia! Fa uns mesos que segueixo el teu blo...Quina gràcia! Fa uns mesos que segueixo el teu bloc, m'apunto algunes receptes i les intento cuinar - gràcies per penjar-les-. Doncs resulta que sóc de Xàtiva, allà on hi ha l'Aventador i també escalo per la zona que has visitat aquest Nadal,... M'ha encantat el post!!<BR/><BR/>Què bé l'entusiasme que transmets de les parets de les comarques centrals valencianes!<BR/><BR/>Una abraçada,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-59178025611970662272009-01-14T09:57:00.000+01:002009-01-14T09:57:00.000+01:00Gemma, molt xulo el reportatge. No he estat mai pe...Gemma, molt xulo el reportatge. No he estat mai per Gandia, però ara ja sé que l'he de posar a la llista d'escapades pendents, hi ha llocs fantàstics i, a jutjar per la casca, la gastronomia deu ser igualment fantàstica.la divinahttps://www.blogger.com/profile/00787244123004562068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-24606558948569753162009-01-13T23:33:00.000+01:002009-01-13T23:33:00.000+01:00gemma, no sé si fa més por aquesta casca en forma ...gemma, no sé si fa més por aquesta casca en forma de serp o les parets que puges :D<BR/>lògicament tampoc no en tenia ni idea d'aquestes postres de reis, però veig que la zona val realment la pena de visitar i que us ho vau passar molt bé, me n'alegre (tinc una becària valenciana que me pega l'accent)Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-78621521321839483352009-01-13T23:05:00.000+01:002009-01-13T23:05:00.000+01:00vaig que aprofiteu totes les ocasions per fer sort...vaig que aprofiteu totes les ocasions per fer sortides! No conec massa València i no havia vist mai aquest "tortell"...debia ser molt bo.Annahttps://www.blogger.com/profile/18329737703036273667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-91809689307199277532009-01-13T22:36:00.000+01:002009-01-13T22:36:00.000+01:00Bona nit,Em sembla molt interessant aquest post, s...Bona nit,<BR/>Em sembla molt interessant aquest post, sobretot perquè mai he estat a la zona de la Safor. <BR/>Sempre és bonic conèixer llocs nous, menges noves, i en el teu cas enfilar-te a les muntanyes de l'indret.... Jo només de mirar les fotos que tens al blog d'escalada ja em marejo. Però, m'apunto a anar a fer un tast a la pastisseria Tano ! <BR/>Fins aviat<BR/>Anna D.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33742155.post-45583934829254580312009-01-13T22:34:00.000+01:002009-01-13T22:34:00.000+01:00Per cert, és normal que hi haja molt de llaurador ...Per cert, és normal que hi haja molt de llaurador (=pagès) que deixe perdre's la collita. Enguany paguen les taronges "navelines" a 1€ l'arrova (13 kg) i les "nàvel" a 1'10 € l'arrova al llaurador. Ara compareu el preu que pagueu per kg a qualsevol botiga i penseu: qui s'està enriquint a costa dels pobres llauradors? Qui en fa el negoci? Trist, però real.<BR/>Besades.Franceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.com